• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorucuu

yaprak sarma, patates salalatası, tatlı, kuru pasta
bence yeterlidir. misafiri fazla ikrama boğmanın manası yok.

İkram işi niyeyse bizde hep abartılıydı..
Annemin en aşağı ikramı,
Yaprak sarma, kıymalı börek, patates çanağında salata, mahlepli kurabiye,
Ardından tatlı olarak kupta sütlü tatlı, brownie kurabiye falan.. yada kahve yanı lokmalık limonlu kurabiye..

misafire verdiği öneme göre su böreği, baklava, kuru dolma, bir çeşit salata daha, ekleyip gidiyor kadın :)) sonu yok yani.
ortalama bir şeyler yapın. Çokta meraklısı gibi görünmeyin.

Ya bi kez dışarda görseler, sonra kız ışık verdikten sonra eve gelseler anlarım.

Pazardan meyve seçer gibi olan versiyonu anlamıyorum.

Niye şeçilen hep kadın? Bir de süslenip kendimi mi beğendirmeye çalışacağım? Saatlerce hazırlayıp sofra mı döşeyeceğim, tenezül ettiniz diye? Hiç tanımadığım elalemee

Bir çay yanına ikramlık yeter bence.

Bence dışarda görüşsünler. Böylelikle konuşma fırsatı da olur biraz. Şimdi anca bakışacaklar.

Açıkçası ben kızım istemediği sürece kimsenin eve gelmesini istemezdim
Bu devirde gerek yok
Ancak evleneceği kişinin ailesi gelirse kabulu diğerlerine gerek yok
Onlarda uzaktan geliyorsa yemek yakın ise ijramlık çay vs ikram ederdim

Buda tanisma yolu degilmi tanir olmassa olmaz zaten ailelerin haberi var diye illa olacak gibi bi durum yok sonucta belkide begenecekler birbirleriniz yada bi daha gorusmeyecekler

Bu sekilde tanismalari ne kadar dogru? Kusura bakmayin da, sanki kardesiniz et parcasi gibiymis hemen ailecek geliyorlar. Müstakbel kv'denin onu bastan asaga süzmeyecegini mi saniyorsunuz? Kardesin ve o oglan birbirini o ortamda en fazla ne kadar görebilir? Ilk basta ailelerin bile ise karismasi ancak stresli bir ortam yaratir.

Elbette ortak tanidiginiz bu kisiyi önerebilir fakat ondan sonra genclere kalmaliydi. Kardesin istediginde cep telefonunu vermeliydi ve ilk sadece onlar beraber bulusmalilardi. Bu sekilde kardesin istedigi sorulari sorup cok daha iyi tanisma firsati olurdu. Ve ona göre tamam mi devam mi diye karar verirdi. Aile faktöründen bagimsiz kararini verebilirdi.

Sosyal medyada görmediler mi birbirlerini?

En azından bir fikir oluşurdu akıllarında.

Tanışma faslı olduğu için abartıya gerek yok bence.
Çay yanına bir tatlı, bir tuzlu yeter.

Bu sekilde tanismalari ne kadar dogru? Kusura bakmayin da, sanki kardesiniz et parcasi gibiymis hemen ailecek geliyorlar. Müstakbel kv'denin onu bastan asaga süzmeyecegini mi saniyorsunuz? Kardesin ve o oglan birbirini o ortamda en fazla ne kadar görebilir? Ilk basta ailelerin bile ise karismasi ancak stresli bir ortam yaratir.

Elbette ortak tanidiginiz bu kisiyi önerebilir fakat ondan sonra genclere kalmaliydi. Kardesin istediginde cep telefonunu vermeliydi ve ilk sadece onlar beraber bulusmalilardi. Bu sekilde kardesin istedigi sorulari sorup cok daha iyi tanisma firsati olurdu. Ve ona göre tamam mi devam mi diye karar verirdi. Aile faktöründen bagimsiz kararini verebilirdi.
Bence böyle erkekler özgüvensiz, aile bağımlısı olur genelde.

En son 25 yıl önce bir görücü usulüne şahit oldum, onda da görücüye gelmeden önce kız ve oğlanı bir akraba evinde buluşturmuşlardı. Biz çocuklardan bir kaçını da yanlarına iliştirmişlerdi, herhalde ilk anlarda utanma sıkılma daha az olsun diye, konuşma ilerledikçe bizi odadan çıkarmışlardı. =)) Yani 25 yıl önce bile görücüden önce bir tanışmanın mantıklı olduğunu düşünen insanlar varmış. (İsteme olayı baştan sona saçma ama şimdi konumuz bu değil, evet) Sizin iş çok abes geldi bana. Bir de görücü olaylarına yabancıysanız, niye böylesini kabul ettiniz ki?

İkram meselesine gelirsek, abartmanıza gerek yok. Çay, kısır, börek, kek... Yeter de artar bile.

Çocuk hiç görmediği bir kız için izin alıp doğudan geliyor falan baya ilginç.
En azından sosyal medyada ekleşselerdi iki sohbet etselerdi öyle bu işlere girişilseydi.
Elbette resmini gostermislerdir sosyal medyadan bende cocuginkini girip buldum bu normal bise hemen evlenilecekmi sanki olmazsa hayir denilecek ailelerin olaya girismesi kararda biseyi degistirmezki

Elbette resmini gostermislerdir sosyal medyadan bende cocuginkini girip buldum bu normal bise hemen evlenilecekmi sanki olmazsa hayir denilecek ailelerin olaya girismesi kararda biseyi degistirmezki
Çok saçma bir davranış bu devirde neymiş o köylerde bile tanışıuorlar sonra eve geliniyor yani kızı pazara çıkarmak gibi belki hayır deriz ozaman niye geliyorlar saçna

kızı istemeye gelmiyorlar ki. sadece görücü tanışma amaçlı dimi. biraz ağırdan satın kendinizi bence. öyle beş çeşit ikram yapmaya gerek yok. bitane sütlü tatlı yapın kazandibi gibi bişey onlarda baklava falan getirir kesin. çay ikram edersiniz. yeterli. istemeye geldiklerinde çeşit yaparsınız. sarmalı börekli. nasipse yani.

Ne alaka etparcasi felan dikkat edin sozlere karar kardesimin isterse olur istemezse olmaz istedigi kadar suzsun ikiside akli basinda mesleklerini eline almis kendi ayaklari uzerinde duran insanlar istemezlerse aile icin mi devam edilecek sanki oyle bi konusmussunuzki mecburi gibi once evet ikisi basbasa konussa idi daha iyi olurdu ama tercih meselesi tanismayi dusunurlerse ikisi basbasa konusurlar niye boyle yaptiklarina gelirsek bence babamin haberinolsun istediler once bu sekilde gorusmeyi uygun buldular

Sosyal medya, whatsapp gibi ön görüşme yapma imkanları varken, isteme olacakmış gibi gelmeleri sizce de garip değil mi?

kızı istemeye gelmiyorlar ki. sadece görücü tanışma amaçlı dimi. biraz ağırdan satın kendinizi bence. öyle beş çeşit ikram yapmaya gerek yok. bitane sütlü tatlı yapın kazandibi gibi bişey onlarda baklava falan getirir kesin. çay ikram edersiniz. yeterli. istemeye geldiklerinde çeşit yaparsınız. sarmalı börekli. nasipse yani.
Ben bes cesit yapicam demedimki bu nerden cikti nasil olur diye sordum bu isler agirdan satin derken

Back
X