• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce Meselesi

Toplamda 3 tane eviniz var. 4. Evi aldınız. Bu evlerden birinde görümce oturuyor. Bu evin kira getirisi 2500 civarında ama görümce bedavaya oturuyor. Şimdi evler de eşinizin.

Açıkça görülüyor ki esiniz gayet zengin. Ama görumceniz fakir gibi. Kendi evi yok ve kira odeyemiyor. Kardeşinin evinde oturuyor.

Aynı evden çıkan 2 kardeşin maddi durumunda ki bu farklılıklar açıkçası kafamı karıştırdı. Eşinizin şansı aile desteği olmadan bu kadar mı iyi gitti bilemedim. Altinda sanki gorumcenin zamaninda yenen haklari varmis gibi geldi. Eğer böyle bir durum varsa o hakkı ödemeye çalışın. Zaten böyle bir durum yoksa siz bilirsiniz. Eşini size izin vermiş gidin konuşun.

Ben açıkçası görümceye üzüldüm çünkü oturmak istediği muhite ancak abisinin evi boşaldıgi zaman çıkabilirmis.

Ama ben daha önce hiç o kira işini karıştırmadan bu aralar durumlar çok kötü, kredi ödeyemiyoruz demiştim aile içindeyken, görümcem hiçbir şey olmamış gibi çok haklısın kredi zor o işe hiç girmemek lazım falan dedi, eşim de o raddeden sonra sinirlendi, yoksa bi şey diyeceği yoktu. Kv de de olur mu kızım öyle şey kira getiriniz yok mu dedi? Görümcem de vadeliye koydular ya anne dedi!!

Hımm az önce görümceyi tutan bir yorum yazmıştım ama su durumda gıcık oldum.

Sizin eve taşınmak istediklerinde neden bizim o kira ile planlarımız var demediniz. Onlar teklif ettiginde kiracıyi bulduğunuzu kontrat imzaladiginizi falan soyleseydiniz keşke. Hiç mi taşınmaya önce kira isini konuşmadiniz.

Ama biz evden çıkar çıkmaz girdiler eve. Ve bunlarla kiracı uğraşır bence ev sahibi değil?

Hayır canım sen gidip hepsini tek tek kapatacaksin ki yeni gelen hepsini actirabilsin. Yani senin oturduğu evde başkası adına su elektrik doğalgaz varsa onlar kapatmadan üstüne almak diye birşey yok.

Toplamda 3 tane eviniz var. 4. Evi aldınız. Bu evlerden birinde görümce oturuyor. Bu evin kira getirisi 2500 civarında ama görümce bedavaya oturuyor. Şimdi evler de eşinizin.

Açıkça görülüyor ki esiniz gayet zengin. Ama görumceniz fakir gibi. Kendi evi yok ve kira odeyemiyor. Kardeşinin evinde oturuyor.

Aynı evden çıkan 2 kardeşin maddi durumunda ki bu farklılıklar açıkçası kafamı karıştırdı. Eşinizin şansı aile desteği olmadan bu kadar mı iyi gitti bilemedim. Altinda sanki gorumcenin zamaninda yenen haklari varmis gibi geldi. Eğer böyle bir durum varsa o hakkı ödemeye çalışın. Zaten böyle bir durum yoksa siz bilirsiniz. Eşini size izin vermiş gidin konuşun.

Ben açıkçası görümceye üzüldüm çünkü oturmak istediği muhite ancak abisinin evi boşaldıgi zaman çıkabilirmis.

Gorumcenin mirastan evi varmış onu kiraya vermis kari koca calisiyorlarmis
Durumlarında sıkıntı yokmuş onceki yorumlarda yazıyor

Merhaba kızlar. Benim sorunum eşimin kız kardeşi yani görümcem. Biz evleneli 2 yıl oldu, ama daha öncesinde uzun bir sevgililik dönemimiz var. Birbirimizi de çok seviyoruz açıkcası. Ama sorunumuz maddi.
Şimdi eşimin şuan oturduğumuz evden ayrı 3 tane evi var. Biz normalde bu evlerden birinde oturuyorduk ama 3+1 bir eve çıkmak istediğimiz için yeni ev aldık. Bu evlerden ikisi kirada, diğerinde görümcemler oturuyor. Olay da şöyle oldu, görümcem ne zamandır bu taraflarda bir eve çıkmak istiyordu. Biz de eski evi boşaltıp yeni eve çıkınca, hemen gelip yerleşmek istedi. Eşim de malesef bir şey diyemedi...

