• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce görümceklik yapmaya mı başladı ?

Ben 10 sene calışıp didinip kredi ödeyeyim,ev başkasının üstüne olsun,üstelik görümce baba ne seviniyosun ev senin üstüne mi olacak desin Ağzının payını verirdim şahsen

Elin adamına tapuyu verirsin , kredi çekti diye.Sen ödersin ve sonra evin tapusunu alamazsın sakın öyle bişey yapma.

Ev konusunda dıdının dıdısına güvenmeyin,siz ödersiniz ev benim derse birşey ispat edemezsiniz.
Diğer konulardada susmanızı tavsiye etmem. Agresifleşmedende gayet laf sokulabilir.

Şimdi telefon geldi bahsettiğim ev olmadı, adamın babası satmaktan vazgeçmiş.
Nedense üzülmedim, yakın fikrine alıştıramadım sanırım kendimi.
Bana dua edin bu işten hayırlısıyla çıkayım Kadınlar Kulubune baklava dağıtacağım. Oh bi yük kalktı sanki omzumdan :KK76:
Paranızı alın bu arada enişteden bari. Kredi için benim hesabımda dursun,işim kolaylaşır deyin.

Günaydın KK ailesi, herkese hayrlı güzel günler diliyorum.
Beni aranızda tanıyanlar, konularımı, reel hayatta yaşadıklarımı bilenler var, kısaca özet geçeyim.
Nişanlıyım, nişanlım askerde, düğünüme 6 ay var, ev bakıyoruz.
Bundan önceki konumda KV ve KP yakınlarından ev bakıyor demiştim, baktılar, ve bulduk.
Yürüme 10 dk mesafe var, ev çok güzel, inanın 3 aydır gezmediğim gitmediğim yer kalmadı artık tükendim ve dün kaporayı bıraktık.
Buraya kadar bir problem yok ağzım kulaklarımda Kv ye geldik.
Biz ev bakmaya giderken Görümcek şunu söyledi: Ay ben hiç gelmiyim nasıl olsa olmuyor, boşuna uğraşmıyım dedi. (Varan 1)
Çekil kör şeytan dedim, sabır çektim çıktım.

Kv ye geldiğimizde evin kaporasını bıraktığımızı söyledik, site içinde bu daire, hisse ne kadar kalıyor dedi, 45 dedim.
Iyyy bizim 87, ıyyy ezikkkk dedi. (Varan 2 )
Sustum.

Tapunun fotokopisi bendeydi, çok şükür Allahıma bir adım atabildik dedim.
-Tapu senin üstüne mi olacak ne seviniyorsun ? dedi. (Tapu nişanlımın eniştesinin yani, görümcekin kocasının üstüne olacak-mış, kredi ona çekiliyor diye. Benim kredi çekebildiğimi memur olduğum için rahat rahat alabildiğimi bildikleri halde, ben söz konusu hiç olmadım. Çünkü tapu benim üzeerime olacak diye korkuyorlar.
İnanın dün akşam bana bu lafı söyleyene kadar isterse tapu hepsine ortak bölünsün umrumda değildi, ama bu zoruma gitti. (Varan 3)

Yeni evli olacağız, keza hayatımın 15 senesini yollarda geçirmiş biri olarak, gezmeyi yeni yerleri keşfetmeyi seviyorum, seviyoruz.
-Evlendikten sonra 10 sene borç ödeyeceksiniz, gezmek tozmak yok, X haftaiçi çalışır, hafta sonu taksiye çıkar, dedi,
Bunun kararını verecek yaşta ve olgunlukta iki bireyiz, birinin yönlendirmesine ihtiyacımız yok
(Varan 4)

Ben yıllarca yurtlarda büyüdüm, çocukluğuma dair anneme ait bir iz yok hatırlamıyorum, o herhangi birisi gibi benim için.
Neden ?
Çünkü yaşanmışlık yok, hatıra, mutlu, mutsuz bir anım yok.
Ben çocuğumun benden uzak büyümesinden, benim gibi sevgisiz yetişmesinden, ona dair bir şey hatırlayamamaktan çok korkuyorum.
Bu yüzden ilk adımını, ilk ses çıkarışını, ilk düşüşünü, ilk kalkışını , ilk parka gidişini kısacası ilklerini ben görmek istiyorum.
Bu yüzden de 3 4 sene çalışmadan çocuğuma adamak istiyorum kendimi.
-Çocuğu yaparsın 6 aylıkken bırakırsın anneme o bakar sende işe girersin dedi. (Ki biliyor benim böyle bir düşüncem olduğunu) (Varan 5)

Her akşam annemlere gelir yemeğinizi yer gidersiniz, dedi.
Ya sanane ben yemek yapamıyor muyum, bunun kararını vermek sana mı kaldı ?
(Varan6)

Evet hanımlar bu söylediklerine karşı tek kelime konuşmadan sustum.
Bir gecede bu neyin bombalaması anlamadım, insanlar bu kadar çabuk değişir mi ?
Sizce art niyetli mi söyledi, yoksa espri yapayım mı dedi anlamadım. Normal de aramız çok iyiydi, çok da severim.
Ev için kaparo braktık dediğimizde bile sevinmedi tebrik etmedi.
Acaba günahını mı alıyorum diyorum, ama dün akşam gerçekten çok kırıldım.

