görümce derdi

Xwomen

Aşk herşeye değer..
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
350
309
53
34
Merhaba kızlar. Hiç uzatmadan konuya gireceğim. Sözlüyüm ve sözlüm askerde. Bugün yemin töreni vardı ailesiyle beraber yemin töremine geldik. 15 yaşında bi görümcem var adına ayşe diyelim. Bu ayşe ile normalde aramız çok iyi zaten çocuk denecek yaşta olduğu için hep abla olarak yaklaştım. Abisi askerdeyken görüştüğümüz zaman çok keyifli vakit geçiririz. Alışverişe çıkarız, sinemaya gideriz, sınav zamanları derslerine yardımcı olurum vs. Yani sürekli fikrimi sorar, görüşmek ister falan. Ama abisi olduğu zaman düşman gibi bana anlayamadım bi türlü. Bunun uzun zamandır farkımdayım o yüzden beraberken sözlüm arasa mesela istemiyor ama aşkım ayşeye veriyorum ya da fotoğraf çekilecek ayşe de gelsin vs sürekli böyleyim. Ama beni kıskanıyor abisinden ve ben bunu hiç dillendirmediğim halde bugün sözlüm söyledi ayşe nikotinellayı kıskanıyor diye. Beraberken bana sarılınca yüzü düşüyor kızın dönüp hemen onu öpüyor falan bunları çocuk olduğu için hiç sorun etmedim bugüne kadar. Ancak durumın herkes farkında olmasına rağmen özellikle kv bunu çok doğru bişeymiş gibi yansıtıyor sürekli.

Bugün yaşanan diyalog aynen şu:
Sözlüm: aşkım yarın sinemaya gidelimmi? Ben daha cevap veremeden
Kv: olur çocukları da götürün iyi olur ( diğer çocuk da 10 yaşında) ben hala cevap veremedim
Sözlüm: anne belki başbaşa kalmak isteriz?
Kv: ay sakın ayşe duymasın!

Yani izin mi almamız gerekiyordu acaba

Kızlar bi akıl verin artık tepki mi koymalıyım yoksa çocuk deyip susmaya devammı edeyim? Hadi o çocuk da Kv nin tepkisi olaya yaklaşımı normal mi? Uzun oldu kusura bakmayın fikirleriniz için şimdiden teşekkürler

Görümceye kızmayın, abiyi kıskanabilir normaldir. Daha yaşı küçük, aradaki farkı idrak edemiyor olabilir.
Kızmak ya da sorun çıkarmak yerine konuşmayı deneyin. Yalnız olduğunuz bir zaman "ayşecim abini benden kıskandığını hissediyorum ve bu beni çok üzüyor. Senin yerin ayrı benim yerim ayrı. Onu senin abin olmaktan alıkoymak, senin elinden almak gibi bir niyetim yok. Artık genç kız oldun, bunları ayırt edebilmelisin" gibi bir konuşma yapın. Muhtemelen işe yarayacaktır.
Kayınvalide ile de yeri geldiğinde konuşun. Çocukta zaten bu konuda sıkıntı olduğunu, annesinin bu şekilde davranmasının bu sıkıntıyı daha da büyüteceğini söyleyin. Durumdan hoşlanmadığınızı anlasın.

Yaşı küçük tabii ama tamamen çocuk denilecek yaşta da değilmiş.Abisine çok düşkün belli o yüzden sözlünün konuşması en mantıklı olan.Yani onu bırakıp gitmeyeceğini anlatması gerek güzel bir dille.

Ki bence olaydaki sıkıntı kv biraz.Belki kötü niyetle yapmıyordur ama rahatsız edici bir tutum.Çözüm arayacağına topu sen ve sözlüne atmış.Her yere sizinle gelmesi onun bu kıskançlıklarına fayda etmeyecek ki.Birde abisi yokken iyi anlaşmanız çok büyük avantaj.Bence kısa sürede biter kıskançlıkları eğer sözlün konuşursa

ne sacma bisey. Ayse duymasinmis. Ayse evin reisi mi. Mahallenin muhatarimi. Bu ayse kac yasinda bilmem ama uzak durun. Sözlüne de uygun dille her seferinde yanimizda olmasindan rahatsizim de.