Biz kredi çektik şuan önü ödüyoruz. Normalde evin kira getirisi 2500 lira, ama görümcem ödüyor 500 lira, ki o da bazen. Bu durumda biz kira getirisi olmadan kredi ödemek zorunda kalıyoruz ve bizi epey zorlamaya başladı gibi.. Planlarımız var geleceğe dair ama gerçekleşemeyecek böyle giderse.. Eşim de ben bir şey diyemem, sen illa konuşmak istersen konuş, beni karıştırma dedi.. Sizce uygun bir yolla evden çıkın demeli miyim? Yoksa siz olsanız ne yapardınız?
esiniz kisaca ben ciksin istemiyorum kotude de olmak istemiyorum sen konus kotu sen ol demis.bence cikarilicaksa esiniz konusmali birde 2500lira kiralk ev bana ucuk geldi Akilli ev falan sanirim

çok sinir bozucu bi durum.. sonuçta zaten bi evinzde kalıyorlarmış.. keşke baştan oranın kira getirisiyle kredi ödeyeceğinizi belirtseydi eşiniz. Ne kadar büyük bi düşüncesizlik boşalttığınız eve taşınma talebi. Sen değil eşin konuşsun.. kötüde olacaksa Onlar kardeş sonuçta. Çıkmasını direk söylemese de ima edebilir mesela Buranın getirisiyle krediyi kapatacağız vs gibi.. yazık yani ayda 2500 alacağınıza 2000 havaya gidiyor..

Görümcem evli ikisi de çalışıyor yani durumları da kötü falan değil. O evde önceden biz olduğumuz için ve ev eşimin üstüne, faturalar bizim adımıza geliyo hala zahmet edip abonelik almadılar bile. Bir geldi iki geldi üç geldi ödemediler mecbur ödedik bi şey de diyemiyosun ama sıkıldım. Sanırım nasıl olsa abimin evi, karısı ne derse desin diye düşünüyor.

ona bu düşünce fırsatını siz veriyorsunuz ama azcık dişinizi gösterin.. yoluncak kazmışınız siz .. ben bile okurken sinir sistemim bozuldu böyle de olmazki dile getirin.. kötü olcaksanızda olun böyle düşüncesiz bi insanla.. hadi kira ödemiyorsunuz faturalarıda mı biz ödeyelim diye sitem edin..

Ama ben daha önce hiç o kira işini karıştırmadan bu aralar durumlar çok kötü, kredi ödeyemiyoruz demiştim aile içindeyken, görümcem hiçbir şey olmamış gibi çok haklısın kredi zor o işe hiç girmemek lazım falan dedi, eşim de o raddeden sonra sinirlendi, yoksa bi şey diyeceği yoktu. Kv de de olur mu kızım öyle şey kira getiriniz yok mu dedi? Görümcem de vadeliye koydular ya anne dedi!!

bu kadar pişmişlik yapan bi kadına haddini bildirir yaptığını yanına kar bırakmazdım.. Niye susuyorsun ki eşin arkanda değil mi ikiniz birlikte konuşun eşinle konuş. durumları kötü değil sonuçta.. bu işin sonunu çook merak ettim açıkçası isterseniz sizin lehinize olabilcek bişey

Ama haber vermeden aboneliklerimizi iptal ettirsek sizce de biraz rest çekmiş gibi olmaz mı? Ben akşam eşimle konuşucam eğer yine gönülsüzce sen konuş falan derse, görümceyi karıştırmadan eşine dicem böyle böyle. Kredimizi ödeyemiyoruz dicem. Ya kirayı verin, ya da evi boşaltın demek zorundayım malesef.. Evden çıktıkları an en az 10 kiracı ister o evi.. Ben mecbur değilim ki. Sabit bir gelirim de yok, o ay ne kazandıysam. Yeri geliyor krediyi karşılayamayacak kadar kazanıyorum. Yeri geliyor hayli hayli fazla kazanıyorum. Ama belli olmuyor ki.

