- Konu Sahibi serzeniss3
-
Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuyBunu başarabildiğiniz için sizi tebrik ederim.Bu da bir bakış açısı denemeye değer olumlusunu görüp olumsuzu takmamak görmemek.İlla benimde hatalarım olmuştur hiçbirimiz sonuçta sütten çıkmış ak kaşık değiliz insanız sonuçta.Ve biz kabul edilsede edilmesede aileyiz.
vur dedik öldürdün lafı size cuk oturdu. Okadar saçma fikirleriniz varki kusura bakmayın yani. Siz de gelinmişsiniz ama görümce tarafınızla kendinizi de bütün gelinleri de rezil ettiniz . İşte görümcelerin sorunu bu benim babamm yapmak zorunda benim anam vermek zorunda vs ama erkekler ağzını açmaz. Eşleri söylese de sesleri çıkmaz babam vermek zorunda diye düşünmez.Ben kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı olarak görmedim hissettirmediler de öyle birşey sağolsunlar ağızlarından kızım kelimesi eksik olmaz.Ama siz kocanıza ailesi hakkında ağzını açamayacak kadar , görümcelerle ilişkiniz sadece hizmetten öte gidemeyecek kadar kadar ezik bir gelinsiniz , öyle hissettirilmiş eşiniz ve ailesi tarafından yazık üzüldüm sizeSanırım anlatamadım. Bana bakmak zorundalar demedim. Kimse bana bakmak zorunda değil annem babam olsa bile. Ama bana bakıp geçimimi sağlasalar bile (bile diyorum) bu kardeşimin karısını ilgilendirmez çok olsa kardeşimi ilgilendirir. Evet ben de gelinim 2 tane görümcem var başımın üstünde de yerleri var. Geldikleri zaman ister beni görmeye gelirler, ister gezmeye gelirler ben sadece onları iyi ağırlamakla sorumluyum asla bir işin ucundan tutup bana yardım etmek zorunda da değiller. Ve evet eşimle ailesi arasında olan bir olayda ben ''dış kapının mandalıyım''. Ayrımcılık yapıyorlarsa bu eşimin derdi. Görümcelerime yardım edip bize etmiyorlarsa bu eşimin derdi. Eşim onlara minnet edip yardım istemiyorsa affedersiniz ama bana b... yemek düşer. Aile olmamız milletin malında mülkünde söz sahibi olduğum anlamına gelmez. Kayınbabam ister oğluna harcar, ister kızına bana ne adamın keyfinin kahyası mıyım? Benim tek görevim eşim benimle dertleşiyorsa onu dinlemektir. Ona ''ailenden yardım iste.'' deme hakkına bile sahip değilim. Lazım görse kendisi ister. Haddime değil anlatabildim mi? Zira aynı durum eşim için de geçerli. Ailem ister bana yardım ederr ister kardeşime. Buna dertlenip tasalanmak eşimin haddine değil.
Eşim minnet etmediği halde ben ailesinden para istemeyi düşünsem var ya eşim bana yüz karasısın der... Bana yüz karası demesi için bunu aklımdan geçirmem bile yeterli. Artık konumunuzu siz değerlendirin.
Peki görümceniz kendi babasından para alıyor. Siz de görümcenizin babası yerine "kendi babanızdan" para almayı deneseniz?
AA ama bir dakika Türk kültürü degil mi? Telli duvaklı gelin geldiniz, bakacaklar tabi size de çocuğunuza da çoçuğunuzun çocuğuna da.
Evlenselerde şımarıklık yapmaya bencil olmaya devam ediyorlar.vur dedik öldürdün lafı size cuk oturdu. Okadar saçma fikirleriniz varki kusura bakmayın yani. Siz de gelinmişsiniz ama görümce tarafınızla kendinizi de bütün gelinleri de rezil ettiniz . İşte görümcelerin sorunu bu benim babamm yapmak zorunda benim anam vermek zorunda vs ama erkekler ağzını açmaz. Eşleri söylese de sesleri çıkmaz babam vermek zorunda diye düşünmez.Ben kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı olarak görmedim hissettirmediler de öyle birşey sağolsunlar ağızlarından kızım kelimesi eksik olmaz.Ama siz kocanıza ailesi hakkında ağzını açamayacak kadar , görümcelerle ilişkiniz sadece hizmetten öte gidemeyecek kadar kadar ezik bir gelinsiniz , öyle hissettirilmiş eşiniz ve ailesi tarafından yazık üzüldüm size
Ne kadar tanıyosunuzda yaftalayıp duruyorsunuz.Yapmacıklıktan girip kendinize bakınızdan çıktınız.Bu ne önyargı.helal olsun size bir kendinize dönüp bakmadınız
Ben öyle bakan görmedim.Bakmayı talep eden bir gelin olmadım.Kendi başımızı kaşıdık.Görümcede öyle yapabilirdi ..Veya yapılıyorsa bir tarafa diğer tarafada yapılabilirdi ayrımsız adilce..
