• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Ve asıl olayı söylüyorum.
Ben nişanımdan toplanan tüm paraları altınları bankaya attım.
10 bin falan var, çeyiz için harcamadım, kendim çalışıyorum taksitle ödüyorum.
O paranın üzerine biraz daha katıp 25 binlik falan araba almayı düşüyorum
Kv dün bana dediki sen o parayı da ver (10 bini) ev için koyalım arabayı biz size sonra alırız.
Bilmiyorum bu konuyu ailemle konuşmam lazım dedim, annem duyarsa o paraları ona yutturur

Aaaa olur muu kim benim işlerime burnumu sokacak yoksa ?
Orda burda yaptım ettim kim diyecek ?
Bizim verdiğimiz paşinatı bile, komşulara; peşinatı veriyoruz, gerisini ödesinler dedi ben şok.
Keşke deseydiniz ne zaman verdiniz peşinatı, benim neden haberim yok, ne alıyorsam kendi paramla alıyorum diye. Daha ev alınmadan tepenize çıkma hakkını kendinde görüyor. Cevabını çat çat vermezseniz sizi daha çok üzer. Allah yardımcınız olsun. Bu kadınla işiniz var.

Kv dün bana dediki sen o parayı da ver (10 bini) ev için koyalım arabayı biz size sonra alırız.
Bilmiyorum bu konuyu ailemle konuşmam lazım dedim, annem duyarsa o paraları ona yutturur
Onu ne yapacağın sana kalmış,harcardın giderdi kaç kere,ellerini ayaklarını sokturma işine canım,bir adım geri,onlar bir adım ileri...Hep böyle oluyor...

Keşke deseydiniz ne zaman verdiniz peşinatı, benim neden haberim yok, ne alıyorsam kendi paramla alıyorum diye. Daha ev alınmadan tepenize çıkma hakkını kendinde görüyor. Cevabını çat çat vermezseniz sizi daha çok üzer. Allah yardımcınız olsun. Bu kadınla işiniz var.
Dün yemek masasında hüngür hüngür ağladım.
Neden susuyorum, ben kim susmak kim ?
Tamam nişanlım kırılmasın dedim üzülmesin asker dedim.
Eee ben paramparçayım.

Onu ne yapacağın sana kalmış,harcardın giderdi kaç kere,ellerini ayaklarını sokturma işine canım,bir adım geri,onlar bir adım ileri...Hep böyle oluyor...
Benim bir parfümüm 425 tl ydi, abartmıyorum her ay makyaj malzemelerimi yeniliyodum.
Her ayın 15i alışverişe çıkıyodum.
Sırf o para gitmesin diye kendi maaşımdan ödedim, kıstım, eve para verdim.
Niye bunun için mi ?

10 bin daha verdik evleri için,helalı hoş olsun derler çevrelerine....

Birde burdan bekar kızlarımıza sesleniyorum.
Ben bir hata yaptım.
Nişanlandım askere yolladım.
Gitsin askerliğini yapsın, gelsin nişanlanın.
Ben şimdiden bu ev için tek başıma savaşıyorum Allah sonumu hayır etsin.
İki defa sordum cevap alamadım. Neden bu işler için nisanlinizin askerden dönmesini beklemiyorsunuz?
Bir de kendi paranızı eniştemin hesabına yatirmissiniz anladığım kadarıyla Nasıl geri alacaksanız? Vermiyorum dese ne yapacaksınız?

Benim bir parfümüm 425 tl ydi, abartmıyorum her ay makyaj malzemelerimi yeniliyodum.
Her ayın 15i alışverişe çıkıyodum.
Sırf o para gitmesin diye kendi maaşımdan ödedim, kıstım, eve para verdim.
Niye bunun için mi ?
Bu süreç genelde yıpratıcı oluyor,gider ayak yapacaklarını yapıyorlar ama en unutulmayacak günler bunlar,hesaba katmıyorlar.Ondan sonra herkes melek,gelinde pek suratsız,halbuki ne kadar iyiyiz biz ona karşı...

Ya ben ev parasını neden kendi hesabinizda biriktiremediginizi hala anlayamıyorum. Ev alınırken çeker verirdiniz.

Dün yemek masasında hüngür hüngür ağladım.
Neden susuyorum, ben kim susmak kim ?
Tamam nişanlım kırılmasın dedim üzülmesin asker dedim.
Eee ben paramparçayım.
Madem onun ailesi. Bırakın birazda o üzülsün. Benim annem 40 yıllık evli ve tansiyon hastası. Hep içine attığı için. Aman o üzülmesin aman bu üzülmesin. Giden sizden oluyor. Atmayın içinize. Cevap verip yüzgöz olmak istemiyorsanız nisanlınıza anlatın. Ailesiyle o muhatap olsun. Arada sıradada numara yapın. Sinirden , üzüntüden midem ağrıdı. Gece uyuyamadım diye. Az naza çekin kendinizi. Canınızın kıymetini bilin.

Merhaba canım ,

Evet hatrlıyorum ev mevzusunu,o zaman da sana söylemiştim,şuan nişanlın askerde zaten,önce kirada oturup sonrasında ev alırdınız canım.varsın biraz zararınız olsun,önemli değil ağzınızın tadı kaçmazdı en azından..Kendi kararlarınızı kendiniz alırdınız.Böyle olmuş hayırlı olsun,umarım tapuyla ilgili maraz çıkmaz,bu konularda ben anneme bile güvenmiyorum öyle söyleyeyim.
Senin aileni biraz pasif gördüm karşı tarafa karşı,onlar nasıl çata çat böyle olacak diyorsa sizin de söz hakkınız var.
Kendini ezdirme bence çünkü karı taraf bana tehlikeli geldi.
Bir de yakın tercih etmişsiniz,canım ne kadar yakın o kadar sorun olur,üzgünüm bu ilerde senin canını sıkabilir :(
Umarın nişanlından yana yüzün güler canım,düğünü erteleme fikri bana da sıcak geldi bence düşünmelisin.

