- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
cok sacma... yok kimse söylicekmisin vs kusura bakmada enayimisiniz siz? benim evimde niye oturtircam ya kirasini öder yada cikar bukadar netEşime miras kalan 1 ev vardı. Onun dışında 2 ev var onlar kirada, ama vadeliye atıyoruz kiraları. Bozmak istemiyorum açıkcası, ilerde çocuk yaparsak birikim olması açısından. Ev kira getirisi 2500 olunca biz baya yüklü kredi çektik ayda 3000 ödememiz gerekiyo, ama o para gelmeyince zorlanıyoruz. Şimdi ben faturaları söylersem iyice sinirlenip kalp kırarım hepsini bi anda söylerim gibi geliyor. Önce kv ye mi söylesem diye düşündüm aslında?
Ay çok şükür rahatladım bu arada ben de avukatlık yapmayı düşünüyordum henüz çalışmaya başlamadım sayenizde cesaret geldi ben de böyle evler alır otururum inşallah, allah daha çok versin
konu eskiymiş hortlamış ama son durum nedir çözüldü mü problem?Amin ama öyle hemen olan bir şey değil, çok çalışmak lazım :)
Görümcem evli ikisi de çalışıyor yani durumları da kötü falan değil. O evde önceden biz olduğumuz için ve ev eşimin üstüne, faturalar bizim adımıza geliyo hala zahmet edip abonelik almadılar bile. Bir geldi iki geldi üç geldi ödemediler mecbur ödedik bi şey de diyemiyosun ama sıkıldım. Sanırım nasıl olsa abimin evi, karısı ne derse desin diye düşünüyor.
Aileden 1 ev gorumceye 1 ev esine kalmis. Suan gorumcenin oturdugu evi esi kendisi almis. Diger evlerin kiralari vadelideymis cocuk icin biriktiriyorlarmis.Tamam da diğer 2 ev kiradaymış zaten oradan kira parası alıyorsunuz. Kaldı ki kendi eviniz varken neden daha büyük ev için borca girdiniz? kredi için iki evin kirası yetmiyor mu? Bu görümcenin oturduğu ev çok mu büyük nasıl oluyor 2.500 kira anlamadım ben siz zaten 3+1 eve çıkmak için ev almışsınız başka, bu ev 2+1 ise nasıl kira 2.500 oluyor onu çözemedim ayrıca bir evi satıp daha az kredi ödeyebilirdiniz ve 3+1 ev alabilirdiniz. Kardeş onun ev onun bir şey diyemezsiniz. Hepsini eşiniz mi almış yoksa ailesinin de yardımı olmuş mu?
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, faturalar bizim üzerimize ve onu da biz ödüyoruz.
Söylemeniz gerekiyor uygun bir dille Allah kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış yani resmen sömürüyorlarrrAyrıca şunu da belirtmek istiyorum, faturalar bizim üzerimize ve onu da biz ödüyoruz.
bence sakin boyle bir sey yapma konuscaksa esin konussunMerhaba kızlar. Benim sorunum eşimin kız kardeşi yani görümcem. Biz evleneli 2 yıl oldu, ama daha öncesinde uzun bir sevgililik dönemimiz var. Birbirimizi de çok seviyoruz açıkcası. Ama sorunumuz maddi.
Şimdi eşimin şuan oturduğumuz evden ayrı 3 tane evi var. Biz normalde bu evlerden birinde oturuyorduk ama 3+1 bir eve çıkmak istediğimiz için yeni ev aldık. Bu evlerden ikisi kirada, diğerinde görümcemler oturuyor. Olay da şöyle oldu, görümcem ne zamandır bu taraflarda bir eve çıkmak istiyordu. Biz de eski evi boşaltıp yeni eve çıkınca, hemen gelip yerleşmek istedi. Eşim de malesef bir şey diyemedi...
Biz kredi çektik şuan önü ödüyoruz. Normalde evin kira getirisi 2500 lira, ama görümcem ödüyor 500 lira, ki o da bazen. Bu durumda biz kira getirisi olmadan kredi ödemek zorunda kalıyoruz ve bizi epey zorlamaya başladı gibi.. Planlarımız var geleceğe dair ama gerçekleşemeyecek böyle giderse.. Eşim de ben bir şey diyemem, sen illa konuşmak istersen konuş, beni karıştırma dedi.. Sizce uygun bir yolla evden çıkın demeli miyim? Yoksa siz olsanız ne yapardınız?
Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, faturalar bizim üzerimize ve onu da biz ödüyoruz.
Ben bu konunun tamamini okuyamadim ama anladigim babadan kalan 3 daire var ve kiralarin hepsini abi almak istiyor dolayısi ile görümce kendi hakkina oturmus geri kalan iki dairenin biri kendi haklari ilsa digeri yine ortak görumcede ortak hesaptan faturalarin ödendigini düsünüp faruralari dert etmemis. Bu arada gelinimizde kendi üzerine vazife olmayan islere girmis.. ( belki de yanlis anlamışımdır bilmiyorum anladiğm bu)
Bende sizin anladiginiz gibi anladim acikcasi.
Çünkü annemlerin hakkini da bu sekilde dayim yemisti cok iyi bir mevkiide idi hemde evler.. hepsini kendisininmis gibi kullandi kiraladi satti. niyeyse ayni hikaye gibi geldi bu da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?