Görsellik Neden Bu Kadar Önemli (Dışlanmışlık Hissi)

Kendinle ilgili daha olumlu düşünmeye aynadaki görüntünden memnun olmaya çalış
Deniyorun mesela demin aynanin karsisibdan gecerken gozlerime korpiklerime baktimda gozume cok guzel geldi

Mesela sacimi toplamak bana yakisiyormus dedim ama sanirim toplumun cogunlugunu manken gibi gordukce kendimi yanlarindan gecerken anneleri gibi hissediyorum

Sanki ozetlemissiniz gibi aslinda cok guzel degilim ama cirkin kesinlikle degilim

Mesela dusunuyorum cevremdekilerin yaptirdigi cilt bakimini bakimi kiyafet butcesini kendime ayirsam bende güzel olabilirim gibi geliyor

Kesinlikle kiyafet konusunda ozrntiligim yok yani su kadar elbisem bu kadar kiyafetim niye yok diye dusunmem ama hakkaten okdugum durunda vasatin cok altinda hatta suan yazmak isterdim ama utandigim icin yazmak istemiyirum

Misal evet kilo problemim var ama kendi tarzimda bana yakisacak cok guzel seyler bulabiliyorum ama verecek param olmadigi icin param neye yeterse onu alirim diyorum

Aslinda ozetinize bi alt baslik ekleyeyim ben insanlara etiketlerine gore deger verilmesine uzuluyorum cunku bu sorunu dunyada bir ben yasiyirun diye dusunmuyirum

Beni anladiginiz icin tesekkur etmwk istiyorum

olayları fazla abartmışsın. psikolog şart.

Yanlış anlamayın, aşağılık kompleksini hakaret olsun diye söylemedim, böyle bir şey var. Özetle kendini diğer insanlardan daha aşağıda görmek. Siz de bana bunu düşündürecek şeyler yazmışsınız, o yüzden dedim.
Ben sizin ciddi, ama çok ciddi anlamda güzelliğe taktığınızı düşünüyorum. İnsanlarda ve kendinizde başka hiç bir unsur düşünmez misiniz? Siz bu kadar güzelliğe takıkken yakın çevrenizle de güzellik muhabbeti döndüğüne eminim. Bu yüzden görüntünüze yorum duyuyorsunuz. Kimse sizi karşısına oturtup ağzın böyle, kaşın şöyle demiyor değil mi? Nasıl oluyorsa sizle muhabbet hep o tarafa gidiyordur. Bazı şeyleri aşmanız lazım. Ergenlik konuları gibi demiş bazı arkadaşlar, doğru. Yaşınızın çok altında gibi konuşuyorsunuz. İnsan bir yaştan sonra görünüş takıntısını aşmalı. Kendini salıp, güzelliğe hiç önem vermesin demiyorum. Ama sizdeki takıntı boyutu en fazla bunalımlı ergenlerde görülüyor.

Şu enerji meselesine bende katılıyorum. Ama çok tuhaf şeyler de var. Mesela ben soğuk bir insanım. Ama soğuk kadınları daha çekici bulan insanlar bile var. Gerçi benim ki zorlama değil, annecigim de soğuktur..

Insanin kaninda olmali artik sogukluk cool olmak diye geciyo bendr soguk durmak isterim kullanilmamak icin ama yalamam dogrusu

Insanin kaninda olmali artik sogukluk cool olmak diye geciyo bendr soguk durmak isterim kullanilmamak icin ama yalamam dogrusu
Benim ki mizaç... Ama çokça hakaret eden insanlarda var. Yok egolusunuz, yok kezbansınız, yok utangaçsınız... Yani insanların yaftalaması bitmez. Yolunuz açık olsun... Allah gönlü geniş ve temiz insanları, içi zengin insanları sizinle karşılaştırsın...

Amin Allah razı olsun bende Allahtan ayni seyleri sizin icin diliyorum

Bos verin kimin ne dedigini sizegonuzdan dokayi insanlara soguk davranmadiginiza eminseniz onlarin ne dediginin ne onemi var ki

Çok doğru bir noktaya parmak basmışsın ve sonuna kadar haklısın. O durumu yaşamayan insanlara anlatamazsın, anlamak istemezler. Empati kuramazlar.

