Görümce sorunsalı

serzeniss3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
24
4
1
42
Merhaba arkadaşlar,
Destansı uzun uzun yazmak istemiyorum ama bir taraftanda içimi dökmeye ihtiyacım var.Eşim 2 kardeş, ablasından yana dertliyim.İlk çocukları görümce olduğundan bunu epey bi pofpoflamışlar her istediğini yapmışlar vs..Evli farklı ilde oturuyor.Bizde farklı ilde oturuyoruz.Kısacası herkes farklı illerde.Benim sorunum samimiyetsizliğe gelemiyorum yapay davranamıyorum ailesinede saygısızlık etmiyorum ama kabullenemediğim sinirlendiğim noktalar var..Görümcede samimiyetsizlikler tutarsızlıklar goruyorum,ailesinide yönlendiren yöneten bu.Eşim adil davranıyor haklıya haklı haksıza haksız der ondan yana sorunum yok o yüzden ailesi tarafından sevilmezde.....
Samimiyetsizliğine en güncel örnek; görümce geçenlerde bize geldi (kendi isteğiyle tüp bebek yaptirdi sorun yoktu çocuk olmasinda) ikiz gebeliği ve tehlikesi olduğu halde..Gelmedende kızımızı (yeğenini)özlediğini daha sonra daha ağırlaşırım gelemem,eşimde yurtdisina cikiyor diyerek.(eşi daha sonra gidecekmiş yurtdısına eşi evde bu burda) Çok zamansızdı ziyaret(cok yoğundum biliyordu) ama ben yinede özlemiştir kız niyet etti gelsin dedim. 15 gun bizde kaldi..2gün full gezdi o halde arkadaşında falan kaldı.Midesi bulanan orası burası ağrıyan tehlikesi olan bilmem ne..sözde..Bide tabi gelmeden plan yapılmış kayınvalideyide ayarlamış..Hiç ince düşünce yok ne onda ne annesinde..Ters bi zamanda geldik bari yardımcı olalım falan diyen yok.Kayınpederimin hakkını yiyemem bazı şeylerde düşüncelidir..zaten kv kple geldiğinde farklı kızıyla geldiğinde farkli oluyor..Gezmeden geldikten sonra laf arasında şuraya gittim buraya gittim ben buraya gezmeye geldim zaten demezmi ben biliyorum senin zihniyetini insanın fikri neyse zikride o..Özleyen ölüp biten sevgisini sığdıramayan yeğenini görüntülü arar kardeşini sık sık arar..geçiniz efendim o ayakları.

Fikirlerinize ihtiyacım olan kısım eşimin çok kuvvetli bi bağı yok hep ben derim ara sor,onlarda akıllarına geldikçe arıyorlar sağolsunlar.İlk torunları güya.Arada köprü olmaktan yoruldum.Benim babam yok.Babam yerine koydum.Cocugum dedesini tanısın bilsin istiyorum kendi babamı tanımadı cunku.
Kayınbabamla konuşayım kızımıza bi hesap açtırdık oraya zaman zaman çorbada tuzu bulunsun destekleri olsun diyorum..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun geleceğine katkısı olsun..söylesemmi diye kalıyorum yüzgöz olmamak için sonra aile değilmiyiz söyle gitsin diyorum gönderebilecek durumdalar..Eşim minnet etmiyor umursamıyor gulluk gulistanlik gosteriyor..bende çalışıyorum..Görümceninkiler daha doğmadan çok kıymetli neler neler konuşuluyor yapılıyor..gozyaşıyla işini yürütüyor..bizim evladımıza neden yapılmasın..abes mi olur?

Edit 1: Kp ile konusma fikrinden vazgeçtim.Kendi basimizi kasimaya devam.Daha sonra konuşulacak lafı yapılacak konu olmasın.Gorumceninde olumsuzluklarini gormemeye calisacağım.En azından deneyeceğim.Aradığım samimiyeti birde böyle bulmaya çalışıcağım.

