• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görsellik Neden Bu Kadar Önemli (Dışlanmışlık Hissi)

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Her insan ilk defa karşılaştığı insana temkinli yaklaşır bu durum size soğuk gelebilir. Hemen 40 yıllık arkadaş gibi sıcak davranmalarını beklemeyin. Fazla kafaya takmışsınız gibi geldi bana...
Yasim kucuk degil insanlaron ilk gordugu insana direk samimiyet gostermesini beklemiyorum ama ne bileyim bi adım sıcak bi tebessum gosteriyorum yeni tanistigim insana karsi taraftanda bi adim gormek isterim dogrusu

Allah Allah ben de öyle güzel, dikkat çeken biri değilim ama hiç dışlanmışlık hissetmedim. Sizin için görsellik önemli diye böyle olduğuna inanıyorsunuz bence.

Güzel kız popüler olur olayının en fazla lise yıllarıyla sınırlı kaldığına inanıyorum. Etrafa yansıttığınız enerji asıl önemli.
Inanin ergen yaslarda yada ergen dusuncelerde degilim hatta o yaslarda hic umursadigim bibdurum degilken simdi kafaya takmaya basladim

Evet fiziksel problemim var sihirli bir degneklede duzelmeyecegimin farkindayim

Cok sukur temizlik konusunda sac bas konusunda pis pasakli degilim

Is konusunca gelince daha once bi kac kere konularimda isin ucu oraya dayandigi icin mevzu uzadigi icin oyle yazdim

Silah zoruyla oturmuyorum ama zorla oturuyorum yoksa bu sekilde oturmak beni mutlu degil mutsuz ediyor

Tamam o zaman problem fiziksel kendini cekici bulmiyorsun demekki. Bunun ustune git. Bende son bir bucuk senedir kilo aldim. Cikip spor yapmak zor geliyo ama ciddi anlamda ustume kiyafetlerimin eskisi gibi yakismadigini dusundugum an karar verdim yedigime ictigime dikkat edicem gunluk sporumu yapicam. Siz de yapin. Madem calismiyorsunuz, bol vaktiniz var. cikin disari hergun yuruyun kosun. Durus probleminiz varsa ustune gidin, dik durmaya calisin vs vs.

Guzel olmayan sey ruhunuz. Bunalmissiniz evde durmaktan. Evde olmak insani yaslandirir. Hayata karisin, dinc olun. Dunyaya bi kere geliyoruz. Allah in verdigi bedene iyi bakmak zorundayiz.

Bende kimseyi cirkin olarak gormem herkesin kendine ozgu bi guzelligi varmis gibi gelir bana ama sanirim herkes boyke dusunmuyor birde ben cok komplekse kapildim sanirim
Sizi anlıyorum. Benim de kendime karşı negatif bir beden algım vardır. İnsanların beni mutlu etmek için güzel olduğumu söylediklerini düşünürüm. Ama bazen aynen sizin gibi hissediyorum. Bazı kadınların bakışlarını yakalıyorum. Sanki hortlağım gibi hissettiriyorlar. Çünkü tenim çok açık ve hiçte makyaj yapmam. Anladım ki standart güzel kadın algısı çok tırt.
34 beden olucam. Kıldan azade olucam. Kaşlar kontürlü, saçlar maşalı, gözler saçlar ışıl ışıl başka... Sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın. Şahsen ben her daim rahat ve temiz ve sade olayım bana yeter...

Güzellik konusunda en sivri fikirler bendedir sanırım.Dışı çirkin olanın içi de çirkindir diye.
Hatta bunu söyleyince, sanırım çirkinler çullandı üstüme :D Al yine gelecekler.
Ama kimse sormadı sence çirkinlik nedir diye,
Eğitimli,güzel düşünen,güzel gülümseyen ve temizliğine önem veren herkes güzeldir bence .
Bunun dışındaki herkes çirkindir.
Sizdeki olay güzellik değil çekici olduğu düşüncesi eksikliği,yani öz güven eksikliği olsa gerek.
Çevremizde güzel olan herkes sıfır makyajla güzel olamayabiliyor,sadece öz güvenleri sağlam.

