Gorumce belasiiiii

Dikkatimi çeken bir kaç nokta var ;
Eşiniz sizin hiçbir akrabanızı aramamış ama siz bunu hiç sorun etmemişsiniz !
Eşiniz ablasının “terbiyesiz” kelimesini bile size naklen aktarmış! Neden ? Yumuşatamaz mıydı olayı ? Hayatım annemler aramanı bekliyor tarzı vs !
Eşiniz neden görümcenize “yüzyüze gelip kutlayacağı için aramadı, bak bizde daha onlara gitmedik kurban bayramı bu kurban telaşından olur böyle şeyler” dememiş?
Ne bilim hiç buralara gelmeyecek konular büyümüş. eşiniz durumu hiç toparlayamamış oysa durumu toparlayacak kişi o .
Size gelince ; yani bencede ilk gün arayıp bayramı kutlayıp üçüncü gün gelicem inşllah annecim bi isteğiniz var mı diyebilirdin. Ama görümcenin bu uslupla konuşmasını gerektirecek kadar bir sorun görmüyorum ortada. Kaldı ki ne olursa olsun sana böyle bir kelime kullanamaz. Umarım orta yolu bulur hemen barışırsınız. Olaylar daha fazla büyümesin zira çok gereksiz .

Kayinvalide görümce eger israrla ustunuze gelip caninizi sıkıyorsa car car car konusuyorsa ortada mesafeyi ayarlayamayan bir eş var demektir.
Karsi tarafa ayar vermis olsa herkes öyle agzini acamaz.Tabiki es ile ailesi arasinda dengeyi saglayacak kadar masaya yumrugunu saglam vurabiliyorsa..

Yüz yüze kutlıcam diye mesaj atmamak ya da aramamak biraz ayrıntılı düşünce olmuş gibi.Arasaydınız biter giderdi , yüz yüze gelince de sarılır öpüşür kutlardınız.Herkesi arayıp onları aramamak olmamış sanki.

Ama görümcenin de milleti doldurması hoş değil.Bi' potansiyel var , belli.Güzelce anlat eşine.Agresifleşirsen şimşekler iyiden iyiye üstüne çekilir.

Eşinin seni koruması ve izin vermemesi lazım bu gibi şeylere.Nasıl ki seni o aileye bağlayan kişi eşinse o aileden biri sorun çıkarırsa da o seni korumalı.

Son düzenleme:
2 kez kayinvalideyi aradim ustunden yarim saat gecti dönmedi sonra esimi aradm annesini istedim telefona bakmadi cocuk uyutuyorum die simdi k.pederi aradim oda telefona bakmadi hala ayni seyi diyor musunuz acaba :)
Bu kadar olaydan sonra araman da hata yapmışsın ve hatanı kabul ediyormuşsun gibi görünüyor.Onlar da tavır yapıyor işte böyle saçma sapan şekilde.Yüz yüze geldiğinizde söyleyeseydin keşke aramama sebebini.

Eşin diyememiş mi zaten gelecek ne arama bekliyosunuz terbiyesiz lafını sokamamış mı bi yerlerine? Üstelik kendisi sizinkileri aramamış gelmemiş. Bir de laf yetiştiriyor. Bir basiretsiz eş vakası daha. O görümce daha çok konuşur.

Araman gerekirdi evlenmişsin ama düğününüz olmamış diye baba evindesin hala yeni gelinsin bide.. ben 4 senelik evliyim geçtiğimiz ramazan bayramını acilde geçirdim kimseyi arayamadım kayınpederim arayıp bayramını kutlamadığım için bana kırılmıştı yani sen düşün ben gönlünü aldım hertürlü de sen daha başındasın yani şimdiden aramamak olmaz telefondada ara yüzyüze geldiğinde de bayramlaş nolur ki yani fazladan bayramlaşsan gönülleri olur hiç olmaz sa..

Sizin öyle dusuneceginizi nerden bilecekler haklılar tabi kusura bakma

Ne diyim aciklasam anlarlarmi

mesajıma yanıt olmuş :)

Aramalıydın. Bence direkt yüzyüze görüştüğünde neden aramadığını tüm samimiyetinle açıkla , yalnış anlaşıdıysamda özürdilerim de . Bu aileye yeni katıldım ve sizin hassasiyetinizi de anlıyorum tekrar yapmam böyle bir şey diyeceksin bu kadar.