Edit 2:Olumsuz şeyleri görmemekten burdan başlamalıyım sanırım.Insanlar aynı fikirde olmadığımız için yerden yere vurmaya çalışıyor.Empati duymamak için elinden geleni yapıyor.Medeni insanlar karşılıklı konuşabilmeli halbuki.Aynı fikre sahip olmayabilirsin ama anlamaya çalışıp hoşgörüyle saygıyla fikrini beyan edebilirsin.Yok illa laf sokucam öfkemi kusucam dersen o da bi iletişim yöntemi tabi.

Son düzenleme:
Çocugun gelecegı senı ılgılendırır. Kpin parasına güvenip yapmamışsındır heralde çocuğu. Kp in parası olmasa napıcaktın? Çocugun gelecegı olmayacak mıydı?
Adamın parası ıstedıgıne ıstedıgı kadar verır. Ha tabıkı doğrusu evlat ayırmamaktır ama gidip ağzınızla para ıstemeniz ayıp ötesi hele ki eşiniz minnet etmezken. Sizin baya canınız sıkılıyor ki kendınıze dert arıyorsunuz. Yok köprü oldum, yok yoruldum, yok köprüleri yakıcam filan... Siz yokkende onlar aileydi bilmem farkında mısınız? İlişkileri sıkı veya değil bu sizi ilgilendirmez niye kendinize görev bildiniz bunu anlamadım. İster arar, ister aramaz yani.

ben kimseden beş kuruş beklemedim bu saatten sonra da beklemem. ne kendim için ne çocuğum için.
sana tavsiyem sen de beklentini sıfırla.
evlat ayırımında bir günah varsa soracak kişi de sen değilsin.
benim çocuğumun geleceğine de para verin deme hakkın da yok.
tırnağın varsa başını kaşı yoksa kimseden tırnak bekleme..

Görümceniz illaki yeğenini özlemiştir.Ama gelmişken de eee sizde evde yoksunuz gezmiş ne olacak yani.Bunun neresi sorun.
Ayrıca kp niz yapıyorsa kendi kızına yapıyor sizin ailenizde size yapsın ne var bunda.
Haa derseniz ki eşime yapılmıyor koca adam minnet etmedikten sonra ailesiyle siz yüzgöz olmayın bu konularda.

ben bir sorun göremedim, kadın ağırlaşmadan hem sizi görmek hem gezip tozmak istemiş doğrusu da bu, ikizler doğunca bir süre rahat rahat gezemeyecek,
maddi yardım kısmına hiç girmiyorum zaten, evlenip çoluk çocuğa karışmış insanların hala ailelerinden maddi beklentileri olmasını hiçbir zaman anlayamadım, anlayamayacağım.

1. Çocuğunuzun geleceğini sağlamak sizin göreviniz. Gönünden kopup veren verir, siz talep edemezsiniz.
2. Gorumce gezmeye gelse ne olur, butun gün evde oturup sizi beklese ne olur? Siz niye bu kadar dert ediyorsunuz?
3. Siz neden kendinizi helak ediyorsunuz eşinizle ailesi arasında köprü olsun diye? Eşiniz ister kurar ister kurmaz, onun ailesi.
4. Ortada dert göremedim.

Ben sizi çok maddiyatçı buldum kusura bakmayın..Kaç yaşına gelmiş insanlar kime isterlerse ona yardım ederler..İnsanlar sizden yada eşinizden değil kızından yakınlık görmüşlerdir ona yapıyorlardır.. Kimsenin parasını tasarruf hakkına sahip değilsiniz..Siz onların evladı değilsiniz isteme hakkına sahip değilsiniz..kendi ailenizden de para isteyin ozaman madem ??? Sizin bakış açınıza göre evladınızın geleceğini kv kp düşünmek zorundaysa sizin anne babanız da düşünmek zorunda..

Benim kayınpeder eşimden bi dünya para almış, şimdide borç bulup kızına yolluyor. Biz ona bile ses etmiyoruz kendi parası bize bulaşmasın diye. Sizin talebinizi saçma buldum. İçinden gelseydi yapardı. Etrafımda çok arkadaşımvar çocuklarının tüm ihtiyaçlarını kendi ebeveynlerine yıkan. Öyle saçma geliyor ki bana. Başkasına minnetim olacaksa çocuk yapmam ben.

