• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce Meselesi

Merhaba kızlar. Benim sorunum eşimin kız kardeşi yani görümcem. Biz evleneli 2 yıl oldu, ama daha öncesinde uzun bir sevgililik dönemimiz var. Birbirimizi de çok seviyoruz açıkcası. Ama sorunumuz maddi.
Şimdi eşimin şuan oturduğumuz evden ayrı 3 tane evi var. Biz normalde bu evlerden birinde oturuyorduk ama 3+1 bir eve çıkmak istediğimiz için yeni ev aldık. Bu evlerden ikisi kirada, diğerinde görümcemler oturuyor. Olay da şöyle oldu, görümcem ne zamandır bu taraflarda bir eve çıkmak istiyordu. Biz de eski evi boşaltıp yeni eve çıkınca, hemen gelip yerleşmek istedi. Eşim de malesef bir şey diyemedi...

Biz kredi çektik şuan önü ödüyoruz. Normalde evin kira getirisi 2500 lira, ama görümcem ödüyor 500 lira, ki o da bazen. Bu durumda biz kira getirisi olmadan kredi ödemek zorunda kalıyoruz ve bizi epey zorlamaya başladı gibi.. Planlarımız var geleceğe dair ama gerçekleşemeyecek böyle giderse.. Eşim de ben bir şey diyemem, sen illa konuşmak istersen konuş, beni karıştırma dedi.. Sizce uygun bir yolla evden çıkın demeli miyim? Yoksa siz olsanız ne yapardınız?
Oturduğu evin kredisi ne kadar?
Örneğin 1500 liraysa o krediyi görümcen ödesin o halde yada kredinin karşılığı olan meblağyı kira olarak talep edin.
Şayet görümcenizin maddi sıkıntısı varsa birşey demeyin ama yoksa güzel güzel isteyin derim.

Ay ne ballı kardeşler varmış böyle ya.. benim öz babam 3 evinden birinde kendi oturuyo diğeri 2 katlı zaten.. 1 katını bana vermedi veremedi.. nerde bu konulara denk gelsem ben gerçekten çok kıymetsizmişim diyorum :KK43: ama babama küsmedim kızmadım.. kendi malı istediği gibi tasarruf eder.. o yüzden kardeş eşinizin en doğrusu da onun konuşması..

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, faturalar bizim üzerimize ve onu da biz ödüyoruz.
Faturaları iptal ettirirseniz görümceniz gidip sizin evinizin üzerine abonelik aşamaz ne elektrik ne su nede doğlagaz.
Bunun için mal sahibiyle yapılmış noter tasdikli kira kontratı gerekiyor.
Kira kontratı yapmak isterlerse usulüne göre kanunen noter tasdikli kira kontratı yapın.
Kira maddelerine dikkat edin kirayı da 2500 değil de 1500 lira olarak isteyin.
Kontratı yaptıktan sonra Mal Müdürlüğüne gidip kira beyanında bulunun ki yarın bir gün suçlu olmayın.
Diyelim görümceniz 1500 lira kirayı 1 yılda 2 kere ödemedi icra kanalıyla görümcenizi evden çıkartabilirsiniz.
Ve kirayı zamanın da ödemezlerse olacakları de önceden mutlaka söyleyin.
Bizde kredi ödüyoruz siz bu kirayı ödemeyecekseniz ödeyecek bir eve çıkın bizde burayı değerine kiraya verip kredimizi rahatça ödeyelim dersin

Ama haber vermeden aboneliklerimizi iptal ettirsek sizce de biraz rest çekmiş gibi olmaz mı? Ben akşam eşimle konuşucam eğer yine gönülsüzce sen konuş falan derse, görümceyi karıştırmadan eşine dicem böyle böyle. Kredimizi ödeyemiyoruz dicem. Ya kirayı verin, ya da evi boşaltın demek zorundayım malesef.. Evden çıktıkları an en az 10 kiracı ister o evi.. Ben mecbur değilim ki. Sabit bir gelirim de yok, o ay ne kazandıysam. Yeri geliyor krediyi karşılayamayacak kadar kazanıyorum. Yeri geliyor hayli hayli fazla kazanıyorum. Ama belli olmuyor ki.

haber vermeden aboneliklerimizi iptal ettirsek sizce de biraz rest çekmiş gibi olmaz mı?

