• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Ortak soru neden eniştenin üstüne tapu ?
Bu eniştemiz Allahı var iyi biri bana çok yardımcı oldu.
Bu aile de o ne derse onun dediği oluyor gibi bişey.
Ben çekerim krediye diye 3287348437 kez söyledim her defasında konu geçiştirildi.
Malum ben de fazla ısrarlı gözükürsem, onlarda ne manaağğ dicekler.
Nişanlıma kalırsa kendini bile benim üstüme yaptırır o derece güvenir, ve bu konuları takmaz.
Aslına bakarsanız dün o laflar tokat gibi yüzüme vurulmasaydı bende farkında değildim bu durumun.
Şimdi de nasıl söylerim bilemiyorum..
Oooo sizde böyle bi görümce varken, tabuyu onun kocasinin üzerine yapmak degil, eline verip al bak bile dememeliydiniz. Bu heppp ama hep sorun olacak!

Günaydın KK ailesi, herkese hayrlı güzel günler diliyorum.
Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Nişanlıyım, nişanlım askerde, düğünüme 6 ay var, ev bakıyoruz.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Buraya kadar bir problem yok ağzım kulaklarımda Kv ye geldik.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)
Çekil kör şeytan dedim, sabır çektim çıktım.

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Iyyy bizim 87, ıyyy ezikkkk dedi. (Varan 2 )
Sustum.

Tapunun fotokopisi bendeydi, çok şükür Allahıma bir adım atabildik dedim.
-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Çünkü yaşanmışlık yok, hatıra, mutlu, mutsuz bir anım yok.
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
Bu yüzden de 3 4 sene çalışmadan çocuğuma adamak istiyorum kendimi.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

Her akşam annemlere gelir yemeğinizi yer gidersiniz, dedi.
Ya sanane ben yemek yapamıyor muyum, bunun kararını vermek sana mı kaldı ?
(Varan6)

Evet hanımlar bu söylediklerine karşı tek kelime konuşmadan sustum.
Bir gecede bu neyin bombalaması anlamadım, insanlar bu kadar çabuk değişir mi ?
Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.
Ev için kaparo braktık dediğimizde bile sevinmedi tebrik etmedi.
Acaba günahını mı alıyorum diyorum, ama dün akşam gerçekten çok kırıldım.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.
10 sene çocuk yapmamak risk mi hamilelik için ? (Şu an 24 yaşındayım )

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Nişanlıma bu durumu anlatmalıyı mıyım, malum askerde?
Ben mi kuruntu yapıyorum, duygusal düşünüyorum ?
Bunlar ileri de yapacaklarının, ön çanları mı ?
Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Babama sabah anlattım kızdı, neden susuyosun kızım ezdirme kendini dedi.
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
Ne yapmalıyım bu durumda ?
Birini sevmek ayri birsey mirc mirc lacka iliskiler kurmak baska birsey
Aile olacagiz nasilsa dusuncesi altinda taviz verenler cok samimi olanlar en cok kafayi duvara vuranlardir.Cevabini verin tavrinizi belli edinki ilerde istedigi gibi konusamayacagini anlasin basiniza cikartmayin ayrica elin adamina neden ev aliyorsunuz safmisiniz madem siz aliyirsunuz kredi alin calisin odeyin tapuyuda ortaga cikartirsiniz

Ask evlilik duzen hersey degil bundan 5yil sonra hevesini alinca boyle dusunmiyeceksin bir cok seyde enayi yerine koyulmus gibi hissedersin hele cocuk olunca onun gelecegi soz konusu olunca hersey batar gozune kendiniz yapin kendi yaginizda kavrulun ki sorunda 3.kisiler olmasin
Bak eniste uzerine cekilmis kredi icin gezme tozma yok taksiye ciksin diyene kredi bizim para bizim borc bizim musadenle hesabini biz yapariz diyebilesiniz
Ben kredide ince hesap yapip enisteye cekilmeye calisilmasindan da hoslanmadim gebere bence ya kendi ustumuze cekelim yada kiraya cikalim der tavrimi koyardim gorumcemede nazik mesafe koyar lafimida cok esirgemezdim mudahaleden hoslanmadigimi belli ederdim sonra cok pisman olursun bu iyiniyet dusuncelerinden uyumlu hallerinden

Kuzummm benim bence nişanlınla konuş eğer herşeyi siz yapacaksanız ödeyecekseniz neden başkasının üstüne olsun ev. İkinizden birinin olsun daha işler resmi değilken bu kadar söz sahibi olabiliyorlarsa hayatınız hakkında ilerde daha çok olur bunun dengesini sağlayacak olan nişanlın birazda sen ne kadar ses çıkarsanda bir yere kadar saygı çizgisi var sonuçta ama nişanlın ailesini hem daha iyi tanır hemde sözü geçer diye düşünüyorum...

