Görümce ile Fikir Ayrılığı

blackgray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2022
540
966
53
Merhaba... Bunu yazarken aslında gerçekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Saçları düz ve asla kısa model yakışmıyor. Geçen gün kv lerde otururken görümcem de ordaydı. Bilmem nerden konu açıldı,ben de oğlumun saçını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha çok istiyor bunu... Geçen yıl da buna göre kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten düşünmezdik bile. Her neyse... Görümcem tuhaf bir tavırla,ne öyle uzatıyorsunuz dedi ben hiç sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları görüyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Görüntüyle saçın ne alakası var dedim. Benim abimin de saçı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda düzgün görünümlü sapıkları da biliyoruz,kimseyi görüntüsüyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha çocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye müdahale etmeyince iyice zıvanadan çıktı gençlik,çocuğun saçını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca müdahale konusunda evet fikrini söyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf düşmüyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim çocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da söylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve üslubu o kadar çirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı çıktım. Üslubunca fikrini elbette söyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukça iticiydi. Ben de sesimi yükseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan söyledim. O günden bugüne mesafemi çoğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla çıtını çıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu için onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona söyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda görünmekten,aynı fikirde olduğumuzu söylemekten kaçınan bir adam. Yoruldum.

kocam öyle istiyor deyip kocanıza topu atsanız napar acaba, denediniz mi hiç?

Evet x haklı ben de beğeniyorum dese daha şık olurdu tabi ama dahil olmamasını da yadırgamadım ben.

Peki esiniz ablasiyla tartistiginiz icin sizknle tartistimi?Ne bicim konusuyosun ablamla,o savlari hemen kestiricez falan dedimi

Görümceniz bildiğiniz yobaz ve densiz biri. Herkes her konu hakkında yorum yapmak zorunda değil, kabız ve sığ fikirlerini içinde tutsa keşke. Muhtemelen erkeklerin saç uzattığında, küpe taktığında helak olacağımızı sanan biri, ortalama 82 IQ’lu bir maymunla tartışılır, görümcenizle tartışılmaz.

Peki esiniz ablasiyla tartistiginiz icin sizknle tartistimi?Ne bicim konusuyosun ablamla,o savlari hemen kestiricez falan dedimi
Hayır demedi. Ben istedğimi yaptırdıktan sonra konuşup dursunlar dedi. Benim derdim hemen hemen her konuda susması... Bir kere müdahil olsa insanlar susacak ve konuşmayacak. Rahatsız oluyorum diyorum ama dinlemiyor.

ailecek sorunlular belli. ben de nefret ediyorum haklı haksız her ortamda mıh gibi duran adamlara sinir oluyom. resmen kadın muhabbetinin ortasına dalmayım ablama laf söylesem o küsccek karıma laf söylesem evde trip yicem en iyisi susayım modunda. asla kendi fikrini belirtmeyen farketmez insanı ablanın ahlaki değerlerinede edeyim. dediginiz gibi asıl sapıklar namazli niyazlı çıkmasına ne diyo görümceciginiz. bi saç uzattı küpe taktı diye yaftalayan fındık beyinli karı.kendimde görümce adayıyım ama asla her boka burun sokma hakkını görmüyorum utanırım bi kere hele ki böyle ahmak bi konuda. Siz ne kadar güzel uslupla sakince cevap vermissiniz tebrik ederim ben okurken delirdim

Evet. Gerçekten esas konu eşinizin tribünlerde seyirci kalmasi meselesi.

Hedefi şaşırmadığınız için sizi kutluyorum sevgili konu sahibi.

Eşinizin dahil olmaması hoşuma gitmedi. Ablasıyla tartışmak istemiyorsa "aa halasi niye öyle diyorsun bence de çok yakışacak oğlumuza" diyebilirdi. Hem konu yumuşar ve hem de bu fikre kendisinin de sicak baktığını belli edebilirdi.

Size tavsiyem benzer durumda eşinizi dahil edin. "Hayatim sen ne düşünüyorsun bu konuda? konuşmuştuk" diye soru olarak kendisini konunun içine cekin.

Ve son olarak erkek çocukta uzun saç aşırı sevimli bi şey. Hem de Peygamber sünnetidir. Ve toplumca çok sevdiğimiz Barış Mançonun tarzıdır. Kimseye bir zarari yoktur. Oğlunuza yakışıyorsa uzatın derim.

Hayır demedi. Ben istedğimi yaptırdıktan sonra konuşup dursunlar dedi. Benim derdim hemen hemen her konuda susması... Bir kere müdahil olsa insanlar susacak ve konuşmayacak. Rahatsız oluyorum diyorum ama dinlemiyor.
Oda ailesine karsi sizin konusmanizdan verdiginiz cevaplardan memnun demekki?Ama haklisiniz sonucta onun ablasi siz soyleyip tartisacaginiza kendisi soylese abla ortak fikrimiz bende bu sekilde istiyorum diye belkide ablasi bu kadar karisamaz herseye.ama iyi yönünden bakin ablama nasil cevap verirsin deyip sizinle kavga etmiyor neyse kii

Ahh evet. O an için aklıma gelmedi hiç. Haklısınız. Aklımda kalacak bu.
inşallah her şeyi çözer bu durum. sizler de 'amaaan çocuk benim koca benim, isteyen istediği kadar konuşsun' moduyla ses çıkarmamayı başarırsanız, it ürür kervan yürür derseniz, kocanız bence biraz daha sorumluluk alacaktır

kocam öyle istiyor deyip kocanıza topu atsanız napar acaba, denediniz mi hiç?
Kesinlikle böyle davranırım.Benim kızım 1 yasında falandı kayınvalidemin bir arkadası kayınvalideme dönüp şunun saçlarını kessene artık demişti :))) Hey Alahım gülüyorum ama ne densizlerle yaşıyoruz.

namus ve cinsiyet denilen şeyler saç kadar basit olsaydı keşke, ben sizi anlıyorum ilk sıralar insan cahil görünce içi taşıyor, nasıl bir insan bu kadar cahil olabilir ya diye şaşkınlıkla izah etmeye anlatmaya çalışıyorsunuz sonra bakıyorsunuz ki anlattıklarınız anladıkları kadar bir süre sonrada yav he he deyip geçmeye başlıyorsunuz...

görümceniz bırakın öyle kalsın.

konu sahibinin görümcesinden daha beter yorumlarınız var.sizi şikayet ettim severek.

Ne demek asil sapiklar namazli niyazli kendinize gelin

Erkekte uzun saçı ben de sevmem ama görümcem böyle bir laf etse domuzluguma beline kadar uzatirim.Daha önemli bir konu var ki beni savunmaya sunduk pisirik bir adamla asla işim olmaz onu evde besleyecegime kedi beslerim daha iyi.İnsanlarin kötü huyları olabilir hiçbirimiz mükemmel değiliz ama karısını savunacak kadar bile erkeklik yapamayana ben adam demem

Yalnız ben, namazlı niyazlı asıl sapıklar, diye bir ifade kullanmadım. Rica ediyorum,yorumunuzu düzeltin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…