• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce belası

• Konu Sahibi Konu Sahibi Onfo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kardeşler arasındaki diyalog seni bağlamaz. senin kocan oldu diye diğer tüm sıfatlarını bir kenara bırakacak değil adam. kiminin evladı, kiminin kardeşi...sen hoşlanmıyor olabilirsin görümcenden ama eşinin onunla olan diyaloğuna karışamazsın. kendince kocasından göremediği ilgiyi kardeşinden bekliyor vs gibi çıkarımların da gülünç oluyor. kocasıyla ilişkisi nasıl olursa olsun kardeşiyle istediği kadar samimi olabilir, elmalarla armutları karıştırma. bana eşinin kardeşleriyle olan yakınlığını kıskanan insanlar kendi kardeşleriyle veya akrabalarıyla sahip olmak istedikleri ama olamadıkları ilişkiyi gördükleri için fesatlanıyorlar, kıskanıyorlar gibi gelir hep.

Sizinkiler tepki kontrolünde başarısızlarmış. Benimkiler yapar yapar ama eşim hesap sorduğunda biz ne yaptıkki, o yanlış anlamıştır, biz onu çok seviyoruz ama o bize karşı hep mesafeli vs… acaip köylü kurnazı kv. Görümce ile dediğim gibi nişanımdan sonra görüşmedim hiç. İnanılmaz kafam rahat. Ama kardeşinin yaptıklarını arada inanılmaz bir biçimde laf olarak sokuyorum eşime. O da farkında. Kız zaten normal değil kafa yapısı olarak, 37 yaşında kadın, 7 yaşında çocuğu var hava karardığında evde kalamıyormuş bahanesiyle 24 saat kv de. Evleri de karşılıklı zaten. Sonrasında ben hiç gelmiyormuşum kv eşime öyle diyormuş. Bende diyorumki eşime hep. 24 saat kardeşin o evde gitmemem normal değilmi ? Kv de benden yüz bulamadığı için o da gelemez pek. En son 5 ay önce gelmişti mesela evime. Geçen haftalarda aradı size geleceğim diye o günde rahatsızdım regl yüzünden. Hastayım dedim yine gelemedi 😊 Keşke böyle olmasaydı. Yürekten dilerdim. Eşime üzülüyorum bu konuda çok. Çünkü benim aileme eşim çok yakın, eeee benimkiler çok ilgili bizimle maddi manevi. Eşimde değer biliyor. Keşke azıcık iyiniyetli olsalardı. Eeee peki siz bu olanlardan sonra ne yaptınız ?
Bizimkiler de öyle kontrol olayinda başarisiz degiller aslinda. Neler yasadik neler, biz ne yaptik bizi sevmiyor istemiyordan tutun da bana şöyle dedi böyle yapti gibisinden yalana iftiraya kadar her sey var. Eşim çok inaniyordu ailesine bir türlü anlatamadim. İlk 1,5 sene ne cektigimi bir ben bilirim bir de Allah. Her gün bir kavga cikariyorlardi. Sürekli tripler alinganliklar yalandan aglamalar. 1,5 sene kisa gibi ama 15 senelik olay sigdirdik diyebilirim. Agiz tadiyla bir günüm bile gecmedi.

Eşim neyin ne oldugunu anlamaya başladi zamanla. Beni ugrastirmadi fazla ama kendisi ilgisini görüsmesini ayni sürdürdü ailesi sonucta bir sey deme hakkim yok. Anlatmasi uzun çok sey yasandi eşim de uzaklaşti mesafe koydu, bir dertleri ihtiyaclari oldugunda gidiyordu.
Kv yine beni suçladi oglumu bize düşman etti dedi , evimize gelmiyor ben gelmesin demedim ki ama surekli magdur oglumun evine gidemiyorum diyor her yerde, bir gün ben kardesimdeyken, kardesimin kapisina dayandi buyuk rezalet cikardi.

En sonunda da namusuma iftira atti. Eşim bu olaydan sonra gorusmeyi kesti bir sure, şimdi de nadiren görüsüyor. O günden beri de kayinvalidenin sesi çikmiyor. Ben son olaylarda çok tiksindim hicbirinin yuzunu görmek istemiyorum hicbiriyle de gorusmuyorum. Eşim icin bende uzuluyorum ama yapacak bir sey yok.