Konunuzun basini okudum tüm sayfalari okuyamadim. Baska bi gelisme var mi bilmiyorum. Ama mümkünse krediyi kendiniz cekin. Yani aslinda yapmaya calistiklari sey iki taraf icin de riskli degil mi? On yil uzun bi süre ve dünyanin binbir türlü hali var. Allah korusun bi terslik olsa bi taksit ödeyemeseniz görümceye enisteye mahcup olursunuz. Ne gerek var böyle streslere. Üstelik kendi isinizi kendiniz halledebilecek durumdayken.

Ben uyanık,dobra ve hazır cevap insanların hep bir saf yönü oldugunu düşünüyordum. Yanılmamışım Jeksın sen de öylesin işte...

Bu kadar yıpratma kendini. Kendi ihtiyaclarından kısarak birikim yapmaya çalışıyorsun ya, o kadar da helak etme kendini. Kıymetini bilmezler. kıymet bilinmez. Hic bir zaman göze gözükmez.
Hatırlanmaz. Yaşamayan bilmez.

Ev ile alakalı bir önceki konunuzda da evi eşinizin yeğeninin üstüne yapacaklardı diye hatırlıyorum.
O zaman ''vazgeçtik ben kredi çekeceğim kimseye eyvallahımız olmayacak '' şeklinde konunuzu sonlandırmıştınız.
Bu seferde enişte çıktı...
Yaaa bu ailede sıkıntı var ısrarla tapu sizin üstünüze olmasın derdindeler çünkü evlenmeden önce alınan mülkler boşanırken paylaşılmıyor. Acaba bunu mu düşünüyorlar?
Ev almanız şart mı bir süre kirada otursanız dünyanın sonu değil. Kimseye ihtiyaç duymadan ev alacak konuma geldiğinizde alsanız daha iyi olmaz mı??

Ben uyanık,dobra ve hazır cevap insanların hep bir saf yönü oldugunu düşünüyordum. Yanılmamışım Jeksın sen de öylesin işte...

Bu kadar yıpratma kendini. Kendi ihtiyaclarından kısarak birikim yapmaya çalışıyorsun ya, o kadar da helak etme kendini. Kıymetini bilmezler. kıymet bilinmez. Hic bir zaman göze gözükmez.
Hatırlanmaz. Yaşamayan bilmez.
Artı nişanlını çok düşünüyorsun ya üzülmesin diye,o kadar düşünme canım, senin kadar üzülmez,üzülürse de elinden geleni yapar,sen üzülüp oturuyorsun,elinden bir şey gelmiyor...

Senin kaynana çok uyanık. Nişanda takılan takılara dahi göz dikmiş.. Saf olma arkadaşım.. Ev işinden de vazgeçin.. İlla herkesin kendi evi olacak diye de bir kural yok.. Kira da yaşayın, en azından huzurunuz olsun. Yoksa, 10 sene borç harç ödeyeceksiniz. Ama ev üstünüze dahi olamayacak. Yasal olarak evden hiç bir hak talep edemeyeceksin..
Eşinin ailesi sağlam yere kapak atmışlar.. Sizi bildiğin istedikleri gibi, evirip çevirebileceğini düşünüyorlar. Bu oyuna gelmeyin, oyunlarını da boz. Hazır nişanlın askerdeyken, biraz burunlarını sürt.. Hatta çektir, evkredisini ödeme.. Kalsın üstlerine ben vazgeçtim, orada oturmam de. Hiçbir şey yapamazlar...

Susmanızın sebebi, neyle karşılaştığınızı anlamamış olmanız o sırada. Buradan da pek çok fikir edinirsiniz. Bütün borcunu siz ödüyorken, başkasına kredi çektirmeyin.

Bankaya sorun kredi puanınızı, eğer çekebiliyorsanız, kendi üstünüze çekin. Ben ailelerde bu tapu kredi meselelerini, bir gün boşanırlarsa, ev üstüne olmasın, hak iddia edemesin mantığına bağlıyorum. Belki onlarda farklıdır ama birebir gördüm. Parayı onlar verseler, oğluma ev aldım eşinin hakkı yok diyebilir ama siz ödeyecekken kendinizi bu duruma sokmayın.

Parayı kendi hesabınıza alın, çarçur etmeyin. Nikah işlemlerini öne alın ve evi alın.

Çocuğunuza bakmak memurluk izinleriyle daha kolay. İleride bırakıp bırakmayacağınıza kendiniz karar verirsiniz.

ya ben bu konuya cidden dayanamıyorum çok sinir oldum.

ben olacakları söyleyeyim o 100 bini alamayacaksın geri tapuyu da üstüne yapmayacaklar en kötü ihtimal nişanlına yaparlar ama gene zarardasın.

benim paramla benim yanımda başkasına hava atacak insan daha anasının karnından doğmadı. görümce seni yemiş çiğnemiş sindirmiş bi de çıkarmış. değil arkandan yanında bile seni ezikleyerek senin paranla hava atabilme cüretini gösteriyor. daha evli bile değilsiniz. düşün evlendikten 5 sene sonra seni ne yapar bunlar?

ya gerçekten bu enayilik artık çok sinir oldum öyle böyle değil. bana biri dese sana ev vericem alır mısın hayır derim o derece gururlu bir tipim böyle insanlara da böyle insanlara kendini bu derece ezdirenlere de katlanamıyorum.

kusura bakma lütfen dayanamadım.

Back
X