• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü / tanışarak evlilik

ing_ing

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
175
4
46
Çanakkale
Deneyimli arkadaşlar tecrübelerindenizi bize aktarın hangi evlilik daha mutluluk getirir mantıkmı sevgimi yani...:18:

Görücü usulünün modern hali şimdiki zaman.

Eş-dost aracılığıyla tanıştırılır flört ederlerler birbirlerine uyarlarsa evlenırler...

Bu süreçte sever sevmez kişiden kişiye değişir duygu bu sonucta...

Eşim,eniştemin çocukluk arkadaşı bizi tanıstırdılar zaman gectı, biz aşık olduk evlendik mutluyuz.

Mantık evliliğinin mutluluk getireceğine inanmıyorum.

Evlilik hiçbirşeye benzemıyor,aynı yatağa yatacağın adamı,herseyını paylaşacağın ömür geçireceğin kişiyi sırf mantığına uyuyor dıye sevgi olmadan kabul etmek cok zor olur.

Şahşen AŞK EVLİLİĞİ DİYORUM,
diğerini içim almaz.

birine aşık olmadan evlenmek ilerde mutsuzluga yol açabilir önce evlencegin insandan heycan duyucaksın tabi taşlarıda yerine oturturmak gerek daha sonrda mantık devreye giriyor

evlilik her ikisini gerektirir bence.elbetteki sevgi çok önemli ama sadece sevmekle bir evliliğe karar vermek ne denli doğru olur tartışılır...evlenecek insan mesuliyet sahibi olmalı,güven verebilmeli bir iş sahibi olmalı ya da en azından çalışmak için iş peşinde olduğunu hissettirmeli anlatabiliyor muyum?bunların hepsi sevgi ötesi şeyler,bir insanın mantıken belirlediği kriterler.ama bir insan sırf bu ve beklenen daha çok özelliklere sahip diye evlenirse,o evlilik gene istediği gibi yürümez çünkü duygu eksikliği ortaya çıkar,hep bir şeylerin eksik olduğunun hissiyatına kapılırsınız.biz buna yeni dilimzde 'monotonlaşmak' diyoruz ve çoğu vaka adliyede son buluyor...kısaca aşk ve mantığı iki yapışık kardeş gibi düşünmekte fayda var,biri olmadan diğeri olursa evlilik çok fazla uzun ömürlü olmaz,ya da siz inatla bu evliliği sürdürürsünüz ve ortaya bi kaç mutsuz çocuk oturtturursunuz. çevre ve aileye mutluluk pozları dağıtırsınız ama evinizin içi tam aksini yansıtır...bu yüzden önce duygularınızı takip edin ve mantığınızın onayladığı şahısla evlenin derim...

örnek veriyorum..birgün biriyle çölde yola çıkacaksınız ..yok fena..aç kalacaksınız susuz kalacaksnız..üşüyeceksiniz..yada?? güzel bir baha ile karşılaşacak hazine bulacaksnız..mühim değil...iki seçenek var yola çıkacağnız kişiyi daha önceden tanıyormusunuz yoksa tanımıyormuydunuz??

tanımadığınız kişiyle başta konuşup kendi kurallarınızı koyarsınız ..bu senin termosun bu benim termosum bu benim yemeğim bu senin yemeğin..yola çıktığınızda karşılaştığnız sorunları açık açık söylersiniz çünkü o kişiyi tanımıyorsunuz ve uzun yolculukta huyunu öğrenirsiniz sabahleyin nasıl kalktığını..diyelim kötü kalktı..ona "yolculuğumuzu birlikte sürdürebilmek için sabahları kalktığında bana nasıl davranacağına dikkat et " dersiniz oda sizi kaybedebilecek düşüncesiyle hareketlerine dikkat eder..gelgelelim yolun sonu bir bakmışsınız ben bu adama bağlandım..

ikinci seçenek tanıdığınız kişi..ona aşıksınız...yola çıkarken tüm sorumluluğu ona bıraktınız ..suyumu yemeğimi o alır nede olsa...halbuki o tüm sorumluluğu almaktan sıkıldığını güneş tepesindeyken anlar ve yol sonunda aşk nefret olur...

yanii insanları bir arada tutan şey aşk değildir ...saygıdır!! görücü usulü ile olan evliliklerin iyi gitmesinin sebebi budur..kişiler birbirlerine saygıyla başladıkları yolda sevgiyle bitirebilmiş olması...aşk evliliklerinde ise mesele aşkla başlayan evlilik saygıyla devam edebilsin :7:

