Görmüyorsun ya?

lostradamus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2017
1.964
2.406
133
1,5 yıllık evliyim. Eşim bazen çok kırıcı oluyor. Ya bunun farkında değil ya da bilerek yapıyor ben bunu artık kestiremiyorum. Geçende şöyle bir olay oldu. Telefonundan bir haber gösterecek bi yerde bi kaza olmuş, telefonu gözüme soktu resmen. Bildiğiniz gözümün içine yani.
Gözüme sokmana gerek yoktu dedim. Bana görmüyorsun ya? Dedi Uzağı bulanık görüyorum diye. Gözlük kullanıyorum fakat sadece tv izlerken ve kitap okurken . Doktorum böyle önerdi.
O kadar üzüldüm ve kırıldım ki. Başka bir konu olsa belki üzülmezdim ama sağlık problemi ve zorlandığım bir konu olduğu için bu tavrı hoşuma gitmedi açıkçası. Ona kırıldığımı söylediğimde verdiği cevap aynen şu. Sen yanlış anladın, bu cümleyi nasıl oraya çektin inanamıyorum dedi. Görmüyorsun ya demeyi nereye çekebilirim gayet açık. Ben bi göz doktoruna giderim ama sende birazcık kitap oku “görmüyorsun” demekle “ göremezsin” demek ayni şey değil dedim.
Kiminize göre alıngan görünüyor olabilirim belki çoğunuz bunu önemsemezsiniz ama yeni Doğum yaptım ve hassas bi dönemden geçiyorum.
Bu konularda eşim hep böyle.
Sizce bu konularda onun kırıcı olduğunu daha başka nasıl anlatabilirim?
Aranızda psikoloji ile ilgilenenlerden yardım bekliyorum. Ben genel yapı olarak daha sakin daha ılımlı biriyim eşimse tam tersi. Ona her konuda yaptığının ya da söylediğinin yanlış olduğunu anlatamıyorum. Ya ben abartmış oluyorum ya da yanlış anlamış . Bir türlü kabullenmiyor.

Aynı şekilde onunda sıkıntılı olduğu konularda sende onun yüzüne yüzüne çarp...

Anlar belki bir ihtimal...
İşte ben kırıcı olamıyorum. Yapamıyorum bu şekilde. O ağır da konuşsa , ki konuştuğu zamanlar oluyor tartışırken. Ben aynısını yapmıyorum çünkü kendime yakıştırmıyorum.

İnsanların hassas olduğu konular göze batırılınca ister istemez kırılabiliyoruz. Göz numaranız da küçükmüş aslında, o halde eşiniz biraz fazla kırıcı. Birde siz sanırım biraz dolmuşsunuz ki haklısınız da,ben olsam hassas olduğum konuda bende sinirlenirdim.yapılacak pek bir şey yok gibi, böyle şeylerle karşılaşınca ağzının payını verseniz anlar zaten herhalde.

Belki yaptığı şey çok hos degil ama ben kötü niyetle yaptığını düşünmedim valla. Biraz daha anlayışlı olmaya çalışın hassas bi donemdesiniz. Burada neler okuyoruz, allah başka dert vermesin

En son 0,75 ti. Bilmiyorum belki içinde bulunduğum durumdan dolayı ama telefonu gözüme sokması beni çok rahatsız etti

Eşin de abartmış. 0.75 göz bozukluğu sayılmaz bile :)) benim 2.00 idi, çizdirdim dünya varmış dedim, 6 olanları düşünemiyorum...

Sen de onun eksik olduğu noktaları çarp yüzüne. Eşinde biraz odunluk var herhalde :) düşünememiş sanki.

Çoğu konuda direkt söyler mesela. Yapamadın sen der. Ya da bilmiyorsun der. Hani kelimeleri yumuşatmaz. Bi erkek arkadaşına nasıl söylüyorsa öyle söyler. Bende 345678 kez. Ben senin iş arkadaşın değilim derim :)

fazla alıngansın. ben olsam sen de şişkosun, tavşansın, ördeksin filan gibi kendisine uygun bişiler diyip gülerdim. içinize dönüp kırılıp, tirilyon şey düşünmenize gerek yok, salın gitsin

Aranızda başka neler yaşandı doldunuz taştınız mı bilemiyorum o kısımları ama sadece bu olayı değerlendirdiğimde eşinizin kötü niyetli olduğunu hiç sanmıyorum

Doğum bence babalar için çok daha büyük bir lohusalık. Hormonları değişmiş ve anlayamadığı bir kadın, karnında taşımadığı hayatına yeni katılmış bir bebek. Doğal güdüleri de yok üstelik. Bu adapte olma sürecinde “çok hassasım, çok hassasım” diyerek en ufak bir şeyi büyüten lohusa, babaları da depresyona sokuyor bence.

Benim tavsiyem olayları büyütmemeyi öğrenmek. Başka yolu yok. Çünkü; gerçekten abartmışsınız ve karşınızdaki insan her konuyla ilgili önlem alamaz. Şahsen ağzımdan çıkan her kelimeye alınan biriyle yaşadığım ilişki bir süre sonra beni hiç konuşmamaya iterdi.

Şu hassas dönemden geçme olayınada ayrı bir hayranım. Kime sorsan yaptığı şeyin kılıfı aynı, 'hassas dönemden geçiyorum'.
Abartmışsınız, yani ne gerek varda boyle şeylere takılıyorsunuz hemde yok yere.
Aynısını onada tattır yüzüne çarp diyen tipler dahi var, yani bunlarin amacı ne o da muamma, insanlarin boyle sacma sapan seyler yuzunden huzuru bozulunca bu tiplerin galiba başı göğe eriyor! Kaldıki su konuyu bir erkek kişi açmış olsa aynisini ona tattır çarp yuzune diyen tip bu sefer aman canım kadıncagiz ne demis sanki bu kadar abartiyorsun diyecek...

Abartmışsın ,insan bir hayatı paylaştığı eşine takılmak maksatlı konuşabilir bunu bu denli sorun olarak algılamanız açıkçası sizde bir sorun olduğu düşüncesine itti beni..
Mizaç olarak birbirinizden belli ki farklısınız ama eşinize bu kadar uyarı cekeceginize sizde biraz rahat olmalı her detaya bu kadar takılmamalısınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…