Aylarca kullandığı elektiriğin suyun doğalgazın parasını siz kendinizi ödemek zorunda hissetmiyorsanız bence hiç de rest çekmiş gibi olmazsınız.

Siz ödemeseniz de demiyorlar mı bu sevimli arkadaşlar " Yahu bu faturalar nerede, kaç oldu ödemiyoruz ee kesmediler de?"

Siz ödemeseydiniz de kesilecekti zaten bunlar. İptal ettirin abonmanlık ücretlerini iade alın. Bir arkadaşın bahsettiği gibi onları açtırmak için noter tasdikli kira kontratı lazım zaten. Artı kira-kiracı konusunu da söyleyin.

Ya da bırakın sizin sırtınızdan geçinmeye devam etsin, sizde buna müsade edin.

Ay çok sinir oldum.

Ben olsam direkt abinle ya da kardeşinle konuştuk.Kendisi de çekindi diye ben söylüyorum biliyorsun kredi çektik artık ödemekte zorlanıyoruz.Sizinde işiniz iyi sonuçta ya kirayı arttıralım evin ederini verin 2500 ya da başka kiracı bakmak istiyoruz deyin.

Yarın öbürgün çocuğumuz olacak birikim yapmak borç taşımamak istiyoruz ama hem her ay 3 bin kredi hem bizim evin masrafları hem sizin faturalar derken yoruluyoruz artık.

Sen bir eşinle de konuş ya kirayı arttıralım ya da ev bakmamız gerek canım dersin diye belirt :)) sonrada laf söyletmeden kusura bakma canım böyle olması gerek de git

Merhaba kızlar. Benim sorunum eşimin kız kardeşi yani görümcem. Biz evleneli 2 yıl oldu, ama daha öncesinde uzun bir sevgililik dönemimiz var. Birbirimizi de çok seviyoruz açıkcası. Ama sorunumuz maddi.
Şimdi eşimin şuan oturduğumuz evden ayrı 3 tane evi var. Biz normalde bu evlerden birinde oturuyorduk ama 3+1 bir eve çıkmak istediğimiz için yeni ev aldık. Bu evlerden ikisi kirada, diğerinde görümcemler oturuyor. Olay da şöyle oldu, görümcem ne zamandır bu taraflarda bir eve çıkmak istiyordu. Biz de eski evi boşaltıp yeni eve çıkınca, hemen gelip yerleşmek istedi. Eşim de malesef bir şey diyemedi...

Biz kredi çektik şuan önü ödüyoruz. Normalde evin kira getirisi 2500 lira, ama görümcem ödüyor 500 lira, ki o da bazen. Bu durumda biz kira getirisi olmadan kredi ödemek zorunda kalıyoruz ve bizi epey zorlamaya başladı gibi.. Planlarımız var geleceğe dair ama gerçekleşemeyecek böyle giderse.. Eşim de ben bir şey diyemem, sen illa konuşmak istersen konuş, beni karıştırma dedi.. Sizce uygun bir yolla evden çıkın demeli miyim? Yoksa siz olsanız ne yapardınız?
Sen değil,eşin diyecek

Hiç umrum olmaz. Onun kızkardeşi.
O kötü olmucak ben olucam.:63:
Çok uyanıklar

esınız kendı soyleyemedıgını sıze neden soyletıyor
siz kotu olmayın ...
sız hıc karısmayın kardesı olarak esınız konusacaksa konusmalı cunku.

Hmm bende konuşamazdm eşiniz topu size atmış kardeşi orda sanane bi sorun varsa kardeşim konuşsun benmle dese nabcan? Olaylar iice karısır eşinizi ikna edin

Çıkın diyemiyorsanız krediyi ödeyemiyoruz burayı satacağız çıkın deyin. Bu zamana kadar sırtınızda taşımışsınız yoruldum az in dediğiniz anda sizden kötüsü olmayacak bunu bilin insanın fıtratında var malesef... Ama herkesin yaptığı gibi önce can sonra canan.

