gorucu usulu kiz isteme

Dogru diyosun.. kotu bi aile degilleer, oglanda gayet sevilen sayilan biri arkadas cevresi genis.. benim hsuma giden onda zaten bana benim kiz kardesmi nasil davranmalarini istiyosam sana oyle davranirim dedi.. kimse kizinin veya kiz kardsinin adinin cikmasini istemez dedi.. annem aileden emin, cok iyiler diyo ama oglani abim arastiracakmis daha yakindan ve onula kisisel olarak gorusmeyide planliyo.

Hayret ya, sen degil abin onun ile bulusuyor. Bu nasil bir ortam? Kiz kendisi seçmiyor evlenecegi adami, abisi ve etraf durumu degerleniriyor. Ne kadar aci bir durum. Siz avrupada degilde, Türkiyede 1950'de köyde mi yasiyorsunuz nedir?

Hiç egitiminden bahs etmiyorsun. Okula gitmiyormusun? Bak evlenmek o kadar zor birsey degil. Daima damat adayi bulanbilir, dügün dedigin zaten 1 günde olup bitiyor. O hayal ettigin beyaz gelinlik sadece 1 gün giyiyorsun, önemli olan sonrasi canim.

Saglikli bir evlilik yapman için çok küçüksün. Dügün 1,2 yil sonra olsa bile halen erken. 19 yasinda birine "ben senin ile evlenmek istiyorum" sözü çok agir bir söz, ister o sahisi tani, ister tanima.

Bu kadar insan ayni seyi söylerken, sende aldigin kararini tekrar düsün derim ben;.

hmm.. bilemedim ya.. Rabbimden herzaman hayirlisini diledim.. ben tam eski svgilimden aylirdim bu cikti karsima. acaba Allahtan bana bak o seni uzdu bu seni mutlu edecek gibi bi hissiyata girdim.. yine diyorum Allah herseyin hayirli halleriyle nasip etsin.. hasta oldugunu sanmiyorum ya.. ama bakalim ne olacak.. onumuzdeki haftalar sinavim falan var dedim.. yani iki hafta en azindan dusunme firsatim olur.. ailem zaten oldu bittiye getirmelerini istemez sonucta canlarindan cok seviyolar beni.. bakalim artk ne olacak..

Yahu daha 19 yasindasin, elbette daha hayatina pek bir insan girmedi ve sirf girdi diye bu kadar deger üzerine yüklemek dogru degildir.

Yani sen gerçekten bu yasta sözlenmeyi düsünüyormusun???? Evet herkes herseyin hayirlisini ister fakat bunun için önlemde almak gerekir. Mesela 19,20 yasinda sözlenmemek gibi...

Hayret ya, sen degil abin onun ile bulusuyor. Bu nasil bir ortam? Kiz kendisi seçmiyor evlenecegi adami, abisi ve etraf durumu degerleniriyor. Ne kadar aci bir durum. Siz avrupada degilde, Türkiyede 1950'de köyde mi yasiyorsunuz nedir?

Hiç egitiminden bahs etmiyorsun. Okula gitmiyormusun? Bak evlenmek o kadar zor birsey degil. Daima damat adayi bulanbilir, dügün dedigin zaten 1 günde olup bitiyor. O hayal ettigin beyaz gelinlik sadece 1 gün giyiyorsun, önemli olan sonrasi canim.

Saglikli bir evlilik yapman için çok küçüksün. Dügün 1,2 yil sonra olsa bile halen erken. 19 yasinda birine "ben senin ile evlenmek istiyorum" sözü çok agir bir söz, ister o sahisi tani, ister tanima.

Bu kadar insan ayni seyi söylerken, sende aldigin kararini tekrar düsün derim ben;.
ben universteye gidiyorum, hayir yanlis anladin galiba, abimin onunla gorusmek istedigi konular varmis sonucta ayni cevredenler ortak arkadaslari var.. tabiki ben seciyorum, tanimak istemiyorumda diyebilirdim ki buna da saygi duyarlardi.. ama tavri falan hosuma gitti oglanin.. burda evliligin okulu engelleyecek bi durum yok, cok rahat burda okuyup meslek almak.. onunda meslegi var zaten bu sene bititmis okulunu.. yasim pek buyuk degil deneyim icinde 1 olana kalbimi 10a bolemem.. hayirlisi artik

Yahu daha 19 yasindasin, elbette daha hayatina pek bir insan girmedi ve sirf girdi diye bu kadar deger üzerine yüklemek dogru degildir.

Yani sen gerçekten bu yasta sözlenmeyi düsünüyormusun???? Evet herkes herseyin hayirlisini ister fakat bunun için önlemde almak gerekir. Mesela 19,20 yasinda sözlenmemek gibi...
Sozlenmek sorun degil benim icin 20 yasima girmeme az kaldi.. ha sevgilin ha sozlun onu ben pek kafaya takmiyorum da .. hemen olmasin istiyorum.. ve bunuda onlara soyledim zaten..

O kadar cok örnegini duydum gördüm ki. Yurt dışına kapağı atmak için Avrupadan kız kandıran çok erkek çok. Sonra bir yerleştimiler de dayağın, aldatmanın bini bir para. Konu sahibesi arkadaşım nerede yaşıyorsun bilmiyorum da Almanya/Fransa gibi Türk nüfusun fazla olduğu bir ülkedeysen neden kendine kendini gibi bir gurbetçi bir Türk genci bulmuyorsun?
Hem emin ol Avrupada doğmuş büyümüş bir Türkle, Türkiyede doğmuş büyümüş bir Türk arasında kültürel anlamda çok çatışma olur. Sen kendi kültürüne ne kadar sahip çıkarsan çık, yaşadığın ülke illa ki sende izlerini bırakır. Yok mu hiç çevrende Türk? Hiç ülkeler arası ilişki olayına girip kendini tehlikeye atma.

canim o da bura dogumlu..
Oranın vatandaşı mı peki? Çalışma ve oturma izni var mı? Bende şüphe uyandırdı.