Sanki kontrol amacli yolluyolar kizi. Hey allahim

aynen katılıyorum
15 yaşında gencecik bir kız
tepki koymak yerine sevgiyle konuşmak işe yarar bence de, gerekiyorsa birkaç defa
ama konuşmak için buluşmayın, buluştuğunuzda konuşun

kv için söylenmesi gerekenleri de sephoraa yazmış zaten

Bu konu daha bugün sözlüm ayşe nikotinellayı kıskanıyor dediğinde gündeme geldi. Şimdi yapacağım bi konuşma sanki bunu sözlüme ben söyletmişim imajı yaratabilir. Ama en doğrusu kv ile konuşmak. O daha çocuk sayılır bazı duugular karışabilir ama kv de yangına körükle gitme modunda ona çözüm bulsam çok iyi olacak gibi.

evet kaynananin tepkisi normal,klasik kiskanc oglunu paylasamayan cinsten olandan cunku.kiz kardesi promosyon gibi dusunebilirsiniz,annesi urunun kendisi gibi:)tavsiyem ilgilenmeyin pek, sozlunuz zaten cevap veriyormus

15 yasinda olan kismi kacirmisim. Ben 18 falan diye tahmin etmistim. Sözlün uygun dille bi sekilde onunla konussun bu durumu. Abisini paylasmak istememesi normal bu yasta ama sonucta evlenince de durmadan basinizda olamaz.

Aslında çok düşkün olduğu söylenemez belki de ergenlilten sürekli abisiyle tartışma modunda. Ama araya ben girince kıymete biniyor işte :) hatta bizzat kv min sözüdür:
Ayşe abisiyle anlaşaöaz tartışır ama sen tartışsan hemen sana düşman olr ayşeyi memnun etmek için abisine asla kızmamam gerekiyormuş

Güzel bi konuşma ama bunu abisinin yapması daha ikna edici olabilir.

evet kaynananin tepkisi normal,klasik kiskanc oglunu paylasamayan cinsten olandan cunku.kiz kardesi promosyon gibi dusunebilirsiniz,annesi urunun kendisi gibi:)tavsiyem ilgilenmeyin pek, sozlunuz zaten cevap veriyormus

Ya araya gelin girince mi kıymetli oluyor bu kadar anlamadım. Çok da ilgilenmiyorum hatta hiç dillendirmiyorum zaten beni görümceden çok kv nin tutumu sinirlendiriyor.

Kvnn tutumu cok kotu cocuklarida alin ayse duymasin fln siz hep sozlu kalmayacaksiniz sonucta evleneceksiniz ozaman sozlunuzle hep beraber olacaksiniz ayse sizinle mi yasayacak ozamanda bence alistirilmasi lazim uygun sekilde boyle olmaz

Tartışmalar ergenlik sebebiyledir biraz da yoksa düşkün olduğunu anlamak zor değil.Hem bizde öyleyiz aslında.Sevdiklerimize her şeyi söyleyebiliriz belki ama başkası deyince kızarız Sen bu konuda direk işi sözlüne bırak.O abisi olarak tatlı dille açıkladıktan sonra ben çözüleceğine inanıyorum :)

ama bu normal
mesela komşumun ikiz çocukları, biri kız biri oğlan
17 yaşındalar
kedi köpek gibiler, sürekli didişirler
ama dışardan biri, birine kışt desin
bir birleşiyorlar ki inanılmaz

Evet ergenlik nedeniyle tartışma sevdiklerimize toz konduramama vs bunlar çok doğru kızlar ama şu konuda yanlış mı düşünüyorum ben ayşeyi nırmal hayatta gerçekten seviyorum abla gibi ama ilişkimde de aynı zamanda 15 yaşındaki ayşeyi düşünerek mi hareket etmeliyim? Anne böyle düşünür ve söylerse sizce ayşe için sadece kendinden yaşca büyük bi abla olarak kalmaz mıyım?
Yanlış bişey de söylemek yada tepki vermek istemiyorum sizce düşündüklerim doğru mu ?

Co
ne sacma bisey. Ayse duymasinmis. Ayse evin reisi mi. Mahallenin muhatarimi. Bu ayse kac yasinda bilmem ama uzak durun. Sözlüne de uygun dille her seferinde yanimizda olmasindan rahatsizim de.
Sanki kontrol amacli yolluyolar kizi. Hey allahim
Cok beğendim yorumunu gece gece de yüzümde tebessüm oldu ☺ilahi

Daha burda başlamış sorunlar

Bu ne ya artık siz bir bireysiniz goturup goturmeyeceginiz de size kalmış onun yerde başka bir zaman goturulur birde sözünü diyor yalnız kalalim filan buna ragmen laf sikistiriyor

Dahası var birde daha sinemada böke evlenince hadi Aysecik git yenge ne himmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…