Görevini yerine getirmeyen personel

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi niyetle gidip, ablayla çözüm bulmak için konuşmuşsunuz ama olmamış, hanım abla kabul etmiyor.
Bence artık bu meseleyi onunla konuşmayın.

Öğlen kaç çeşit yemek çikıyor , iki çeşitse eğer mesaiye kalınacağı gün bugün üç çeşit yemek çıkacak deyin, o artı çeşit akşama kalacak, bitti gitti kesin ve net olun, ne diyecek yok yapmam mı?
Madem işi öğlen yemeği onu da sizin istediğiniz gibi yapmalı bence.

Sekiz saat çalışıyor dimi , epi topu 5, 6 kişinin yemeği yapması etmesi ,molaları zaten bu saate sığar rahatlıkla, işini yapacak evinde dinlenecek.

İşi yemek yapmak olan birinin , mesai saatleri içerisinde ben yemek yapamam demesi bana uygun değil, istersem öğlen yemeğini 5 çeşite çıkarırım yani.
 
Is veren oldugun icin profesyonel olmak zorundasin ama yani gereksiz sanimiyet gibi geliyir sizin gibilerin tavri. Ha ekstra isi kabul etmek zorunda degil bence. Ekstra ucret teklif etmen iyi birsey buarada
napsaydım ters biri mi olsaydım? bu benim doğama karşı, gereksiz olduğunu da düşünmüyorum, burası 100 yada 1000 kişilik bir fabrika değil, 1 avuç insanız, günde 10 saat birbirimizle iletişimdeyiz tabi ki oluşuyor samimiyet, saygı duyuyorum düşüncenize.
 
yorumunuz için teşekkürler, 8-6 çalışıyoruz, öğlen 1 çeşit sulu yemek + 1 çeşit makarna pilav yada bulgur türevi, salata yok, yoğurt veriyoruz her gün, ben artık herhangi bir şey teklif etmeyi düşünmüyorum, konuştukça kırılacağız gibi duruyor, bakalım hayırlısı.
 
Bizim insanimizin elini verince kolunu istedigini biliyorum sadece. Bu isci ya da is veren ol ayni degismez..bu yuzden genelde isciler yuzsuz is verenlerde cok baskin olmaya calisiyolar.. maalesef
 
Ne özgüveni yüksek bir çalışan Biz devlet memuru olduğumuz halde böyle davranamıyoruz.
o bence bizi gözden çıkarmış :) işini kaybetmek istemese teklifi kabul ederdi yada bana bi çözüm önerisiyle gelirdi, bu kadar keskin çizgilerin anlamı sanki basayım gideyim gibi ay bilemiyorum kafam çok karışık, hayırlısı
 
Bizim insanimizin elini verince kolunu istedigini biliyorum sadece. Bu isci ya da is veren ol ayni degismez..bu yuzden genelde isciler yuzsuz is verenlerde cok baskin olmaya calisiyolar.. maalesef
niyetinizi anlıyorum teşekkür ederim , iyiliğin iyilik bulduğunu düşünürüm hep, ve noluyorsa hayrına oluyordur, nasip :)
 
Mesaiye kalacağınız gün söyleyin azıcık fazla yapıversin yemeği böylece sorunda hallolmuş olur.
İki tarafında isteği olur bence.
Ona da yanaşmıyorsa haklarını verin,çıkartın işten derim.
 
Son düzenleme:
Yeni işi hazır olmayan veya alacağı tazminata ihtiyacı olmayan hiç kimse anlattığın gibi bir ortamda böyle davranmaz.
 
İşcilerin çakallıklarına karşı 3 tane tutanak tutuyorsunuz. Tazminatsız işten çıkartıyorsunuz. Mutfağı temizlememek, mesai saatinden erken çıkmak bunlar tutanak sebebi. Evet çoğu zaman iş hukuku çalışandan yana ama o kadar da suistimale açık değil. Biz pandemi de çok zorlandık çünkü o zaman işten çıkarmak yasaktı. Ama ona rağmen bir tane sorunlu personeli ceza ödeyip çıkardık. İş ortamımda huzur çok önemli.
 
mesaiye kalacaksınız ve gitmeden de kalırken yiyeceklerinizi hazırlamasını istiyorsunuz. ne güzel ya ev yemeklerinizi de hazırlasın. kabul etmedi işten çıkartabilir miymişiz. neyse çok şey söylerdim de. ucmak istemiyorum.
 
saygı duyuyorum yorumunuza. amacım fikir alışverişi yapmak.
 
Ettim ettim , olmadı , yollarımızı ayıracağız malesef.
Öğlen fazla yapmasını isteseniz sorun çözülür aslında. Çalışan insanlar yemeği fazla yapıp evde de 2 gün yer genelde. Belki yanına pilav yapar.
Sizin işyerinde çalışanlar neden istemiyor alt tarafı ayda 2 gün oluyormus en fazla.
Çalışanların hiçbiri burnundan kıl aldırmıyor.
Kadının zaten çıkmayı düşündüğünü sanmıyorum. Bir kere kabul ederse arkası gelir diye düşünüyordur. Ki ettiği an gelecek arkası zaten sabah tezgahta kurumuş bulaşıklar bulma olasılığı yüksek
 
Ayda 2 gün olduğuna inanmıyorum, burada başlığı çalışanın görevini yapmaması diye açmış ama tepki gelince sadece 2 gün falan diye tepkileri azaltıp kendisi gibi işverenlerden gelen cevaplara odaklanmaya çalışıyor bence. Ayda 2 gün olsa dışarıdan bile yerler.
 
Bana da öyle geldi
Ayda 2 gün için kimse öyle beni çıkarın falan demez.
Ya da o ayda 2 gün uzar diye düşünmüş olabilir de kadın.
Saçma geldi yani.
 
yok oda çözüm değil, kurulu bir düzen var değiştiremem. zaten tazminatı vermemiz gerekiyormuş, verip göndereceğiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…