• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Görümce" olmak istemiyorum

k
merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?
koltuk mezvusunda kız cok haklı burda kac kisi böyle konu actı esimin yanına oturamıyorum kaynanam görümcem oturuyo diye herkezde dedi o ön koltuga sen layıksızn gec esinin yanına senden baska kim oturcak diye

eee simdi ne oldu
bırakın allah askına ya sacmalamayın
tabıkı kız ister sevgilisinin yanına oturmayı herkez sevgiliyken mesafeli olcak diye bise yok yani

Neden yemege cagirmak olmasin . Boyle ortamlar olusmali ki iki taraf birbirini tanisin. Evlenince su huyunu bilmiyordum kaynanam şöyle gelinim boyle laflari ortaya atiliyor. Benimde iki tane abim var asla bu tur seyleri dert etmedik boyle konularda her zaman abimin yaninda sevgilisi olsun istedik.cok sukur ikiside evli hala tavirlarimiz aynidir. Asil sorun seven insanlara bu tur dayatma yapilmasi . ortada sevgi gibi guzel bi duygu var birakin doya doya yasasinlar. Kiz seviyo yaninda oturmak istemis ne var bunda abine deger veriyo ki ailesinin yaninda yer edinmek istemis ne var bunda.
Sizin tavriniz suan o kizdan daha kotu. Ne demek gorumce olmak istemiyorum. Kendinizde bu hakki nerden goruyorsunuz anlamam. Sen gorumcelik yaptin diye abin sevgisinden vaz mi gececek. Ya da vaz gecse bundan mutlu mi olacaksiniz abinin yanina sen oturdun ailece yemege ciktiniz diye. Sizde bi kadinsiniz yarin obur gun sizinde basiniza sizin dusuncenizde biri gelince tavriniz ne olacak merak ediyorum.

Neden yemege cagirmak olmasin . Boyle ortamlar olusmali ki iki taraf birbirini tanisin. Evlenince su huyunu bilmiyordum kaynanam şöyle gelinim boyle laflari ortaya atiliyor. Benimde iki tane abim var asla bu tur seyleri dert etmedik boyle konularda her zaman abimin yaninda sevgilisi olsun istedik.cok sukur ikiside evli hala tavirlarimiz aynidir. Asil sorun seven insanlara bu tur dayatma yapilmasi . ortada sevgi gibi guzel bi duygu var birakin doya doya yasasinlar. Kiz seviyo yaninda oturmak istemis ne var bunda abine deger veriyo ki ailesinin yaninda yer edinmek istemis ne var bunda.
Sizin tavriniz suan o kizdan daha kotu. Ne demek gorumce olmak istemiyorum. Kendinizde bu hakki nerden goruyorsunuz anlamam. Sen gorumcelik yaptin diye abin sevgisinden vaz mi gececek. Ya da vaz gecse bundan mutlu mi olacaksiniz abinin yanina sen oturdun ailece yemege ciktiniz diye. Sizde bi kadinsiniz yarin obur gun sizinde basiniza sizin dusuncenizde biri gelince tavriniz ne olacak merak ediyorum.
Daha önce de yazdım abimin hayatında , ilişkisinde hiçbir şekilde söz Hakkı'm yoktur diye;aralarını bozacak hiçbir söz söylemek istemem diye.bunlar beni rahatsız eden hoşuma gitmeyen davranışlardı bi kere "abi bak bunlar çok kötü şeyler bence"demedim aksine 'dikkatsiz davranmışım,hata etmişim'dedim . Sadece bir kere sence bu alınganlıkları normal mi diye sorduğunda garipsediğimi söyledim .
Benim derdimin abimin yanına oturmak olduğunu mu sanıyorsunuz allaaşkına? Aile yemeğine çıkalım ama sakın sevgilin gelmesin biz bize olalım mı dediğimi sanıyorsunuz?! Yani onca mesajda kendimi anlatmaya çalıştım ya okumadınız ya ben anlatamadım
Görümcelik yapma diye belirtme sebebim bunun gibi bir çok alanda hep kardeşlerin,annen şunu yaptı diye hem bana hem abime dert yanması.işe girdim aramadım,hasta oldum gevmiş olsuna gelmediniz , annemin doğum günü geçti niye annemi aramadınız vs. Hep bir serzenişte ve beklentide olması ve Artık beni rahatsız edenleri sevgilisiyle paylaşsam bak bunlar bizi kırıyor desem halk diliyle görğmcelik yapmış olacağım , o yüzden o ifadeyi kullandım.