Kesinlikle aşk evliliği.
Eşime bakarken içim titriyor.
Evlilikte bunu yürütmek herkese nasip olmuyor.
Evlilik aşkı öldürür diyorlar bence gerçek aşk mezarda ahirette bile bitmez.
Ölsem bile eşimi bekleyeceğim öteki dünyada.
Hemde büyük bir aşk
sevgi ve özlemle:59:

Özetle mantık evliliği yapıldığında karşı tarafta sana uyuyorsa zamanla aşk evliliğine dönüşüyor...
Aşk evliliğinde ise zamanla karşı tarafta aradığınızı bulamadığınızda bu kezde mantık devreye giriyor.. yani tamamıyla kumar kime ne çıktıysa ama ben kesinlikle aşk evliliğine inanmıyorum.aşk hakkaten bitiyor.hoş mantık evliliğinin şu boyutunada karşıyım mal alır gibi bu bana uygun değil falan filan..karışık mevzular:15:

kesinlikle aşk :69:
beni eşimle kimse tanıstırmadı yada beni ona,onada beni işaret ederek yol gösteren vs durumlarda olmadı..
bir eylül gecesi mynette okey oynayasım tuttu..girdim masa açtım bekledım.. herkes yerıne oturdu basladık gece 1den sabah 7ye kadar aynı insanlar çok komıktı .. 7den sonra grup bozulmasın dıye herkes msnsini verdi birbirine ama o geceden sonra sadece 2ikimiz bulustuk sırf oyun için.. öyle bi an geldiki birbirimizden kopamaz olduk.. benim en yakın sırdaşım arkadasım kankam ! oluverdi.. tel nomu soyle vermıstım pcım bozulmustu netcafeye gidip mail atmıstım format konusunda yardım edermısın dıye oylelıkle verdım .arkasındanda kargo adresı ve cdler vs.. ama hep arkadas kategorısındeydık.. birgun aşık oldumu hissettim ama biz arkadastık kankaydık nasıl dıyebılırdımkıı...neyse cesaretımı toplayıp dedım ..beyfendı nedese begenırsınız bunca zaman niye bekletın..6 aydan berı senı beklıyrum demezmii :20::69:
2yıl boyunca 23 saatlık yol mesafesını banamasın demedi benı gormeye geldi.. kültürler farklı onunla benım memleket 14 saat.. neyse olee bölee yaptık çifte dugun 2 defa gıydım gelınlıgımı :61: şuan çok mutluyuz :nazar:
kızım olursa boyle bi çılgınlık yapmasını ıstemem sanırım.. dünya haliii,nete güven olmaz derler :34:..ben şanslıymısım netten tanıstıgım adam benım herseyım oldu bende onun tabıkı.
..

Özetle mantık evliliği yapıldığında karşı tarafta sana uyuyorsa zamanla aşk evliliğine dönüşüyor...
Aşk evliliğinde ise zamanla karşı tarafta aradığınızı bulamadığınızda bu kezde mantık devreye giriyor.. yani tamamıyla kumar kime ne çıktıysa ama ben kesinlikle aşk evliliğine inanmıyorum.aşk hakkaten bitiyor.hoş mantık evliliğinin şu boyutunada karşıyım mal alır gibi bu bana uygun değil falan filan..karışık mevzular:15:

bende sizin bu lafınıza katılmıyorum...

aşk ne zaman biter biliyormusun ,evliliğin beklentilerinin üzerindeyse ozaman biter aşk.. evliliğini gidipte baska insanların evliliğyle kıyaslarsan önce aşkından sonra eşinden olursun.. çünkü kocan sana ağzıyla kuş tutsada yaranamaz neden çunku hep daha fazlasını istersın basklarının eşleri cunku daha ilgilidir..hep tatilmiş vs şuymus buymus giderler .. süprizler yapar eve her geldıgınde cicek tektas pırlanta alır..ama senın kocan yapamaz bu yuzdende gözünden düşüp artık haketmediği halde bi ''odun '' sıfatına bile maruz kalır..
aşk ne zaman biter; kendini kaf dağında sanıp kibirlenip böbürlenirsen eşinide bit kadar görüp her fırsatta iğneleyıp kucumsersen arada aşkta olsa saygıda olsa evde hep bı huzursuz ortam oluşur..

