• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorucuu

Güzel ağırlamak lazım bir kere bana göre. Kardeşin çok etkilenebilir bilemezsin. O kadar olumsuz düşünmeyin. Geldiklerinde kahve çikolata ikram edilir yanında limonlu soda. Daha sonra çay ikram ederken de 4 çeşit olması lazım minimum. :)) zaten çoğu kişinin de dediği gibi sonrasında görüşme ayarlanır zaten. Bu arada özenli giyinmeye dikkat edin :)

Valla ben böyle annemin görüp beğendiği bir kızı görmeye giden erkekle evlenmezdim herşeye annesi karar veriyor demek :işsiz:
Ciddi ciddi normal geliyor mu bu durum size :110:
Bence böyle erkekler özgüvensiz, aile bağımlısı olur genelde.

Katiliyorum. Bana itici geliyor. Hani normal insan hic tanimadigi kiza annesi ile beraber gitmek istemez. Ve bu şahis bide tatil gününü kullaniyor hiç tanimadiği biri için.

Ben konu sahibin kardeşi olsam, odamdan bile çikmazdim.

Katiliyorum. Bana itici geliyor. Hani normal insan hic tanimadigi kiza annesi ile beraber gitmek istemez. Ve bu şahis bide tatil gününü kullaniyor hiç tanimadiği biri için.

Hakkinda bilgi sahibi olmustir cocuk resmini felan gormustur koru korune degildir cocuk cok begenmis gordugu kadari ile ama tanimak onemli odasindan niye cikmasin bu hareketlere ne gerek var istemiyorum derse konu kapanir bu kadar yani

Ne alaka etparcasi felan dikkat edin sozlere karar kardesimin isterse olur istemezse olmaz istedigi kadar suzsun ikiside akli basinda mesleklerini eline almis kendi ayaklari uzerinde duran insanlar istemezlerse aile icin mi devam edilecek sanki oyle bi konusmussunuzki mecburi gibi once evet ikisi basbasa konussa idi daha iyi olurdu ama tercih meselesi tanismayi dusunurlerse ikisi basbasa konusurlar niye boyle yaptiklarina gelirsek bence babamin haberinolsun istediler once bu sekilde gorusmeyi uygun buldular
İşte bu kırmızı yere göre yorum yapıyoruz ve bize garip geliyor kendileri kimseyle tanışamıyor mu ki elalem kardeşini görmeye geliyor :110:

Evet ben olsam bende cikmazdim
Çıkarsam da bir guzel suratımi asardım
Onlar da anlar hemen topuklarlardı.

iyi de niye kızdınız şimdi bu mesaja. çok biliyosanız yapın madem. hem konu açıyorsunuz hem herkese bağırıp çağırıyorsunuz.
Ne bagirip cagirmasi ne diyorssunuz kime kotu soz yazmisim yazdiklarimi okuyun lutfen ben bes cesit yapicam yazmadim hicbiyerde bakabilirsiniz siz cikardiniz onu ben sadece soru sordum nasil olur nasil yapilir diye neyse tartismicam anlamadim tepkiniz neden

Bu devirde kaldimi diyeceksiniz evet kalmis
En yakinima kardesime gelecekler. Olumsuz baksakta cok israr edilmis, annemde kesip atamamis. Birbirlerini hic gormediler oglan doguda gorev yapiyor, bu mesele icin izin almis geliyor. kardesimde saglik calisani talipleri hic eksik olmaz imkan olsada atsam resmini cok guzeldir sarisin renkli gozlu kardesim diye ovmuyorum gorseninz hak verirsiniz:))
Herneyse meseleye geceyim basindan gecirenler varsa nasil agirlanir ne ikram edilir normal bi sekildemi extradan yapmamiz gerekenler varmi herkes cok rahat tasasi bana dustu bende boyle bise yasamadim direk istediler evlendik tanisiyorduk zaten
Bunuda es gecmeyim suan kardesim denizde yanmis yanaklari felan hep pembe pembe olmus varmi tavsiye edebileceginiz guzel kapaticiligi olan fondoten vs..
Fondoten tavsiyesi verebilirim. Estee Lauder double Wear süper bir fondoten kapatıcılığı da mükemmel