rest çekiyor gibi olsa ne olacak.. Neden bu kadar haksızlık yapılıyorda susuyorsun anlamadım neden bu kadar çekiniyorsun.. onlar gününü gün ediyor sen niye malının sıkıntısını çekesin onların arsızlığı karşısında sen niye çekiniyorsun.. restse rest başka dilden anlamıyorlar belli

Canım öncelikle maddi durumumuz iyi şükür ama, görümcemin durumu kötü diye bir şey yok. O da eşi de çalışıyor. Ayrıca bunların kirada olan bir evleri var. O evi beğenmedikleri için, daha güzel bir ev kiraladılar evlendiklerinde. Bizim şuanki evimizle aynı standartta bir evdi. Biz evi boşaltınca oraya yerleşmek istediler. Biz de böyle olacağını düşünmedik. Bu muhitte evler hep aynı tarzda zaten. Biz aynı sitede farklı ev aldık sadece boyutu farklı. Daha önceki evleri de burdan 10 dakika uzaklıkta farklı bir sitedeydi. Öğretmen olmasına rağmen bu tarz bir evde oturuyordu. Çünkü eşi epey iyi kazanıyor.

esiniz kisaca ben ciksin istemiyorum kotude de olmak istemiyorum sen konus kotu sen ol demis.bence cikarilicaksa esiniz konusmali birde 2500lira kiralk ev bana ucuk geldi Akilli ev falan sanirim

Canım akıllı ev olmasının yanı sıra, bulunduğu yerden dolayı böyle. Burada evlerin hepsi aşağı yukarı böyle.

Merhaba arkadaşlar. Size de danışınca iyice sinirlendim ve dün eşimle konuştum. Şimdi bu krediyi ben çektim ve ben ödüyorum, geri kalan her şey eşimde. Ben de dedim ki, biz boşu boşuna kredi ödeyeceksek neden tekrar ev aldık ki? Şuan resmen paramız havaya gidiyor. Zaten o da olayların farkında ama kız kardeşim bir şey demek istemedim vs. Dedi. Ben de dedim ki, ben konuşsam ben kötü olacağım? Beraber konuşmaya karar verdik arkadaşlar.. Önce kv ye durumu biraz anlatıcam.. Ki bize hak vereceğine eminim öyle kötü biri değildir. Daha sonra görümcemlerle konuşup, ya kirayı tam vermelerini ya da malesef evi kirayı verceğinizi söyleyeceğim. Hatta eğer tesiri olmazsa, emlakçıya vericez direk evi. Bu kadar yüzsüzlük de çok fazla.

Benim en çok şaşırdığım konu da kaynımın çıkıp "ayıp oluyo en azından ederine yakın kira verelim" dememesi.
1) Bunu anlamadım "kaynınız" ne alaka
2) size küçük gelip çıktığınız ev (demek ki 2+1 çünkü siz 3+1 e şıkmışsınız ya )ona Nasıl küçük gelmiyor
3) öyle küçük bir evin Nasıl öyle uçuk bir kira bedeli oluyor
4)bazen gelirim krediyi karşılamıyor bazen daha fazla oluyor yazmışsınız ama son mesajda da bir şirkette çalışıyorum yazmışsınız bir şirkette çalışanın maaşı sabit olmaz mı acaba?

Daha okurken bunlar şekillendi anlamsız şekilde konu fake geldi tabii günahınızı da alıyor olmayayım

Son olarak şahsi fikrim de hiçbir şekilde sizin konuşmamanız gerektiği yönünde
Allah yardımcınız olsun

Eşinizin demesi daha uygun olur. Evden çıkın demek yerine, kredi bizi çok zorluyor evin normal kira getirisi bu ödeyebilir misin diye sorsanız mesajı alır mı acaba

1) Bunu anlamadım "kaynınız" ne alaka
2) size küçük gelip çıktığınız ev (demek ki 2+1 çünkü siz 3+1 e şıkmışsınız ya )ona Nasıl küçük gelmiyor
3) öyle küçük bir evin Nasıl öyle uçuk bir kira bedeli oluyor
4)bazen gelirim krediyi karşılamıyor bazen daha fazla oluyor yazmışsınız ama son mesajda da bir şirkette çalışıyorum yazmışsınız bir şirkette çalışanın maaşı sabit olmaz mı acaba?