Evet, dediğin gibi bir durum var maalesef. İnsanlar güzel olanlara karşı daha sıcakkanlı, daha samimi davranıyorlar. Güzel değilsen, daha ikinci planda oluyorsun. Samimiyet için senin çabalaman gerekiyor, halbuki güzel olanlardan boyle bir çaba beklenmiyor.

Özellikle erkekler, beğenmedikleri kızları yanlarında bile dolaştırmak istemiyorlar. Karşı cinsten ilgilenenler olsa, peşinden koştursalar emin ol daha farklı düşünürdün.

Bu arada güzelliğe takan sen değilsin, çevrendeki insanlar..

Erkeklerde aynı eleştiriyi kadınlara yöneltiyorlar. Yakışıklı coll ve zengin takıntınız var düzgün erkeklerin yüzüne bakmıyorsunuz diyorlar. Bu eleştirilerinde haksız da sayılmazlar. Okurken birçok kızın zengin ve arabası olan erkekleri görünce gözlerinin döndüğüne şahitlik etmiştim..

Esprilerinizi insanlarin hassasiyetleri uzerinden yapmamanizi tavsiye ederim. Cunku ilk mesajimda soylememe ragmen hala acaba hatali miyim demek yerine kendinizi savunuyorsun.
Yorum sahipleri sakalasip antreye yigilacak bir sey yok mu dedi orda? Bana hic sakalasiliyor gibi gelmedi. Oyle bile olsa birisinin buraya dert diye actigi konuyu baska yere tasiyorsunuz bir espri ve sakalasma unsuru olarak lanse ediyorsunuz.
Disaridan hic hos gozukmuyor
Niyetiniz ne kadar iyi veya kotu en iyi siz bilirsiniz. Ama inanin disardan hic hos durmuyor.

Simdi ben konu acsam, "guzel degilim. Sabahlara kadar aglayacak gibi degil hani bir iki acilan da oldu ama cirkinim." siz ne dusunursunuz? Sorana da espri yaptim desem....
Sizi suclamak icin yazmadim bunlari. Beni yanlis anlamayin. Ama sonra neden dislaniyorum demeyin.
Kimseyi kasima gozune gore sevmedim de dislamadim da. Ama tavir ve hitap benim icin ilk izlenimde cok yer tutar.

Sizi tanimadigim icin esprinizi kotuye yordugumu dusunmussunuz. Iste sizi tanimayan cogu kisi bu davranislarinizi kotuye yorar.

Kisiden kisiye degisir karsidan gorunme inanin grcekten kotu bir niyetle soylemis olsam sizdende konu sahibindende ozur dilerim yani konu sahibinij durumuyla akay etmek degildi maksadim

Ama siz derseniz ki bana oyle gelmedi ve bu davranisinizdan dokayi itici geldiniz yine oda sizin dusunceniz sizi dusuncenizden dolayi kinayacak degilim

Yorumunuz icinde tesekkur ederim ben burada dusuncemi herkese kabul ettirmek icin degil sadece dertlesmek icin konuyu actim

Aynı şeyleri bende yaşadım ama böyle hissetmedim.
Yalnız olmadığını bil diye anlatacam
Dışarı çıkmak biriyle karşılaşmak istemezsin.
Arkadaşların arar görüşmek istemezsin.
Düğün gibi katılmanız gereken ortamlar olur gitmezsin
Sebep aynada gördüğün profil senin kafandaki profil değil.
Kimseye özenmiyosun sadece olmak istediğin durumda değil. Özgüvenin kırılır asosyal olursun.
Ama bunlarda geçiyo sen yeterki sağlam dur

Aynı şeyleri bende yaşadım ama böyle hissetmedim.
Yalnız olmadığını bil diye anlatacam
Dışarı çıkmak biriyle karşılaşmak istemezsin.
Arkadaşların arar görüşmek istemezsin.
Düğün gibi katılmanız gereken ortamlar olur gitmezsin
Sebep aynada gördüğün profil senin kafandaki profil değil.
Kimseye özenmiyosun sadece olmak istediğin durumda değilsin. Özgüvenin kırılır asosyal olursun.
Ama bunlarda geçiyo sen yeterki sağlam dur

Gorunusunden memnun olmayabilirsin.ben mesela kasimda mememde dudagimda vs yapilidir.
Fakat ben farklilik istedigim icin ben kendim icin yaptim yapiyorum yaparim.
Sen karsi taraflar icin gorselligimden memnun degilim diyorsun.kendine bunu yapma. Tepkilere bakışlara hareketlere gore kendine küsme.
Bu psikolojiye girdiysen eger git en basiti sacini hic denemediğin bir modelde kestir.minik dokunuslar buyuk degisiklikler yaratıyor. Kendin icin ama : ))

Konu sahibini bilmem ama benden ozur niye diliyorsunuz buna hic gerek yok.

