Görümce taraftarları bu fesatlık değilde nedir???

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba hanımlar bundan bır kac ay once eşimle bır dugune katıldık.Kücük görümcem içlerinde kendime en yakın buldugumdur.Kötünün iyisi yani kendiside evli kocasından hep sıkayetcı beni sinlr etti.Eşim yanımda oturuyor masada onun yanında da bu görümcem oturuyor eşime soruyor e abi nasılsın?nasıl gidiyor diye eşim de kötü olmam mümkün mü çok sevdiğlm karım var,cocugum var mutluyum demeye getırdı bu catlayaraktan hemen ya bız ne oluyoruz demez mı annesını kendını gostererek ne beklıyosa sınır oldum ama hıc yorum yapmadım.Eşim de siz artık dışardansınız demez mı sen de oyle bakmalısın kendı aılen ıcın akraba oluyorsunuz yanı dedi kıskançlıktan çattladı ikl de bir akraba he diyip durdu bu içimden çıkmaz falan bu fesatlık değilde nedir?

görümce taraftarı falan değilim,fesatlık değil boşboğazlık derim ben buna..görümcen boşboğaz ve patavatsız.asıl takıldığım eşinin sözleri..kendi annesine,kardeşine siz artık dışardansınız akrabasınız diyebiliyorsa...

anne ayrıdır eş ayrıdır.evlenince onu yetiştiren insanları dışarıdan biri gibi görmek çok kötü ya.seni yüceltmiş ne mutlu ama annesini ve kardeşini ne duruma sokmuş bir düşün..buna sevinmemelisin bence.

bizlerin de evlatları var evlenince bana böyle birşey deseler kahrolurdum.

Ben bişey görmedim bunda
Eşiniz hatta nerden geldiğini unutmuş
Erkekler dengeyi kuramıyor diyoruz ya cidden doğru
Ya çok anneci oluyor ya da çok hanımcı...

Geçmişte ne yaşadınız,veya neye doldunuz bu kadar bilemiyorum ama görümceniz şaka yapmış gibi geldi bana.Ben böyle bir cümleyi bırakın kardeşimi,kuzenime bile kurabilirim.
Eşinizde heralde dışardansınız lafını şaka olarak söylemiştir.Buda söylenecek laf değil çünkü.

aylar önce olan bir durumu şimdi ortaya dökmenin ne anlamı var.illa ayyy mokoko cum ne kötü kaynanan,ne kötü görümcelerin mi var densin istiyorsun

densiz bir kocan var.daha önceki bir konunda da yazmıştım.kaynananların neden sizi ayırdığını daha iyi anlamış oldum.böyle hareketlerle eşiniz ailesini kendinden uzaklaştırmış

eşin herşeyi söylemiş:) ama kız kardeş olarak o da sevgi beklemiş olbilir, ve açıkcası eşinin siz artık dışardansınız demesi hoşuma gitmedi. eşin yeri ayrı anne baba kardeş ayrı ama kopamazlar.bunların dışarısı içerisi olmaz bence.bende eşimin ailesini sevmem ama kardeşine yabancı olmasınıda istemem..sedece sezarın hakkını sezara teslim etsin:)))..yerinizde olsam görümcemi takacağıma ,eşimin bana olan ilgisine mutlu olurdum..

Ama işte o kadar boş boğaz ve patavatsızlar ki bunun gibi 3tane daha var abisi ve babasıyla 5 tane söyledigi seyden kendide pısman oldu ben kıskanclıgından bahsederken kucuk gorumcemın bıle benle tartıstı kendı aranızda halledın dedı o ayrı.Ama onları susturmanın bır yolunu bulamadı anladınız mı o da boyle bır laf ettı o anda

sizin bu olaya sinirlenmeniz tuhaf eşinizin ailesini kapı dışarı etmesi ayrı bir tuhaf görümcenizin ee biz neyiz diye sorması daha bir tuhaf..
ne tuhaf muhabbetiniz varmış :44:

anladım ama gerekirse abi olarak azarlasaydı,kızsaydı ama bu laflar çok ağır..k.valideniz adına ben çok üzüldüm.gerçekten üzüldüm.

kesinlikle fesatlık değil bir kız kardeşin abisinin lafına karşılık çok normal tepkisi eşiniz ayıp etmiş.sizinde çocuğunuz var aynısını ilerde size söyleyecek.

