Görümce görmiyim ömrümce ☺️

Evde sigara icen kaldi mi ya
Bizde de kimse iceride icmez
Babam 20 yil once icerken bile disarida icerdi
Birakti bayagi oldu
Nacizane onerim bir sure eve davet etme
Gelecek olursa musait deilim de
Esine soracak olursa esinde
evde sigara icilmesini istemiyor seni kirmamak icin bir sure evde agirlayamayacak
desin
Oda olmazsa eve sigara icmek yasaktir yazisi asin bir kac yere hemde

Bende sigara kullanıyorum ama bi misafirliğe arkadaşıma gittiğimde direk balkona çıkarım mutfakta bile icmem içersem bu çok nadirdir. Bu bir düşüncedir saygıdır görümcenizde o yok belliki kesin bi dille uyar

Kendi sağlıklarını düşünmemelerini hiç umursamıyorum ama keşke içmeyen insanların sağlıklarına saygı duysalar. Sağlığa zararı bir yana, perdelere, halılara, koltuklara kokusu siniyor, içmeyene leş gibi kokuyor. Pek çok arkadaşın yazdığı gibi bence de baştan net bir tepki koymanız daha doğru olurdu. Madem şimdi bir de çocuğunuz var, kesin bir dille balkonda içmesini söyleyin. Sizin sağlığınıza saygı duymayanın kalbinin kırılıp kırılmamasını da siz umursamayın. Benim eşim kara kışta bile balkona çıkar içer. Eve gelen misafirin de içerde içmesine izin vermeyiz. Bu konuda rahatsızlık duyan evime gelmesin, kendi evinde rahat rahat içsin.

Net olucaktiniz baştan cocuk olsun olmasin ben ve esim sigara kullanmiyoruz kimseye icirmiyorum en fazla mutfakta.Bir gun yemek odamda gorumcem ve kuzenleri sigara iciyolardi kizdim gorumceme ev les gibi kokmus bilmiyomusun sen evde icmedigimizi diye. Kirilan darilan varsa darilsin ben onlarin keyfi icin evimi kokutup sagligimi riske atamam

Ev la bu ev ev sigara evde neden içilir ki? Kp ve kv de içer ama asla evlerinde değil balkonda ki düşünün başkasının evinde içer mi?

Eşim arabasinda bile içilmesine izin vermiyor.

Ne biliyim kırmak istemiyorum kırmadan olma ihtimali varmı bilmiyorum

Görümceniz gidip uçakta, restoranda, şehirler arası otobüste içiyor mu? Elbette hayır.

Neden içmiyor? Kendisine net tepki geleceğini bildiği için.

İnsanlara karşı mıymıymıy olursanız, aman kırılmasın diye bir öyle bir böyle davranırsanız üstünüze üstünüze gelirler.

Çocuk gibi düşünün, oyuncak istedi aldınız, sonra bir daha istedi hayır dediniz, ısrar etti bu sefer aman çocuk ağlamasın diye yine aldınız.

Çocuk inatçı olmayı, ısrar etmeyi öğrendi mi öğrendi. Bu sefer yabancının lafını dinlerken size gelince kriz geçirip oyuncak oyuncak diye tutturur.

Net olacaksınız ki ısrar kırılsın. Mıymıymıy davrananlara her zaman daha kötü davranılır, inanın görümcenizin saygısı siz çekindiniz diye artmadı tam tersine azaldı.

Net olacaksınız, doktorumuz böyle istedi diyeceksiniz. Doktoru suçlayın, sesinizi yükseltmenize hiç gerek yok, otoriter öğretmen ses tonunu kullanın. Oturmaya devam ediyorsa dik dik bakmaya devam edin, kuralı tekrar hatırlatın. Rahatsız olup balkona geçecektir.

Kırk saat açıklamakla uğraşmayın, ne kadar kısa o kadar iyi. Kendisi de biliyor sigaranın zararlı olduğunu, aklı var sonuçta. Doktorumuzun talimatı diyip çıkın.

İlahi sen .. cnm aklima Kemal sunalım filmini getirdin otobüste bende bi gelin var bi gelin diyen kadın geldi.. ..
Görümce genç ergen galiba cocuklu evde sigara icilmeyecgi idrakine varmıyor.. tatlılıktan derdini anlat .. aranızda iyiymiş .