Bana sorsan digerlerini araman sacma olmus.once onlari aramaliydini evet yuzyuze goruseceksiniz ama aramakta lazimdi.sonucta ilk gun gorusmediniz o yuzden aramak lazimdi

Iyide bayramin 2.gunude bitti ve hala aramadiysaniz nerden bilsinler niyetinizi. Bayram bitti nerdeyse sizi mi bekleyecekler gelecek nasilsa diye. Ben bile olsam gelmez heralde kac gun oldu aramadi da diye dusunurum. Ilk gun digerleriyle birlikte arayip daha sonrada gelip kutlayacaginizi soyleseydiniz. Bu durumda gorumce hakli bana gore. Aile icinde hangimiz olsak bunun muhabbetini yapariz yani gelmedi de aramadi da diye.

Ilk sabah arasaydın onlarda bugun gelmiş olurlardı kısasa kısasmı yaptılar akıllarınca..acaba..
Esın sana bunları derken bız kız evıyız gelın gorulmeye bayramlasmaya gelınır herseyı bılıyorsunuzda bunu bılmıyormusunuz deseydınız,
Ozaman bayramlaşmıs olurduk dıyemedınmı.haklıyken haksız duruma dusurmeyemı calışıyorlar

Benim 3 numara kızmış, senin oğlanla tanıştıralım mı?

Şaka bir yana, sen kendi hayat standartının cevabını vermişsin. Ama konu sahibi laf arasında onlarda bize gelmedi biz de adet onların ziyaret etmesi diyor, yani onun da beklentisi var ve gerçekleşmediğinde bozulan bir ailesi var..
her şey denk bana göre konuda :)
Madem öyle aramalıydı.
Gelin beni aramaya tenezzül etmemişken ben ayağına bayramlaşmaya mı gidecegim? Diye düşünüyorlar muhtemelen :)

Eşiniz bi zahmet anlatsın sizin temiz niyetinizi kendi ailesine.Bunu size gelip anlatması neden?

Beklentileri bilmiyorum, düz okudum geçtim de ne bilim; aramadı diye insan o kadar lafı sayar mı yav? Bayram amacından sapıyor böyle o geldiydi, gelmediydi, aramadı, arasaydı, onu aradı beni çaldırdı kapadı filan derken... Zaten durduk yere herkes her şeye mana yüklediğinden gereksiz olay çıkmış.

Tanıştıralım tabi, niye tanışmasınlar hele bi doğur da
İnşallah huzurla, sağlıkla gelir bebeğin ^_^
Korkmasam ikinciyi yapacağım da, çok pis tevbe ettim oğlandan sonra. Emin misin bak, oğlumdur diye demiyorum pek bi ağlaktır

Yuzyuze gorusecek olsan da araman lazimdi.

Bayraminiz mubarek olsun gelicez ama ben yine arayim dedim..demeliydin.

Ben mesela vu bayram kendi annemlere aksam gidecek olmamiza ragmen sabahtan bir tel acip gorustum aksami da gittik.

Telefon bu.
Cok basit birsey yani

Iyi niyetli olsaniz bile hata yapmissiniz

3. Günü yarın arayacağım bayramlaşacak olduklarımı.
Zaten 3. Gün oldu beni aramadı diyen kimse ile görüşmeyerek önlemimi aldım şu hayatta :)
Ama yalan yok, anne-baba ve kardeşler bayram sabahı gidecek olsam bile arıyorum. Ama çetele tuttukları için degil, her günden farklı bir gün sonuçta :)
Babamın 1 ay önce Doğum gunuydu, normalde hep ararım, akşamında kutlamaya gideriz.
Bu sefer aramadım, akşam gittik.
Telefonunda bir arkadaşı kutlamış Doğum gününü, babamın cevabı,
‘bir sen hatırladın, çocuklar bu yıl es geçti babalarını.’
Saat daha 17.00. Yaşlandıkça hassaslaşıyor adam :))

Benim 1 numara da o model. Bugün gittiğimiz bir yerde su istedi. 400 ml lik bardak ağzına kadar dolu bir şekilde geldi. (3 yaş çocuğuna)
Yarısını ben içtim diye gece uyurken hala ağlıyordu
‘Anne sen beni çok üzdün, Benim suyumu içtin’ diye.
Ve sanırım bugün 3 lt su içti. Büyüyünce geçecek diye umuyorum :))

Vuhuuu daha düğün olmadan kılıçlar çekilmiş. Onları ziyaret edeceğiniz için aramadığınızı düşünebilirlerdi. Fakat kendilerini doldurmayı seçmişler.

Ben de görümce gibi burdan doldurmuş olmayayım ama hakkınızda terbiyesiz gibi kelimeler kullanılırken eşiniz " Canım sen hayırdır?" diyememiş mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…