Görümce ile Fikir Ayrılığı

Benim oğlum da saçları uzun her gören ayyyy bu saçlar nee kestir çocuk zayıf kalmış gelişmez cart curt bir sürü şey söylüyorlar ben sadece gözümü dikip söyleyen kişiye tepkisiz bir sekilde bakıyorum tek kelime bişey söylemiyorum😂 ne kadar boş konuştuklarını anlıyorlar sanırım konu anında değişiyor 🤣
Klasik sözler, çocuk kurumuş, saçları beslenmiş. Heeee saçlarından yeni bir çocuk yapmak amacımız 😂

Hiç olur mu öyle saçma şey, çocuk gelişim uzmanları özellikle söylüyor çocukların oyuncaklarını kız oyuncağı erkek oyuncağı şeklinde ayırmayın diye. İnsanlar ne kadar pis düşünceli. Çok güzel yapmışsınız ❤️

Tesekkür ederim. Ben hep oglumu hayata hazirlamayi niyet ediyorum. Ve buna en basit isler de dahil. Her erkek kendi evini de cekip cevirebilmeli. Örnek olmaya da calisiyoruz. Mesela babasi da ütü yapiyor veya mutfakta yemek yapiyor. Bunlar normal seyler. Ama bizim toplumda hala "bunlar kadin isleri" diyenler cok.

Tesekkür ederim. Ben hep oglumu hayata hazirlamayi niyet ediyorum. Ve buna en basit isler de dahil. Her erkek kendi evini de cekip cevirebilmeli. Örnek olmaya da calisiyoruz. Mesela babasi da ütü yapiyor veya mutfakta yemek yapiyor. Bunlar normal seyler. Ama bizim toplumda hala "bunlar kadin isleri" diyenler cok.
İşte bu verdiğiniz örneklerde çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyeleri. Çok güzel yapıyorsunuz, kimseye kulak asmayın. Benim görümcemin de oğlu var 7 yaşında, aynı dediğiniz gibi yetiştiriyor ve çocuk da çok mutlu bu durumdan. Aile de birey olarak kabul gördüğünü bilmek özgüven veriyor, görümcemin eşi de yardımcı olur, çocuk İçin normal bunlar. Hatta ben yemek yaparken gelir yengem sana yardım edeyim mi der ❤️

Siz onun düşüncesini değiştiremezsiniz o yüzden bu eşim ve benim kararım konu da tartışmaya kapalı diye kısa tutacaktınız.
Bu anneler anaerkili, ataerkil yapıyor zaten.. Akıl fışkırıyor devam böyle😒

İşte bu verdiğiniz örneklerde çocuk gelişim uzmanlarının tavsiyeleri. Çok güzel yapıyorsunuz, kimseye kulak asmayın. Benim görümcemin de oğlu var 7 yaşında, aynı dediğiniz gibi yetiştiriyor ve çocuk da çok mutlu bu durumdan. Aile de birey olarak kabul gördüğünü bilmek özgüven veriyor, görümcemin eşi de yardımcı olur, çocuk İçin normal bunlar. Hatta ben yemek yaparken gelir yengem sana yardım edeyim mi der ❤️

Masallah. Allah hayirli uzun ömürler versin insallah ❤

Akıllı bir kadın eş ailesi ile o kadar lafa girmez , kısaca hayır biz böyle istiyoruz der geçer, siz uzun uzun konuşmuşsunuz 🤷‍♀️ saçma yani
İlk etapta öyle dedim zaten…Ama konumda da belirttiğim gibi ahlaktan dem vurmaya devam etti. Sen uzattırma ben yapacağım dedim ama susmadı. Akılsızlık olarak görmüyorum ben bu durumu açıkçası.

