Görgüsüz oldum..

Sevgilipitircik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2014
3.880
5.273
198
31
Nişanlımın şimdiye kadar bir kuruşu bana geçmedi hiç bişey istemedim istememde.. Ben nikahtan evlenmek istemiyorum onca yıllık hayalimi 5 dakikalık bir nikah merasimine sığdırmak istemiyorum. Nikah olmasın dedim sıkıntı yaptı kavga ettik. Eşya konusunda sözde şimdi alacaktık anne ve babam gelsin öyle alalım dedi. Babası isteme günü pahalıya kaçmayın dedi. Ben bunları dile getirince görgüsüz oldum bugün bana görgüsüz dedi. Tam tersi allaha şükür maddi durummuz iyi herşeyi gördüm geçirdim yine de görgüsüz oldum.
Benim en doğal hakkım değil mi istediğim eşyayı almak istediğim yerde düğün yapmak? Ben kimsenin bişeyine muhtac değilim bir lirası bile geçmedi bana bu söz nişan masrafları dışında. Gerçekten çok kırıldım üzüldüm.

Böyle insanlara uyuz oluyorum, kişinin istediği şeyleri yapması görgüsüzlük ama karşısındakinin yapmayıp " sen görgüsüzlük yapıyosun" demesi görgüsüzlük değil öyle mi? İSteyenin bir vermeyenin bin yüzü kara demişler. Ben takı muhabbeti hariç geri kalan şeyleri görgüsüzlük olarak görmüyorum ki maddi durum da varsa niçin istenmesin? Düğün sizin en doğal hakkınız, karşı tarafın durumu yoksa bekleyip bu hayali ortak gerçekleştirebilirsiniz ama şu an size bu muammeleyi yapan, bunları yapıp evlendikten sonra başınıza kakabilir.

Bunlar ikinizin konuşması gereken şeyler.

Ama bazen etrafımızdan da görüyoruz.Kiminle evlendiğini, şartları bilmiyormuş gibi gelin gittiği aileyi

zorlayan hatta yapmaları imkansız talepleri olanlarda var.

Nişanlınızın şartlarına uygun talepleriniz olduğu sürece sorun olmamalı

Nasil yani, daha sizi istedikleri gun para muhabbeti mi yapti kayin peder?

Nisanlinin kendine ait bir geliri yok mu? Esyalari da mi babasi alacak?
var çok iyi maaşı var ama zamanında ailesine vermş hep kardeslerini okutmuş ailesine yardım etmiş. babası başka şehirde onlar gelip beraber bakcakmışız bende ne alaka cümbür cemaat eşyamı almaya gideceğiz dedim evet dedi. isteme günü eşyada fazla pahalıya kaçmayın dedi evet.

Nikah icin birsey diyemem dugun bana her zan elalemi eglendiripte borc odemek olarak geliyor
Onun yerine kisa kesip hos bir balayi veya daha cok istenen birseye harcama yapilabilir diye bakarim
Ancak herseyede vidilanmak ters sonucta herkes bir defa evlenicem diye bakar
Siz baba evinde gorup zorlanmadiysaniz evlenince boyle hesaplar gecimsizlik nedeni olabilir
Allah kimseyi gordugunden geri koymasin diye bir dua vardir