birde mantık evliliğyle ilgili soyledıklerınde hiç hoş değil.. burda kkda görücü usuluyle evlenenlere hakaret etmiş bulunuyorsun.. senın o soyledıklerın 1960lı yıllara dayanıyor sımdıkı yılımız kaç;2011 ..şimdiki mantık evlılıklerıde tanısaraktan tanısmanın yolundan gecıyor..

bende sizin bu lafınıza katılmıyorum...

aşk ne zaman biter biliyormusun ,evliliğin beklentilerinin üzerindeyse ozaman biter aşk.. evliliğini gidipte baska insanların evliliğyle kıyaslarsan önce aşkından sonra eşinden olursun.. çünkü kocan sana ağzıyla kuş tutsada yaranamaz neden çunku hep daha fazlasını istersın basklarının eşleri cunku daha ilgilidir..hep tatilmiş vs şuymus buymus giderler .. süprizler yapar eve her geldıgınde cicek tektas pırlanta alır..ama senın kocan yapamaz bu yuzdende gözünden düşüp artık haketmediği halde bi ''odun '' sıfatına bile maruz kalır..
aşk ne zaman biter; kendini kaf dağında sanıp kibirlenip böbürlenirsen eşinide bit kadar görüp her fırsatta iğneleyıp kucumsersen arada aşkta olsa saygıda olsa evde hep bı huzursuz ortam oluşur..

birde mantık evliliğyle ilgili soyledıklerınde hiç hoş değil.. burda kkda görücü usuluyle evlenenlere hakaret etmiş bulunuyorsun.. senın o soyledıklerın 1960lı yıllara dayanıyor sımdıkı yılımız kaç;2011 ..şimdiki mantık evlılıklerıde tanısaraktan tanısmanın yolundan gecıyor..

hakaret değil orda olay benzetmesi yaptım..yoksa benim çevremin hemen hemen hepsi ablamda dahil görücü usulü evlendi..orada dile getirmek istediğim şey sadece %100 mantıklı düşününce evlilik işi için düşününce ,eşya almaktan hiç bir farkı kalmıyor.. ben güvenmiyorum ne aşka ne sevgiye ...beni bu şekilde sevgiye, aşka inandırmayanlar utansın...

hoş mantık evliliğinin şu boyutunada karşıyım mal alır gibi bu bana uygun değil falan filan..karışık mevzular:15:

hakaret değil orda olay benzetmesi yaptım..yoksa benim çevremin hemen hemen hepsi ablamda dahil görücü usulü evlendi..orada dile getirmek istediğim şey sadece %100 mantıklı düşününce evlilik işi için düşününce ,eşya almaktan hiç bir farkı kalmıyor.. ben güvenmiyorum ne aşka ne sevgiye ...beni bu şekilde sevgiye, aşka inandırmayanlar utansın...

valla dediğim gibi eskidendi o yok kız içib başlık istemeler vs.. gerci bunların hiçbiri benım ailem için gecerlı olmadı ne bilim kültürler gelenekler çok farklı sonucta..
hala daha başlıkla kız veren aileler varmış mesela.. :53::59: sonra o geline ''insan-birey'' değilde eşyaymış gibi davranırlar haliyle senin paran şukadar tuttu verdık ve aldık senı gibi sözler sarfedebilirler elbet.. hiç hakları yokken..
ama ben burda para verip alan kızı değil veren aileyi suclu gorurum ,vermesın arkadasım benım satılık kızım yok desın..

Allah senınde gönlüne göre hayırlı bir eş versin umarım..

Son düzenleme:
Bu devirde olmasın dediğim şey..
Aşk evliliği diyorum tabikide kendi istediğin biriyle gördüğün tanıştığın biriyle..
Hiçbir şey bunun yerini tutamaz ama gerçekten aşk varsa ortada :69:

aşk evliliği tabiki
herşeyi geçtim aşık olmadığım kalbimin çarpmadığı adamla aynı yatağa giremem birkere

Görücü usul evliliğe karşı değilim genç yaşta olsam acaip karşı olurdum ama çevrede gördüklerim bazı karşı olduğum fikirleri çürütüyor aşk uğruna evlenip çok boşananları gördüm, demek ki yeterli değil evlilik için ben önemli olan kriterleri sayacağım 1.empati kurma yeteneği 2.espiri yeteneği 3. Sorumluluk duygusu 4. Aynı uğraşlarla mutlu olma 5.hafif yakışıklı 6.ailesine karşı seni ezdirmemesi 7. Her daim pozitifliğini koruma becerisi 8.sağlam kişilik

buna katılıyorum......:46:

Back
X