Kk ya gelmiş görumcenin dedikodusunu yapıyorsun. Bize ne kadin ihanete ugrasimmis ,sevgi görmemişmis . Aralarındaki sevgi bağını bozmanın ne anlamı var. İyiliği mi geçmiş ablası ya ablası. Nasıl kurtulurum sorusunun cevabı. Nisanlindan ayrılak tek seçenek.

O da bir şey mi , benim görümcem eşim bana evlenme teklif ettiği gün akşam üstü ben evime dönmeden annesine uğramıştık mutluluğumuzu paylaşalım diye; görümcem bana evlenme bile teklif eden olmadı diye homurdanarak başka odaya gitmişti ve ben gidene kadar çıkmamıştı 😁 ama ben iyiniyet abidesi bir dangoz olarak her zaman yaptığım şeyi yaptım içimden… öyle demek istememiştir ya dalgınlığına gelmiştir ya sen yanlış duymuşsundur vs…. Diye kendimi teskin etmeye bayıldığımdan fesatlığını o an anlamam gerekirken yine üstünde durmamıştım olayın, gerçi sonrasında kendisini tepemde taşımama rağmen nişanımda kendi kendine hallenip nişan ertesinde beni heryerden engelleyip numaramı falan sildi 😊 sonrası … nişanımdan beri görüşmüyoruz , kayınvalideme uğradığımızda oradaysa yokmuş gibi davranıyorum. 3 yıl oldu evleneli daha abisinin evini göremedi 😏

Son cümlemize istinaden
ortak noktalarınizin olabileceğini dusundugum bir film tavsiyesiyle geldim.
The experiment ( doğru yazmisimdir umarım)
Konusu kabaca şöyle: yada söylemeyim ya az ipucu vereyim
Gardiyan pozisyonunu alan deneklerden biri (zenci ve yaşlı olan) ilk defa kendini güçlü hissedince orgazm oluyor.
Benimle ne alakası var demeyin.gorumcenizin hâlâ evinize girememesinin "hazzını" tam olarak böyle yaşıyorsunuz.
Aslında bunu çoğumuz yaşıyoruz başka başka meselelerde.

Bunu yaptığında görümcem 34 yaşındaydı 😏 12 yıllık evli idi ozaman. Eşi o istendiğinde falan yokmuş sanırım. Evlilik teklifide almamış… İçindeki neyse söylemiş mi 😊 içindeki kıskançlığı kusmuş diyecektiniz sanırım. Ki allah şahit ben belkide hayatı boyunca ona kimsenin davranmadığı kadar özenli, iyiniyetli davrandım ki o zamanlar eşimde hatta şey demişti ya hiçbir eski kız arkadaşımla asla konuşmaz seninle konuşuyor vs… demişti. Abisinin evi umrunda olmalı. Ben olsam çok üzülürdüm çünkü benim odağım insan…Tavrını bellli mi etmiş 😁 Gardını almasına gerek yoktu çünkü ona bir saldırı yoktu. İki kişinin mutlu anı ona ağır geldi. Hadi benim mutluluğum ağır gelsin de, abisi ya o. Abisi. İki kardeşler üstelik… Gerçi sonrasında olaylar çetrefilleştiğinde eşim de bana demişti; bizim kardeş ilişkimiz senin ablanla ilişkin gibi değil demişti. Farklı davranmaya çalıştı zaten sonrasında ama ben kesin bir dille reddettim eşime. Asla görüşmek istemediğimi, ama onun kardeşi olduğunu o isterse elbette görüşebileceğini söyledim. Açıkmı yeterince ? Hala seviyormusunuz kendisini sizce tavrını net ortaya koydu diye 😊 tavrını net ortaya koymak kendine dair bir konu olursa olur. Onun yaptığı kötü kalbini ortaya koymak 😉
Dediklerimi tamamen yanlış anlamışsınız. Ben görümcenizi sevdim de demedim zaten. Genel olarak içini belli eden insanları daha çok seviyorum içten pazarlıklı olmak daha kötü ve insanı hazırlıksız yakalıyor öyleleri.
Kötü düşüncelerini ortaya koymuş tabii tersini demedim ama en azından belli etmiş dedim.
Sanki ohh ne güzel yapmış demişim gibi anlamışsınız:)