Nişanlımın şimdiye kadar bir kuruşu bana geçmedi hiç bişey istemedim istememde.. Ben nikahtan evlenmek istemiyorum onca yıllık hayalimi 5 dakikalık bir nikah merasimine sığdırmak istemiyorum. Nikah olmasın dedim sıkıntı yaptı kavga ettik. Eşya konusunda sözde şimdi alacaktık anne ve babam gelsin öyle alalım dedi. Babası isteme günü pahalıya kaçmayın dedi. Ben bunları dile getirince görgüsüz oldum bugün bana görgüsüz dedi. Tam tersi allaha şükür maddi durummuz iyi herşeyi gördüm geçirdim yine de görgüsüz oldum.
Benim en doğal hakkım değil mi istediğim eşyayı almak istediğim yerde düğün yapmak? Ben kimsenin bişeyine muhtac değilim bir lirası bile geçmedi bana bu söz nişan masrafları dışında. Gerçekten çok kırıldım üzüldüm.
iyide sen cıkarkan bu adama söyle dügünümüz oldu böyle yaparız demedin mi kim cıkarmıs bu nikahtan dügünü öksüz müsün acmısın derler bizde yani neden nikah cenazemi var anan mı ölmüs baban mı ki bizde öyle bile olsa dügün yapılır ölen ölmüstür yaniii sen cok susmussun

var çok iyi maaşı var ama zamanında ailesine vermş hep kardeslerini okutmuş ailesine yardım etmiş. babası başka şehirde onlar gelip beraber bakcakmışız bende ne alaka cümbür cemaat eşyamı almaya gideceğiz dedim evet dedi. isteme günü eşyada fazla pahalıya kaçmayın dedi evet.
Cok tuhaf harektler canim ya: herseye burnunu sokan ve gorgusuzun dibi bir kayinpeder, ve babasinin onayi olmadan evine esya bile alamayan bir adam var ortada.

Nişanlına tuhaf biri.sanki sen kendi kendine evleniyorsun.onunla birlikte paylasacagin çok özel anılar olacak bunlar.Yani maddi durumları nedir bilemiyorum tabi ama ciragan sarayında bir düğün istemediyseniz alt tarafı bir salon tutmak ne kadar masraflı olabilir ki?Bunu karsilayamayacak kadar kötü ise durumlar o başka tabi..
Herşey gönlünüzce olsun..

Sizinki görgüsüzlük değil ilk defa yaşayacak olduğunuz her genç kızın hayalini kurduğu şeylerin heyecanı hevesi. Daha en başından en ufak şeylerden mahrum bırakılmaya çalışılıyorsanız dikkat edin. İleride daha çok şeyden mahrum kalırsınız hevesiniz kursağınızda kalır. Önleminizi alın konuşun anlatın sizinle aynı heyecanı paylaşmıyorsa sorun büyük demektir

şimdiden böyle bi tavır takınması hiç hoş değil ileride evlilik hayatınızda da sıkıntılar yaşanabilir umarım halledebilirsiniz bu tutumu :(

Nikah yapanlar anası babası ölen öksüz insanlar mı oluyor anlamadım? Düşünceniz çok mantıksız. limoncu28 limoncu28 ?

Konu sahibi siz de bir süre konuşmayın soğuk olun, büyük ihtimalle anne babası tarafından dolduruluyor ve maalesef böyle erkekler çok zordur.

Ya son zamanlarda bedavici erkek aileleri cogaldimi banami oyle geliyo. Tamam bazi konularda tabi karsilikli anlayisli olmak lazim. Butceyi sinirlari cok zorlamaya karsiyim Ama bu artik suistimal ediyor bazi erkek aileleri tarafindan. Oglan evi ne yaparsa sanindan demisler
Yanlismi dusunuyorum

Böyle insanlarla evlenmeyi göze alıyorsunuz bide ya sana şimdiden saygısı olmayan adamdan evlenince ne bekliyorsun ki

Gorgusuz ,ne demek onu ogrensin bi ucuzcu,
Parasi mi yok olay nedir ? İmkan dahilinde en iyisini istemek tabiki hakkin ,
Yok harcama yapmak zor geliyorsa ,simdiden ayrilsin ,
Yarin evlenince nolucak ,es olarak ,senden mi para cekecek ,
Sirt ustu yatar herhalde

Evinizin para islerini ailesine göre ayarlayacaksiniz öyle görünüyor
siz harcarsaniz kendilerine gönderecek parası kalmaz oğullarının ondan korkuyorlar

Back
X