Bu arada "sizin düşüncenizde" demişsiniz , siz Nasıl düşündüğümü anladınız rica etsem anlatır Mısınız? Bi de dışarıdan bi göz olarak bakmak istiyorum olaya

Kardeşin yolda önden arkaya geçince yer verince görgü kurallarına uymuş mu olacak .Bunun neresi görgü kuralı bence gorgusuzluk olur.

Böyle şeyleri ancak boş işlerle uğraşan birileri takar . Bu çağdaki genç birinin böyle dusunmesi beni şaşırttı. Kizin bir işi uğraşı yok mu

Evlenene kadar değilde en azından aile arası bi yüzük takana kadar kimse onu yemeğe cagarmak zorunda değil. . Tamam üzülmus olabilir ama kimseye hesap soramaz ben böyle düşünüyorum. Araba konusuna gelince benim hiç öyle takıntım olmadı sonuçta arabada yanında otursam nolcak el ele tutuşup sarılcak değiliz ya :) o araba kullancak ben yola bakıcam ha arkadan bakmisim ha onden:) kim isterse öne biniyor eşimin anne babası yada benim anne babam varken benim öne binmem saygısızlık. Bazen dalıyorum eşim canım arkaya gecermisin der pardon canım der gülerim. Aslında bu tek koltuk kavgası değil bunun altında bana saygı duyucaksiniz ben sizin gelininizim istediğim olur tarzı düşünceler yatıyor benim fikrim bu yönde.

Daha ortada birsey yokken nisan yada evlilik gibi boyle herseye maydanoz olmak normal degil...
Esi olduktan sonra on koltugada oturur aile yemeginede dahi olur....
3 tane cocugum var boyle seyler umrumda bile degil...hahahaha kaynanama desem sen arkada otur ben kocisimle oturayim desem yuz ifadesini merak ederdim...

Evet çiftleri masada veya arabada yan yana (veya masada karşılıklı) oturtmak görgü kuralıdır. Ben önemsemem o da önemsemesin diye kestirip atmak doğru olmaz. Konu sahibine hitaben demiyorum. O demiş zaten saygı duyuyorum diye. Genel olarak yazıyorum.

Hastaneye vs gidilmiyor, bir yere yetişilmiyor. Gezme, eğlenme amacı ile çıkılmış. Birini bir yerden alacağınız zaman nezaketen arabadan inip merhaba deyip kısaca sarılıp vs. ayak üstü görüşürsünüz zaten. O sırada arkaya geçilebilir. Bunda bir gariplik yok.

İki çift olarak dışarı çıkılır, kız kıza erkek erkeğe konuşmak ister arabada giderken, o ayrı.

Ama erkeğin annesi vs de geldiğinde ideal olarak şöyle olur: Kimse öne doğru hamle yapmaz. İki taraf da birbirine yer verir ve annenin ısrarı sonucu kız öne oturur. Ama dediğim gibi, hasta olur, yaşlı olur, o ayrı.

Ayrıca, hastalıkta (kötü günde), işe girince (iyi günde) aranır, sorulur. Hastalıkta ve işe girince aranmayacak da ne zaman aranacak?

Bir yandan da takdir ettim kızı. Kırıldığı şeyleri açık açık söylemiş. Neden aramadınız kırıldım diye.