O kadar cok örnegini duydum gördüm ki. Yurt dışına kapağı atmak için Avrupadan kız kandıran çok erkek çok. Sonra bir yerleştimiler de dayağın, aldatmanın bini bir para. Konu sahibesi arkadaşım nerede yaşıyorsun bilmiyorum da Almanya/Fransa gibi Türk nüfusun fazla olduğu bir ülkedeysen neden kendine kendini gibi bir gurbetçi bir Türk genci bulmuyorsun?
Hem emin ol Avrupada doğmuş büyümüş bir Türkle, Türkiyede doğmuş büyümüş bir Türk arasında kültürel anlamda çok çatışma olur. Sen kendi kültürüne ne kadar sahip çıkarsan çık, yaşadığın ülke illa ki sende izlerini bırakır. Yok mu hiç çevrende Türk? Hiç ülkeler arası ilişki olayına girip kendini tehlikeye atma.

evet var, ayni benim gibi,, ailesi 35 sene once isci olarak gelmis.. kendiside burda dogmus zaten.. Okumus ve meslek sahibi hatta

evet var, ayni benim gibi,, ailesi 35 sene once isci olarak gelmis.. kendiside burda dogmus zaten.. Okumus ve meslek sahibi hatta

''19 yaşındayım.''dan sonrasını okumadım.Bu yaştaki insanların üniversitede olması gerekir.Evde oturup görücü beklemek de ne Allah aşkına ?
Okuyorum zaten........ Universteye gidiyorum eger duymak istedigin buysa.. ne munasebet, ben gorucu bekledigimden bu oglanla gorusmek istemedim.. sadece ilerde geriye donup yamadigim biseyden pisman olacagima yaptigim biseyden pismanlik yasarim daha iyi dusuncesindeyim, sonucta kendi buldugumlada bi iliski yasadim, onun faydasini gormedigim icin boyle bi seyi geri cevirmedim ve sans verdim onlara..

okuduğum kadarıyla ben ailede bi tuhaflık görmedim uzun süredir onları kabul etmenizi beklemişler e sizde olumlu cvp verdiğiniz için sevinmiş insanlar sonuçta uzun süredir istedikleri bi cvp almışlar. 19 yaşındasın okuyormuşsunda ee anlattığın kadarıyla aile iyi çocukta ki ilk izleniminde iyi şans verebilirsin bence bunda bişey yok ailesine dersin ben emin olana kadar tanımak istiyorum söz nişan yaparsınız bu süreyide uzun tutarsın taki içine sinene kadar tanırsın çocuğu yaşın genç olabilir belki ama yarın bi gün bu olmasa bi sevgilin olacak ee o ilişkide ilerliyecek tanıyacan anlıyacan belkide evlilikle sonuçlanmayacak öyle olmasındansa niyeti evlilik olan birini tanımak daha mantıklı geliyor bana

Ay ne yani 19 yasinda evlenecek misin ne acelen vardi okusaydin okulunu bitirseydin

Çalışman konusunda ne düşünüyor peki? Yorumlarda göremedim böyle bir ayrıntı?

okuduğum kadarıyla ben ailede bi tuhaflık görmedim uzun süredir onları kabul etmenizi beklemişler e sizde olumlu cvp verdiğiniz için sevinmiş insanlar sonuçta uzun süredir istedikleri bi cvp almışlar. 19 yaşındasın okuyormuşsunda ee anlattığın kadarıyla aile iyi çocukta ki ilk izleniminde iyi şans verebilirsin bence bunda bişey yok ailesine dersin ben emin olana kadar tanımak istiyorum söz nişan yaparsınız bu süreyide uzun tutarsın taki içine sinene kadar tanırsın çocuğu yaşın genç olabilir belki ama yarın bi gün bu olmasa bi sevgilin olacak ee o ilişkide ilerliyecek tanıyacan anlıyacan belkide evlilikle sonuçlanmayacak öyle olmasındansa niyeti evlilik olan birini tanımak daha mantıklı geliyor bana

kesinlikle.. digerlerinden olumlu cevap verdigin icin degil ama gercekten bende ayni sekilde dusunuyorum.. kendimi ovmek gibi olmasin ama gercekten her annenin ogluna isteyecegi gelin adayiyim hem okuyorum hemde evin isi, dersler sinavlar, yemek falan hep bana yuklu suan evde.. evlensemde bisey degismicek hani.. hayirlisi artik :)

avrupa ulkesinde kadinin calismamasi sacma olur.. sonucta isine gelir koca adayinin para konusunda, yuksek maasli bi meslek okuyorum..
Avrupa ülkesiyle alakası yok bunun kadının her türlü çalışması gerek zaten de benim sorduğum bu değildi. Koca adayın ne düşünüyor bu konuda? Eğitimine karışmayacağını söylemiş ama bitince çalışmayacaksın der mi? Bunu bilmen gerek. İşine gelir falan olmuyor maalesef karısını çalıştırmayan bir sürü erkek var.

ıyıce tanımadan söz nısan falan yapmayın bı altı ay konus barı

Back
X