Ne alaka etparcasi felan dikkat edin sozlere karar kardesimin isterse olur istemezse olmaz istedigi kadar suzsun ikiside akli basinda mesleklerini eline almis kendi ayaklari uzerinde duran insanlar istemezlerse aile icin mi devam edilecek sanki oyle bi konusmussunuzki mecburi gibi once evet ikisi basbasa konussa idi daha iyi olurdu ama tercih meselesi tanismayi dusunurlerse ikisi basbasa konusurlar niye boyle yaptiklarina gelirsek bence babamin haberinolsun istediler once bu sekilde gorusmeyi uygun buldular

Kardeşin ne ile karar verecek tamam mi devam mi diye? Sanki o ortamda konuşulcakmida? Hadi bir iki buluştu ve sonra birakti yine tuhaf olur. Tüm aile haberdar olmuş oluyor. O kadar kolay değil herşey.

Ve en basit oglan olgun olsaydi öyle kuzu kuzu annesini takip etmezdi daha hiç tanimadiği bir kiz için.

Ve ben kardeşinizin et parçasi olduğunu ima etmiyorum fakat durum ortada. Sonuçta orda kardeşinizin kültürüne, bilgi birikimine ögrenmeyi gelmiyorlar. Siz bile yanaklarini saklama peşindesiniz.

Yani hem oğlan hem ailesi tamamen diş görünüşe göre kararini kilacaklar. Oglan için kardeşinizin karakteri felan önemli olsaydi ilk başta tek başina kardeşiniz ile yalniz buluşmaya teklif ederdi.

Isteme felan degil gelicekler cok anormal durum degilki bu tanisinca hislerine gore hareket ederler
Eskiden ayıpmış, imkanlar kısıtlıymış, aileler gözetiminde tanışma olurmuş.

Şimdi herkeste akıllı telefon var. Damat adayı telefonla kardeşinize ulaşabilir, görüntülü konuşabilirdi.
Ondan sonra aileler devreye girebilirdi.

Benim aklıma gelen şu; aile maaşlı bir gelin arıyor. Sizin kızı tavsiye ettiler.
Yüzüne bakılır bir kız olduğunu da öğrendiler.
Hem tanışma hem isteme bir arada olacak şekilde ayarladılar.

Bu devirde kaldimi diyeceksiniz evet kalmis
En yakinima kardesime gelecekler. Olumsuz baksakta cok israr edilmis, annemde kesip atamamis. Birbirlerini hic gormediler oglan doguda gorev yapiyor, bu mesele icin izin almis geliyor. kardesimde saglik calisani talipleri hic eksik olmaz imkan olsada atsam resmini cok guzeldir sarisin renkli gozlu kardesim diye ovmuyorum gorseninz hak verirsiniz:))
Herneyse meseleye geceyim basindan gecirenler varsa nasil agirlanir ne ikram edilir normal bi sekildemi extradan yapmamiz gerekenler varmi herkes cok rahat tasasi bana dustu bende boyle bise yasamadim direk istediler evlendik tanisiyorduk zaten
Bunuda es gecmeyim suan kardesim denizde yanmis yanaklari felan hep pembe pembe olmus varmi tavsiye edebileceginiz guzel kapaticiligi olan fondoten vs..

Görücü işinden nefret ederim ama beni bile bi heyecan bastı :halay:

oğlan görmüş beğenmiş kardeşiniz görmedi mi?
önce iki muhabbet etselerdi tel de falan.
o ortamda çocukta kardeşiniz de gergin olacak doğru bir karar vermek zor.

İşte bu kırmızı yere göre yorum yapıyoruz ve bize garip geliyor kendileri kimseyle tanışamıyor mu ki elalem kardeşini görmeye geliyor :110:
Elbette tanisabilir tanismak icin cabalayanda cok niye bu kadar anormal gozuktu disarda bas basa tanissalarda normaldi bu sekildede normal neden bu sekilde tanismak istiyorlar diye sorarsaniz bu araci babamin tanidigi muhtemelen bu sekilde daha uygun oldugunu dusenerek boyle bir yolu tercih ettiler tahminimce hem olmazsa hayir denir bu kadar basit

Görücüye çıkarmak bana hep vitrine koymak gibi gelmiştir, sözüm size değil.
Ailelerin bu konuda bu kadar karar verici mekanizma olmasını da yanlış buluyorum.
"Anne bana bir kız bul ben evlenicem" kafasını samimiyetsiz buluyorum.
Şahsi fikirlerim bu yönde.