Daha okurken bunlar şekillendi anlamsız şekilde konu fake geldi tabii günahınızı da alıyor olmayayım

Son olarak şahsi fikrim de hiçbir şekilde sizin konuşmamanız gerektiği yönünde
Allah yardımcınız olsun

İlk dediğinizde haklısınız çünkü yanlış yazmışım kaynım değil, eniştem olacak. :)

2+1 ev küçük geliyor çünkü çocuk düşünüyoruz. Gelecek senenin planlarında bebek var, biz de şimdiden 3+1 eve geçiş yaptık. Görümcemlerin ise böyle bir düşüncesi yok, o yüzden 2+1 ev onlara yetiyor.

Evin küçüklüğünden veya büyüklüğünden değil, bulunduğu yerden dolayı kirası bu şekilde. İstanbulda mısınız bilmiyorum ama, Ataşehir'de bu kira ucuz bile öyle diyim size.

Ben bir şirkette çalışıyorum, sabit gelirim krediyi karşılayacak kadar, biraz daha fazlası. Ama ben ekstra evden iş yapıyorum, ayrıca eşimle büro işlerimiz var, bu durumda kimi ay birden 100 bin lira kazanırken, takip eden 9 ay bazen hiç gelirimiz olmuyor. Kastettiğim bu. Evler de bu şekilde alındı zaten. Fake bir konu olsa daha çarpıcı iddalar ortaya atardım sanırım, bu sadece benim danışmak istediğim bir konuydu.

İlk dediğinizde haklısınız çünkü yanlış yazmışım kaynım değil, eniştem olacak. :)

2+1 ev küçük geliyor çünkü çocuk düşünüyoruz. Gelecek senenin planlarında bebek var, biz de şimdiden 3+1 eve geçiş yaptık. Görümcemlerin ise böyle bir düşüncesi yok, o yüzden 2+1 ev onlara yetiyor.

Evin küçüklüğünden veya büyüklüğünden değil, bulunduğu yerden dolayı kirası bu şekilde. İstanbulda mısınız bilmiyorum ama, Ataşehir'de bu kira ucuz bile öyle diyim size.

Ben bir şirkette çalışıyorum, sabit gelirim krediyi karşılayacak kadar, biraz daha fazlası. Ama ben ekstra evden iş yapıyorum, ayrıca eşimle büro işlerimiz var, bu durumda kimi ay birden 100 bin lira kazanırken, takip eden 9 ay bazen hiç gelirimiz olmuyor. Kastettiğim bu. Evler de bu şekilde alındı zaten. Fake bir konu olsa daha çarpıcı iddalar ortaya atardım sanırım, bu sadece benim danışmak istediğim bir konuydu.

Siz o 2+1 evi satisa çıkarırsanız bütün dertleriniz çözülür. Bu evin borcunu kapatirsiniz. Maaşlarınız ile başka yatırımlar yaparsiniz

Siz o 2+1 evi satisa çıkarırsanız bütün dertleriniz çözülür. Bu evin borcunu kapatirsiniz. Maaşlarınız ile başka yatırımlar yaparsiniz

İyi ama biz normal şartlarda bu evin kredisini zorluk çekmeden ödeyecektik. Kadın kira vermiyor diye pire için yorgan mı yakalım?
Bu arada yarın kayınvalidede toplanıyoruz, orda bir köşeye çekip konuşacağız muhtemelen.

İyi ama biz normal şartlarda bu evin kredisini zorluk çekmeden ödeyecektik. Kadın kira vermiyor diye pire için yorgan mı yakalım?
Bu arada yarın kayınvalidede toplanıyoruz, orda bir köşeye çekip konuşacağız muhtemelen.

Yaa ama işte bu iş pek öyle pire değil gibi. Esinin ailesiyle aranız açılacak orası çok belli. :( Neyse hadi bakalım gönlüne göre olsun. Bizi de haberdar edersin.

Ay çok şükür rahatladım bu arada ben de avukatlık yapmayı düşünüyordum henüz çalışmaya başlamadım sayenizde cesaret geldi ben de böyle evler alır otururum inşallah, allah daha çok versin :KK53:

Back
X