Her insanin kendine has bir aura si vardir, bu aura dan dolayi baskasina cok cirkin görünen benim gözümde fazla güzel görünebilir veya tam tersi.

Bir de, önce sen kendine güzel bak ki, baskasi da seni güzel görsün.

Aslinda haklisiniz dikkat ediyorumda kendini begenenler cevresinde cok begeniliyor

Oyle aman aman guzellige sahip olmayan insanlar kendilerini cok guzel bulur ve cevredende begenilir

Herhalde kisinin dusuncesi yasayisi hayatinj fazlasiyka etkiliyor

Güzellik konusunda en sivri fikirler bendedir sanırım.Dışı çirkin olanın içi de çirkindir diye.
Hatta bunu söyleyince, sanırım çirkinler çullandı üstüme :KK70: Al yine gelecekler.
Ama kimse sormadı sence çirkinlik nedir diye,
Eğitimli,güzel düşünen,güzel gülümseyen ve temizliğine önem veren herkes güzeldir bence .
Bunun dışındaki herkes çirkindir.
Sizdeki olay güzellik değil çekici olduğu düşüncesi eksikliği,yani öz güven eksikliği olsa gerek.
Çevremizde güzel olan herkes sıfır makyajla güzel olamayabiliyor,sadece öz güvenleri sağlam.
Ozguven konusunda haklisiniz fazla fazkasiyla ozguven problemim var ve bununda insan hayatinda cok onemli oldugu belli oluyo

Mesela orta guzellikte biri kendini cok guzel buluyor kendine cok guveniyor kendinden emin cevreside onu cok guzel nuluyo kendinden emin oldugu icin ona saygi duyuyor

Belkide problemlerimin cogunu ozguvemsizliktende yasiyor olabilirim

Sizi anlıyorum. Benim de kendime karşı negatif bir beden algım vardır. İnsanların beni mutlu etmek için güzel olduğumu söylediklerini düşünürüm. Ama bazen aynen sizin gibi hissediyorum. Bazı kadınların bakışlarını yakalıyorum. Sanki hortlağım gibi hissettiriyorlar. Çünkü tenim çok açık ve hiçte makyaj yapmam. Anladım ki standart güzel kadın algısı çok tırt.
34 beden olucam. Kıldan azade olucam. Kaşlar kontürlü, saçlar maşalı, gözler saçlar ışıl ışıl başka... Sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın. Şahsen ben her daim rahat ve temiz ve sade olayım bana yeter...
Bazen yakin cevreden guzel olmadigimi ima edenler oluyor onceden pek bi umursamazdim ama artik incindigimi fark ediyorum

Artik ara ara aynada yuzume bakmaya basliyorum acaba nerem cirkin diye

Hic makyaj yapmiyorum sevmemde cocuklugujdan kalan fazla belki olmayan yara izleri var acaba onlar mi beni cirkin gosteriyor diyirum dislerimin sskli mi kotu diye kendimi kotu kotu elestirmeye basladim

Benim yüzüme yüzüme, kırılır mı, üzülür mü hiç düşünmeden pat pat "çirkinsin :KK53: " diye kaç defa söylendiği ya da ima edildiği halde ben bile takmadım kafaya ve kendimi sırf bu yüzden soyutlamadım bir yerlerden. Soyutladıysam da sebepleri başka :KK51:
Özgüven çok önemli asıl. Ben ne güzeller biliyorum çok sessiz, ezik bir duruşu olduğu için aynı akibete kurban gidiyor :ruh: Enerjik, özgüvenli, havalı ama kasıntı olmamak her türlü çirkinliği örter.