Ben çalışmazsam krediyi ödeyemeyiz biliyorum, 10 sene çocuk yapmamaya bile razıyım yeter ki ben büyüteyim.
10 sene çocuk yapmamak risk mi hamilelik için ? (Şu an 24 yaşındayım )

Benim gibi düşünen daha sonra, işe başlamak isteyen çocuğunu KVye bırakan oldu mu, ?

Konu maddiyat değil, para mal mülk umrumda değil, bana maddiyatla ilgili lütfen yorum yapmayın bu sefer konu tartışmaya dönüyor.

Ben çalışmam 3 sene evde iş yaparım, şirketlerin muhasebesini hesaplarım, boncuk işlerim, sepet örerüm bişey yaparım.

Nişanlıma bu durumu anlatmalıyı mıyım, malum askerde?
Ben mi kuruntu yapıyorum, duygusal düşünüyorum ?
Bunlar ileri de yapacaklarının, ön çanları mı ?
Açık açık konuşsam mı, (görümcek tartışma meyilli konusur) tartışırsak her şey kötü olur mu ?
Benim ailemin durumu çok şükür iyi, her kkonuda yardımcı olurlar, hiçbir şey olmamış gibi devam mı etsem akışına mı bıraksam ?
Babama sabah anlattım kızdı, neden susuyosun kızım ezdirme kendini dedi.
Normal de ezik bi tip de değilim, hatta onlar benim dişime göre bile değiller ama salaklaştım ağzımı açıp konusamadım.
Ne yapmalıyım bu durumda ?
Hepsini geçtim, nasıl izin verirsin elin adamının üzerine ev yapılmasına yaa? Normalde eşin ailesini kendisine şikayet etmekten yana değilim ama bence sana o tepkisini, tapu senin mi olacak ne seviniyorsun lafını söyle. Ben çok alındım. Gururuma çok dokundu. Ben çekeyim krediyi de. Sen çekebiliyorsun madem ne demeye kalkıp onun üzerine oluyor kredi? Nasıl tamam dedin hiç anlayamıyorum. Bari krediyi her zaman banka havalesiyle yatırın da kimin ödediği belli olsun.

Eniştenin hesabında ki parayı biran önce kurtarın bence siz. ev olayından kurtulmuşsunuz ama paranız hala onda

nişanlınızla da güzel bir şekilde konuşup anlatın. kardeş kardeşi dolandırıyor siz nasıl susmuşsunuz bu duruma

Hepsini geçtim, nasıl izin verirsin elin adamının üzerine ev yapılmasına yaa? Normalde eşin ailesini kendisine şikayet etmekten yana değilim ama bence sana o tepkisini, tapu senin mi olacak ne seviniyorsun lafını söyle. Ben çok alındım. Gururuma çok dokundu. Ben çekeyim krediyi de. Sen çekebiliyorsun madem ne demeye kalkıp onun üzerine oluyor kredi? Nasıl tamam dedin hiç anlayamıyorum. Bari krediyi her zaman banka havalesiyle yatırın da kimin ödediği belli olsun.

yok tahmin edeyim krediyi elden vercekler enişte bankaya yatırcaktır :) böylece ortada hiçbir delil yok temiz iş :)

Ortak soru neden eniştenin üstüne tapu ?
Bu eniştemiz Allahı var iyi biri bana çok yardımcı oldu.
Bu aile de o ne derse onun dediği oluyor gibi bişey.
Ben çekerim krediye diye 3287348437 kez söyledim her defasında konu geçiştirildi.
Malum ben de fazla ısrarlı gözükürsem, onlarda ne manaağğ dicekler.
Nişanlıma kalırsa kendini bile benim üstüme yaptırır o derece güvenir, ve bu konuları takmaz.
Aslına bakarsanız dün o laflar tokat gibi yüzüme vurulmasaydı bende farkında değildim bu durumun.
Şimdi de nasıl söylerim bilemiyorum..
Dikkatini çektiyse normalde sana laf sokmayan görümcenin sana birden somaya başladığı bu bütün laflar tek bir noktaya çıkıyor ve tek bir mesaj veriyor. "Madem kocamın üzerine kredi çekildi, ödemelerde gecikme yapmayın zamanında ödeyin. Ama ben o kredinin kocamın üzerine olmasından da memnun değilim" Sanırım bu konuda söyledikleri geçiştirilen tek kişi değilmişmişsiniz.
Bu yüzden yemeği annesinde yiyorsunuz, masrafını az olsun, bu yüzden çalışmaya ara vermemeniz gerekiyor çocuk için, bu yüzden gezip tozamıyorsunuz haftasonu eşiniz taksiye çıkıyor... Ve bu yüzden ev alındığı için mutlu görünmüyor. Bence çok açık.