Bence sizin bakış açınız çok farklı, ben pek beğenmedim açıkçası. Kimseden o şekilde para istemeyin bence. Sizin çocuğunuza bakmanız sizin sorumluluğunuzda, KP'nin böyle bir zorunluluğu yok. İstemek de bana çok ayıp gelirdi.

Ayrıca görümcenizde bir hata göremedim ben. Abisinin evine gelebilir, canı isterse de dışarda gezebilir. Bu niye sizin gözünüze battı anlamadım. Onun çocuğu şimdiden kıymetli falan diyorsunuz da tabiki de kıymetli olucak. Başka türlüsü doğru olmazdı zaten. KP de kızına, torununa her türlü desteği olabilir. Size de bu konuda laf düşmez. İçinden gelirse kendi isteğiyle sizin çocuğunuza da yardımcı olması doğru olur ama sizin bunu bu şekilde talep etmeniz hiç yakışık almaz. Bence sadece kendinizi düşürürsünüz. Eşinizin ailesine bir önyargınız var gibi geldi bana, bunu yenerseniz daha mutlu olabilirsiniz.

aynı durum bende de var
yapışkan sümükümsü farklı ilde yasayan bir gorumcem var
sizinkisi gelıyormus
bizimkisi evlendik 4 yıl olacak sadece bir kere geldi
ama her seferınde kardesım benım en kıymetlim der
kocama gecenın bır vaktı mesaj atar
bitanemmmmmm senı cok ozledım der
bı foto at da içim rahat etsin ablammmmmm yazar
bu yazdıklarının devamına kalp koyar elli tane öpücük koyar
seni cok seviyorum der

gecenın bı vaktı eşime iki cocugunun resmini atar
eşim eger watsapa girmezse, 5 dakıka snr arar,
ablammmm uyudun sandım da ondan aradım yegenlerının resmını attım sana bı bak dayıları der
biri 10- biri 13 yasında ıkı yegenı var eşimin

eşim evlenırken abla sürekli, bu cocukları unutmak yok di mi ablamm,
görümce boşanmış benim
bu cocuklar babalarına bile kızgın değiller sana kızgın oldukları kadar der,
veletlerin kızgın olmasının sebebi de eşimin benle evlenip babasının evinden ayrılması
cocuklar kırgınlarmıs , dayıları evlendi diye

bu görümce bir firmada satıs yoneticisiydi
eşim evlenınce işi bıraktı
kv kp ile aynı evde yasıyor 10 yıldır, bosandıgından beri
kp aylık gelırı 15 bın tl civarı
cocuklar baleye gider, dansa gider
nişantasında en ıyı kurslara gider
bu gorumce en luks mekanlarda takılır
cocuklar ozel okula gider
bi hastalansalar nişantasının en pahalı dr una giderler hepsi de
tamam gitsinler

ama biz evlendık , eşim birkac ay snr işsiz kaldı
bir kere ne gorumcem aradı, ne kv
insan 100 tl bile yollamaz mı oğluna
kiradaydık bir de düşünsene.

ama bu bencil insanlar her telefonda, oğlum kardeşim diye ağlarlar
kv sürekli arar torunlarını anlatır eşime,gorumce arar cocuklarını anlatır

bizim cocugumuz olmuyor
eşimden kaynaklı
gecen kışın , ilk defa kv ve gorumceye anlattım tepkılerı ne olacak dıye
inanır mısın
bir sene gectı bir kere ne eşime ne bana e yaptınız demediler
olursa da saglıksız bebek olurmus dedim.
hiçççç umurları olmadı ama o cocukları süreklı gozumuze sokarlar

eşimi gercekten sevdiklerını düşünmuyorum
sevselerdı annesı de koskoca ablası da
biz iki kere ev tasıdık
bir keregelır de bir işin ucundan tutarlardı
destek olurlardı, bir işimize yardımcı olurlardı
ama lafta sözde bizi bunlardan cok seven kımse yok
4 senelık gelınım
kv evıme geldıgınde daha bır kürdan almamıstır

ama geldıgınde hep anlatır
torunlara organık yumurta alırım
kız pastırmacı, pastırmasız kahv etmez
oğlan antep fıstıkcı
portakalları kasa ıle alanyadan getırtırım
tavuk ankaradan gelir , et doğudan
çocuklar organik yesin diye

e oğlun da üvey işte
anca cok sevıyoruz, çok özlüyoruz
anemmmmm, ablammmmmm derler kalp koyarlar bitti

