• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü, eş adayı nasıl anlaşılır?

Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Otuz yaşında olsam maasım olsa. Para biriktirir biriktirir gezerdim. Başta turlarla sonra tek. Yasınız zaten çok genç. Ayrıca kötü evlilik insana cehennem gibi gelir. Riske alıp evlenmelik bir durum değil

Otuz yaşında olsam maasım olsa. Para biriktirir biriktirir gezerdim. Başta turlarla sonra tek. Yasınız zaten çok genç. Ayrıca kötü evlilik insana cehennem gibi gelir. Riske alıp evlenmelik bir durum değil
Ya çalışıyorum ama çok da gezmiyorum. İşte görücü çıkınca tanımak istedim. 🤗 Kötü evliliğin cehennem olduğunun farkındayım.

Dışarda buluşun bir o zaman. Ama kendinizi sartlamayın.
Görücü geldikten sonra bir konuşsunlar, görüşsünler diye dışarıda buluşulur. Kendimi şartlamıyorum, tanımaya çalışacağım. 🤗 Evli arkadaşlarımın ve buradaki arkadaşların önerilerini dikkate alıp bir yol çizmeye çalışacağım. Korkuyorum ama.

Görüşün tanışın ama iyice emin olana kadar bekleyin. Internette görüyorum bazı erkekler eski sevgilisini unutamayıp görücü usulü evleniyorlar. Buna çok dikkat edin. Kimseye guvenilmiyor maalesef. Ama inşallah çok mutlu olursunuz
Dikkat edeceğim, sağ olun. 🤗

Ne alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.
Siz niye bu kadar yükseldiniz

Herkes farklı bir ortam da büyüyor olgunlaşıyor baskıcı bir ailede büyüyen 30 yaşında da olsa korkuları olabilir ne var bunda kız bir şey sormuş sadece biraz yol yordam arıyor

Gidin bir sakinleştirici alın gerildiniz 😏

Nişanlılık dönemi bunun için vardır görücü usulü evliliklerde . Kimseye güvenmeyin kendıniz iyi gözlemleyin .

İnsan yeri geliyor anasından babasından kardeşinden tekme yiyor bu hayatta . Kimse aynı gecenın sabahına aynı yastıkta ulaşmadan tanıdım dememeli bu aracı olan insanlara hep şaşırırım zaten kime neyi neye dayanarak övüyorlar 🤣

. Şuan bana sorsanız eşimin nefes alışından anlarım benden gizli bisey yapsa annesi bilmez mesela . anasının tanımadığını aracı nasıl tanısın 🙈🤣

Ya uzun flört edip de bir yıl evli kalamadan boşanmaya çalışanlar var, bu işte bir acayiplik var. Evet, tanımaya çalışacağım.
Zamanla her şey zamanla

Ama ne yaparsan yap aynı evde kalmaya başlamadan tam olarak tanıyamazsın

O da seni tanımıyor mesela sen kötü birimisin bilemez

Buluşun farklı farklı ortam da buluşun kıskanç mı yoksa cimri mi eli açık mı uyanık mı saf mı bunları öğrenmek zaman alır

Evlenmek için evlenmeyin o insanla belki bir koca ömür geçireceksiniz

Yaşınız yaşadığınız yere göre çoksa bile bu yanlış daha geçen sene 20 lerin sonundaydınız yani yaşlı değilsiniz

Hatta bence evlenme yaşı 30 olmalı

Buluşmaya giderken olabildiğince özgüvenli ölüm sakin olun ve gülümseyin en güzel ilk tanışmada önemli olan şeydir

Allah aşkına görücü usulü mu kaldı? 30 yaşında mesleği olan bir kadınsın azcık özgüvenli ol. Görücü'den iyi bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Daha gençsin, azcık flörtleş, insan tanı. Hedefin biriyle tanışırken evlilik olmasın TANIMAK olsun. Ondan sonra evlilik varsa gelir zaten

Herkes farklı bir ortam da büyüyor olgunlaşıyor baskıcı bir ailede büyüyen 30 yaşında da olsa korkuları olabilir ne var bunda kız bir şey sormuş sadece biraz yol yordam arıyor

Gerilmedim, konu sahibine sizin de yol yordam gösteresiniz gelmemiş ki kendisine yorum yapmamışsınız. 🙄

Görücü geldikten sonra bir konuşsunlar, görüşsünler diye dışarıda buluşulur. Kendimi şartlamıyorum, tanımaya çalışacağım. 🤗 Evli arkadaşlarımın ve buradaki arkadaşların önerilerini dikkate alıp bir yol çizmeye çalışacağım. Korkuyorum ama.
İyi. Benim akrabalar evde buluşuyordu da. Hatta oğlan annesiyle geliyor falan.Oralar geride daha demekki.