Dediginiz gibi o kadar cok yapay guzellik oldu ki makyajsiz olunca ya yasli ya cirkin olarak goruyorlar

Aciksa insan illa boyali masali fonlu ahengle dans edwn saclar yuzde porselen gibi makyaj

Ortulu isede modern bas ortusu vucudu saran dar kiyafetler pantolonlar falan

Kimseninde belki kiyafet olarak gosterissiz giyinmeyi seviyor dusuncesi yok

Bazen yakin cevreden guzel olmadigimi ima edenler oluyor onceden pek bi umursamazdim ama artik incindigimi fark ediyorum

Artik ara ara aynada yuzume bakmaya basliyorum acaba nerem cirkin diye

Hic makyaj yapmiyorum sevmemde cocuklugujdan kalan fazla belki olmayan yara izleri var acaba onlar mi beni cirkin gosteriyor diyirum dislerimin sskli mi kotu diye kendimi kotu kotu elestirmeye basladim
Bu kadar kötü hissetmemizin nedeni standart güzellik algısı olabilir. Fahriye evcenin ayva göbeği bir fotoğrafta belli olmuş diye kadını hemen hedef tahtasına oturttular. Nedir bu kusursuz olmalıyım zırvası? İş başvurularını inceliyorum. Yok prezantabl olun yok elinin körü. Ulan milletin kıçına verilen değeri neden kafasına vermezler. Ben bir ara aynalara bakmıyordum. Yok burnum yok dişim yok saçım herşeyim kötüydü benim için. Şimdi tüm bu her daim servis edilen kusursuz kadın algısına bakarsam zaten kendimi köprüden atayım. Evet ben o algıya göre İdeal güzel kadın değilim. Ama çok şükür artık kompleksizim. Kendimle ateşkes ilan ettim.

eğer doğal bir güzelliğiniz yoksa belli bir miktar bütçe ayırıp güzelleşebilirsiniz kaş konturü, saç şekli ve rengi, iyi makyaj ve güzel kıyafetlerle olabileceğiniz maksimum halinize ulaşmak için çaba sarfedin derim.

evet güzellik önemli, siz yakınıyorsunuz ama sizin için de önemli olmasaydı zaten bu kadar kötü hissetmezdiniz.

bence kendinizi ilk başta kendiniz için değiştirin o zaman mutlu olursunuz.

Bence size sormak lazım, görsellik neden bu kadar önemli sizin için? Kimse size laf etmemiş, dışlamamış, insanlar normal. Sorun sizin düşünce yapınızda, insanların bir şey yaptığı yok.

Bence sizin düşük özgüven ve aşağılık kompleksiniz var. Bir de güzellik takıntısı. Her şeyi güzelliğe yorar olmuşsunuz, insanların yanında güzellik meselesinden kendinizi aşağıda görüyorsunuz ve dış görüntüden başka bir şey düşünmüyorsunuz. Kendinizi geliştirmeniz lazım, insanlara suç bulmayın boşuna. Şunu da ekleyeyim, gülüşünüze iltifat eden kişi çok incelik yapmış. Güzelsin diye eklemesine gerek yoktu, orasını bilmem demiş, sahtelik yapmaktansa iyi etmiş. Takılcak bir şey yok orada.

Cok olumsuzsun onyargilisin ben cirkinim o yuzden iletisim kurmuyorlar falan.
Sana tek onerim olumlu dusun cevrene boylelikle pozitif enerji yaymis olursun bunun icin kitaplar var hatta buradaki kisisel gelisim bolumlerinde cok faydali paylasimlar var.

Merhaba arkadaslar antrelere yigilip kalmadim ama bende sabahtandir agliyorum :KK42:

İşin şakası bi tarafa hakkaten oturmus halime agliyorun sabahtandir

Konuyu biraz uzatabilirim ama nolursunuz kusura bakmayin az sabir gosterip okuyun cunku dusuncelerinize ihtiyacim var ve paykasacak kimsem yok

Sorun ne diyecek olursaniz sanirim devamlı surette güzel olmadigimdan dolayi dışlanmışlık hissi yaşiyorum

Aslinda çirkin degilim cok sukur ama sanirim guzelde degilim birde makyaj sanatıyla guzellesmis biriyle yan yana gelince annesi gibi bi hava olusturuyorum

Son zamanlardada güzel olmadigimdan dolayı karsı cinslerimle yada hem cinsimle ilk defa bi ortamda karsilastigim zaman sanki karsımdaki insan uzak mesefeli duruyormus gibi hissediyorum (belkide ben cok fazla kafaya taktigim icin oyle hissediyorum artik)