Malesef en nefret ettiğim durum eşin bu şekilde tepkisiz kalmasi🤦‍♀️ ben de ayni durumdan muzdaribim ve böyle davrandıkça herkes herseye söyleyecek bisey bulabiliyor her konuda 😔karşı çıkıp iki laf etseydi bir daha böyle şeye cesaret edip konusamazdi gorumceniz ama eşinizin bu tepkisizligi her yorumu yapmalarına musade ediyor
Evet aynen… Taviz tavizi doğuruyor ve herkes her konuda konuşmaya kendinde hak görüyor.

ailecek sorunlular belli. ben de nefret ediyorum haklı haksız her ortamda mıh gibi duran adamlara sinir oluyom. resmen kadın muhabbetinin ortasına dalmayım ablama laf söylesem o küsccek karıma laf söylesem evde trip yicem en iyisi susayım modunda. asla kendi fikrini belirtmeyen farketmez insanı :işsiz: :kızgın: ablanın ahlaki değerlerinede edeyim. dediginiz gibi asıl sapıklar namazli niyazlı çıkmasına ne diyo görümceciginiz. bi saç uzattı küpe taktı diye yaftalayan fındık beyinli karı.kendimde görümce adayıyım ama asla her boka burun sokma hakkını görmüyorum utanırım bi kere hele ki böyle ahmak bi konuda. Siz ne kadar güzel uslupla sakince cevap vermissiniz tebrik ederim ben okurken delirdim
Uyanırmısınız?
Sizmi?
Hiç sanmam
Üsluba bak 🤮🤮🤮🤮

Merhaba... Bunu yazarken aslında gerçekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Saçları düz ve asla kısa model yakışmıyor. Geçen gün kv lerde otururken görümcem de ordaydı. Bilmem nerden konu açıldı,ben de oğlumun saçını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha çok istiyor bunu... Geçen yıl da buna göre kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten düşünmezdik bile. Her neyse... Görümcem tuhaf bir tavırla,ne öyle uzatıyorsunuz dedi ben hiç sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları görüyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Görüntüyle saçın ne alakası var dedim. Benim abimin de saçı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda düzgün görünümlü sapıkları da biliyoruz,kimseyi görüntüsüyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha çocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye müdahale etmeyince iyice zıvanadan çıktı gençlik,çocuğun saçını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca müdahale konusunda evet fikrini söyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf düşmüyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim çocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da söylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve üslubu o kadar çirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı çıktım. Üslubunca fikrini elbette söyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukça iticiydi. Ben de sesimi yükseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan söyledim. O günden bugüne mesafemi çoğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla çıtını çıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu için onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona söyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda görünmekten,aynı fikirde olduğumuzu söylemekten kaçınan bir adam. Yoruldum.
Adam sesini çıkarmayarak yanınizda olduğunu göstermiş. Siz de gerekli cevabı vermişsiniz daha da abartmaya gerek yok.

Görümcenizin neyi tam kastettiği belli değil. O ima etmeye çalıştığı kişilerin çoğunluğu kısa saçlı barzo tipler..

Şekilcilikten toplumca bir vazgeçemedik. Uzun saç, küpe yakışana gerçekten yakışıyor. Ne diye bazıları böyle rahatsız oluyor anlamış değilim.

Konusahibi gereksiz yere uzatmışsınız bence
Görümceniz lafdan anlayacak biri değil
1000 kerede deseniz o yine anlamayacak o yüzden boşuna nefes tüketmeyin
Birdakine topu eşinize attın, babası çok seviyor uzun saçı gerçi bakımı zor olacak ama olsun babasının gönlü olsun oğlumada çok yakışacak falan diyin geçin.
Siz seviyorsanız başka kimseye laf düşmez
Ben şahsen sevmiyorum, hele küçük çocuklara tepeden toplanan saçı hiç yakıştırmıyorum
Gençlerde beğeniyorum, karizmatik duruyor ama dediğim gibi küçüklere yakıştırmıyorum
Yeğenimin saçlarını uzatsalar yorum bile yapmam. Ne yakışmış ne yakışmamış, beni ilgilendirmez.

eşiniz konuşulurken oradaymış, sesini çıkarmıyorsa direk "babası da öyle istiyor" deyip konuşmasını sağlayacaktınız. fikir ayrılığına düşünce karşınızdaki anlamayan bir insansa kimsenin kimsenin fikrini değiştirebileceğini düşünmüyorum. öyle olsa herkes herkesle anlaşır, güllük gülistanlık yaşar giderdik..

