görücü usulü evlilik mi yoksa aşk evliliği mi...???

buyuk konusmak istemem ama bende aşk evliligi yaparım kesinlikle..biri vardı mantıklı dusunuldugunde cok ideal biri ama kendimi yanında mutsuz huzursuz hissediyordum duygu olmayınca kacıp gidesim geliyordu

görücü evlilikleri bana inanılmaz gelirdi, kadınlara üzülürdüm, görmedileri tanımadıkları birisiyle evlendiriliyorlar der isyan ederdim..
yakınlarda iki kişiyle tanıştım iki kadına da görücü gelmiş babaları onaylamış evlenmişler, ikisi de eşlerini çok sevdiğini söylemişti. şaşırdım doğrusu, insan tanımadığı birini piyangodan çıkar gibi, tombala gibi (torbadan çıkan sayı senin kartında varsa şanslısın yoksa anlaşamayacaksın kafalar denk değil) nasıl evlenecek bir ömür geçirecek...

iki üç sene birlikte yaşayacaksın baktın anlaşıyorsun sonra evleneceksin, imkanı yok aksi halde mutlu olunmaz derdim...

aksini ispat ettiler bana... o iki kadın nasıl da iyi anlaştıklarını söylediler sevdiklerini söylediler.. eğer gerçekten de dediklerinde samimilerse olabiliyormuş demek ki...

anne baba: bu kız buda erkek hadı bakalım konusun
kız: ben senı begendım sende benı begendınmı
erkek: begendım
evlenelı ozamn

Görücü usulü bu değil ki çok basit düşünüyorsunuz... görücü usulü tanışıp aşık olucaksın aşık. ok

Görücü usulü bu değil ki çok basit düşünüyorsunuz... görücü usulü tanışıp aşık olucaksın aşık. ok
bende dıormkı bırılerının bulmasıyla ask mask olmaz. bnm fıkrım allahıma sukur ıstedgm gbı ewlndım. gorcu usulu olmadı allaha sukur. zaten bnm aılmde asla ıstemıyodu gorcu faln. bıze ters gelıo herkesn fıkrı farklı tabı

bende dıormkı bırılerının bulmasıyla ask mask olmaz. bnm fıkrım allahıma sukur ıstedgm gbı ewlndım. gorcu usulu olmadı allaha sukur. zaten bnm aılmde asla ıstemıyodu gorcu faln. bıze ters gelıo herkesn fıkrı farklı tabı

Evet herkesin kendi fikridir saygı duyarım.Ama olur da birine görücü usulüyle aşık olurum o yüzden görücü usulüyle de evlenebilirim diyorum.Bu arada birinin bulmasıyla aşk olabiliyo yani daha doğrusu aşkın nerden ne zaman çıkacağı hiç belli olmuyor. Belki biri bana bulur belki o kendiliğinden bana gelir.

Evet herkesin kendi fikridir saygı duyarım.Ama olur da birine görücü usulüyle aşık olurum o yüzden görücü usulüyle de evlenebilirim diyorum.Bu arada birinin bulmasıyla aşk olabiliyo yani daha doğrusu aşkın nerden ne zaman çıkacağı hiç belli olmuyor. Belki biri bana bulur belki o kendiliğinden bana gelir.
hakkında hayırlısı olsun

aşk evliliğii:) en güzeli valla direk evleneceğin adam zaten açıkta vermio.biçok şeyi sonradan öğreniosun.ha görücü usulündede mutlu olan varmı var.ben aklım erdi ereli aşk evliliği dedim allaha şükürde öyle oldu.aşk evliliğide görücü usulü evlilikte bazen malesef mahkemede sonlanabiliyor.kader kısmet.böyle bir araştırma yapıldımı bilmiyorum ama çoğunluk demek için araştırılmalı.annemde babamla aşk evliliği yapmış.aşk çocuğuyum aşkkkkkk:)

aşık olmazsan herkes kendi yoluna ise o zaman görücü usulü olmaz ki ama
görücü usulü dediğin anneler babalar tamam der evlenirsin öyle değil mi
yani benim gördüğüm bildiğim çevremde öyle, misal bahsettiğim o iki kişi görücü usulü evlendik diyenlerin babaları karar vermiş bunlar görmemişler bile birbirlerine görücü dediğin öyle olur..

diğer türlü bi bakın anlaşabilecek misiniz olayı elektrik alıp verme olayına girer.. o da aşk evliliğine girer zaten..

kimini arkadaşları tanıştırır kimini anneler babalar, kimi yolda görür, kafede sınıfta orda burda görür
sonuçta muhabbete başlarsın bakarsın hoşlandın mı bir şeyler var mı sonra devam edersin... yani aşık olduğun biri ile evlenirsin.. görücüde ise aşık olma şansın sonradan olur olur ise..

ne güzel allah gönlüne göre vermiş mutluluklar

görücü
a. Evlenmek isteyen erkek için kız görmeye giden kimse: “Zengin olduğumuz için görücüler, bizim bu uzak köşke gelmekten usanmıyorlar.” -Ö. Seyfettin.

Güncel Türkçe Sözlük

sözlükte de yazdığı gibi, erkek tarafının yakınları kızı görmeye gider, bakarlar kızı beğenirlerse oğullarına alırlar, kızın babası da kabul ederse iş tamamdır.

günümüzde pek geçerli değildir olan yerler de var ama, artık günümüzde ailelerin tanıştırdığı ve birbirlerini beğenirlerse flört döneminden sonra evlenenlere de görücü deniyor..
fekat bu durum da aşk evliliğine benzedi ki çok da güzel oldu...

Back
X