Bir de karşı taraf doğum gününde sizin taraftan birini ararsa, veya doğum günü için sizi çağırır gidemezsiniz vs., bu iki durumda da o kişinin doğum gününde de aranır.

Gelin adayı sütten çıkmış ak kaşık değil ama bazı konularda da haklı.

Kesinlikle bu durum normal degil. Yani sizinle ego savasi icinde resmen. Ciddi bisey yokken kendini aileden bilmesi falan. Kesinlikle abini bu konuda uyar uygun bir dille. Kizin istekleri cok buyuk seyler olmasa bile altinda bence dikkate alinmasi gereken durumlar var. hayir olsun

Belki elestirim sert gelmis olabilir size ama bende 24yasindayim 2tane abim var erkek arkadasimda var. Hani her durumuda gormus yasayan bi insan olarak cevapladim. Bana bu tur seyler yanlis geliyor. Mesela siz bunu dert edinmişsiniz kendinize ama hic onlarin sevgisigibi bir tabiriniz yok olaylarda. Hep kizin sizinle samimiyet kurmasindan yana dert edindigi durumlar var. Bu da gayet normal ciddi dusundugunu saygi gosterdiginizi bu tur olaylar gosterir. Tanidiginiz biri oldugunu dusunun işe girdiginde tebrik edilmeyi herkes bekler . bu onem verildigini gosterir karsi tarafa. Sizin dusunceniz derken de gorumcelik gibi tabir kullanip surekli atifta bulunmaniz bana gore yanlis bi davranis. Sizin iliskiniz degil ve surekli olaylarin icinde olmayip kiza bu sekilde onyargiyla yaklasmanizi yadirgadim. Cunku siz ayni yaş grubundasiniz boyle seyleri dert etmek icin gencsiniz. Anneniz hayiflansa anlarim ama sizin bu tavriniz gayet yanlis. Hem kizin icinde art niyet olsa kirildigini annenize de dile getirmezdi arkanizdan konusurdu. Bence onlar sevgisinin sizde abinin mutlulugunun mutluluguyla mutlu olun. Ha bana sorsaniz ben hic dert etmem kim oturmus oturmamis ama tanistigim insan ailesi tabikide hastalikta ise girme givi onemlk durumlarda aramalarinibeklerim bende ayni ozeni gosteririm.

Bizde de bir değişik versiyonu var gelin olarak aynı ego aynı tripler kardeşimi uyarıyoruz tabii biraz edep adap öğret diye sonra düğün yapıldı falan biz ufak ufak laf sokmaya başladık yani sizin deyiminizle görümcelik yapmaya başladık :KK11: her gördüğümüzü kalbini kırmadan söylemeye başladık o öyle değil bu böyle olmaz vs vs biraz direndi ama şu an iyi en azından biraz yol yordam öğrendi bu ne ayol herkes kendini bulunmaz hint kumaşı sanmaya başladı.. Yap valla görümcelik böylesine haktır mübahtır tüyoda veririm :KK48:

merhabalar :)
Benden üç yaş büyük bi abim var,çok iyi anlaşırız,hem abim hem en yakın arkadaşımdır . İki yıldır bi ilişkisi var , birbirilerini seviyorlar ciddi düşünüyorlar,babam annem kız ile tanıştı ama henüz aileler tanışmadı bi resmiyet yok yani.
Bu haftasonu üni den memlekete döndüm , dün uyandığımda abim dışarıdaydı telefonla aradım "bu akşam ailecek yemeğe çıkalım mı ?" Dedim.tamam dedi.akşamüstü eve geldi morali bozuk.sevgilisi ben sizin aileden değil miyim neden beni çağırmadı demiş.ne diyeceğimi bilemedim o an aklıma da gelmedi doğrusu abime de öyle dedim.
Geçenlerde de kızkardeşim abim sevgilisi gezmeye çıkmışlar . Kızkardeşim arabanın ön koltuğuna oturmuş , gezmece dönüşü abimin yine morali bozukmuş,o ön koltuk benim neden kardeşin oturdu diye trio atmış sevgilisi . Hani kardeşim de üstünlük için filan yapmamıştır kesinlikle aklına yüreğine dahi gelmez öyle şeyler,tamamen alışkanlıktan binmiştir öne.bu hafta öğrendim ki anneme de yapmış aynısını :) şimdi beraber bi yere gidecek olsak ön koltuğu ona ayırıyoruz :) hayır koltuk muhabbetini de ilk defa onda duydum,ilginç geliyor sanki bi önemi varmış gibi .
Biraz uzattım,buraya kadar geldiyseniz teşekkür ederim :)

