Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.