Görsellik Neden Bu Kadar Önemli (Dışlanmışlık Hissi)

Ben cevremdeki insanlari dis gorunusune gore secmiyorum onemli olan tatli dil diksiyonunuz duzgunse cevreniz cok olur benim icin onemli olan dertlestigim zaman beni anliyan bir insan gerisi olmasada olur cocuklarimi buyutuyorum onlar bile yeter bana

Ben cevremdeki insanlari dis gorunusune gore secmiyorum onemli olan tatli dil diksiyonunuz duzgunse cevreniz cok olur benim icin onemli olan dertlestigim zaman beni anliyan bir insan gerisi olmasada olur cocuklarimi buyutuyorum onlar bile yeter bana
Diksiyonumun genelde iyi oldugunu soylerler

Aslinda insanlarla ayni ortami paylastikca gorustukce genelde seviyorlar o konuda problem yasamiyirunda

Ilk karsilasma aninda belli bi sureye kadar gorunusum tuzunden dislandigimi hissesiyirym hatta bi ornek vereyim eski is yeeindeyken bi abla varsi bi iki kere ayni yerde isimiz oldu ben gidecekken ya o vaz gecti yada sen sonra gwlirsin deyip benimle gelmek istemedi hatta baska bir is arkadasimiz anladi cok bozulsu o kisiye soylendi

Ama o kiside tanisikca bana karsi degisti genelde degisiyorlarda iste sorun o ki goruntu olarak yanlarina yakistirmiyorlar

Hani diyeceksiniz cok mu cirkinsin degilim aslinda hatta cok guzel oldugumu soyleyenlerde oluyor ama kiyafet olarak ne yazik ki sartlar dolayisiyla kendim gibi durmuyorum kiyaferim dis gorunusum begwnilmedigi icin dislaniyorum

Aslinda birde ortuluyum yani oetuliyken yasim biraz daha buyuk gorunuyor ama acikken hatta sacim topluyken guzel duruyorum

Yani sadece etikete bakip degerlendiriyorlar ama inanin maddi durumum ilsa bwnde cok farkli biri olabilirdim

ikizannesiyim2 Merakımı bağışlayın birşey sormak istiyorum. Ben normal bir görüntüye bir insanım. Ama ne bileyim buna rağmen erkekler sizi beğendim tanışalım felan dediklerinde acayip bozuluyorum. Çünkü bir insanın bir insanlâ birlikte olma sebebi dış görüntüsüyse bu bana çok yetersiz ve geçici bir gerekçe gibi geliyor. Siz güzelsiniz. Nasıl inandınız karşı cinsin samimi olup olmadığına? Sizi siz olduğunuz için sevdiğine?

Sen böyle hissedince hep eziliyosun görünmez olmak istiyosun.
Bunu herkesin yaşayabildiğini gelip geçici zor bi süreç olduğunu düşün(maddi anlamda) ve bundan utanma.
Özgüvenini kaybetme dış görünüşede bukadar takma
Herkes sandığın gibi insanları görüntüsüyle etiketlemiyo.
Kendinle barışık ol ve bulunduğun şartlarlada mutlu olmayı öğren.
Aslında imkanın varsa en güzeli şartları değiştirmek için çabalamak.

Inanin biseyleri degistirmek icin o kadar cok cabaladim ki neredeyse 10 yilim belkide daha fazlasi cabakamakla gecti baktim bi arpa boyu yol almisligim yok cektigim sıkıntılarda canasi artik c
Vazgecrim gucumde kalmadi

Insalkah birseyler degisir

Yazdiklarini icin ayrica tesekkur ederim insanin kendisini anlayan biri olmasi guzel biseymis

Merhabalar :)
Dış görüntünüze çok takıldığınız için böyle düşünmeniz gayet normal.Kendi kendinizin moralini bozuyorsunuz.Bu kadar üzmeyin kendinizi:)
Eğer sizin dış görünüşünüze göre insanlar sizin yanınızdaysalar hiç olmamaları daha iyi:)
Stil konusuna gelecek olursak illa pahalı kıyafetler almanıza gerek yok:)elinizdeki parçalarla da çok güzel kombinler yapabilirsiniz:)
Küçük detaylar hava katar size:)