Merhaba ben nişanlıyım , iki görümcem var diğeri pek karismas ama büyük ablası çok fena evlendiği halde sürekli nişanlımı arıyor ,ve 2 günde bir bizi arabayla bir yere götürürmusun , şeklinde talepleri bulunuyor.yani çocuğu kendine özel şoför yapmis. Kendisi çok dedikodu civikligi seven biri bende aksine çok agir biriyim,bir türlü yıldızımız uyusmadi onla nişanlımla bir ara şehir dsina gitmiştik,o da ayrı yere eşiyle gidecekmiş,bu arada eşi ona hiç ilgi şevkat göstermiyor yakın zamandada ihanete uğradı, benim nişanlıma çocukluğunda iyiliği çok dokunduğu için nişanlım onun dediklerini yapıyor.bu görümce belasından nasıl kurtulurum bilgisi olan varmı yada nasıl davranmalıyım
Siz şimdiden böyle yaparsanız ooo evlenince neler olur.Bakın burada bile kocasının ihanetini söylemişsiniz hiç hoş değil.Hem size ne oluyorda nişanlınızın arabasıyla biyerlere götürüyor diye hayıflanıyorsunuz siz daha onun karısı bile olmadınız.O arabayı ortakmı aldınız.

Herseyin ayari önemli. Mesela esim kullaniliyorsa ve bu aile üyeler tarafindan yapiliyorsa onu bicak gibi kesmesini de bilirim. Benim esim cok yardimsever mesela ve bunu kullanan cok insan oldu. Bende bunu engellemeye basladim. Aile icinde de. Ablasi olmasi mesela herseyi kardese yükleyebilir anlamina gelmez veya kardesi maddi oöarak sömürebilir anlamina gelmez. Ama ara sira ablasini bir yere birakiyor da ortaligi ayaga kaldirmam. Dedigim gibi duruma göre icabina bakilir.

Benim bir görümcem var kocasiyla iyiyken eşim aklina gelmez nasil ne yapiyor iyi mi kötü mü hiç sallamaz.
Kocasiyla ne zaman arasi bozulsa eşimi günde 10 defa arar , cat kapi cikar bize gelir , yanina cagirir, her gun bir gorusme yasanir , seni cok seviyorum, sen olmasan ölürum yasayamam, seni gormeden duramiyorum, sen benim bitanemsin en sevdigim kardesimsin daha neler neler der.

Ardindan da gezelim, suraya buraya gidelim yemege gidelim. Ha bunlara hiç lafim yok bir şey diyemem ama sadece böyle durumlardaki samimiyet çok samimiyetsizce...
Kocasiyla arasi iyiyken yine eşimi unutur aramaz sormaz. Şu an kocasiyla cok iyi hikayelerinde goruyorum esiyle her gun bir yerde gezmede yemekte falan 😬 gecenlerde eşim diger ablasiyla telefonda konusuyordu, bahsettigim görumcemin evindeymiş, bir selam bile gelmedi eşime nasilsin bile demedi o kadar diyeyim.

Yorumun sahibi ensest imasi yapmadi bence.
Eslerinden kalan bosluklari kardesleriyle dolduruyorlar demek istedi diye dusunuyorum.
Kardes ayrimi yapmiyorum lakin ben kizkardesimle daha yakin hissediyorum kendimi.
Ben kizkardesimle arkadaslarimla kafa dagitmayi tercih ederim boyle durumlarda. Herkes bir degil kiminin kizkardesi yok kimi erkek kardesiyle daha iyi anlasiyor. Farkli farkli bilmeden yorum yapmak pek dogru olmuyor.
Bende yaptığı yorumdan böyle bir ilişkiden bahsettiğini düşündüm ensest iması değil .
Evet anneler de oğullarını kocalarının yerine koyabiliyorlar ensest şeklinde değil hatta bildiğim kadarıyla bunun psikolojide yeri vardı. Bu daha çok duygusal boşluğu bir kişiye sararak doldurmak oluyor cinsel yönden yazdığını sanmıyorum . Böyle bir şeyin varlığına inanıyorum eşiyle iyi olmayan bazı kadınlar anne veya abla olarak salça olabiliyor .

Sorun konu sahibinin olayları ifade edisindeki yanlışlık bence

Benim bir görümcem var kocasiyla iyiyken eşim aklina gelmez nasil ne yapiyor iyi mi kötü mü hiç sallamaz.
Kocasiyla ne zaman arasi bozulsa eşimi günde 10 defa arar , cat kapi cikar bize gelir , yanina cagirir, her gun bir gorusme yasanir , seni cok seviyorum, sen olmasan ölürum yasayamam, seni gormeden duramiyorum, sen benim bitanemsin en sevdigim kardesimsin daha neler neler der.