Tabiki de ben de istemem nişanlımın üstüne olsun, benim üstüme olmasın ona da eyvallah.
Dün annem laf arasında Gebere Jacksona maaş yazısı yazarım ben istediği krediyi çeker dedi.
Tamam benim kredi olmazsa ona çektiririz dedi enişte de.
Bir tapu masrafı 10 sene sonra bi tapu masrafı daha.
Evle ilgili her olayda eniştenin imzası gerekmesi de cabası.

her şeyi geçtim
sonuçta o ev sizin degil
enişte bir borç yapsa hop haciz gelir
olse mirasa katılır
bosansa ortak mal olarak paylastirilir
satmak isterse satar kiraya isterse verir
belki yeri gelir ipotek koyulur üstüne
parayi veren siz de uzaktan izlersiniz

Benzer seyleri yasamisiz ama tapu benim ustume oldu. Bu yuzden kv rahatsiz oldu. Hayirli olsun demedi. Hatta tapuya hemen resmini yapistirmissin dedi :))

Ama ben senin yerinde olsam izin vermezdim. Enistenin ustune ama bildigin gorumcenin ustune de olmus ayni zamanda. Evlendikten sonra alinan mallar ortaktir.

Cocuk isine gelince. Benimde esim tek maasiyla odeyemez. Biz 3 yil evliyken ev aldik oncesinde birikim yapmistik. 4 yil odedikten sonra sattik. Esimin ailesindende oturanlar vardi ayni binada huzur vermediler

Simdiden gelecegi dusunme. Neler neler oluyor hayatta.

Ya ben mi yanlis anladim yoksa sirf kredi onun ustune diye 10 yil siz essek gibi çalışıp enistenin ustune mi yapacaksiniz?!
Ya iyi misiniz?
Mal mülk umrumda deme yarin öbür gu cocuklar olup kira parasını odemek icin cocugunuzun ihtiyaclarindan feragat etmek zorunda kaldiginizda anlarsini mal mulkun değerini.
Durumumuz iyi nasilsa demeyin.neyin ne olacağı belli olmaz.ulke ekonomisi berbat.

Daha kredi cekilmediyse eger 3.kisileri aradan cikarin ve kendi uzerinize kredi cekin ve evi de kendi uzerinize alın.
Boyle cahil insanlar cok basinizi agritir yoksa.
Gecmisten gunumuze bu maddi meseleleri ortak yürüyüp yıllar sonra bu yuzden kavga etmek bizim kulturumuzde var.anneminde basina geldi, kismen benim de.
Ha kredi cekildiyse bile israrla tapuyu ustunuze almanizi oneriyorum zira gerçekten cok degil 2 3 yil sonra deli gibi pisman olacaksiniz

Ve son olarak,neden kendinizi ezdiriyorsunuz?
Gorumceniz size bu sekilde lakayt ve dobra konusma hakkını nereden buluyor?
Biraz uyanik olun,baskasini evinizin isine karıştırmayın. Gorumce boyle dedi diye 10 yil cocuk dusunmemek nedir? Kolunuzdan turup sokaga atacak degil ya git calis diye,agzinin payini verin otursun yerine bir daha da burnunu sokmasin onu ilgilendirmeyen islere.
Kusura bakmayin cok sinirlendim size.
Daha doğrusu kendinizi bu kadar ezdirmenize...iyiliginiz icin bu kadar sert yazdim yanlis anlamayin.kisisel bir husumetim asla yok.
Sadece biraz gözünüzü acin istiyorum

eniştemin değil abimin üstüne bile ev almam,
olmasın da hadi adam bu ev benim dedi, hadi boşandı başkasıyla evlendi,
öldü mirasçısı çıktı vs vs vs
nasıl güvenilir, ben asla güvenmem, başkasına güvenmeyi bırak benim üstüme de başkası kredi çeksin ev alsın istemem, benim farklı bir durumum olur da onların evine el konur falan, neme lazım...

görümce konusunda hiiiiç umursamaz planlarım neyse aynen devam ederdim, kendi kendine konuşsun, yorulunca susar :KK14:
çocuk konusunda da... 23 yaşında evlendim, 30 yaşında anne oldum, işten ayrıldm 5 sene çocuğumu büyüttüm, yeniden işe başladım. bu 5 yılda bütün birikimimiz bir de arabam gitti, ama kızımla geçirdiğim 5 yıla dünya feda olsun, kafam rahat, huzurluyum, mutluyum, yine olsa yine yaparım :KK66:

Ben de tapusu eniştenin üzerine olacak bir ev için 10 yıl çalışmazdım. İlk etapta kiraya çıkın. Sonra kredi çekin alın evinizi. Tek maaş sizi zora sokacaksa çocuk işini 4-5 sene erteleyebilirsiniz. Zaten evlenir evlenmez çocuk yapmayın sonra pişmanlık olur :) Görümceyi dikkate alma. Eğer söylediklerine gülüp geçersen daha etkili olur. Ciddiye alırsan üstüne gelmeye devam eder.

Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Sustum.