Samimiyetsizlikle gözyaşlarıyla işini yürütüyor.Alan memnun veren memnun bana da ne oluyor dimi ama..
Türk kültürüne göre gelin susup otursun dış kapıda kalmaya devam etsin herşeyi sineye çeksin hizmette kusur etmesin herkesi hoş tutsun..görümcelerde sömürsün..gelinlere söylendiği gibi onlarda biraz ayakları üzerinde durmayı denese..
Aileyiz tabiki ama gelin ailenin en zayıf halkasıdır.kendimizi asla ezdirmemek şartıyla olumlu olursak aslında herşey yerine oturuy
or daha bi aile olduğunu anlıyorsun.görümceni de tüm olumsuzluklarıyla kabul ettiğimizde aile oluyoruz.bilmem anlatabildim mi ? Neyse allah herkese huzur mutluluk versin.
vur dedik öldürdün lafı size cuk oturdu. Okadar saçma fikirleriniz varki kusura bakmayın yani. Siz de gelinmişsiniz ama görümce tarafınızla kendinizi de bütün gelinleri de rezil ettiniz . İşte görümcelerin sorunu bu benim babamm yapmak zorunda benim anam vermek zorunda vs ama erkekler ağzını açmaz. Eşleri söylese de sesleri çıkmaz babam vermek zorunda diye düşünmez.Ben kendimi hiçbir zaman dış kapının mandalı olarak görmedim hissettirmediler de öyle birşey sağolsunlar ağızlarından kızım kelimesi eksik olmaz.Ama siz kocanıza ailesi hakkında ağzını açamayacak kadar , görümcelerle ilişkiniz sadece hizmetten öte gidemeyecek kadar kadar ezik bir gelinsiniz , öyle hissettirilmiş eşiniz ve ailesi tarafından yazık üzüldüm size
Doğru. Bakış açılarımız çok farklı. Beni ilgilendirmediği müddetçe eşimle ailesi arasına girmem, eşimin de ailemle arama girmesine müsaade etmem. Yani bu durum tek taraflı değil yazdığım şeylerin hepsi eşim için de geçerli. Bunlar bizim için görev değil de, her evlilikte olması gereken sorumluluk bence. Eşlerin birbirine olan saygısı ve sorumluluğu diyoruz biz buna.Demekki yeryuzunde hicbir gelin aileden hicbir damat aileden gorulmuyor sizin bu soylemlerinize gore.Bu sizin yaşam biciminiz..Siz onlari iyi agirlayip hoş tutmayi gorev edinmissiniz.Siz evliligide gorev edinmissiniz.Benim bakis acimda hic oyle degil.
Kayınpederimle konuşayım diyorum kızımıza bi hesap açtırdık oraya her ay belli bi miktar yatırsın çorbada tuzu bulunsun bari böyle destekleri olsun..kiradayız okula tonla para her ay masraf bitmiyor..çocuğun bari geleceğine faydaları olsun bize yok..
Görümcenin yaptığını savunmuyorum bak. Samimiyetsiz bir insan olabilir kabul. Ama yardım talep ediyorsa en azından kendi ailesinden talep ediyor annesinin babasının başına silah dayamıyor vermesin canım onlar da? Yardım etmesinler madem görümce sömürüyor. Ama işte kv niz kb nız o parayı yine de görümceye veriyorsa kim ne diyebilir ki verme mi diyeceksiniz kp inize? Eşiniz bile bunu demiyorsa denilir mi yani bu? Şunu deseniz anlarım.Ben öyle bakan görmedim.Bakmayı talep eden bir gelin olmadım.Kendi başımızı kaşıdık.Görümcede öyle yapabilirdi ..Veya yapılıyorsa bir tarafa diğer tarafada yapılabilirdi ayrımsız adilce..
Samimiyetsizlikle gözyaşlarıyla işini yürütüyor.Alan memnun veren memnun bana da ne oluyor dimi ama..
Türk kültürüne göre gelin susup otursun dış kapıda kalmaya devam etsin herşeyi sineye çeksin hizmette kusur etmesin herkesi hoş tutsun..görümcelerde sömürsün..gelinlere söylendiği gibi onlarda biraz ayakları üzerinde durmayı denese..
Sanirim yorum yapanlarin çoğu gorumce!.
Hay ağzınıza sağlık...Yorumlarınızı okudum.
Siz görümcenizi kıskanan bir gelinsiniz. Hem de maddi açıdan.
Görümceniz kp ve kv'nizin kızı, istedikleri kadar para verebilirler. Senin ailen de sana versin! Ne diye sorun yapıyorsun.
Yorum yapanların çoğu görümce demişsin. Evet ben bir görümceyim üstüne bir de gelinim. Benim yengelerim de aynı senin gibi para para diye diye yedi bitirdi babamları. Rahmetli annem oğluma 1 kazak örse demediği lafları bırakmazlardı. Kıskançlıktan geberirlerdi.
Halbuki onlara on misli yapılırdı yine de gözleri doymazdı.
Sende, senin olmayan paranın davasını ne güdüyon anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?