Görümce sorunu

Ayrıca kp de haksız.Ama ayrım yaptığı için değil,küçücük çocuklara para verdiği için.Bir yerde yazmışsınız anlıyorlar paradan diye.Kusura bakmayın ama bu yetiştirme tarzına bakar.Benim yeğenim 3 yaşında.Asla para bilmez.Bir şey verilmek istendiğinde para değil istediği bir şey verilir.Çikolata,bebek,şeker gibi.Para istemez bile.Bilmez çünkü.Büyüklerin kazandığı ve tutumlu kullanılması gereken şey olarak bilir.Bence benim çocuğuma niye vermedi diye düşüneceğinize benim çocuğuma para vermeyin,alıştırmayın diye uyarıda bulunun.

Ben fikrimi soyledim.

Sizinki normal ama kuzu ogrenmis renkleri soyluyor tabi. Anneanne bana mavi para ver annemle falanca alacagim deseydi supheli olurdu
Neden şüpheli ? Biz birşey alacağımız zaman para biriktiririz 2-3 yaşından beri .biriktirdiğimiz parayla o anki ihtiyaçları, istekleri neyse onu alırlar.top alacaz , paten alacaz vs. Hedef koyuyorlar kendilerine.Anneanneyi dedeyi gördüklerinde anlatıyorlar onlar da 3 lira 5 lira neyse destek olurlar. Bu ayıp değil suç değil. Sonuçta komşuya anlatmıyorlar.

Supheliyi o cumlede ne anlamda kullandigimi anladiginizdan emin misiniz? Bu aciklamaniz gereksiz oldu cunku de.

Demez ,yapmaz . O kadar kati kelimeler ki.. Bu kadar kesin konuşmamalı diyorum sadece. Herkes her şeyi yapabilir.
2 yasindaki bir cocuktan bahsettigimiz icin herkes her seyi yapar diye dusunmuyorum ben. Siz farkli fikirde olabilirsiniz elbette.

Ne anlamda kullandığınızı gayet iyi anladım ama siz okuduğunuzu anlamamışsınız.
O konusma baska bir uye arkadasla aramizda. Annenin cocuga ogretip anneannesinden para istemeye gonderilmesiyle ilgiliydi. Ben de anneye siz supheli degilsiniz diyerek espri yapmistim? Sizin icin sakincasi yoktur umarim.

2 yasindaki bir cocuktan bahsettigimiz icin herkes her seyi yapar diye dusunmuyorum ben. Siz farkli fikirde olabilirsiniz elbette.
2 yaş diye belirtmedik,çocuktan bahsediyoruz şuanda kısıtlama yapıyorsunuz kendinizi haklı çıkarmaya çalışmak için.neyse uzatmaya gerek yok iyi akşamlar

Niye dert ettiniz ki bunu çocuk da anlar.ileri de ona kimlere daha düşkün olacağına karar verir. İçinizde.tutun birşeyleri kimse çocuklarımıza özel birşey yapmak.zorunda değil. Hayatta her türlü duygu var. O da öğrensin. Bence siz de öğrenin :)

Para en pis şeylerden biri, el kadar bebeğe hiç yaklaştırılmamalı . El kadar bebe üzerinden tatsızlık çıkarmayın , besbelli ki kıskanmışsınız . Bu dünyada benim evlatlarımı kimsenin sevmesine ihtiyaç duymadan yetiştirmeye çalışıyorum hatta öyle ki babaları bile sevmek zorunda değil derim her zaman kendime . Kimseden bir beklentim olmaz böylece .
Ha yıllardır huyumdur beni de herkes bilir , kimse çocukların eline para vermedi . İsterlerse hesap açtık zaten ibanlarını biliyorlar oraya yatırırlar .
Ayrım yaptığını düşünüyorsan tepkini dedikodu yapar gibi değil de daha medeni bir şekilde ifade edin . Bence hiiiiiçççç umursamayın . Ne kadar beklenti o kadar hayal kırıklığı bunu unutmayın ama .

O konusma baska bir uye arkadasla aramizda. Annenin cocuga ogretip anneannesinden para istemeye gonderilmesiyle ilgiliydi. Ben de anneye siz supheli degilsiniz diyerek espri yapmistim? Sizin icin sakincasi yoktur umarim.
Siz şüpheli değilsiniz ama anneanne para verirsen annemle şunu alacaz derse şüpheli olabilir dediniz. Bunu dese bile şüpheli sayılmayız çünkü çocuklar konuşur, neyse,OKUduğunu anlayan bir sizmisiniz acaba ? Nedir yani bukadar kendinizi üstün gösterme çabası? Herkes herkese yorum yapma alıntılama hakkına sahip burada. Galiba siz kimseyi alıntılayıp yorum yapmıyorsunuz?

ben sizi bir nokta da hakli buldum. Insan kendi cocugu ayirima ugrayinca kötü hissediyor.Sizde üzülmüs ve duygularnizi görümce ile paylasmissiniz.
Öncelikle görümce elti kv vs den arkadas olmaz, bakin siz iyi niyetle söylediniz olay nereye geldi.
Artik görümceyi taniyorsunuz ….
Bir kez daha böyle bir durumla karsilasirdaniz da direk orada teplkinizi verin, ücüncü sahislar üzerinde yürümeyin.
Kp diger torunlarina para verdiginde "baba x (cocugunuz) basi kel mi, onu neden ayiriyorsun" deseniz mesela.
Ya da sizin cocugunuzu ayirdigini gördügünüzde" anladik öbür torunlari daha cok seviyorsunuz da gözüme sokmasaniz bari " deseniz.

2 yasindaki anlamiyor da 3 yasindaki muhasebe mi tutuyor?

benim babam da bebekkenden verirdi torununa. annesi alirdi parayi ya bezini alirdi, ya oyuncak kiyafet ne ihtiyaci varsa alirdi. buyudukce kendi almaya, kumbarasina atmaya basladi. tabiki ayirmamasi lazim. bir de uste cikmis basbayagi adam para vermemis. yoldan gecene veriyorsa torununa neden vermedi? az edepsiz sizin bu gorumce bulasmayin.

Tenezzül edip söylemem bile.
daha çok görmemezlikten gelip salağa yatarım ama ona göre de davranırım.
kimsenin ne hissettiğimi bilmesine gerek yok.
özellikle eşimin aile bireylerinden birinin konusunu diğerine açmam.
e ders olsun işte size de.
bırakın nasıl davranırsalar davransınlar.

Görümcenıze daha bişey soylemezsınız olur biter

Gorumcenin çocukları kaç yaşında? Onunkilerde 2 3 falansa seninkini ayırması iyi olmamış ama daha büyükse boşuna alınganlık yapan sensin 2 yaşındaki çocuk paradan anlamaz

Canim, seni cok iyi anliyorum.. mahlesef Benim görümcemde biraz fazla alingan ve laf tasimayi seven biri. Ben baldan kaymaktan haric birsey demiyorum. Inan bana böyle daha iyi

Onun ki de 3 yaşında ayrım yapılması üzdü beni
Ben sizi anlıyorum fakat hata burda sizde, görümceye böyle bi şey söylenir mi? Hakkaniyetli biri olmadığını biliyorsunuz bir de. Benim oğlanları da ayırıyor eşimin ailesi, eşim bile bozuluyor.. ben de bazen uyuz oluyorum ama dile dökmedim ne lüzum var ki?? Ayıp onların ayıbı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…