-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

(Varan6)

Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
Gorumceni ev sahibi yapmanın daha güzel bir yolunu bulamazdi kayinpederin ...kızını garantiye almış resmen ..amaç bu değilse ,sen memursun neden senin üstüne değil tapu ?

her şeyi geçtim
sonuçta o ev sizin degil
enişte bir borç yapsa hop haciz gelir
olse mirasa katılır
bosansa ortak mal olarak paylastirilir
satmak isterse satar kiraya isterse verir
belki yeri gelir ipotek koyulur üstüne
parayi veren siz de uzaktan izlersiniz
+1000 ölum var yahu yasa basa sagliga hastaliga bakmayan Allah uzun omur versin olduda oyle birsey oldu bu sefer o etliye sutluye karismayan nisanli ablam o benim yegenlerim var babasiz kaldilar girtlaginami cokelim diyecek neler okuduk burada

Ortak soru neden eniştenin üstüne tapu ?
Bu eniştemiz Allahı var iyi biri bana çok yardımcı oldu.
Bu aile de o ne derse onun dediği oluyor gibi bişey.
Ben çekerim krediye diye 3287348437 kez söyledim her defasında konu geçiştirildi.
Malum ben de fazla ısrarlı gözükürsem, onlarda ne manaağğ dicekler.
Nişanlıma kalırsa kendini bile benim üstüme yaptırır o derece güvenir, ve bu konuları takmaz.
Aslına bakarsanız dün o laflar tokat gibi yüzüme vurulmasaydı bende farkında değildim bu durumun.
Şimdi de nasıl söylerim bilemiyorum..
Bak sen affedersin eşek gibi çalışıp o krediyi ödeyeceksin ve o evde hakkın olmayacak. Plana bak. Benim anlamadığım nişanlın ne diyor bu olaya? Nikahtan sonra alınan her şey ortaktır. İser senin üzerine olsun ister nişanlının. Ama eniştenin üzerine olan evden sen hiç bir hak iddia edemezsin.

Nisanlin bunlarin farkina varip senin arkanda durabilecek biri mi? Onemli olan sadece bu.. Gerisi senin koyduğun tavir ve mesafeye kalmış.. InsaAllah haddini daha fazla aşmaz..

Nisanlin bunlarin farkina varip senin arkanda durabilecek biri mi? Onemli olan sadece bu.. Gerisi senin koyduğun tavir ve mesafeye kalmış.. InsaAllah haddini daha fazla aşmaz..

Walla bu devirde insan kendi ailesune bile guvenmiyo sen kalkip enisteyi ev sahibi yapiyosun pesss doqrusu...Bu sizin hayatiniz cocuk deqilsiniz kimse karisamaz ben senin yerinde olsam evi yakin tutmazdim ewlenince anlarsin ne demek istediqimi...o tapuyuda asla babam dahi olsa vermem hayatta basa ne qelir Allah bilir...gorumceye qelincede kimse konusurlen benim kalbimin kirildigini dusunmuyosa bende hic dusunmem lafini veririm...herkes haddini durmasi qerektiqi yeri bilecek..!:duduk:

Sustum.

(Varan 4)

Neden ?

(Varan6)

Borç bitince o tapuyu vereceklerine inanıyor musunuz? Siz krediyi çekecek durumdaysanız çekin aklınızı başınıza alın bu devirde kimseye güvenilmez sonra ah vah deme. Evlenin biraz birikim yapıp takıları peşinat yapıp alın bi ev aceleniz ne Allah aşkına? Bak eşimin babadan kalma anne abi ve eşim üstüne bir ev vardı abisinin borçları yüzünden icra kondu İcra dan önce satmak için uğraştılar eşime 80 dediler alıcıyı da ayarlamışlar 110 a satmışlar bunu yapan öz annesi öz abisi arada 30 fark var 3 hissedar zaten eşimden 10bini kaçırmak için koca koca insanlar ne yapacaklarını şaşırdılar bu devir böyle bir devir eşeğini sağlam kazığa bağla...

İstersen kavga,çıkar ama asla tapuyu,enişte üzerine çıkarma,kirada otur daha iyi,başkası mal sahibi olacak diye 10 yıl calisacam hayallerime pranga vuracam,hatta çocuk hayalini erteliyecem,oldu canım başka.....elalemin safi sizmisiniz???????

bence görümceniz de tapunun kendi kocasının üstüne olmasını istemiyor.

sonuçta kocası o kadar kredi çekecek ve sizin düzenli ödeyeceğiniz ne malum ?

ayrıca kendileri için krediye ihtyaç duysalar sizin için çektikleri krediden dolayı belki kendileri için çekemeyecekler.

bence siz kendiniz çekin.

Bu sefer de paragöz gelin görüntüsü almak istemiyorum, tek başına bu işlerle uğraşmak çok zor, gerçekten zor
Senin ailen yokmu seni hic devreye sokmadan koysunlar agirliklarini evlenip ceksinler kredilerini alsinlar tapuda ikisinin ustune olur biz karsiyiz munasip gormuyoruz dunyanin bin turlu hali var desinler neyden korkup geri duruyorsunki bu kadar o kismi anlamadim kotu gelin olurum diyemi ol kotu ama mutlu gelin olursun ote turlu isin zor

Back
X