İnanın uzatmadım ki yapı olarak da sevmem zaten. Laf anlatmaya gelince inanın daha önemli işlerim var. :)) Ama ben kestirip attıkça o bi atarlandı. Bir daha böyle buna benzer bir durum söz konusu olunca direkt dediğinizi yapacağım zaten. Haa bir yandan da kızıma soruyor bakın onu unuttum.:) Kızıma döndü sonrasında… Ne olmak istiyorsun büyüyünce diye. Kızım da yazar olmak istiyorum dedi. Ağzını yüzünü ekşiterek, O da neymiş,başka bişiy olsana dedi.😂 Sesimi çıkarmadım. Bir de benim burda esas konu açma sebebim eşimin tepkisizliği idi. Görümcem beni ilgilendirmiyor. Zira onun gibi 9 tane daha var.😊 MorAnka MorAnka

Merhaba... Bunu yazarken aslında gerçekten bomboş bir konu olduğunu biliyorum ancak esas noktaya konu sonunda geleceğim. Bu nedenle fikirlerinizi almak istiyorum. 6 yaş oğlum var. Saçları düz ve asla kısa model yakışmıyor. Geçen gün kv lerde otururken görümcem de ordaydı. Bilmem nerden konu açıldı,ben de oğlumun saçını uzatıcam dedim,toplanabilir olmasını bekliyoruz dedim ki eşim benden daha çok istiyor bunu... Geçen yıl da buna göre kesim yaptırmıştı. Kaldı ki oğlum da istiyor,o istemese zaten düşünmezdik bile. Her neyse... Görümcem tuhaf bir tavırla,ne öyle uzatıyorsunuz dedi ben hiç sevmiyorum. Dışarda ahlaksızları görüyoruz,erkeğe benzemiyorlar dedi. Ben şok... Görüntüyle saçın ne alakası var dedim. Benim abimin de saçı uzun ama gayet de ahlaklı bir adam dedim. Dışarda düzgün görünümlü sapıkları da biliyoruz,kimseyi görüntüsüyle yargılayamazsın. Kaldı ki bu daha çocuk dedim. Ama dışarısı ahlaksız kaynıyor,herkes bi b..klar yiyor,kimse kimseye müdahale etmeyince iyice zıvanadan çıktı gençlik,çocuğun saçını uzatarak onlara benzeteceksiniz dedi. Bak abla dedim. Senin 2 tane erkek evladın var,sen uzattırma ama ben uzatıcam ve toplayacağım dedim. Ayrıca müdahale konusunda evet fikrini söyleyebilirsin ama dayatma yapamazsın. Anne baba varken kimseye laf düşmüyor bu konuda dedim. Hala daha ahlaktan dem vuruyor ama... Bne de yineledim. Sen uzattırma ama benim çocuğuma karışamazsın dedim. Aslında şunu da söylemem lazım,halası olarak karışabilir de.. Ama tavrı ve üslubu o kadar çirkindi ki,ben de bi yerde mesafemi koruyarak karşı çıktım. Üslubunca fikrini elbette söyleyebilirdi. Ama konuşurkenki ses tonu,mimikleri oldukça iticiydi. Ben de sesimi yükseltmedim,fikrimi seviyemi bozmadan söyledim. O günden bugüne mesafemi çoğalttım ona. Şimdi esas konu şu. Eşim de oradaydı ve asla çıtını çıkarmadı. Ama abla ben de istiyorum demedi. Deseydi ablası susacak ve tek kelime daha etmeyecek,dolayısıyla ben de boş bir konu için onunla muhatab olmak zorunda kalmayacaktım. Bunu ona söyledğimde e sen konuştun ya diyor. Her şeye ama her şeye susan bir adam... Benim yanımda görünmekten,aynı fikirde olduğumuzu söylemekten kaçınan bir adam. Yoruldum.
Halası olarak karışabilir de demişsin, hayır, karışamaz, sorulursa fikrini söyler (nezaket çerçevesinde) ama karışamaz, herkes haddini bilsin.

