Görümce taraftarları bu fesatlık değilde nedir???

İnsanlar sadece şimdi ki konumunu değerlendirerek yaşıyorlar. Bugün gelin ya bitti, ileri de kayın valide olunca da ona göre değerlendirecek. Şimdi gelin olarak haklı, o zaman da kayın valide olarak haklı olacak. Bu devran böyle gelmiş böyle gidecek bu konudan da anlaşıldığı gibi.
Kendi ailesini görümcesi ve kayın validesi yerine koysa, koyamaz ki? Diyebileceğini, böyle düşüneceğini sanıyor musunuz? Uzak tutulmak, dışarıda görülmek sadece erkek ailesine mahsustur bilmiyor musunuz yoksa?

böyle densizliklerle eşin ailesi uzaklaştırılacak ama kendi ihtiyaçları olduğunda da ailesi bizi umursamıyor,ihtiyacımızı karşılamıyorlar diye laf edecekler

böyle evlada değil yardım etmek,evimin kapısını bile açmam

diğer söylediklerinize tamamen katılıyorum yalnız bir erkegin karım ve cocuklarım varken kötü olmama mümkünmü demesi bence cok güzel birşey ....... keşke benimkide dese

Son düzenleme:
İnanın yaşadıklarınıza biraz objektif baksanız eşinizin bu yaptıkları için korkarsınız.Çünkü bugün ailesine yar olmayan onlara saygı göstermeyen inanın size hiç olmaz.Bu yüzden bu davranışı sakın zafer olarak görmeyin.bunun yerine kendinizi eşinize karşı koruyun derim ben.Ailesine karşı bu kadar acımasız olabilen sizde dahil kimseye acımayacaktır.ne diyeyim böylesi bir vicdana sahip bir eşle Allah sonunuzu hayır eder inşaallah...

diğer söylediklerinize tamamen katılıyorum yalnız bir erkegin karım ve cocuklarım varken kötü olmama mümkünmü demesi bence cok güzel birşey ....... keşke benimkide dese

tabii ki çok güzel bir söz.tabii ki söylesin ama başkalarının canını acıtarak değil.kız kardeşin yada erkek kardeşinin eşiyle sorunları olsa sen onun yanında eşimle çok mutluyum.eşimle mutsuz olmamın imkanı yok,diyebilir misin

ben demem zaten sorunda o ben hic bişey diyemem aksine hep bana derler hep el kızı olup kalırım neyse konunun cok dısında oldu bu :)))

Çok ayıp, bir çekirdek aile vardır, bir de geniş aile, anne baba kardeş hiç bir zaman akraba olmaz. eşin çok büyük densizlik etmiş.

bende görümceyim iki kardeşiz bir tek abim var..hem de gelinim.

düşündüm de abim sizinle akrabayız artık dışarıdansınız siz dese inanın dünyam başıma yıkılır..günlerce hatta aylarca kendime gelemem..

insanın şu hayatta güvenebileceği gönülden sevebileceği kimi olur ki ailesinden başka...

evlendim ve çok mutluyum Allaha şükür...

şimdi ben anneme aileme abime siz dışardansınız nasıl derim.ya da eşim ailesine nasıl diyebilir.

Her zaman derim hepimiz anne kv de olacağız ileride Allah önce hayırlı evlat yetiştirmeyi nasip etsin inşallah...

Son düzenleme:
kv ile bir sürü problemim var görümcem ile aram çok iyidir ama eşim böyle bir sözü söylese gaflette bulunup hemen ben toparlardım olmamış bu sözler bilmiyorum oğlunuz varmı düşünün derim veya annenizi düşünse idiniz o an alınırmıydı diye o zaman anlardınız kv ve görümcenizi aslında siz dışardasınız diyerek çok ayıp etmiş eşi ile sorunlu görümceye nisbet yapar gibi sizinle mutluluğunu abartmış gerçekten sizin onlara işiniz düşünce canla çabaladıklarında siz mahcup olursunuz .....

Son düzenleme:
Onu bunu bilmem de, eğer birisi başka birisi için "bu kıskançlıktan çatladı tabii" gibi bir yorum yapabiliyorsa, o kişinin karakterinin sağlamlığından şüphe duymak gerekir. İnsanları üzmeye, kıskandırmaya, çatlatmaya, hava atmaya meraklı insanlar zararlı insanlardır.

Çok temiz yürekli bir gelin olsaydınız eşiniz "siz dışardansınız" dediğinde sizin "olur mu öyle şey hepimiz aileyiz" diyerek ortamı yumuşatmanız ve orta yolu bulmanız gerekirdi.

Bence Çok Saçma Gereksiz Bir konuşma Olmuş..