Seni çok iyi anlıyorum
çokkkkkkk iyi hem de.

bu tarz ınsanlar bencil , iki yüzlü insanlar

Kayınpederiniz kızına destek olmak istemiş olmuş size destek olmak zorunda değil
Görümceniz de gezmeye geliyordu madem kabul etmeseydiniz biliyorduysanız eğer
Zorunda değil tabiki kızına destek olmasıda bir seferlik birşey değil.O ağlayarak numaralarla işini yürütüyor zaten.Sorun gezmesi değil yeğenine ozleminden gelmiş gibi yapip samimiyetsizligi.

Aile bağları kuvvetli olsun diye.Heh doğrusu şu ki evlat ayrımı bariz var.
Torunu için sonuçta o düşünemiyor tabiki kimseye guvenerek yapmadik bu zamana kadarda gormedik gormeyizde soylemedikce.

Kpden para dilenmek?! Ben asla yapmam ama siz kendinize yakıştırıyorsanız buyrun. İsteyenin bir yüzü kara vermeyen zenci.

O bize gelse dese dilenmekmi olurdu?

Oylede yapiyoruz basimizi kaşiyoruz ama haksizlik oldugunu dusunuyorum.

Hic olmadim bu zamana kadar.O sebeptende dusuncede suan.Gezmesi sorun degil sorun ince dusunmemek sorun samimiyetsizlik.

Duyduğum en saçma şey
Sakın isteme
Adam içinden gelse verir zaten
Görev gibi ne o öyle kızımın hesabına her ay para yatır
Çocuk tamamen anne baba sorumluluğundadır
Yoğunlukta yorumlar istememe tarafindan.Sagligimiz yerinde oldugu surece muhtac etmeyiz kimseyede.Benim dusuncemde olum var kalim var dursun bi kenarda fenami olur.du.

Aileler tarafindan bize bisey yapilmasin beklentisine girseydik cok daha kotu zamanlarimiz vardi..Torun icin kotu bir fikirmis demek.
Sorun;ben ayni zamanda okuyorum sinavlarimin oldugunu bildikleri halde zamanlamayi boyle secmeleri ozledim demeyle gelip samimiyetsizlik yapmakti.

Kayınpederinizin kendi kızı, kendi ağzınızla diyorsunuz eşinizin bağları kuvvetli değildir. Kızını daha çok önemsiyordur. Ayrım yapıp yapmamak onun sorunu. Herhangi bir talepte bulunmanız çok saçma. Ve anlatım tarzınızda bunu bir mecburiyet olarak algılamışsınız. Şaşırdım. Siz de kendi babanızdan isteyin. Eşiniz isterse ister kendi babasından. Kayınpederiniz size dese ki "Kızıma verdiğim paradan sana ne gelinim, o benim kızım" dese ne diyeceksiniz. Benim babam kardeşime de yardım eder hatta şimdiye kadar 100 milyarlık yardımı oldu zordaydı ama hiçbirimiz bir şey demedik. Çünkü gerekiyordu. Demeye de hakkımız yok. Tersine sevindim. Ha keyfi bir yardımda bulunacaksa da gelini yerine beni tercih eder illa ki. Siz de babanızdan isteyin.

Görümcenize gelince yeğenlerini tabi ki özler, aranoza fesatlık sokmadığı, huzursuz etmediği sürece arada bir gelmesi doğal değil mi? Arkadaşlarını da gezebilir. Ne kadar rahatsız olmuşsunuz. Ben yeğenlerimi kamera açıp da görürüm, gidip de görürüm. Hem de çok ama çok özlerim. Gayet doğal. Gelmişken arkadaşlarını görmek, gezmek samimiyetsizlik değildir. Eşinizin kardeşi, ara sıra gelmesi sizi rahatsız etmemeli. Çok saçma geldi düşünceleriniz ve hırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…