Görümce kişisi

Gercekten oyleyim tebrik ederim insan sarrafisiniz. Ben boyle oldugum icin de tum dunya benim gibi olsun istiorum bazen. Ha bide bi olay hakkinda bi fikir sahibi olmak icin empati fln yapamam. Bi fikir edinmem icin kendimden yola cikmam gerekiyor mutlaka, kendim deneyimlemediysem anlamam zor oluyor. Huy iste

Geleneksel kafada bir insanım zaten.
55 yaşındaki 3. Kez gördüğü annemin, babamın yanında, öyle oturması evet bana göre saygısızlık.
Arkadaş ortamı değil orası. Aile ortamının bir ağırlığı vardır. Ve ona göre davranılmasını beklerim.
Ayni şekilde aile davetine de pikniğe gider gibi gelinmesini doğru bulmuyorum.
Ama kişisel algılar zaten bunlar, aynı düşünmek zorunda değiliz :)

kendinizden örnek vermişsiniz, işe eşofmanla gidip gelmek isterdim diye, gidin gelin o vakit bu kadar olagan görüyorsanız.
Yok işe giderken bile kendi istediğiniz gibi giyinemiyorsanız, burada kıyafetin ne önemi var demek de boşa çıkıyor..

Herkes ozgurde arkadaslar.. adabi-muaseret diyede bi olay vardir. Hani terbiye gorgu bunlari kapsar..mesela iftara birini cagirdin diyelim.. pilavi catalla ya da kasigi birakip elleriyle yese biri.. buna ne denir sizce? Herkes ozgurde toplum icinde olmaz oyle yamyam gibi..o yuzden erkek bayan ayirmaksizin oturmaya kalkmaya yemeye icmeye giydigimize dikkat etmeliyiz.. ozellikle toplum icinde.. evdeyken istersen tencereye kafani sok:) istersen kulotla gez, hatta sal gitsin herseyi:)

Ben de normal karşılayanların sınırlarını merak ediyorum.
Mesela ne zaman anormal oluyor bazı durumlar?
Dugune gecelikle gidince mi?
Yada iş görüşmesine mayo ile?
Nasıl olsa önemi yok, nereye kadar?

Siz bana sormustunuz evinizde boyle yapilsa rahatsiz olmazmisiniz die ben olmam dedim o baska bisey bu baska bisey.
Soylediklerimin ne oldugunu ya anlamiosunuz ya da carpitiosunuz.
Kiyafet konusuna gelince, benim uymak zorunda oldugum yonetmeligim var ama bu sorgulamiyacagim yada keske soyle olsa demeyecegim anlamina gelmez dimi. Toplumun kurallarini ben tek basima belirlemiorum. Simdi kurallar boyleyse demekki dogrusu bu diebilirsiniz ama bunun degismeyecegini nerden biioruz, dunyanin bi cok yerinde kilik kiyafet cok daha esnek. Is tanimi eger gerektirmiosa kati kurallar yok

Bu konu sahibi biraz baskalarinin yanina cikmis gibi olmus o gun.. hadi sadece anne gorumce olsa belki bu sekilde uyarmazdi gorumce.. - ki bence uyarmasinda bisey yok.. hani gelenler"amaaan falancanin gelinide ne edepsiz giyinmisti" derler diye belkide.. herseyi yerinde yapmak yerine gore davranmak giyinmek gerek bence.

Dünyanın belli yerlerini konuşmuyoruz lokal bir alanımız var ayrıca dünyada da esneklik olduğunu düşünmüyorum ilk intiba her yerde önemli giyim kuşam her yerde belirleyici kraliyet düğünü vardı 1 hafta önce katılacak kadınların şapka takma zorunluluğu vardı, isteyen istediği gibi elbette giyinir de ne derece kabul görür şu an irdelediğimiz bu

Konu sahibi sallamayıp her davete sütyensiz füme kotuyla gidebilir karşı tarafın tavrı da yavaş yavaş aynı ölçüde özensizleşecektir

Ben de görümceni haklı buldum. Sütyeni uzun süre takınca alerji yapıyorsa takacağınız o kısa süre kayınvalidenizin iftar daveti olmalıydı. Gayet özensiz davranmışsınız.

Kız sütyensiz bakkala gidilmez kv ne mi gittin :)))

28 yaşındasın sütyensiz çocuk gibi durursun dümdüz bir hal çaresini bul o işin. Balensiz tak, anti alerjik olanlardan al vardır kaliteli markalarda. Dantelli olanlar daha az sıkıyor mesela. Sütyene alerjisi olan atlette giyemez aynı yapıldığı malzemeler.
Yanındaki adam bile bir zaman sonra senden soğur yeni yetme kız çocuğu gibi sütyensiz gezersen.