İnanın uzatmadım ki yapı olarak da sevmem zaten. Laf anlatmaya gelince inanın daha önemli işlerim var. :)) Ama ben kestirip attıkça o bi atarlandı. Bir daha böyle buna benzer bir durum söz konusu olunca direkt dediğinizi yapacağım zaten. Haa bir yandan da kızıma soruyor bakın onu unuttum.:) Kızıma döndü sonrasında… Ne olmak istiyorsun büyüyünce diye. Kızım da yazar olmak istiyorum dedi. Ağzını yüzünü ekşiterek, O da neymiş,başka bişiy olsana dedi.😂 Sesimi çıkarmadım. Bir de benim burda esas konu açma sebebim eşimin tepkisizliği idi. Görümcem beni ilgilendirmiyor. Zira onun gibi 9 tane daha var.😊 MorAnka MorAnka
Bazı insanlar tartışmayı beceremez, bulaşmak istemez. Ablasını onaylamadiysa, sonradan sana "niye öyle dedin" demediyse bence sorun yok.

Bazı insanlar tartışmayı beceremez, bulaşmak istemez. Ablasını onaylamadiysa, sonradan sana "niye öyle dedin" demediyse bence sorun yok.
Sonradan aklıma geldi bakın. Bi ara biz konuşurken tam konuşmanın ortasında bana dönüp,aslında ablamın demek istediği o değil,dedi. Bu detay şimdi aklıma geldi. Orada iyice sinirlendim zaten. Ablasına dönüp,blackgray’in demek istediği şu şu deseydi işte o zaman beni onaylamış olacaktı. Ama güya yanlış anlayan taraf yine ben oldum. Bi yerde ablasını korumuş oldu aslında…

Sonradan aklıma geldi bakın. Bi ara biz konuşurken tam konuşmanın ortasında bana dönüp,aslında ablamın demek istediği o değil,dedi. Bu detay şimdi aklıma geldi. Orada iyice sinirlendim zaten. Ablasına dönüp,blackgray’in demek istediği şu şu deseydi işte o zaman beni onaylamış olacaktı. Ama güya yanlış anlayan taraf yine ben oldum. Bi yerde ablasını korumuş oldu aslında…
Bence ablasının bu yobaz kafa yapısını ve hadsiz tavrını bildiği için ortamı yumuşatmak istemiş, ablasını koruduğunu düşünmedim ben, öyle olsa sonrasında sana bi şeyler söylerdi, niye öyle dedin vs gibi.

Yahu insan tartışmaya gireceğini de kendi seçer.
O cümleden sonra gidip çiçeğe böceğe konuşsaydınız anlardı da, onun anlamasını hatta aydınlanmasını mı bekliyorsunuz?
Öylesine biri olsa anlarım, yapıştırın cevabı derim ama görümce olduğuna göre ne mal olduğunun gayet farkındasınız.
Ha evet öyle ahlaksız yapacağım, evlat benim değil mi serseri yetiştiriyorum deyin geçin.
Ne sanki…

Bence eşiniz kardeşini tanıdığı ve nasılsa ne dese boş olacağını bildiği içinde susmuş olabilir.
Maşallah ne kalabalık aile. Keşke herkes birbiri ile iyi geçinse, çocuklar için bulunmaz nimet öyle kalabalık ortamlar.

Son düzenleme:
Back
X