Görümce ile Fikir Ayrılığı

namus ve cinsiyet denilen şeyler saç kadar basit olsaydı keşke, ben sizi anlıyorum ilk sıralar insan cahil görünce içi taşıyor, nasıl bir insan bu kadar cahil olabilir ya diye şaşkınlıkla izah etmeye anlatmaya çalışıyorsunuz sonra bakıyorsunuz ki anlattıklarınız anladıkları kadar bir süre sonrada yav he he deyip geçmeye başlıyorsunuz...

görümceniz bırakın öyle kalsın.
Aynen öyle bırakıyorum zaten. Ama bari kimseye karışmasalar.. Yoksa ne düşündükleri beni zerre ilgilendirmiyor bana ve çocuklarıma dokunmadığı sürece... Benim esas derdim eşim.

Bende sessiz kalmasına çıldırıyorum eşimin hep etliye sütlüye karışmaz tamam karışma bana karşı kimseyi konuşturma öyleyse (fikirlerinizi düzgün beyan edin demesinden söz ediyorm)yok illa ben cevap vericem yüz göz olucam sanırım çoğu erkek böyle savunmaya geçen destek olan çok yok,ben bi şey olduğunda ve eşim haklı ise onu savunurum hatta bazen haklı iken haksız duruma düştüğünde bile savundum,o ise hep cevap verme muhatap olma boşver he de geç 🙄bu şekilde baskılıyor beni,onun sayesinde çaçaron olup çıktım 😬diğer arkadaşların dediği gibi topu eşlere atıp kaçalım 😅

Aynen öyle bırakıyorum zaten. Ama bari kimseye karışmasalar.. Yoksa ne düşündükleri beni zerre ilgilendirmiyor bana ve çocuklarıma dokunmadığı sürece... Benim esas derdim eşim.
siz kendinizi güzel savunduğunuz için eşinize birşey kalmamış aslında hem siz hem eşiniz müdahale etseydi kavgaya dönüşürdü belki o açıdan da sessiz kalmış olabilir ama hep böyleyse sıkıntı tabii

Merhaba... Bunu yazarken aslında gerçekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Saçları düz ve asla kısa model yakışmıyor. Geçen gün kv lerde otururken görümcem de ordaydı. Bilmem nerden konu açıldı,ben de oğlumun saçını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha çok istiyor bunu... Geçen yıl da buna göre kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten düşünmezdik bile. Her neyse... Görümcem tuhaf bir tavırla,ne öyle uzatıyorsunuz dedi ben hiç sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları görüyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Görüntüyle saçın ne alakası var dedim. Benim abimin de saçı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda düzgün görünümlü sapıkları da biliyoruz,kimseyi görüntüsüyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha çocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye müdahale etmeyince iyice zıvanadan çıktı gençlik,çocuğun saçını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca müdahale konusunda evet fikrini söyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf düşmüyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim çocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da söylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve üslubu o kadar çirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı çıktım. Üslubunca fikrini elbette söyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukça iticiydi. Ben de sesimi yükseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan söyledim. O günden bugüne mesafemi çoğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla çıtını çıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu için onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona söyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda görünmekten,aynı fikirde olduğumuzu söylemekten kaçınan bir adam. Yoruldum.

ben böyle bir ortamda kalsaydım eşimde aynısınıııııı yapardı birde döner beni suçlardı ,
bunların hepsi aynı ,

Evet. Gerçekten esas konu eşinizin tribünlerde seyirci kalmasi meselesi.

Hedefi şaşırmadığınız için sizi kutluyorum sevgili konu sahibi.

Eşinizin dahil olmaması hoşuma gitmedi. Ablasıyla tartışmak istemiyorsa "aa halasi niye öyle diyorsun bence de çok yakışacak oğlumuza" diyebilirdi. Hem konu yumuşar ve hem de bu fikre kendisinin de sicak baktığını belli edebilirdi.

Size tavsiyem benzer durumda eşinizi dahil edin. "Hayatim sen ne düşünüyorsun bu konuda? konuşmuştuk" diye soru olarak kendisini konunun içine cekin.

Ve son olarak erkek çocukta uzun saç aşırı sevimli bi şey. Hem de Peygamber sünnetidir. Ve toplumca çok sevdiğimiz Barış Mançonun tarzıdır. Kimseye bir zarari yoktur. Oğlunuza yakışıyorsa uzatın derim.
Elbetteki uzatacağım. :)

Eşimi dahil etme konusunu, ahh evet, neden düşünemedim? Ama ilk fırsatta bunu deneyeceğim. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için...

Bende sessiz kalmasına çıldırıyorum eşimin hep etliye sütlüye karışmaz tamam karışma bana karşı kimseyi konuşturma öyleyse (fikirlerinizi düzgün beyan edin demesinden söz ediyorm)yok illa ben cevap vericem yüz göz olucam sanırım çoğu erkek böyle savunmaya geçen destek olan çok yok,ben bi şey olduğunda ve eşim haklı ise onu savunurum hatta bazen haklı iken haksız duruma düştüğünde bile savundum,o ise hep cevap verme muhatap olma boşver he de geç 🙄bu şekilde baskılıyor beni,onun sayesinde çaçaron olup çıktım 😬diğer arkadaşların dediği gibi topu eşlere atıp kaçalım 😅
Tamamen bizi anlattınız. :) Kaç yıldır evliyim,asla kimseyle tartışmadım,muhatab olmadım. Eşim de aynen susmaya devam etti. Ama konular artık çocuklarıma sıçramaya başlayınca bi durun deme zamanı geldi dedim ben de...

