- 2 Kasım 2023
- 2.886
- 5.269
- 78
- 31
- Konu Sahibi Aycan Sevgi
-
Otuz yaşında olsam maasım olsa. Para biriktirir biriktirir gezerdim. Başta turlarla sonra tek. Yasınız zaten çok genç. Ayrıca kötü evlilik insana cehennem gibi gelir. Riske alıp evlenmelik bir durum değilSevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Ya çalışıyorum ama çok da gezmiyorum. İşte görücü çıkınca tanımak istedim.Otuz yaşında olsam maasım olsa. Para biriktirir biriktirir gezerdim. Başta turlarla sonra tek. Yasınız zaten çok genç. Ayrıca kötü evlilik insana cehennem gibi gelir. Riske alıp evlenmelik bir durum değil
Dışarda buluşun bir o zaman. Ama kendinizi sartlamayın.Ya çalışıyorum ama çok da gezmiyorum. İşte görücü çıkınca tanımak istedim.Kötü evliliğin cehennem olduğunun farkındayım.
Görücü geldikten sonra bir konuşsunlar, görüşsünler diye dışarıda buluşulur. Kendimi şartlamıyorum, tanımaya çalışacağım.Dışarda buluşun bir o zaman. Ama kendinizi sartlamayın.
Dikkat edeceğim, sağ olun.Görüşün tanışın ama iyice emin olana kadar bekleyin. Internette görüyorum bazı erkekler eski sevgilisini unutamayıp görücü usulü evleniyorlar. Buna çok dikkat edin. Kimseye guvenilmiyor maalesef. Ama inşallah çok mutlu olursunuz
Ya uzun flört edip de bir yıl evli kalamadan boşanmaya çalışanlar var, bu işte bir acayiplik var. Evet, tanımaya çalışacağım.bunun görücüsü de aynı kendi tanıştığınız da. zaman geçireceksiniz tanımak için, başka bir formülü yok.
Siz niye bu kadar yükseldinizNe alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.
Zamanla her şey zamanlaYa uzun flört edip de bir yıl evli kalamadan boşanmaya çalışanlar var, bu işte bir acayiplik var. Evet, tanımaya çalışacağım.
Gerilmedim, konu sahibine sizin de yol yordam gösteresiniz gelmemiş ki kendisine yorum yapmamışsınız.Siz niye bu kadar yükseldiniz
Herkes farklı bir ortam da büyüyor olgunlaşıyor baskıcı bir ailede büyüyen 30 yaşında da olsa korkuları olabilir ne var bunda kız bir şey sormuş sadece biraz yol yordam arıyor
Gidin bir sakinleştirici alın gerildiniz
Yazdım siz görmediniz sanırım neyse .Gerilmedim, konu sahibine sizin de yol yordam gösteresiniz gelmemiş ki kendisine yorum yapmamışsınız.
İyi. Benim akrabalar evde buluşuyordu da. Hatta oğlan annesiyle geliyor falan.Oralar geride daha demekki.Görücü geldikten sonra bir konuşsunlar, görüşsünler diye dışarıda buluşulur. Kendimi şartlamıyorum, tanımaya çalışacağım.Evli arkadaşlarımın ve buradaki arkadaşların önerilerini dikkate alıp bir yol çizmeye çalışacağım. Korkuyorum ama.
Ne alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.
Yani başka konularda da rastlıyorum, bir lüzumsuz yükselenler oluyor. Ben yıllarca okul harici zamanlarda köyde, dağda kalmış, çadırda yaşamış birisiyim. Biraz korkularımla, hayatımla ilgili anlayışlı olunmasını bekliyorum.Siz niye bu kadar yükseldiniz
Herkes farklı bir ortam da büyüyor olgunlaşıyor baskıcı bir ailede büyüyen 30 yaşında da olsa korkuları olabilir ne var bunda kız bir şey sormuş sadece biraz yol yordam arıyor
Gidin bir sakinleştirici alın gerildiniz
Evet, yorumunuzu şimdi okudum.Yazdım siz görmediniz sanırım neyse .
Kusura bakmayın ancak bu mesajınız halen çok mantıksız. Siz nasıl bir insansınız; neyi sever ,nelerden hoşlanırsınız bunları bilmiyor musunuz ?Yani başka konularda da rastlıyorum, bir lüzumsuz yükselenler oluyor. Ben yıllarca okul harici zamanlarda köyde, dağda kalmış, çadırda yaşamış birisiyim. Biraz korkularımla, hayatımla ilgili anlayışlı olunmasını bekliyorum.
Ben görücü usulü evlendim ve hiç pişman olmadım.. Yengem vesile oldu, çevreye sorduk ve herkes çok iyi insanlar diye bahsetti.. Nişanlanır bakarım, uymazsa ayrılırım diye düşünmüştüm ve nişanlılık sürecinde evlenmeye karar verdim..Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
İçimi soğuttunuz, sağ olun. Aynen sizin gibi yapacağım, bu süreçte uyumsuz olursak bırakırım. Belki de iyi olur. Aracı olanlar beni seven, iyi insanlar.Ben görücü usulü evlendim ve hiç pişman olmadım.. Yengem vesile oldu, çevreye sorduk ve herkes çok iyi insanlar diye bahsetti.. Nişanlanır bakarım, uymazsa ayrılırım diye düşünmüştüm ve nişanlılık sürecinde evlenmeye karar verdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?