ufak tefek olaylar diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama bu davranışlar,tripler sinirimi bozuyor doğrusu,hoşlanmıyorum . Görümcelik de yapmak istemiyorum :KK43: bu alınganlıklar normal mi sizce ?
Bende 4 yillik sevgilimin ailesi ile tanistim ve araba ile bi yere gidilecekse anne baba ileyse babaya anne ile gidilecekse anneye biraktim on koltugu. Bilmiyorum ama bizde oyledir once buyuge teklif edilir. He suan hamile olduum icin nereye gidersek gidelim arkaya oturamiyorum cunku bulantilarim cok ona ragmen yillardirda hep sorarim yani sen otur diye.. Cok sacma bi trip ve saygisizca bence..

ama dogru
kızkardesınız one oturuyor gelın adayı arkada tekmı oturuyor? anlamadım

ne olacak yani arkada otursun. ön koltuk da arka koltuk da aynı araba değil mi neticede :)) adam ailesiyle tanıştırmış içlerine almış gezmeye götürüyor seni. arkada otursan ne kaybedicen. zaten konu sahibi gibi ben de bu koltuk muhabbetini saçma buluyorum. bir kere arabada bir büyük varsa ön koltuk onundur. su götürmez bir gerçektir bu. anneye bu yüzden trip atmak da ne demek? dur bakalım evli değilsin sen henüz. valla benim sevgilimin oğlu her zaman ön koltuğu teklif eder bana, ben de eğer erken ineceksem sen geç ben inicem derim. ne farkeder yani otursam ne oturmasam ne. bunun iktidarla gücü ele geçirmekle ne ilgisi var. sapsaçma bişi. arama olayına gelince de, sevgilimin ailesiyle tanışıklığım var, beraber yemek yemişliğimiz de var kırk yılda bir. ama bayramlarda özel günlerde aramayız birbirimizi. cenazem oldu aramadılar o kadar samimiyetimiz yok bizim. doğru olan da bu bence. hiç de beklemedim arasınlar diye. sonra, aile arasında bin türlü toplantıları olur, çağırmazlar beni. önemli değil. sevgilime de tek kelime etmem. ki 4 yıllık ilişkimiz var bizim. kız aşırı saçma davranıyor. kırılsa bile bunları dile getirmek için henüz zamanı değil.

Yüzük ya da evlilik gibi saçma biseyi beklemeye ne gerek var dandirik yemege cagirmak icin.. Bu yüzden trip atmak da cok sacma ama. Ciddiye aldiginizi göstermediginiz icin kendini zorla ciddiye aldirtmaya çalışıyor işte. Bir iki tane düşünceli hareket yaparak onyargisini kırabilirsiniz abinizi doldurmak yerine. Yapıcı olmakta fayda var.