Erkekte uzun saçı ben de sevmem ama görümcem böyle bir laf etse domuzluguma beline kadar uzatirim.Daha önemli bir konu var ki beni savunmaya sunduk pisirik bir adamla asla işim olmaz onu evde besleyecegime kedi beslerim daha iyi.İnsanlarin kötü huyları olabilir hiçbirimiz mükemmel değiliz ama karısını savunacak kadar bile erkeklik yapamayana ben adam demem
Senelerdir böyle hep... Gerçekten yoruldum artık.

Görümcenin ahlak anlayışı biraz tuhaf. Eşinin hiç karışmaması daha da tuhaf. İnsan (eşin)ben öyle istiyorum der konuyu kapatır ne gereksiz tartışmalar bunlar.

Merhaba... Bunu yazarken aslında gerçekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Saçları düz ve asla kısa model yakışmıyor. Geçen gün kv lerde otururken görümcem de ordaydı. Bilmem nerden konu açıldı,ben de oğlumun saçını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha çok istiyor bunu... Geçen yıl da buna göre kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten düşünmezdik bile. Her neyse... Görümcem tuhaf bir tavırla,ne öyle uzatıyorsunuz dedi ben hiç sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları görüyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Görüntüyle saçın ne alakası var dedim. Benim abimin de saçı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda düzgün görünümlü sapıkları da biliyoruz,kimseyi görüntüsüyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha çocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye müdahale etmeyince iyice zıvanadan çıktı gençlik,çocuğun saçını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca müdahale konusunda evet fikrini söyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf düşmüyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim çocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da söylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve üslubu o kadar çirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı çıktım. Üslubunca fikrini elbette söyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukça iticiydi. Ben de sesimi yükseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan söyledim. O günden bugüne mesafemi çoğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla çıtını çıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu için onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona söyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda görünmekten,aynı fikirde olduğumuzu söylemekten kaçınan bir adam. Yoruldum.
Sen kendin aklı başında bir hanım olarak gerekli cevabı vermişsin esinde saygı duyarak kendini savunmana karışmamış daha ne kurcalayip sıkıntı aradığını anlayamadım açıkçası

Eşiniz dahil olmalıydı ama siz çok güzel konusmussunuz. Ahlakla saçin boyunun nasıl bir önemi varsa ? Gerekli cevabı siz verdikçe ben rahatladım gıcık kadın

Tüm bunları çocuğun yanında mı söyledi görümceniz😬 eşinize gelecek olursak eşiniz baskın karakter karşısında biraz pısan birisi mi?

Akıllı bir kadın eş ailesi ile o kadar lafa girmez , kısaca hayır biz böyle istiyoruz der geçer, siz uzun uzun konuşmuşsunuz 🤷‍♀️ saçma yani

Hayır demedi. Ben istedğimi yaptırdıktan sonra konuşup dursunlar dedi. Benim derdim hemen hemen her konuda susması... Bir kere müdahil olsa insanlar susacak ve konuşmayacak. Rahatsız oluyorum diyorum ama dinlemiyor.
Ay aynı benim koca 😂
En sinir olduğum huyu bu.

Her zaman mı böyle yobazdı? Neden görüşüyorsunuz ki böyle densizle?

Malesef en nefret ettiğim durum eşin bu şekilde tepkisiz kalmasi🤦‍♀️ ben de ayni durumdan muzdaribim ve böyle davrandıkça herkes herseye söyleyecek bisey bulabiliyor her konuda 😔karşı çıkıp iki laf etseydi bir daha böyle şeye cesaret edip konusamazdi gorumceniz ama eşinizin bu tepkisizligi her yorumu yapmalarına musade ediyor

Benim oğlum da saçları uzun her gören ayyyy bu saçlar nee kestir çocuk zayıf kalmış gelişmez cart curt bir sürü şey söylüyorlar ben sadece gözümü dikip söyleyen kişiye tepkisiz bir sekilde bakıyorum tek kelime bişey söylemiyorum😂 ne kadar boş konuştuklarını anlıyorlar sanırım konu anında değişiyor 🤣

Aklima ogluma kücük bir ütü oyuncak ve mutfak aldim diye "senin yüzünden gay olacak" diyenler geldi. Sallamayin. Ahlaki yalnis yerde arayanlar cok.
Hiç olur mu öyle saçma şey, çocuk gelişim uzmanları özellikle söylüyor çocukların oyuncaklarını kız oyuncağı erkek oyuncağı şeklinde ayırmayın diye. İnsanlar ne kadar pis düşünceli. Çok güzel yapmışsınız ❤️

Back
X