Ama haber vermeden aboneliklerimizi iptal ettirsek sizce de biraz rest çekmiş gibi olmaz mı? Ben akşam eşimle konuşucam eğer yine gönülsüzce sen konuş falan derse, görümceyi karıştırmadan eşine dicem böyle böyle. Kredimizi ödeyemiyoruz dicem. Ya kirayı verin, ya da evi boşaltın demek zorundayım malesef.. Evden çıktıkları an en az 10 kiracı ister o evi.. Ben mecbur değilim ki. Sabit bir gelirim de yok, o ay ne kazandıysam. Yeri geliyor krediyi karşılayamayacak kadar kazanıyorum. Yeri geliyor hayli hayli fazla kazanıyorum. Ama belli olmuyor ki.
Tamam da her halükarda o abonelikleri iptal ettirmek zorundasınız zaten.Çünkü artık siz yaşamıyorsunuz o evde.
Haber vererek iptal ettirin o zaman çok tuhafsınız gerçekten insanların kullandığı elektirikten sudan size ne yahu.
Yani bi mesaj atıp iptal ettiriyoruz diyeceksiniz o kadar.Kimse de diyemez ki neden yapıyorsunuz diye çünkü yaptıkları suç aslında.
Kullandıkları suyu elektriği ödeyemiyorlarsa yaşamasınlar bi zahmet bence ne terbiyesizlik.Siz de bu terbiyesizlere müsamaha gösteriyorsunuz.
Ayrıca da siz konuşun diyerek eşiniz tüm sorumluluğu sizin üzerinize yıkıyor.Ne kadar çocukça bir hareket.
Bence birlikte konuşun eşinizle ya da en azından kv ye çıtlatın durumu.
İnsanlar ne kadar bedavacı ya utandım yemin ediyorum başkalarının adına ne ayıp şey beleşçiler.

Fırsatçı insanlardan oldum olası haz etmemişimdir, belki durumunuz iyi diye vurdumduymazlığa veriyordur eşiniz kendine güvendiği için bir şey dememiş olabilir. Siz bir sey derseniz siz kötü olursunuz. Nefret ediyorum şu para ve miras konularından.

Baştan demeliydiniz oranın kirasıyla kredi ödeyeceğiz diye. Ben olsam söylemem. Eşin söylemeli.

Oncelikle ,yuh olsun gorumcenede kocasinada ,bu kadar hak yenmez ,
Esinizle konusun ,agiz birligi yapin,
Kredimizi odeyemiyoruz dara dustuk diye ,
Oncelikle faturalari odemeyin ,
Kesilsin elektrik su kalsinlar acikta ,oderler,
Sonrada oturduklari evi kredi borcunu odemek icin satacaginizi soyleyin isterlerse onlar alsinlar ,isterlerse aylik kredi rakami kadar kira versinler size,
Yoksan yabanci birine satacaginizi bildirin,
Gidip evi emlakciya verin satacak gibi,
Eve birileri gelsin gitsin rahatlari bozulsun,sonra emlakciya kiraya verdirtsiniz ,
Dardayiz ,mecburuz hacizlik mi olalim diyin ,
Dinsizin hakkindan imansiz gelir.

Vay be ne kardesler ne gelinler varmis!

Ben kardesimle karisi bize gelirken, aksam yemegine geliyorlardi,
1 ekmek istedim diye neler soyledi kadin. Ekmegide bizmi alicaz, biz gitmesek neyapicakti
Ekmeginide bize aldiriyor, 1 liralik ekmekten al vs

Telefon acik kalmisti, kardesimin ordan duydum.

Gecmiste ev alinirken yardim vs yapmadiysa boyle rahat oturamazlar , kira istemek endogal hakkiniz

Çok üzücü ve çıkmazda olan bir durumunuz var. Aile arası ilişkilerde ne kadar yapıcı olmaya çalışırsanız çalışın suçlu siz olursunuz. O yüzden siz karışmayın derim ben. Kayınvalide ve kayınpederiniz hayatta mı? Bence bu sorunu çözerse onlar çözer. En azından siz ve ya eşiniz onlara durumu uygun bir dille anlatsanız onlar görümcenize anlatsa daha mantıklı olur kanısındayım. Allah yardımcınız olsun.

Eşinizin gazına gelipte konuşmayın. Bu konuşmayı yapmak eşinize düşer. Siz konuşur kötü olursunuz, sonra abisiyle konuşur, ikiside suçu size atar. Ne de olsa et tırnaktan ayrılmaz. Olan size olur. Zaten görümceniz halden anlayan bir insan olsa bunları yapmaz. Bu yüzden sakın ha sakın karışmayın. Ama konuyu da kapatmayın kocanızın üstüne gidin.

Back
X