önemli olan araba değil sevgilisinin yanında oturmak istemesi bence. ben olsam ben de bozulurdum şahsen.
ayrıca hayırlı olsun diye aranmadığı için trip atması da normal. beklenti içine girmiş olabilir, önemsendiğini hissetmek istiyor demek ki. bu da size önem verdiğini gösteriyor.
bence siz de trip atıyor diye abinizin aklına o fikri yerleştirmek yerine hak verdiğinizi söyleyebilirsiniz.
yemek için de davet etmenizi beklemiş olabilir dediğim gibi, önemsendiğini hissetmek için. trip atması yanlış sadece.
bir de şöyle bir şey var, trip atmak farklı bir şey bu durumun onu üzdüğünü sevgilisine belirtmesi ayrı bir şey.
abinizin de herşeyi siz sorduğunuzda bile olsa gelip anlatması çok doğru gelmedi bana.
o anlattıkça size de eleştiri hakkı doğuyor.

abiniz bu konulardan dolayı trip atıyor diyeceğine, b"undan sonra sen arkada otur kardeşim sevgilim önde otursun", annenize "bi hayırlı olsun diye ararsan iyi olur" ya da ne biliyim "yemeğe onu da çağıralım hadi arayıp söyle" demesi ddaha doğru gibi sanki.

Belki elestirim sert gelmis olabilir size ama bende 24yasindayim 2tane abim var erkek arkadasimda var. Hani her durumuda gormus yasayan bi insan olarak cevapladim. Bana bu tur seyler yanlis geliyor. Mesela siz bunu dert edinmişsiniz kendinize ama hic onlarin sevgisigibi bir tabiriniz yok olaylarda. Hep kizin sizinle samimiyet kurmasindan yana dert edindigi durumlar var. Bu da gayet normal ciddi dusundugunu saygi gosterdiginizi bu tur olaylar gosterir. Tanidiginiz biri oldugunu dusunun işe girdiginde tebrik edilmeyi herkes bekler . bu onem verildigini gosterir karsi tarafa. Sizin dusunceniz derken de gorumcelik gibi tabir kullanip surekli atifta bulunmaniz bana gore yanlis bi davranis. Sizin iliskiniz degil ve surekli olaylarin icinde olmayip kiza bu sekilde onyargiyla yaklasmanizi yadirgadim. Cunku siz ayni yaş grubundasiniz boyle seyleri dert etmek icin gencsiniz. Anneniz hayiflansa anlarim ama sizin bu tavriniz gayet yanlis. Hem kizin icinde art niyet olsa kirildigini annenize de dile getirmezdi arkanizdan konusurdu. Bence onlar sevgisinin sizde abinin mutlulugunun mutluluguyla mutlu olun. Ha bana sorsaniz ben hic dert etmem kim oturmus oturmamis ama tanistigim insan ailesi tabikide hastalikta ise girme givi onemlk durumlarda aramalarinibeklerim bende ayni ozeni gosteririm.
Anladım teşekkür ederim cevapladıgınız,farklı bakış açısından bakma ihtiyacım var bu konuda.
Evet içinde bir bulunmadığım durumları dert ediniyorum Çünkü içinde bulunduğum durumlar ben de önyargı oluşturdu,evet.
Beraber olduğunuz her ortamda bi eleştirme ve laf sokma vardı;mesela kardeşinin doğum gününde ben de vardım herkese bana "müstakbel ailemin soğuk insanı" olarak tanıttı;benimle ilgili böyle düşünüyor olabilir sorun değil bunu benimle paylaşabilir ama on kişi oturulan bi masada aman büyük kardeşi de ailenin en soğuğu ya diye gözümün önünde dedikodumu yapmış biri,evet art niyeti yok ams pek dilinin ayarı da yok :)
Benim soğuk mizacımın da etkisi olmuş olabilir belki bir durumlarda;biraz da daha sıcak yaklaşmalıyım belki

ama dogru
kızkardesınız one oturuyor gelın adayı arkada tekmı oturuyor? anlamadım
Şöyle oluyor , küçük kardeşim ve abim sevgilisiyle buluşacak abim ile evden çıkıyorlar;sevgili bi alışveriş merkezinde onu kapısında alıp yemeğe gidecekler bu olay sırasında oluyor koktuk muhabbeti

Back
X