Kızınızın sağlığı için de birine sert çıkmayacaksanızz onu kırmayacaksanız neye kızıp bağıracaksınız?

Hayır kızıp bağırmasına bile gerek yok ki.
Burada bile konu sahibi açıklama yapıyor yok kokusu var diye. Sigara içen herkes kokusu olduğunu bilir zaten, konu sahibinin zayıflığını görüp yüzsüzlük yapıyor sadece.

Net konuşsa bu mesele çoktan çözülmüştü. Yavrunun ciğerlerine yazık.

Biz de sigara içiyoruz
Kralı gelse cocuklu evde içirmem!
Biraz dişli olun, yoksa daha çok ezilirsiniz

Çocuk icin aşırı zararlı bir ortam

Kızımın doğum gününde Kayınvalıdem ve arkadaşı sigara icmek icin yer bulamamıştı.
Mutfak camında ıcıceklermıs
Saçmalayın dedim

Sonra yangın merdiveninde
Saçmalamayın dedım

En son karda kışta balkonda içtiler.

E zaten biz de öyle yapıyoruz

Ne biliyim kırmak istemiyorum kırmadan olma ihtimali varmı bilmiyorum

O ev sizin eviniz , çocuk sizin çocuğunuz , sağlık sizin sağlığınız . Gerekiyorsa kırılması gerekenleri kıracaksınız .

Bu kadar pısırık olmayın lütfen , çocuk yetiştiriyorsunuz , ona güçlü olmayı öğretmelisiniz .

Sigara içmiyorum , dumanından iğreniyorum , çok misafir de sevmem . Gelen olursa balkonu gösteriyorum kesinlikle evimin içinde içilemez . Benim sınırlarım içinde benim kurallarım geçer .

Sert olun , azıcık konuşun . İçeriden değil dışarıdan konuşun .

Çok kolay. Çocuğum var, ben de rahatsız oluyorum. Lütfen balkonda içer misin canım?

Yuz yuze soylemekten cekiniyorsaniz sert bir mesajla uyarabilirsiniz dun gece cocuk baya oksurdu gunduz birseyi yoktu birdaha asla evde sigara icilmesini istemiyorum katiyen bunu bilerek gel seklinde bir mesaj atabilirsiniz

Aa sende mi benim gibi kaynana görümce terör mağdurlarındansın öncelikle selam olsun arkadaşım.
Normalde naif,aman keyif kaçırmayayım,çizgimi bozmayayım diye düşünen biriyim ama bu konu benim kırmızı noktam.
Çirkefleştim?
Bi kere yeltendi.
Anasıyla kızı Gül gibi salonumun ortasında içmeye balkon kapısını açtım buyrun hanımlar sizi buraya alayım dedim sonra ık mık ettiler balkon şansınızıda kaybediyorsunuz ya gelin yada kapatıyorum kapıyı dedim geldiler.
bi iki laf sokma mücadelesi tabi. Hiç sallamadım.
Senin evin senin kuralların.
benim evim Kıraathane değil ben içmiyorsam kimse içmeyecek dedim.
Hele ki çocuğum olsaydı imkan vermezdim bu duruma.
Gitsin ötede zıkkımlansın.

"yeni doktordan geldik, kızımın astımı var, sigaralı ortam tamamen yasak" diyeceksin ve "içmene izin vermiyorum" diyeceksin. Balkonda da içmesin.

kırmak istemiyorsan o zaman kaderine razı geleceksin.

"yeni doktordan geldik, kızımın astımı var, sigaralı ortam tamamen yasak" diyeceksin ve "içmene izin vermiyorum" diyeceksin. Balkonda da içmesin.

kırmak istemiyorsan o zaman kaderine razı geleceksin.
Aynı şeyi düşündüm...kizini ya da kendini astım başlangıcı varmış gibi anlatırsa çözülür.

Evde sigara içir miyorum .kıza dokunuyor.bende rahatsız oluyorum de balkona al her seferinde.bu konuda kararlı dur.bir iki laf söyler sonra balkonda icer

Evimize sigara içen bir çok eşimiz dostumuz geliyor illa ki ama bizler sigara içmediğimiz için alışkın değiliz doğal olarak evimizde sigara içilmesini istemiyoruz. Eve gelen kişileri de nazik bir şekilde uyarıyoruz ki alıştılar artık balkonda içiyorlar. Siz de uyarın yoksa bu böyle devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…