- 2 Mart 2014
- 420
- 857
- 303
Görümcem bizim istediğimiz sitede, biz mi taşınsak oraya dediğinde ben hiç düşünmedim kira vermeyeceklerini. Hani tam ederini vermese bile, 500 de vermez dedim en azından. Bundan önceki evleri de bu evle aynı kiradaydı hiç düşünmedim bu kadar hazıra koncaklarını. Enişte de eşimle konuşmuş en başında sanırım. Acaba eşim mi yumuşak davrandı kira önemli değil falan mı dedi acaba.
gorumcenın suanda oturdugu ev siz evlenmeden once eşinizin tek basına alınmış bir evi mi?Merhaba kızlar. Benim sorunum eşimin kız kardeşi yani görümcem. Biz evleneli 2 yıl oldu, ama daha öncesinde uzun bir sevgililik dönemimiz var. Birbirimizi de çok seviyoruz açıkcası. Ama sorunumuz maddi.
Şimdi eşimin şuan oturduğumuz evden ayrı 3 tane evi var. Biz normalde bu evlerden birinde oturuyorduk ama 3+1 bir eve çıkmak istediğimiz için yeni ev aldık. Bu evlerden ikisi kirada, diğerinde görümcemler oturuyor. Olay da şöyle oldu, görümcem ne zamandır bu taraflarda bir eve çıkmak istiyordu. Biz de eski evi boşaltıp yeni eve çıkınca, hemen gelip yerleşmek istedi. Eşim de malesef bir şey diyemedi...
Biz kredi çektik şuan önü ödüyoruz. Normalde evin kira getirisi 2500 lira, ama görümcem ödüyor 500 lira, ki o da bazen. Bu durumda biz kira getirisi olmadan kredi ödemek zorunda kalıyoruz ve bizi epey zorlamaya başladı gibi.. Planlarımız var geleceğe dair ama gerçekleşemeyecek böyle giderse.. Eşim de ben bir şey diyemem, sen illa konuşmak istersen konuş, beni karıştırma dedi.. Sizce uygun bir yolla evden çıkın demeli miyim? Yoksa siz olsanız ne yapardınız?
onlar zahmet edıp abonelık almamıs daGörümcem evli ikisi de çalışıyor yani durumları da kötü falan değil. O evde önceden biz olduğumuz için ve ev eşimin üstüne, faturalar bizim adımıza geliyo hala zahmet edip abonelik almadılar bile. Bir geldi iki geldi üç geldi ödemediler mecbur ödedik bi şey de diyemiyosun ama sıkıldım. Sanırım nasıl olsa abimin evi, karısı ne derse desin diye düşünüyor.
Eşim evlenmeden önce aldı evleri. Ama şuan oturduğumuz ev benim üstüme, krediyi de ben çektim.gorumcenın suanda oturdugu ev siz evlenmeden once eşinizin tek basına alınmış bir evi mi?
yoksa siz beraber mı aldınız
ben de olsam bırsey dıyemezdım
anladımEşim evlenmeden önce aldı evleri. Ama şuan oturduğumuz ev benim üstüme, krediyi de ben çektim.
Ama biz evden çıkar çıkmaz girdiler eve. Ve bunlarla kiracı uğraşır bence ev sahibi değil?onlar zahmet edıp abonelık almamıs da
siz evden cıkınca zahmet edip abonelıklerınızı neden kapatmadınız
siz evden cıkar cıkmaz girdiler deAma biz evden çıkar çıkmaz girdiler eve. Ve bunlarla kiracı uğraşır bence ev sahibi değil?
Başka evınız varmı gorumcenız olabılırmıyımAyrıca şunu da belirtmek istiyorum, faturalar bizim üzerimize ve onu da biz ödüyoruz.
Ben daraldım şu an :) Bana ne oluyorsa.:)Başka evınız varmı gorumcenız olabılırmıyım
Şaka bır yana esımınde evı var bır tane be ona hooop erkek kardesı taşındı ses etmedım aman boşver bekar Ada'm fılan ama bedavaya oturuyo evlendı hala orda oturuyor evın tadılat vs paralarını bıze zorla ödettı ev bızım ya hani eşim hıç ses etmez öder evın vergıdını ödeyın bari dedım yıllık 100 tl onu bıle ödemediler bedava ev işte şinir oluyorum çıkarsan olmaz çık desen olmaz bedava oturuyordun bari vergısını öde
Kız birşeyde söylesen ben suçlu oluyorum kirada dehılsın nıye açgözlülük yapıyormuşum ama o evı esım aldı bız evlenırken düşes oldu aldık ne var otursunlar dıyorlar gorumcelerım hatta evı satıp başka yerden ıstıyolar ufak gelıyormuş saka gıbı dımı benım çocuklarım var ve evı yenı aldım kredı bırcumuz var zar zor öduyoz böyle saka gıbı bir durum bedava olunca atlıyolar hemen sonrada gelın kotuuBen daraldım şu an :) Bana ne oluyorsa.:)
Ay bi zahmet çıksında kiraya vereyim. Gelirim olsun . Çoluk çocuğumla eşimle harcarım.
Boşuna dememişler iyilikten maraz doğarmış. diye
İstanbulu baz alarak konuşuyorum, en ücra en kötü semtlerde bile kira getirileri şu an en en az 800-900 tl. Her ay o kadar parayı sokağa atmış gibi hissederim kendimi :)
Yani bedavadan oturup evin vergisini bile vermemek ayıp. Ya ben mahçup olurum o istemeden demeden ben teklif ederim. Böyle bi durumda olsam.
Neyse Allah yardımcınız olsun..
Ne kapatması ödemeyin bacım ödemeyınAbonelikleri sonlandırmak her biri için 10 dakikanızı almaz. Sizde de tuhaflık var. Gidip kapattırın abonelikleri. Hamlelerinizi sırasıyla yapın.
Ödemesseler faiziyle falan uğraşırlar. Kapatmak kökten çözümNe kapatması ödemeyin bacım ödemeyın
Bence maddi seyleri herkesin bilmesi cok yanlis.Ama ben daha önce hiç o kira işini karıştırmadan bu aralar durumlar çok kötü, kredi ödeyemiyoruz demiştim aile içindeyken, görümcem hiçbir şey olmamış gibi çok haklısın kredi zor o işe hiç girmemek lazım falan dedi, eşim de o raddeden sonra sinirlendi, yoksa bi şey diyeceği yoktu. Kv de de olur mu kızım öyle şey kira getiriniz yok mu dedi? Görümcem de vadeliye koydular ya anne dedi!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?