Ne alakası var ? Okul ve çalışma hayatı olan 30 yaşında yetişkin bir insansınız. Siz ne istediğinizi bilmiyor musunuz ? Bilmiyorsanız, tanıdıklar aracılığıyla herhangi bir adamla tanışıp; onun zamanını da almayın.

Yani başka konularda da rastlıyorum, bir lüzumsuz yükselenler oluyor. Ben yıllarca okul harici zamanlarda köyde, dağda kalmış, çadırda yaşamış birisiyim. Biraz korkularımla, hayatımla ilgili anlayışlı olunmasını bekliyorum.

Yani başka konularda da rastlıyorum, bir lüzumsuz yükselenler oluyor. Ben yıllarca okul harici zamanlarda köyde, dağda kalmış, çadırda yaşamış birisiyim. Biraz korkularımla, hayatımla ilgili anlayışlı olunmasını bekliyorum.
Kusura bakmayın ancak bu mesajınız halen çok mantıksız. Siz nasıl bir insansınız; neyi sever ,nelerden hoşlanırsınız bunları bilmiyor musunuz ?

Şimdiye kadar platonikte olsa kimse ilginizi çekmedi mi ?

Sevgili olarak, flört ederek evlenmeyi çok isterdim ama 30. yaşımda nasipten öte köy yok diyerek görücü gelmesini kabul ettim. Hiç erkek arkadaşım olmadı. Önceden iki görücüm daha olmuştu. Biri boşanmış ve bir çocuklu, diğeri çok uzak bir şehirdendi. Birkaç gün önce vücudum ve öz güvensizliğimle ilgili konu açmıştım. Sağ olsun herkes, yorumlarıyla kendimi daha iyi hissettirdiler. Arkadaş ve akraba çevremde de Kadınlar kulübündeki konularda da çok sorunlu evlilik hayatları görüyorum. Evlenmek istiyorum ama korkuyorum da. Adayın karekteri nasıldır, anne kuzusu mudur, bana sevgi ve ilgi gösterir mi, çoluk-çocuğuna sahip çıkar mı, evi geçindirecek kadar çalışır mı (Mesleğim var ve çalışıyorum, yeterli kazancım var.), şiddet meyili var mı, ailesi nasıl, bize karışırlar mı, eş adayı kadın ruhundan anlar mı, denk miyiz, aradaki elektrik nasıl anlaşılır... Ailem biraz bilgi toplamış ama hepi topu: aynı memleketliyiz, kız kardeşi liseden arkadaşım, bir otelde şoför olarak çalışıyor, Belirgin bir anormalliği yok. Yakın arkadaşlarımla konuştum; herkes kendi özel tecrübesini anlattı. Ne yapayım da tanıyayım bilemiyorum, nasıl konuşulur, nasıl karar verilir?
Yorum yapanlara, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Ben görücü usulü evlendim ve hiç pişman olmadım.. Yengem vesile oldu, çevreye sorduk ve herkes çok iyi insanlar diye bahsetti.. Nişanlanır bakarım, uymazsa ayrılırım diye düşünmüştüm ve nişanlılık sürecinde evlenmeye karar verdim..

Ben görücü usulü evlendim ve hiç pişman olmadım.. Yengem vesile oldu, çevreye sorduk ve herkes çok iyi insanlar diye bahsetti.. Nişanlanır bakarım, uymazsa ayrılırım diye düşünmüştüm ve nişanlılık sürecinde evlenmeye karar verdim..
İçimi soğuttunuz, sağ olun. Aynen sizin gibi yapacağım, bu süreçte uyumsuz olursak bırakırım. Belki de iyi olur. Aracı olanlar beni seven, iyi insanlar.

Back
X