Görümcen çok haklı

Bir kere öyle bir konu açılmıştı, yemek adabı üzerine. Birkaç kişi yemek adabı bekleyen insanları sığlıkla itham etmişti. :) İnsan isterse avuçlaya avuçlaya yesinmiş, insanın dışına değil insanlığına bakılmalıymış, şekilci olunmamalıymış. Önemli olan insanlıkmış. :)) Kimisi sapla samanı ayıramıyor malesef.

Ne de haklı bir görümce.
İftara, dolayısıyla akşam yemeğine davet edilmişsiniz. Okuldan dönerken çat kapı uğramış gibi gitmeniz hoş olmamış. Rahatlık bir yere kadar, her ortamın bir adabı vardır, düzgün giyinip gitmeniz gerekirdi. Sütyen ve babet çorabı tuz biber olmuş.

Boyle seyleri savunan insanlar nerde yasiyolar acaba? Ozgur denen avrupanin gobegine git garipsenirsin.. adamlar dilim ekmegin uzerine dilimlenmis kasari koyup bicakla catalla yiyolar dusun. Bizim millet ucmus.. doner ekmegi lahmacunu elinizle yeyin mesela.. catal bicak komik olur:) ama bi misafirlikte vs biraz dikkat edilmeli.. sapirdatma.. catal kasik kullanimi.. mesela yemegi onunden almak gibi.. cocuklarim bile tabagin karsi tarafindan alirlarsa onlerinden alsinlar diye uyariyorum. Bilmiyorumki biz cahiliz demekki.

Ya yanlış anlamayın da bence abartıyorsunuz.
Yazdığı durum hiç de öyle aşırı önemli bir durum değil.Dıdısının dıdısı gelmiş neden kot pantolon giymiş bla bla.Bu mu yani bikini mayo karşılaştırmanız ?
Karşıdaki temiz mi ? Kötü mü kokuyor ? Ben buna bakarım.İsterse harika giyinsin,çok şık görünsün yanımda kokuyorsa ne anlamı var.Ha işte o zaman görümceye hak verebilirdim,çünkü temizlik giyimden farklı bir durum.Giydiği şeyin görümceye hoş gelmemesi onu yanlış yapmıyor ki.Üstelik evine misafir gitmiş,belki iyi düşünmüş de söylemiş ama biri yüzüme böyle bir şey söylese o eve bir daha adımımı atar mıyım bilmiyorum.
Sutyen konusunda konu sahibinin bahane ettiğini düşünüyorum ama.

Zaten olayın özü sütyen, açıkça niye sütyen giymedin diyememis özenli giyinseydin falan diye gevelemiş yolsa kot hem evrensel hem de her şekild E kombinlenebilen bir parça kotla gayet şık olunabilir

Zaten olayın özü sütyen, açıkça niye sütyen giymedin diyememis özenli giyinseydin falan diye gevelemiş yolsa kot hem evrensel hem de her şekild E kombinlenebilen bir parça kotla gayet şık olunabilir

Benim yorumlarda okuduğum sadece sutyen değil.Onun için yazdım.

Cidden inanilacak olay degil..nişanlinizda demedi degilmi yersen valla artik siteye giresim gelmiyor ..bazi kisiler haric ilgi cekmek icin uyduruyorlar..hahah ya nisanlisi kör galiba alerjimiste bilmem neymis ya he he

Bence biraz daha giyim kuşamınıza özen göstermelisiniz ben Doğum yaptım göğüslerim taş gibiykenz bile sütyanimi taktım evde bile pijamayla oturmam tayt ve ona uyumlu bi bluz giyerim hep .. bakkala bile pantolon çorabı babet ve güzel bi elbise giyerim bence güzel giyinmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz İnan bana en basitinden kendinize saygınız bile artacaktır ...

Saygi duyarim fikrinize, genel yorum da o yonde zaten.. Sadece sunu bi dusunun isterim sizin icin onemli olmayan bisey icin onemliymis gibi yapmak mi saygidir.
Esasında ikisi arasında ince bir fark var. Misal ben sadeliği seven bir insanım, görümcem gelip sana aldığımız takıları şıkır şıkır tak namımız yürüsün dese sadelik tercihimi değiştirip gösteriş yapmak önemliymiş gibi davranmazdım. Ama bir topluluğa paspal en azından sütyensiz gidilmez benimsenen tarz ne olursa olsun özenli gidilir saygı budur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…