Görücü usulü tanışanlar, nasıl tanışıyorsunuz ????

yemyesilyesim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2019
70
171
8
40
Arkadaşlar gerçekten merak ettiğim bir konu. Nasıl görüşüyorsunuz. Yani ben hiç tanımadığım biriyle bir masaya oturunca bile geriliyorum, modum düşüyor. İşim bir an evvel bitsin de gideyim diyorum. Zaten en fazla 1 saat oturabiliyorum. Sonra kalkıyorum, adam da bozuluyor tabi.

Ben görücü usulü evlenmedim ama etrafımda evlenenler var. Bir saat fazla bile ki. Temel prensipler uyuyor ve biraz da tipi olur gibi ise düşünmek için kalkılır. Sonra aile ile değerlendirilir. Sonra onlarda e bi tanışın bakalım denirse yavaş yavaş ilerlenir. Öyle pat diye 3-4 saat oturulmaz ki.

Zaten bir saat yeterli ilk görüşme için. Tipine bakarsın konuşmalarını olcersin sana uygunsa ailenle degerlendirirsin. Kafana yatmayan şeyler olursa gorusmezsin ikinci defaya. Ha baktın oluru var tekrar görüşürsun. Tanıyana kadar böyle sonra soz nisan. İlk görüşmede belli olur zaten ne istediğini bilen biriysen.

1 saat oturdum. Sonra kalktım. Fena bozuldu. Yüzü düştü. Anladı herhalde. Ama o bir saat bana 10 yıl gibi geldi. Bitmedi yani. Sürekli saatime bakıyordum. Belki de ona bozuldu. Ama hiç zevk almadım ne yapayım.

Kız okulu bitirdiğinde erkek de askere gittiğinde aileler vasıtasıyla hemen eş arama işine girilir.Tabi sizin de kasmamanız lazım yüzyüze konuşunca karşındaki kişinin karakterini üç aşağı beş yukarı anlayabiliyorsun zaten.

ben ilk etapda 1satt görüştüm tabi öncesinde a dan zye bicok sey akkında bilgi saıbı oluyosun oturup konustumu olumlu yönleri varsa değerlendirip bidaa görüştüm sonrası ilerledi aile goruşmesi falan eşimle isteme öncesi 3kere görüştüm ama hayatta vediğim en dogru karar 4 yılı aştı evliliğim çok şükür(maşalla deyin :) .) çok mutluyuz...

1 bardak cayi yarim saatte icerim yada soda mi soylesem dedim. Sabahtan cok yoruldum uzerine bide hata yaptim ama anlasilmadi kabus gibiydi atesliydim ve yaz sicagiydi
Daha sesini duymadan bi dk bu iste bi terslik var demistim
5.5 saat oturdum. Ustune uzatmak icin 15 dk yuruduk.
Hastalik fln unuttum tabi

ben de görücü usulü evlilikleri anlayamıyorum, insan gerçekten sevdiği biriyle bir ömür geçirir. düşünsene her dk berabersin.. kirli donunu yıkıyorsun ya düşün.. bana mantık evliliği gibi geliyo daha çok, görev icabı. ya da Allah'ın emri falan gibisinden. gerilirsin tabi.. düşün 1 saatte nasıl gerildin, bir ömür nasıl olacak? neyse felaket tellallığı yapmayayım, görücü usulü evlenip çok da mutlu olan var. Allah hayırlısını versin

1 saat oturdum. Sonra kalktım. Fena bozuldu. Yüzü düştü. Anladı herhalde. Ama o bir saat bana 10 yıl gibi geldi. Bitmedi yani. Sürekli saatime bakıyordum. Belki de ona bozuldu. Ama hiç zevk almadım ne yapayım.
Beğenmiş olsaydın bir saat zor oturdum gerildim sıkıldım demezdin. Bunun görücüyle alakası yok.

Görücü usulü evlilikler sevmeden yapılmıyor zaten.

