- 13 Haziran 2025
- 67
- 59
- 3
- 30
- Konu Sahibi Aycan Sevgi
-
30 yaşındayım, muhafazakar bir İç Anadolu şehrindeyim. 30 yaş buralarda pek genç sayılmaz.Daha çok gençsin neden bu yola giriyorsun evlenmek için ?
İkili ilişkiler çok farklıdır bunu ancak tanıyarak bilirsin.
Fikrimce acele etmen neden kendine ev de kalmış kız muamlesi yapıyorsun ?
Kimin ne düşündüğü önemli değil30 yaşındayım, muhafazakar bir İç Anadolu şehrindeyim. 30 yaş buralarda pek genç sayılmaz.
Yani aracı olanlar çok iyi niyetli yakınlarım. Biz vesile olalım, olur gibi dediler ama tanımam lazım.Ben görücü usulü evliliğe karşı değilim. Ama aracı olan insanların adayları çok iyi tanıyor olması lazım. Bu ikisi birbiriyle uyumlu, aileleri aşağı yukarı denk diyip tanıştırmaları lazım. Öbür türlü sen bekar, o bekar, hadi siz evlenin demek aşırı saçma.
Çok haklısınız. Yaşamadan tanımak zor. Yıllarca flört edip birkaç ay evli kalamayanları okuyoruz. Dul kadın dedikodusu korkunç, kadınların günahını alıyorlar.Dip not olarak bir kişiyi onunla yaşamadan tamamen tanımanız çok zor. Bu arada cidden yaşınız çok genç içinize sinmeyen kimseye evet demeyin evlenip mutsuz olduğunuzda ve ayrılmak istediğinizde muhafazakar iç Anadolular bu seferde dul kadın dedikodusu yapmak için sıraya girecekler, bunun sonu yok.
Öyle tabii, siz hiiiç acele etmeyin görüşün konuşun baktınız ısınıyor gibisiniz mantıklı da gelirse tanımaya çalışın sadece, evlilik için görüşmeyin tanımak için görüşün.Çok haklısınız. Yaşamadan tanımak zor. Yıllarca flört edip birkaç ay evli kalamayanları okuyoruz. Dul kadın dedikodusu korkunç, kadınların günahını alıyorlar.
Uzaktan anlatamazsınız ki tanışın görüşün. Aslında çevrenizden biri olsa daha iyiydi
Aynı ilçeden, farklı köylerdeniz. Kız kardeşi lise arkadaşım. İşte ben de onu soruyorum, görüşünce ne sorayım da tanıyayım?Öyle tabii, siz hiiiç acele etmeyin görüşün konuşun baktınız ısınıyor gibisiniz mantıklı da gelirse tanımaya çalışın sadece, evlilik için görüşmeyin tanımak için görüşün.
Hayatınızda kimseyle arkadaşta mı olmadınız ? Arkadaşlarınızı tanırken ne yapıyordunuz ? Siz bir erkekte ne ararsınız insanlar nereden bilsin ?Aynı ilçeden, farklı köylerdeniz. Kız kardeşi lise arkadaşım. İşte ben de onu soruyorum, görüşünce ne sorayım da tanıyayım?
Kız arkadaşlarım çokca var. Erkek arkadaşım olmadı. 25 yaşıma kadar köy ve yaylada, dağda çadır hayatı ile geçti. Konu açtığımda belirtmiştim aslında neler beklediğimi ve korkularımın neler olduğunu.Hayatınızda kimseyle arkadaşta mı olmadınız ? Arkadaşlarınızı tanırken ne yapıyordunuz ? Siz bir erkekte ne ararsınız insanlar nereden bilsin ?
İçiniz ısınırsa zaten sohbet akıp gider kendiliğinden, ama içiniz ısınmazsa zaten pek bir sohbet ortamı oluşmaz mesleği işi gücü ne bu görücünün ayrıca önceden evlenip ayrılmış bir çocuklu birinin görücü olmasına sinir oldum ne alaka yaniAynı ilçeden, farklı köylerdeniz. Kız kardeşi lise arkadaşım. İşte ben de onu soruyorum, görüşünce ne sorayım da tanıyayım?
Çok teşekkürler, çok yol gösterici oldu.Ben birkaç öneride bulunmak isterim. Birincisi adayla yemeğe çıkın. Diğer insanlarla ilişkisine bakın. Garsona kaba mı davranıyor mesela. Yemeğin ucuzuna mı kaçıyor? Sipariş verirken sizin fikrinizi soruyor mu, kendisi mi karar veriyor. Garsonla muhatap olursanız sinirleniyor mu. Bunların hepsi size fikir verir.
İkinci olarak onun kendi aile ortamında gözlemleyebileceğiniz bir ortam oluşturmaya çalışın. İnsan en doğal kendi ailesine karşı olur. Annesine babasına karşı saygılı mı, yoksa üstten üstten mi konuşuyor. Annesinin ya da babasının ağzına mı bakıyor? Ters düşebiliyor mu, düşerse pısıp oturuyor mu yoksa saygısızlaşıyor mu. Yeme içme düzenleri nasıl. Lakayt bir ilişki mi, mesafeli mi. Bunlar fikir verir.
Bir diğer konu hayvanlara ve çocuklara karşı merhametli mi? Onlara karşı merhametli olan genelde herkese karşı merhametli olur. Merhamet duygusu bence çok çok önemli. Evlilikte mihenk taşı diyebileceğim önemde.
Bir diğer konu çalışkan mı, elini taşın altına koyar mı? Bunu da genel hal ve hareketlerini gözlemleyerek öğreneceksiniz. Annesinden mi su ister, kalkıp alır mı mesela. Kendi işini kendisi mi yapar? Ya da sizin başınız sıkışsa siz istemeden sorunun çözümü için destek teklif eder mi, ya da çözüm için fikirler verir mi? Sorun olunca agresifleşir mi, sakin mi kalır? Başkalarına karşı (kendisini feda etmeden) yardımcı olabilecek biri mi. Bunların hepsi önemli ayrıntılar.
Ha hepsini tutturamasanız bile kendi önceliklerinize göre yüzde 70 tuttursanız oluru var bence. Allah hakkınızda hayırlısını versin, iyilerle karşılaştırsın.
Ne alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.Kız arkadaşlarım çokca var. Erkek arkadaşım olmadı. 25 yaşıma kadar köy ve yaylada, dağda çadır hayatı ile geçti. Konu açtığımda belirtmiştim aslında neler beklediğimi ve korkularımın neler olduğunu.
İnşallah içim ısınır, hayırlısı için Allah'a dua ediyorum. Ben de şakınım ama boşanmış, çocuklu biri de bana talip oldu. Kabul etmedim ama bir ay kendime gelemedim. Zaten öz güvensizdim, iyice kötü oldum.İçiniz ısınırsa zaten sohbet akıp gider kendiliğinden, ama içiniz ısınmazsa zaten pek bir sohbet ortamı oluşmaz mesleği işi gücü ne bu görücünün ayrıca önceden evlenip ayrılmış bir çocuklu birinin görücü olmasına sinir oldum ne alaka yani
Ne istediğimi bildiğimi sanıyorum, adayın benim beklentilerimle örtüşüp örtüşmediğini nasıl anlarım diye sizlere soruyorum. Ayrıca okul hayatım da olsa, çalışıyor da olsam danışmak, konuşmak iyidir.Ne alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?