Kendinde misin? Aklın başında mı? Çekebiliyorsan krediyi çek tapu 3. Şahısların üzerine olmasın. Çekemiyorsan da kirada otur.
Görümcenin söylediği lafın farkında mısın? Neden seviniyorsun tapu senin üzerine olmayacak ki ne demek arkadaşım. 10 sene enayi gibi millete çalış sen aferim devam.

Son düzenleme:
Susmaya devam...

Çooooook mutsuz olacaksınız çok. Hele bi evlenin nasıl cehennem olacak o kvdeye 15 dakikalık uzaklıkta olan ev. Ay niye ses etmiyorsunuz burdan ben sinir oldum. O evi ödeyeceksiniz ev eniştenin mi olacak yani.

Haftasonu taksi. 6 aylıkken kv bırakıp akşam yemeğe gelip çıkıp gideceğiniz hayat var ya ondan daha kötü bi hayat var önünüzde bu aileyle.

Bunlar yatağınıza bile karışır.

Dikkatini çektiyse normalde sana laf sokmayan görümcenin sana birden somaya başladığı bu bütün laflar tek bir noktaya çıkıyor ve tek bir mesaj veriyor. "Madem kocamın üzerine kredi çekildi, ödemelerde gecikme yapmayın zamanında ödeyin. Ama ben o kredinin kocamın üzerine olmasından da memnun değilim" Sanırım bu konuda söyledikleri geçiştirilen tek kişi değilmişmişsiniz.
Bu yüzden yemeği annesinde yiyorsunuz, masrafını az olsun, bu yüzden çalışmaya ara vermemeniz gerekiyor çocuk için, bu yüzden gezip tozamıyorsunuz haftasonu eşiniz taksiye çıkıyor... Ve bu yüzden ev alındığı için mutlu görünmüyor. Bence çok açık.
Bu da mümkün tabii, o zaman kocasına deseydi,canım,sen ailenin nöbetçi noteri misin,gelinimiz çeksin krediyi,hem sorumluluklarını bilirler,kendilerini ona göre ayarlarlar diye...Baskın eniştenin çekinik karısı değilse...

Bu da mümkün tabii, o zaman kocasına deseydi,canım,sen ailenin nöbetçi noteri misin,gelinimiz çeksin krediyi,hem sorumluluklarını bilirler,kendilerini ona göre ayarlarlar diye...Baskın eniştenin çekinik karısı değilse...
Bence o kadar baskın adamın karşısında çekinik kalıyor o. Ama yeni geline rahat efeleniyor :D

Yazılanların hepsini okuyorum ve yine toplu bir şekilde açıklıyorum sorulan soruları.
-Yarın ilk işim bankaya gidip skorumu sordurmak olacak, bunun için maaş yazısı vs başka bişey lazımmı bilgisi olan var mı ?
-Bugün başka bir ev gösterdim ansıl sizce diye, oooo taaa nerde dendi, (Kendilerine uzak )
-Peşinat ben ve nişanlımın arkadaşlar, bir lira hakları yok içinde.
-Bana ilk önce kredi çıkmıyor dendi, şimdi çıkıyor ama dediğim gibi duymuyorlar, lafı geçiştiriyorlar.
-Kiraya çıkın denmiş, kiraya çıkarsak biz düğün yapacak güçte değiliz bilezikleri, düğün salonunu onu bunu ordan harcayalım diyecekler 100binden de olucaz, bu topa giremiyorum.
-Enişteye karşı beni bağlayan hiçbir şey yok bi gebeliğim, mecburiyetim vs. ama adama tapıyorlar.
-Şu ev var bakalım diyorum orasını enişte istemiyor boşver deniliyor.
-Beni tanıyanlar ağzımın nasıl laf yaptığını, nasıl yerden yere vurabileceğimi biliyorlar, yapmyıorum kötülük çıksın istemiyorum ama zorluyorlar, patlamam yakındır.
-Benim haberim olmadan başka bir eve bakılmaya gidilmiş insan bi bekler, 5te çıkıyorum ölmezsiniz.
-Bu çalkantıda her şeyden soğumak, yanlış kararlar almak da istemiyorum.
-Neden acele ediliyor ev için denmiş. Az önce açıkladığım gibi oldu bittiye getirip bizi kiraya çıkarıp elimizdekileri düğüne harcamak 'oooo ne düğün yaptık ama be' demek.
-Birde bu aile değişik bir aile örneğin nişanlımın dayısının arabası Kp'nin üstüne, nişanlımın arabası Kp nin üstüne, diğer görümcemin evi Kv'nin üstüne, Teyzesinin evi dayısının üstüne. Yani bize garip gelen her şey bu ailede normal, o yüzden bu durumu çok normal karşılıyorlar.
-Bu arada güzel dilekleriniz için Allah bin kere razı olsun, Rabbim iyi düşünen herkese kat kat fazlasını versin.
Rica ediyorum onlar bu durumu normalleştiriyor diye sen de bunu normalleştirme. Gerçek dünyaya dön bir an önce. Enişte o evi istemiyor dediklerinde, iyiki enişte değil biz oturacağız de ve git istediğin evi gör. Böyle abuk subuk davranışlara katlanma, ezdirme kendini. Suçlu sensin burada.

Back
X