Rica ederim tüm samimiyetimle yazdım.
Birde benim bi arkadaşım vardı çok dikkat çeken alımlı giyimi kuşamı tam sosyetik güzel cinsinden.
Herneyse kızla samimiyetim artık birlikte vakit geçirdik.
Bigün gezerken bişeyler aldı kendine.
Ama 5 lira 10 liralık ürünler.
Ya outlet ya pazar malı yada tezgaha kapı önüne atılan indirim ürünleri.
Biz şaşırdık tabi kız vitrinlik çünkü tam tarz biri.
Ben fazla para vermemki indirim outlet falan takılırım dedi. Çok zevkli ve becerikliydi bu konuda 10 liraya alt üst kombin yapıyo biz bakıyoruz.
Bende böyle biri değilim beceremem ama demem o ki aslında güzel görünmek güzel giyinmek bazen parayla doğru orantılı değil.
Bu konuda birilerini rolmodel al kendine faydası olur

Uzun yazmışsın tam okuyamadım.Ama kendine özgüvenin olmalı o çok başla birşey.Herkes kendini güzel olmasa bile güzel zanneder bu özgüvenden gelir.Seni kendi kendine kuruntu ediyorsun bence.O yüzden kafanda kurup tedirgin yaklaşıyorsun.Kendine güven ve dik dur.Karşındaki de alsın o pozitif elektriği.

Ya ben de guzelim ama guzel oldugumu evlendikten sonra farkettim :)
O kadar guzel olmama ragmen ozguvenim sifirdi, cok da cekingen idim. Erkeklerle evlenene kadar hicbir muhabbetim olmadi. Tek muhabbetim olan kisi esim, onunla da internetten tanistim, o da zaten bana asik oldu, ee malum guzelim dedim ya, kendisi zaten yakisikli degil, zengin degil, tek uyusan yani ikimizin de universite okumamiz idi. Zaten o universiteyi benden sonra bitirdi. Ama var ya karsima ilk cikan kisiyle evlendim, hatta ona asik oldum, askimi da itiraf ettim, neler cektirdi bana nelerrr..... Yine de ayrilmadim ve de evlendim.

Yani canim guzellikten de ote bir bayanin kendine guveninin olmasi lazim. Ben evlendikten sonra master yaptim, simdi doktora yapiyorum, ortamlara girdim, sosyallestim, para kazandim, kendime guvenim geldi. Simdiki aklim olsa hayatta esimle evlenmezdim, evlenseydim de bana cektirdiklerinin yuzde birini, binde birini cektirmesine izin vermezdim.

Seninki guzellik degil, kendine guvensizlik. Dik dur, kendini begen, kendinle barisik ol. Goruyoruz suratina bakilmayacak kizlar, nasil erkekleri parmaklarinda oynatiyorlar. Nasil ozeniyorum onlara bir bilseniz. Hani bir arkadasim vardi, cok kisinin arkasindan ne cirkin kiz dediklerine sahit oldum ama boylu poslu, kocaman kocasini nasil pesinde kosturuyordu, nasil parmaginda oynatiyordu gormeniz lazim, cunku ipleri almis eline, vermemis kocasina, cunku cirkin olmaktan ote ozguveniyle cikmis ortaliga.

Başlığa istinaden fikrimi yazmak isterim, görsellik önemli. Çünkü dış dünyayı yorumlarken gördüklerimize güveniriz, bu insani bir durum. En ön yargısız kişi bile, hafızasında topladığı görsel verilere dayanarak, henüz tanıştığı insanlar hakkında fikir sahibi olur. Misal saçları kabarık, doğru düzgün taramamış bir kadın görsem, onun bir süredir moralinin bozuk olduğunu düşünebilirim. Bir başkası kendi tecrübelerine göre aynı kişinin umursamaz olduğunu düşünebilir ya da bir diğer kişi aynı kadını çevresine karşı saygısız olarak nitelendirir. Bu yargılara göre o kişiyi ne derece kayda değer bulacağımıza baştan karar veririz. Tanıdıkça bu fikrimiz değişebilir, ama başta, tanınmak istenecek bir görüntüde olmak da gerekiyor.

Çoğunluğun kabul ettiği standart bir temizlik-güzellik algısı illa ki var. Bu da bakımla, biraz gayretle ulaşılabilecek bir şey.