Eşim iş arkadaşımın aile dostunun oğluydu. Bir iki kez ayak üstü merhabalaştık sonra bir kahve içelim mi teklifi gelince gittim görücü usulü gibi baya oturup konuştuk bir yerde tanışıp zamanla aşık olup evlenmedik. Sanırım ben görücü usulü evlenmiş oluyorum neyse, şöyle oluyor. Ayy ben bu adamla evlenicem yhaa modunda olursan herhalde zaman da geçmez sohbet de açmaz. Ya da klasik Türk kızı tribi : Of snane be slk modunda biz baya siyaset burçlar yemek hobiler vs sen bahsedip ayrıldık birkaç kez. Bir arkadaşım anlatmıştı. Eşinizden neler beklersiniz diye sormuş mesela. Islak imza da alsaydın

evet bende yaptım ama gönlüm ısınmadan evet demedim ve komikki sen sevdiğin adamın donlarınınyıkamıyorsun sanırım sevdıgın adamla her dk beraber degilsin bence ben herdk berarber olmaktan cok mutlu oluyorum herseyi yaşayıp evlenmektense yaşayarak evlenmek sevgini çoğaltarak evlenmek evet benim için en mantıklı olanı görücü usulu bi felaket değil canım birtercih meselesi

sevdiğim adamın donlarını yıkayıp, onunla her dk beraberim. olmadığımı nerden çıkardınız ki sevdiğim için bu katlanılabilir diyorum zaten. farkındaysanız istisnalar da var dedim. gördükten sonra sevip sevilenler de.. tabii ki felaket degil canım. ben sevgisiz yapılanlar için demiştim.. Allah mutluluğunuza mutluluk katsın inş

Bende görücü usulü evlendim, iyi ki de öyle yapmışım. Evlendikten sonra paylaşacak çok şeyimiz oldu. Halbu ki ben asla görücü usulü evlenmezdim (öyle diyordum)
Halamın eşi tanıştırdı bizi, zaten ondan çoğu bilgiye sahiptim. Eniştemde benden bahsetmiş. Neler isteyeceğimden vs. Ve eniştem öyle bir insan ki kesinlikle böyle işlere karışmaz, biz ilk olduk.
Evden çıkmadan tembih ettim halama, beni buluştuktan 1 saat sonra ara, işimiz var bir yere gidiyoruz gelmen lazım de. Ben de kalkayım sıkılırım dedim. Sonra kararımı enişteme söylerim o da iletir ona göre İnstagram filan ekler dedim.
Hayatımda geçirdiğim en güzel bir saatti nasıl geçtiğini anlamadım. Halam aradığında da “siz gidin ben gelmicem” dedim
3 saat aralıksız beklentilerimi anlattım. (Konuşmayı severim)
Ondan da anlatmasını istedim. Nettim, lafı dolandırmadım. Evlilikten beklentilerimi anlattım. Lütfen bu söylediklerim senin kişiliğine, yaşantına vs uygun değilse benim günahıma girme, ben de senin dedim.
3 ay sonra nişanlandık 1 sene sonra evlendik. Çok şükür.
Hakkında hayırlısı olsun. ❤

Karşıdaki aday içinize sinmediği için bitse de gitse moduna girmişsiniz.
Zaten normal görücü usulü kalmadı. Olanlar modern görücü usulü. Hoşlanmazsan olmaz. Yani vesile bu. Nasıl başladığına çok takılmayın. Aday önemlidir.

Sans vermişsiniz daha içinize sinen bir aday olursa daha uzun oturursunuz zaten. Siz gene olursa aday şans verin belki bir sonraki olur kısmet bu, kapıları kapatmayın.

Yaşım 40 a geliyor. Kimseye içim sinmiyor. Ne olacak diye düşünüyorum.

Aynı frekanstan konuşabileceğiniz biri denk geldi mi gayet muhabbet tutturuluyor. Biz üç saat oturduk ilk buluşmamızda. Sizin iletişim probleminiz olabilir? Beni hic ortak noktamiz olmayan biriyle ayni masaya oturtuk gayet muhabbet acabilirim iki uc saat oturabilirim.

Beğenmiş olsanız bir saat fazla gelmezdi diye düşünüyorum.

Bizde eşimle arkadaşlarımız aracılığıyla tanıştık. İlk buluşmamızsa 4 saat oturmuştuk, hatta ben ilk günden çok vakit geçirdik diye kalkalım demiştim sıkıldığım için değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…