Bunu Sorun Haline Getirmek çok ilginç..:44::44:

Dertsiz başınızaa dert eklemeyin derimm

konu sahibi çatlatmaya çok meraklı,daha önceki bir konusunda da aynı cümleleri kullanmıştı

Şimdi o cümleyi söylemek, duymak tabiki de çok güzel ama nasılsın abi sorusunun cevabı bu olmamalı eşim ve çocuğum varken mutsuz olmam mümkün mü? gibi bir cevap almam için farklı tarzda bir soru sorar, verdiği cevap içinde kardeşimle gurur duyardım. Yaaa biz ne oluyoruz peki? gibi bir soru yöneltmezdim ama farz edelim ki boş bulundum, bir an eşeklik ettim ve söyledim. Kardeşim de bana aynı konu sahibinin eşi gibi karşılık verdi ne yalan söyleyeyim ben yıkılırdım, aileme çok bağlı bir insanım kaldıramazdım. Ki konu sahibinin görümcesinin sorunlu evliliğini de düşünürsek ben çok sevdiğim kocam/karım ve çocuğum varken mutsuz olmam mümkün mü? diyerekten mutluluğuumu gözüne gözüne sokmazdım. Sonnra siz artık dışarıdansınız, sıradan akraba gibi sende beni öyle gör deyip aileyi hiçsizleştirmek doğru bir hareket midir? Anne, baba ve kardeşe verilen değer evlenmeyle mi sınırlı? Eşinin bu hareketiyle gurur duyup, övünen, kıskançlıktan çatladı diyen biri kendi ailesi içinde eşi gibi düşünüyor demektir. Doğru bulduğuna göre?

Bunu benim eşim olacak kişi yapsa çok kızardım, ailesini hiçsizleştirmesiyle de asla övünüp, mutlu olmazdım. Bir insanı koşulsuz sevenlerdir anne, baba. Bir kadına erkek çok, bir erkeğe de kadın çok ama ben doğabilir miyim şimdi başka bir anneden? Başka bir babanın kızı olabilir miyim?

Bir arkadaş ailem sevgilimi istemiyor, beni vermiyor dediğin de hemen hemen herkes aile' nin sözünü dinle der, ellerinde istememek için geçerli bir sebepleri olmasa bile bunu derler, çünkü dediğim gibi evlenecek adam çok, ama bir anne, baba daha yok.. Ve bir de çoğu bayan konu kendi ailesi, kendi hemcinsinin ailesi olunca sözünü dinle çıkma der, ailesiyle ilgili konularda yapıcı olur, eşini dize getirtmeye çalışır ama erkeğin ailesi konu olunca durum hemen boyut değiştirir. Daha önce de söylemiştim bir arkadaşımızın kendi babası onda kaldığı için rahar cinsellik yaşayabilmesi adına verilen önerilerin, çarelerin haddi hesabı yoktu, ki bu insanlar kendi eşinin ailesinden biriyle aynı evde yaşamayı kabul edemeyecek insanlardır bir çoğu eminim ki. Ama konu kendi ailelerimiz olunca akan suları durdururuz biz, sadece bizim ailelerimiz varmış gibi..

Gelemiyorum bu tür şeylere, daha çok şey yazabilirim bu konuda ama kısa kesmekte fayda var..

Son düzenleme:
Bir gün bakmadım adeta savaş açmışsınız bana ama yargısız infaz yapıyorsunuz bir,ikl mesaj dışında çoğunuz neler yaşadığımı bilmeden yazıyorsunuz.Birincisi bedua eder gibi senin decocugun var falan tarzın da konusmussunuz benım kardesımde var alah saglık versın oglum da var ve ben ıkısının mutluluguna engel olursam onlarla gorusmem bıle he demek degıldır esımde gorusmesın,kotu davransın anasına,kardesıne oyle abartıgınız bırseyde yok zaten.aynı gunun ertesı esım benımle de kardesımle arama da gırmede dedı,aranızdakılerı sız haledın de dedı karsı karsıya bıraktı benı hep onlarla.

Hepınıze ayrı ayrı cok yazmak ısterdım ama telden gırıyorum nete neyse.Ben esımın ıkıncı esıyım,esımın anne babasına hıcbır zaman saygısızlık yapmadım,kardesının ablalarının hıc bır zaman lafları laf sokmaları bıtmedı.Evlılık hazırlıgımız da ben kredı cektım meger yok yok dıye gozuken melek kaynanamın bankada parasıda vardı,onu gectık,cocuguma hamıleyken yatmam gereklı k.valıdemın evıne gıttım yemegımı her seyımı yaptı,yattım ama telde ıse kardesıne esım ıcın oglum bır turlu dengını bıle bulamadı dedı şok oldum..Annemlere biz kalabalıgız diye gozdagı vermeler,

Bu gorumcem kotunun ıyısı abısınden kendı agzıyla bırseyler ıster,kocam ogluma bır sey alsa,yapsa hep sen bılmem neye yap al dıye laf sokar,annesıyle ogullarından fayda yok dıye laflarını sokarlar ama bana dıger gelınlerıne ogulları hatrına bısey dıyemezlermıs.hele ortancı gorumce varkı felaket ne nısanıma geldı ne kınaya dugunede takıdan sonra geldı ogluma da bısey takmadı amenna aldıgı elbıseyıde ıkı de bır esımın gozune soktu ben aldım dıye .Ogluma ılk yas d.gunu yaptım orda ıkılık yaptı benım annemın evınd oturuyoruz gecıcı olarak buna ragmen ınsan olan bıraz hanım davranır,susar benım anamı baba mı bıseye saymıyor..K.valıdem durmadan bız kalabalıgız dıye densızlık yapıyor..Blr de onlar dusman oluyor..En son amelıyat oldugumu bılıyorlar sadece kucuk gorumcem eltım aradı anlatabılıyor muyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…