Son düzenleme:
Guzel oldugumu herkes soyler ama bana sorsalar guzel bir hayat mi istersin guzel bir beden mi guzel bir hayat derim.O kadar kotu seyler yasadim ki hergun agladigimi bilirim artik insanlarin iltifatlarin hic etkilenmiyorum biliyor musun (( Allahim diyorum artik sadece nbiraz mutlu olayim baska bi sey istemiyorum ya surda 10 sene sonra guzellikte kalmayacak belki sadece mutlu,huzurlu bir hayat istiyorum.Hayatta insanin basina gelebilecek cogu kotu seyleri yasadim ve artik cok yorgunum bazen erken ôlsem diye hayal ediyorum.Ayrica her ortamda da gozde felan olmuyorsun onu nerden cikardin o sadece ilk basta oluyor.

Böyle şeyler okudukça bende üzülüyorum. İnşallah bu bahar mevsimiyle beraber sizin yaşamlarınızıda bahar gelir. Sonu olan yaşamın sonsuz derdi olmaz. İnşallah gelecek güzel güneşli günler... Size de tanımadığım ama öyle olduğunu düşündüğüm güzel kalpli konu sahibine de...

Tesekkur ederim canim moral oldun insallah Allah seninde gonlune gore verir kotuluklerle karsilasmazsin ,huzurlu bir hayatin olur ve tum guzel kalpli insanlar icin diliyorum

Kaçtır eplencesine adamlar peşimde.Evlisi bile..Amaç güzel diye götürmek.Evlenmek değer vermek sevmek depil.Güzel olup özgüvensiz olursun anlam ifade etmez .Orta halli olup özgüvenli olursun ozaman star sen olursun

Bazı fotolarda kendimi kötü gördüpüm oluyor .Bu giyimin kötülüpünden biraz fazla kilodan biraz da duruştan kaynaklanıyor.Giyim ve fotoda sorun yaşıyorum ben de.

hayatta tek amacın guzel olmaksa daha cok takıntı halıne getircgın seyler var ve olucakk.. kendını sevmeyı öğren baskalarının senı sevmesını bekleyene kadar.

Ah keske guzellikle bitseydi. Guzellik mutlu etmiyor,guzellik sana tum kapilari acmiyor ya da erkekler pesinde pervane olmuyor (ki bunu asla istemem). Cevresinde guzel bulunan, hala nasil bekar oldugum ortamlara girdigimde konusu yapilan bir kadinim. Sen guzel kizsin nasil kimse yok hayatinda laflarina cevap bile vermiyorum artik cunku benim derdim hic guzellik olmadi. Guzelim belki ama mutlu degilim. Kardesimin vefatindan beri yarim ve mutsuz bir insanim. Sanki onun öldüğü gun orda kaldim ve hic ileri gidemedim. Yaşıyorum nefes alıyorum ama öylesine. Ailem annem babam abim birbirimize yabancilastik. Kavgalar tartismalar eksik olmuyor. Agliyorum hergun.

Guzel olsan ne iste oyle mutsuzum ki oyle yorgunum ve bitkinim ki. Guzel olmasaydim da mutlu olsaydim,kardesim yasiyor olsaydi ve ailem dagilmamis olsaydi. Hayat iste...

Kendine gore haklisin, guzel olmakta her zaman iyi degil bazi guzeller var konusmalariyla sogutuyo kendinden.. cok guzel olmayip kendine cekende olabilir.. ilk etapta onemli bisey guzellik ama sureklilik icin degil.. erkekler yilisir taciz olaylari artar.. erkek arkadasin seni guzelligin icin mi istiyor yoksa sen oldugun icin mi? Bazen bunu bile anlayamayabilirsin! Neyse guzellik gecici tatlim.. para konusu skntiysa ne akil verelimki.. ne bilim bakim yap sac bas ust bas.. spor..bunlar azda olsa guvenini getirir yerine.. ve guveni yerinde olan bi kadin her ortamda kendini farkettirir!

bence size öyle geliyor.
hiç güzel olmadığı halde özgüveni ve enerjisi ile çok sevilen o kadar insan var ki.
düşünceleriniz çok ama çok garip.

esas çok güzel olanlar daha çok dışlanıyor kıskanıldıkları için.

önemli olan dış görünüş değil. özgüven, sıcaklık, enerji.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…