Gorumce belasiiiii

Olur mu canım .. önce arayacaksın iki saat bayram kutlayacaksin .. sonra yanlarına gidip aynı teraneyi tekrar yapıcan ..

Eşiniz "terbiyesiz" kelimesine kadar size aktarmak zorunda mıydı? Siz diyemediniz mi "canım kardeşin bana terbiyesiz derken sen ne yapıyordun" diye?

Bayramlar benim için önemli değil ama ben olsam sabahtan arardım eşimin anne babasını. Dayı, amca vs aramazdım büyük ihtimalle. Sizin de önce onları aramanız hata olmuş, ilk önce anne babayı aramalıydınız.

Ama olaylar bu noktaya geldikten sonra da ben olsam geri adım atmazdım. Tek yanlış davranan siz değilsiniz. Çünkü geleneksel düşünen aileleriniz var. Madem gelenek önce kız ailesini ziyaret etmek, o zaman onlar gelmeliydi. Gelmemişler, geleneklere uygun davranmamışlar, eşiniz ne ailenizi aramış, ne gelmiş... Hangi hakla "senin için terbiyesiz diyorlar" diye laf taşıyor anlamadım.
"Canım sen de benimkileri aramadın, ikimiz de terbiyesiziz ne kadar çok ortak noktamız var" deseydiniz keşke. Siz neden onun aramamasını dert etmiyorsunuz ki?

Siz eşinize "ailen de şöyle yaptı böyle yaptı" diye gaza getirmeyin ama kendisinin yapması gerekip yapmadığı şeyleri söyleyin. Laf taşıması, ailesine sizin adınıza açıklama yapmayıp öylece dinlemesi kendi hatası. Ailesiyle de yüz yüze geldiğinizde yapın açıklamanızı kibarca.

Görümcen tamamen haklı

Araman gerekirdi cnm. Sizin ne zaman gideceginizi bilemezler. Aynı gün gidecek olsanız belki aramamaniz sorun olmazdı ama biz akşam görümcelere veya kv.ye uğrayacak dahi olsak sabahtan arayıp bayramlasiriz akşama geleceğiz veya yarın geleceğiz diye de belirtiriz.

Benim görümcem de böyle. Düğünüm var 10 güne. Kızla muhattap dahi olmuyorum, özellikle bir iletişimimiz yok. Buna rağmen karışmaya çalışan bir tip. Ben kimseye karışmam kendime de karıştırmam. Bu önbilgiyi seni anlayabildiğini düşünerek verdim.
Bence akıllı davran. Sen iyi niyetle aramışsın, iyi niyetle düşünmüşsün. Ama kötüye yormuş kadın. O yüzden hiç duymamış gibi ol. Hem iyice sinir olur. Yüzyüze kutla. Hiç bozuntuya verme. Özellikle sorarlarsa niyetini açıklarsın. Aşkolsun felan dersin. Neden böyle düşündünüz beni şaşırttınız diyerek hem hanım olursun hem onlar yaptığından utanır hem de bir daha cesaret edemezler.

Deneyim kabul edin.

Ileriki evrelere rehber olacaktır size kimin ne düşündüğü nasıl davrandığı.

Insan bu ne bakmak isterse onu görür.
Ben nisanliyken eşimin ailesine gitmiştik elimde tepsi vardı teyzesi ver bana dedi ben de yok ben götürürüm mutfağa dedim.

Sonra zaman geçti eşim bana dedi ki biliyor musun sen böyle böyle yapmışsın teyzem dedi ki bu kiz beni kaile almıyor sevmiyor .

Düşünün yani o kadar basit bir olay bile nerelere gidiyor .

Görümcen tamamen haklı
Hayırlı aksamlar annecim gucenmissin galiba bana ama ben yuz yuze görüşüp el öpmeyi daha cok sevdigimden aramadim telefonda kuru kuru kutlamak istemedim bayraminizi gidemeyecegim kisilerin arayarak kutladim size deger vermesem sizin akrabalarinizi arar miyim :) ben kendi ablami bile aramadim daha inan yarin gelecek yuz yüze kutluycam diye. Haklısınız ama yanlış anlamışsınız bende cok üzüldüm icimde art niyet yoktu keşke oyle dusunmeseydinizÖzür dilerim kusura bakma bilmiyodum yanlış dusuneceginizi anlarsınız diye düşünmüştüm

Şu mesaji gonderdim ve 3 sefer aradim onlari gorupde cevap dahi vermediler ne aramama ne mesajima geri döndüler hala aynı seyi dusunuyormusunz? Bu insanlar beni 4 senedir taniyo içimi disimi niyetimi bilen insanlar hakli olabilirler kabullenip ozur de diledim yanlış anlasilma oldugunu da belirttim ama bu kadar abartlcak terbiyesiz denilcek aciklamama ragmen telefonlarima bakmaya tenezzul etmeyecek kadar bisey yapmadim 1 kere sorun yaratmadim hepp kalplerini kirmamaya özen gösterdm bu zamana kadar yeri geldi anneyle oglunu baristrdm annen hakli dedim her seferinde kendileride biliyor

Terbiyesizlik mi sizce bu terbiyesiz deniyor bana

Aman ne terbiyesizliği olacak. Evet arayıp bayramı kutlayıp, zaten gelince de bayramlaşırız diyebilirdiniz. Ama demediniz, ee yani? Bu kadar takıntı beni boğuyor. Bence milletin işi yok takacak bir şey arıyorlar.
Burada eşiniz devreye girip "ben demiştim aramana gerek yok, zaten gideceksin diye" diye bilirdi.

Tamam ama yaptığın olmamış. Özür dilemişsin ama kadın belliki dolmuş

Görünce bu kadar doldurmuş olamaz.Kayınpeder kayınvalide çocuk da değil dolduruşa gelsinler ve size bunları yapsınlar. Siz onları aramayın, kalkın geri kalan kim varsa telefonlaşın.Valla kendimi onların yerine koydum da, bende olsam bende alınırdım. Kocaman insanlar gücenmekte haklılar. Kendinizi o görümcenin yerine bi koyun. Anne babanızı değilde o kadar kişiyi aramış olsaydı. Siz bu durumda Ağzınızı dahi açmayacak tek laf etmeyecek miydiniz. İnsanlar hakkında peşin hükümlü olmadan önce, bi de karşıdan görün kendinizi.

En başta eşinizin harfi harfine size laf taşımasını ben şüpheli buldum kasıtlı yapılmış gibi. Evet keşke arasaydınız ailesini ama onlarda neden aramadı acaba başına bi işmi geldi diye merak etmek yerine size terbiyesiz kelimesini yapıştıramazlar. Siz bi ailesiniz artık art niyet yerine birbirinizi koruyup kollamanız lazım buna eşinizde dahil.
Bence bunun altında bi birikmişlik çıkıp konular farklı yere gidecek, açıklama yapmanıza dair size cevap verme tenezzülünde bulunmayıp bu denli tepki vermeleri hiç normal değil.

Attığın başlık çok cirkin sende onlarjn gozunde gelin belasisindir belkide once k v k b gorum aranir sonra sulalesi

Kocanın tarafında ılk araman gerekenlerı aramamışsın bence neden böyle yaptığını anlat daha yenı olduğun ıcın böyle seylerın olması normal

Bak hem çocuğu uyutuyorum hemde hesabını dikik dikik ediyorum .
Merak ettirmeseydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…