Aslinda sonradan ayni ortamda kaldıkca görüştükce sevildigimi fark ediyorun hatta çok soguk insanların bile sonradan sevdiklerini hissettirdikleri oluyor

Ama ilk adımda sanki herkesten bi uzaklik goruyorum o yuzden ilk defa bir yere katılacak olsam kac gun oncesinde bi telaş sıkıntı sarıyor

Hatta şöyle bi örnek vermek istiyorum bazen iş ortaminda falan ilgi alaka gösteren (hatta fazlasiyla gösteren) erkekler oluyor oyleki arkadaslardan bu kisi senden hoşlaniyor diyenler bile oluyor

Ama gel gelelim açılanıda olmuyor birgün çıkıpta ben senden hoşlanıyorum diyen olmadi (tabi nerden çıkarıyorsun hoslandigini diye dusunenlerinizde olabilir ama bazen bi cumle bi hareket ne bileyim yani biseyler karsi taraftan farkli bi ekektrik oldugunu hissediyor insan) cunku yasim kucuk degil arkadasca yaklasanida abi gibi yaklasanida az cok anlayabildigimi dusunuyorum

Ama kimsede açılmayinca acaba karsimdaki insan gorsel olarak beni yanına yakıştıramıyor mu ondan mi açılmak istemiyorlar diye düşünüyorum diye dusunmeye basladim

Birgün bi ortamda bi arkadasla konusurken uzaktan bi arkadas izliyomus sonradan farkettim bi ara(benimle alakalı degil) guzellikten laf acilmisti

Sonra gelip bana dediki güzelmisin degilmisin bisey diyemem ama acayip tatlı bi gülüşün var demisti

Bu tarz seyleri duymuslugum var sonradan sıcak oldugumu soyleyenler sevdiklerini soyeeyenler olmustur ama iste diyorum ya ilk etapta sırf güzel olmadığım icin girdigim ortamlarda sıcaklik falan goremiyorum

Mesela bi kac zaman icin bi ortama girdim bi kac kisi haric bi yakinlik goremedim ne yazık ki

Zaten maddi durumumdan dolayı oyle görsel olarak kiyafettir bakimdir bu gibi seylerde vasatın altındayim maalesef

Bende gorunus olarak kendime ozen gostermek isterim ama inanin yok ayda elime geceni kisisel bakimama nede ustume basima yetmez

Valla hayattan nefret eder oldum sosyallesmeyi bırakın mahalle kapısından 1 saat ilerledikten sonra hersey para istiyor

Istiyorum ki kapilari kapatayim ne gelen olsun ne giden zaten bi suredir boyleydim gecen bi adim atayim belki birseyler degisir diye dusundum bin pisman oldum

Ne yapacagimi sasirdim guzel olmayanlar direk olsun mu onlarin toplum icinde yer etmeye hakki yok mu

Not:Calis doyenler olacaktir valla ben cok istiyirumda o durumda cok sıkıntılı birde ona anlatmaya halik yok sadece bilin diye soyleyeyim istedim

Düzenleme :konuyu okuyunca calisiyormusum gibi bi izkenim verdim calismiyorum yillar once calismisligim vardi bide bir yil falan once kisa donemli bi calismam oldu o zamanlari kast etmistim
Ben şöyle düşündüm beni düzeltebilirsin haklılık payım yoksa.
Maddi yetersizlikten dolayı kendine istediğin gibi bakamıyosun.
Giyim kuşam bakım konusunda yetersiz ve vasat olduğunu düşünüyosun.
Bunun üzüntüsüyle kendini çirkin hissediyosun.
Çünkü çirkin olmadığını kendi ağzınla anlatıyosun