Ben hem görümceyim hem gelin ne eşimin nede abimin böyle bişey söylemesini tasvip etmezdim ayrıca sizde çok art niyetlisiniz.Eşinizin ailesini aile olarak görememişsiniz.

Bu yaptıkları boş boğazlıklarından,ayrımcılıklarından bu hale geldi hiç bir zamanda orta yolu bulamadı o ayrı,blze yapılan ayrımcılıkları Allah blılıyor valla aklıma geldıkce sınırlerımı bozan hareketlerı paylasıyorum

eşin bu densizliklerini senin ailene yaptığında anlayacaksın durumu

Diğerlerini bilmem ama bu açtığınız konuda sizin sinirinizi bozan kısım nedir ?
Ben aradım bulamadım
Hatta kayınvalide ve görümcenizin sinirlerinin bozulması gerekiyor bu durumda, sizin değil..

bence abartıyosun eşin de abartmış

çünkü görümcen iyi veya kötü niyetle bilmiyorum ama, kardeşinin kendisini övmesini istemiş, benim canım kardeşim falan demesini istemiş ne var deseydi. siz dışardansınız denir mi çok ayıp bence. hadi kuzen teyze falan olsa neyse ama 1. derece yakın bunlar. ilerde senin çocukların birbirine yabancı düşsün ister misin eşleri yüzünden. dinimizde bile her zaman akrabalarınızın yanında olun denir

Son düzenleme:

yanlış konu.........

Abim bana böyle bir şey söylese çok üzülürdüm.Ama bu şekilde dışa vurmazdım.
Her doğru her yerde söylenmez.

onu dogurup büyüten evlendiren kac yasına getirmiş insana sen artık dısardansın demek de nedir yahu ?

demek ki sen de onun kac senelik karısısın yarın öbür gün bir sey olsa sana da aynı kelimeyi kullanabilir. eşinde bunu gördüm ben.

seni savunur ona lafım yok ama bu savunmanın da ötesinde.

senin de evladın varmıs hos mu bu sözler sence.

ayrıca görümcene gelince de ben fesatlık göremedim şahsen. biraz patavatsız olabilir o ayrı. siz kafaya takcak yer aramıssınız.

hem görümceyim,hem gelinim hemde eltiyim.
dört tane ağbim var yengelerimle hep mesafemi korudum.ben görümceyim diye bilmişlik taslamadım.hiç bi zaman çat kapı evlerine gitmedim,özel günlerimizde hiç birini seçmedim arayıp tek tek davet ettim.yiğenlerimle arkadaş gibi oldum.

yeri geldi ağbimlerim eşlerine boşanma şakası yaptıklarında tepkii koydum.sen boşa yenge arkandayım senin bile dedim.

ha bu demek deilki mükemmel görümceyim.yengelerime sorsan belki bi dünya kötü huyumu sayarlar.

düşünüyorumda ağbim bana, varsa yoksa eşim ve çocuklarım sen dış kapının dış mandalı dese oturur hüngür hüngür ağlarım.

evli değilim,evlenince görürsün sen denileceğini de biliyorum.

ama bu kadar saçma muhabbet nasıl başlar,nasıl devam eder ve nasıl bu kafaya takılan bir sorun haline dönüşür anlayabilmiş değilim.

insanoğlu ne tuhaf bir mahluk bir kez daha anlamış oldum...

Ben bişey görmedim bunda
Eşiniz hatta nerden geldiğini unutmuş
Erkekler dengeyi kuramıyor diyoruz ya cidden doğru
Ya çok anneci oluyor ya da çok hanımcı...

Kesinlıkle oyle orta yolu benım esımde kuramadı onların yanın da benı de cokkk rencıde etmıstır.Şimdi gördü bencilliklerinide şimdilik bilemiyorum...
İyide bu kız kardes ve dıgerlerı her gorusmemızde abılerıne kardeslerıne annen babandan daha onemlı kımse yok cocugun bıle onemlı degıl mesajları verırse,bana kırk yılda bır gorusmemıze ragmen hızmetcısın geelınsın getır gotur her seyı yap tavrında davranmaya calısırlarsa benden ne ıyı nıyet bekleyebılırsınız kı aynı kardesı esım cocugumuzu gzdırıyor benımkını hıc gezdırme dıye sacma bır sıtem yaparsa hep bana cınsındelerse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…