Ardindan da gezelim, suraya buraya gidelim yemege gidelim. Ha bunlara hiç lafim yok bir şey diyemem ama sadece böyle durumlardaki samimiyet çok samimiyetsizce...
Kocasiyla arasi iyiyken yine eşimi unutur aramaz sormaz. Şu an kocasiyla cok iyi hikayelerinde goruyorum esiyle her gun bir yerde gezmede yemekte falan 😬 gecenlerde eşim diger ablasiyla telefonda konusuyordu, bahsettigim görumcemin evindeymiş, bir selam bile gelmedi eşime nasilsin bile demedi o kadar diyeyim.

Yorumun sahibi ensest imasi yapmadi bence.
Eslerinden kalan bosluklari kardesleriyle dolduruyorlar demek istedi diye dusunuyorum.
Kardes ayrimi yapmiyorum lakin ben kizkardesimle daha yakin hissediyorum kendimi.
Ben kizkardesimle arkadaslarimla kafa dagitmayi tercih ederim boyle durumlarda. Herkes bir degil kiminin kizkardesi yok kimi erkek kardesiyle daha iyi anlasiyor. Farkli farkli bilmeden yorum yapmak pek dogru olmuyor.
Birde şunu merak ettim eşiniz ne tepki veriyor

Merhaba ben nişanlıyım , iki görümcem var diğeri pek karismas ama büyük ablası çok fena evlendiği halde sürekli nişanlımı arıyor ,ve 2 günde bir bizi arabayla bir yere götürürmusun , şeklinde talepleri bulunuyor.yani çocuğu kendine özel şoför yapmis. Kendisi çok dedikodu civikligi seven biri bende aksine çok agir biriyim,bir türlü yıldızımız uyusmadi onla nişanlımla bir ara şehir dsina gitmiştik,o da ayrı yere eşiyle gidecekmiş,bu arada eşi ona hiç ilgi şevkat göstermiyor yakın zamandada ihanete uğradı, benim nişanlıma çocukluğunda iyiliği çok dokunduğu için nişanlım onun dediklerini yapıyor.bu görümce belasından nasıl kurtulurum bilgisi olan varmı yada nasıl davranmalıyım
Daha evlenmeden başlamış olaylar, ama unutmamak lazım onlar kardeş, kurtulmak ne demek? sen görümcenle kendi ilişkini ağırlığını koruyarak daha resmi olarak düzenleyebilirsin ama nişanlına üzüldüm daha evlenmeden arada kalmaya başlamış

Bende yaptığı yorumdan böyle bir ilişkiden bahsettiğini düşündüm ensest iması değil .
Evet anneler de oğullarını kocalarının yerine koyabiliyorlar ensest şeklinde değil hatta bildiğim kadarıyla bunun psikolojide yeri vardı. Bu daha çok duygusal boşluğu bir kişiye sararak doldurmak oluyor cinsel yönden yazdığını sanmıyorum . Böyle bir şeyin varlığına inanıyorum eşiyle iyi olmayan bazı kadınlar anne veya abla olarak salça olabiliyor .

Sorun konu sahibinin olayları ifade edisindeki yanlışlık bence
Evet psikolojide yeri var bunun.
Duygusal boslugu dolduruyorlar.
Maalesef çogu kişi bunu ensest denildi sanarak yanliş anliyor.
Oysa tamamen duygusal boyuttan bahsediliyor.
Eşinden istedigi duyguyu ilgiyi alamayan bunu en yakinindakine aktariyor. Kötu olan tarafi şu ki bu sekilde o boşluk dolmuyor, çunki bu duyguyu almak istedigi kişiyle aldigi kişi farkli.

Ayrica bu tarz insanlar gelinlerinin mutlu olmasini istemiyorlar gelini rakip gibi gorüp eşiyle arasindaki duyguyu bagi yipratiyorlar, aslinda onu da sevgisizlige ilgisizlige mahkum ediyorlar o da kendi cocuguna aktariyor bunu ve kisir döngu boyle devam ediyor.