Bu kadar kötü hissetmemizin nedeni standart güzellik algısı olabilir. Fahriye evcenin ayva göbeği bir fotoğrafta belli olmuş diye kadını hemen hedef tahtasına oturttular. Nedir bu kusursuz olmalıyım zırvası? İş başvurularını inceliyorum. Yok prezantabl olun yok elinin körü. Ulan milletin kıçına verilen değeri neden kafasına vermezler. Ben bir ara aynalara bakmıyordum. Yok burnum yok dişim yok saçım herşeyim kötüydü benim için. Şimdi tüm bu her daim servis edilen kusursuz kadın algısına bakarsam zaten kendimi köprüden atayım. Evet ben o algıya göre İdeal güzel kadın değilim. Ama çok şükür artık kompleksizim. Kendimle ateşkes ilan ettim.
Resimdeki sizseniz çirkin bir kız değilsiniz, tamam yolda görseler dönüp bir daha bakılacak biri değilsiniz (ben de değilim) ama sizin için asla güzel değil denemez. Profilinizde 23 yaşında olduğunuz yazıyor bu düşünceleriniz muhtemelen yaşınızla ilgili.

@Donusunboylemiolacakti arkadaşlar çok katıldığım bişey yazmış, bazı kadınları görünce vay anasını çok güzel dediğim olur ama hiç aa ne kadar çirkin bir kadın dediğimi hatırlamıyorum. Bir de güzellik denen şeyi sadece fiziksel görünüm değil de konuşma, hal tavır, yaydığımız enerji yani auramız vs bir bütün olarak değerlendiririm. Fiziksel görünüm mükemmel olmasa da bazı kadınlar saydığım diğer etkenler nedeniyle gözüme çok güzel görünüyor mesela. Bu enerji de özgüvenle ve kendinle barışık olmanla çok ilgili. Hayatın yükü onuzlarımızdaymış gibi bezgin yaşamamak gerek.

Bence size sormak lazım, görsellik neden bu kadar önemli sizin için? Kimse size laf etmemiş, dışlamamış, insanlar normal. Sorun sizin düşünce yapınızda, insanların bir şey yaptığı yok.

Bence sizin düşük özgüven ve aşağılık kompleksiniz var. Bir de güzellik takıntısı. Her şeyi güzelliğe yorar olmuşsunuz, insanların yanında güzellik meselesinden kendinizi aşağıda görüyorsunuz ve dış görüntüden başka bir şey düşünmüyorsunuz. Kendinizi geliştirmeniz lazım, insanlara suç bulmayın boşuna. Şunu da ekleyeyim, gülüşünüze iltifat eden kişi çok incelik yapmış. Güzelsin diye eklemesine gerek yoktu, orasını bilmem demiş, sahtelik yapmaktansa iyi etmiş. Takılcak bir şey yok orada.
Özgüvensizlik konusunu kabul ediyorum ama aşağılık kompleksi biraz agir olmus sanki

Evet belki kendi durumumdan kaynakli konuyu biraz abartmis olabilirim ama ben sadece insan en iyi kendinden ornek verir diye dusunerwk kendi uzerimden orneklendirdim

Yoksa bunu toplumda sosyal yasamda bi kamu kurulusundada gormuslugum fazla fazlasiyla var

Arkadasin gulusume yaptigi iltifata gelirsek

Daha onceki guzellik konusu benim uzerimden avilmamisti sadece muhabbet konusu olarak acilmisti aekadasta baska bi zamanda gelip acayip tatli guluyorsun demisti

Aslinda orda konuyu belki kendimi ovme olarak gorebilirsiniz diye o kismi tam anlatmadim cevremdeki insanlar (bazen karsi cinstende olabiliyor)gözlerin cok guzel kaşlarin cok guzel yada cok tatli guluyorsun diye spyluyorlar

Ama bazen yakin cevrede cirkin olduguma sair imali laflar gecince ben o kisilerin soylediklerinide unutabiliyorum

Ama emin olun guzellik kavrami sadece bende degil tum toplum uzerinde etkili

Bi ornek vereyim bi arkadastaydim gelen komsusu bi arkadaslarinin dogum yaptigini soyledi kizi olmus ortamda ciddi ciddi guzel mi insallah guzeldir maluk bu donemde guzellik onemli laflari dondu ve emin olun espiri falan degildi bu konusmalar ve yeni dogmus bir bebek icin soyleniyor

Back
X