Eskiden ayıpmış, imkanlar kısıtlıymış, aileler gözetiminde tanışma olurmuş.

Şimdi herkeste akıllı telefon var. Damat adayı telefonla kardeşinize ulaşabilir, görüntülü konuşabilirdi.
Ondan sonra aileler devreye girebilirdi.

Benim aklıma gelen şu; aile maaşlı bir gelin arıyor. Sizin kızı tavsiye ettiler.
Yüzüne bakılır bir kız olduğunu da öğrendiler.
Hem tanışma hem isteme bir arada olacak şekilde ayarladılar.

aklın yolu.
önce iki mesajlaşıp konuşup tanışsalardı keşke.
oğlan resimde görmüş beğenmiş görüntüye geliyor. aklı başında olsa biz önce bir tanışıp konuşalım demesi lazım.

İlk oğlan ve kız dışarda görüşseydi,sonrası olumlu olursa evde ailece misafir edilseydi iyi olurmuş.
Ama madem eve geliniyor artık,çayın yanına börek, sarma,kurabiye,browni tarzı pasta yada kekimsi tatlı ve hava sıcak olduğu için minik kaselerde rus salatası tarzı yoğurtlu bir salata güzel olur.
Sırf görmek için uzun bir yoldan geliniyor,ki gelinmesede eve gelen kim olursa olsun ikramın bol olması gerektiğini düşünenerdenim.
Olumsuz olacak diye düşünmeyin ne imkansızlar oluyor ve iki aya düğünle sonuçlanıyor.
Hakkında hayırlısıysa ve mutlu olacaklarsa olsun inşallah.

Elbette tanisabilir tanismak icin cabalayanda cok niye bu kadar anormal gozuktu disarda bas basa tanissalarda normaldi bu sekildede normal neden bu sekilde tanismak istiyorlar diye sorarsaniz bu araci babamin tanidigi muhtemelen bu sekilde daha uygun oldugunu dusenerek boyle bir yolu tercih ettiler tahminimce hem olmazsa hayir denir bu kadar basit
Bakın bu tanışma olayı önce gençler arasında olur.
Gençler birbirinden hoşlanırsa aileler tanışır.
Hoşlanmazsa konu kapatılır.

İki taraf rencide olmasın diye böyle yapılır.
İlk durumda oğlan kız anlaşamadı olur, eyvallah denir.

Sizin yaşadığınız durumda olumsuz olursa, aileler gençlerden daha çok incinir ve neden olumsuz oldu diye sorgular.

Hakkinda bilgi sahibi olmustir cocuk resmini felan gormustur koru korune degildir cocuk cok begenmis gordugu kadari ile ama tanimak onemli odasindan niye cikmasin bu hareketlere ne gerek var istemiyorum derse konu kapanir bu kadar yani

Ne bilgi sahibi yahu? En fazla bir fotoğraf görmüştür, bu mu bilgi sahibi olmak? Ve madem facebooktan bulmuş, neden kardeşiniz ile konuşmadi?

Ben burda bile söylüyorum oğlan ezik bir tiptir ve kaynana dominanttir. O evde herşeye kaynana karar veriyordur. Kaynana en basit "x bize kiz önerdi, hadi sende geliyorsun" demuştir ve cocuk tatil gününü kullandi annesi babasi istiyor diye.

Daha önce dedim, görücüye karşi değilim. Elbette eş dost birini önerebilir fakat usul bu olmamali. Klişe olacak fakat yil 2018 ve kiz ile oğlan tek başina tanişamiyor bile. Bence çok aci bir durum.

anormal olan tanıştırılmak değil. kısmet bu işler.
tuhaf olan çocuğun izin kullanıp hiç tanımadığı bir kız için anasının peşine takılması. ya çocuk çok çaresiz yada yol yordam bilmiyor.

Back
X