Kesin çözüm öldürmek😳😳😳tövbe tövbe 🤭

Nişanlınız çocukken çok iyiliği mi dokunmuş shshjk
Sanki yedi kat elden bahsediyorsunuz, kardeşler onlar farkında mısınız?
Size bir zararı olmadığı, saygısızlık yapılmadığı sürece iki kardeş arasındaki ilişki sizi ilgilendirmez. Kadının özel hayatındaki sıkıntılar hele hiç ilgilendirmez.
Ne ayıp şey ya gelip şurada ihanet, şefkat detayı falan vermek 🙄

Sizin gittiğiniz yere eşiyle gidince ne oluyor ayrıca? Bir defa gidince üzerinize mi yaptılar koca şehri?
Bu kafayla devam ederseniz görümceniz yakında "gelin belası" diye konu açar burada.

Böyle bir şaka olamaz ilk anda ztn cephe aldı.ben onu nasıl sevebilirim. Bi gun nişanlım enistesiyle beni tanıştırdı o sırada görümcem bana ne dedi sence ya canım tapusu bende, patavatsız biri
buluttan nem kapmaya çalışıyor gibisiniz
sevmem o sözü ama bizim oralarda da derler
burdan ne çıkardınız ne var bunda

ablasını dolaştırır eder size ne
he tabi sizin buluşmaları sabote etmiyorsa
bunları çekemem diyorsanız ayrılacaksınız...

Birde şunu merak ettim eşiniz ne tepki veriyor
Baslarda tepkisizdi , gercekten iyi niyet oldugunu saniyordu, cok sorun yasadim hem kendi hem de ailesiyle, sonra tepki verdi, olaylar sarpa sardi.
Bir süredir ailesinden kimseyle gorusmuyorum, eşim de nadiren telefonda konusuyor gidip gelme olayi yok.
Çok sükür hiç olmadigimiz kadar iyiyiz , nadiren ailesinden sorunlar geliyor , bazen sinirleniyorum yine mi diye ama hallediyoruz aramizda.

Evet psikolojide yeri var bunun.
Duygusal boslugu dolduruyorlar.
Maalesef çogu kişi bunu ensest denildi sanarak yanliş anliyor.
Oysa tamamen duygusal boyuttan bahsediliyor.
Eşinden istedigi duyguyu ilgiyi alamayan bunu en yakinindakine aktariyor. Kötu olan tarafi şu ki bu sekilde o boşluk dolmuyor, çunki bu duyguyu almak istedigi kişiyle aldigi kişi farkli.

Ayrica bu tarz insanlar gelinlerinin mutlu olmasini istemiyorlar gelini rakip gibi gorüp eşiyle arasindaki duyguyu bagi yipratiyorlar, aslinda onu da sevgisizlige ilgisizlige mahkum ediyorlar o da kendi cocuguna aktariyor bunu ve kisir döngu boyle devam ediyor.
Evet ben bunu hatta psikologtan dinlemiştim malesef ülkemizde yaygın olarak yaşanıyor ilgili bir eşleri olmadığı zaman kadınlar bu duygusal boşluğu malesef bu şekilde doldurmaya çalışıyorlar

Baslarda tepkisizdi , gercekten iyi niyet oldugunu saniyordu, cok sorun yasadim hem kendi hem de ailesiyle, sonra tepki verdi, olaylar sarpa sardi.
Bir süredir ailesinden kimseyle gorusmuyorum, eşim de nadiren telefonda konusuyor gidip gelme olayi yok.
Çok sükür hiç olmadigimiz kadar iyiyiz , nadiren ailesinden sorunlar geliyor , bazen sinirleniyorum yine mi diye ama hallediyoruz aramizda.
Çok şükür evet sonradan yaşadıklarınizi okudum hiç kolay değil . Ya aile sorunlu olunca malesef tek huzur görüşmemek oluyor . Insallah bir daha yasamazsiniz

Çok şükür evet sonradan yaşadıklarınizi okudum hiç kolay değil . Ya aile sorunlu olunca malesef tek huzur görüşmemek oluyor . Insallah bir daha yasamazsiniz
Sağlıksız ilişkiler üzerine kurulmuş bir aile, benm kardeşim şehir dışında bir Allah'ın günü rahatsız ederim diye her gün her gün aramısligim yok, kardeşim diye kölem değil sonuçta,onunda özel hayatı var.. ama ne yazikki buradan yorum yapan kişilere bakıyorum da aile ilişkilerini cıvık cıvık olarak yapınca sağlıklı sanıyolar

Back
X