Beni kinamaniz veya kinamamaniz degil konu. Isterseniz kinayin da. Bunlara takilacak biri degilim.

Ama sizden ricam insanlar beni disliyor diyip neden dislandiginiz soylenince "sizi kinamiyorum" "sadece dertlesiyorum" diye kesip atmayin. Cunku boyle davrandikca o davranislara maruz kalirsiniz. Siz hala "acaba iyi niyetle yaptiklarim yanlis mi anlasiliyor" diye sorgulamiyorsunuz da "karsidan nasil gozuktugum kisiden kisiye degisir" diyorsunuz. Bunda tabiki haklisiniz ama bazi durumlarin esneklik payi pek yoktur. Herkes icin gecerli degildir ama emin olun buyuk cogunluk birinin derdi uzerinden espri yapmanizi olumsuz karsilayacak. Tabii isterseniz devam edin. Inanin aileniz bile sizi dislasa kimse yuzunuze bakmasa da ben hic bir sey kaybetmem. Bunlari sadece nerede yaniliyor olabileceginizi gorun ve daha fazla bu kadar basit konular sebebiyle daralmayin uzulmeyim diye yazdim

Iyi geceler.

Allah cirkin sansi versin diye bi laf var ya iste bu bana cok soylendi
Kendimi ovmek istemiyorum ama tuba buyukustunu taniyorsan ondan daha guzelim herkez gozlerimin yesiline hasta AMAAA evlilik hayatim 4 yila kadarda berbatti kocam beni begenmiyordu yapmadigi eziyet kalmadi telefon kullandirmiyor ailemle gorusturmuyordu evde hapis hayati yasiyordum bi doktora goturuyordu hamileyken kim beni gorse ahh canim ne kadar guzelsin kim bilir kocan seni ne kadar seviyordur diyordu icim yaniyordu suan cok sukur aramiz iyi duzeldi ama ne yasadim bi ben bilirim bi Allah. Cok uzun oldu ama guzellik gelip gecici kafana oyle seyler takma saglikliysan hyat sana guzel
Elbet karsina sana uygun biri cikar

Valla cok guzel anlatmissiniz ben aynaya baktigimda hic kendimi gormuyorum ki

Artik kimseyle karsilasmayayim istiyirum tum gun evdeyim sıkıldıkca ekmek yiyorum
Fil gibi oldum ciktim

Dolabimi acsam baksam zaten hepi topu 3-5 kat bisey oda derseniz hangisini sevrek alsi tek bir tanesini gosteremem hepsi mecburiywtten alinmis o zaman alabilecegimin en iyisi olan seyler

Ama gercekten kim ne derse desin ortamlarda insanlarin etiketleriyke karsilandigina eminim kimse bekleyeyimde iki kwlime konussun aslinda disi degilde ici nasil diye umursamiyor

Her yakinim bisey soyluyo yorum yapan cok en yakinimdaki insanlar bile halimden anlamiyor

Bazen oldugum odadan dahi cikmak kimseyi gormek istemiyorum

Yasadiklariniza cok uzuldum neyseki gecmis o gunler insallah hersey daha iyi olur

Cok sukur sagligim yerinde gercekten elimdeki en buyuk nimetim sagligim Allah olunceye kadarda kimseye muhtac etmesin

Ama inanin yasadiklarinda ruh sagligimi bozuyor hani sey diyorlar ya ilk karsilastiginiz insanlar tabi mesafeli olur diye inanim öyle olmuyor bi ortama benle beraber ilk defa giren bi kac kisi olsun

Guzellerse cok fazla onwmseniliyor ilgileniliyorlar

Aslinda tanimak isteseler dis gorunese bakmadan degeelendirseler bwlki gercekten sevecekler ama yok hersey goruntu olmys çoğunlukta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…