Görümce taraftarları bu fesatlık değilde nedir???

evet konu sahibi arkadaşım..
daha açık yazmalısın ki insanlar ona göre düşüncelerini belirtsin

buraya gelip ahkam kesiyoruz..

eşimiz bizi ön plana koysa, içten içe bizimde egomuzum tavan yapacağı garanti..

buradaki okuduğum konulardaki düşüncelere nazaran söylüyorum tabii

sonuç itibari ile eşinin ailesini yoksaydığını ve önemsemediğini sanmıyorum..doğru mu konu sahibesi arkadaşım??

herkez meleke değil elbette..

katılıyorum

canım haklısn amaaa soncta bunlrdn sıkıntısı varsa konuyu acarkn bunlrıda dıle getırseydıı bızde ona gore yorum yaprdık suan mevzu esınn gormcesıne karsı tavrıııı ve arkdsn yazrkn bundn aldıgı haz yanı durum dısrdn onu gosterıyor bence bır konu acrken kırk kere dusunulmelı mantıklı seyler cercevesınde olmalı

Son düzenleme:
ben bilemem eşinle ve ailesiyel neler yaşadığını ,mesajında bunu içeren hiçbrişey yok ,mesajın eşim görümceme bunu dedi ,görümcem eşime şunu dedi ,ee haliyle yorumlarda buna göre yapılıyor ,ne bilelim neler çektiniz ,sizi tanımıyoruz ki ,ne bekliyorsunuz anlayamadım

Ozaman 'Siz artık dışardasınız benim için sadece karım ve çocuklarım 'tarzında birşeyler söylemesi atmak olmuyor:44:

orasını bilemem..sizde bilemezsiniz..yanında değildik mimiklerini söyleyiş tarzını kesitemeyiz buradan..

ben kendimden örnek verdim
o zaman babam da beni evlatlıktan red etmiş, aileden atmış oluyor..
ooovv ne acı bir durum

şimdi siz görümcenizin eşi ile arası fazla yok demişsiniz ama herkesin hergünü aynı geçmiyor her evlilikte tartışmda oluyor kavgada oluyor.sizinde böle birşey yaşayacağınızı var sayarsak görümceniz eşiyle çok mutlu olsa o anda aynı şeyleri o sölese burda konu açılımı(görümcem bizi kıskandırmak için elinden geleni yapıyor)olurdu .nedense insanlar başkalarının mutsuzluklarından zevk alır hale geldi.

Son düzenleme:

Ben senin sorunun icerigini anlamadim. Bos bosuna konu acmissin bence veya farkli sekilde konu acsaydin.

Yani bana cok ama cok sacma geldi. tamam cogu seyi kendin yapmis olabilirsin. Ama sen tek degilsin emin ol
bir sürü bayan var senden daha cok ceken herseyi kendi yapan.

Sen esinin ailesinden destek görmedigin icin bence onlara karsi öfkelisin ve onlar ne dese sana batiyor.

Sana birşey söyleyeyim mi canım, kibar kibar seni çok düşünüyormuş gibi görünüp her dakka senin yerine program yapacaklarına, her dakka birlikte olmaya çalışacaklarına açıktan açığa fesatlık yapsınlar daha iyi. Çünkü ne olursa olsun görümceden kardeş kayınvalideden anne olmuyor. Bu role büründüklerinde herşey yapay oluyor. Önce insan yerine koyup saygı duymalılar. Senin de bir hayatın olduğunu, kendi hayatının üzerinde kontrol sahibi olmak isteyeceğini anlamamalılar. Herşey açık ve net olduğunda mücadele etmesi daha kolay. Kabulleniyorsun, ortada belki bir hırlaşma oluyor ama bitiyor. Öteki türlü ise aman kırmadan bunu nasıl söylerim, şunu nasıl belli ederim diyerek, sürekli kafada plan kurararak hayatının iplerini eline almaya çalışmak çok daha zor. Ayrıca karşı taraf salağa yatıp herşeyi anlamamazlıktan gelebiliyor ve hep kendi hayatını korumaya çalışırken sen kötü oluyorsun. Boşver böyle açık dilli olsunlar daha iyi bence.

Nasıl senin bir annen baban kardeşlerin varsa, evlendiğin adamın da anası babası kardeşleri vardır..

Evlendikten sonra eşinin ailesini sizden çok ayrı insanlar gibi kabul etme mantığında giderseniz, her dedikleri size batar..

Düğünde abisine..ee abi nasılsın demiş?...

ne var bunda demesin mi? senle evlendi diye abilikten mi çıktı eşin?
Eşinin verdiği cevap da çok tuhaf.

Ne alaka..siz artık akrabasınız ,dışardansınız, eşimle bilmem neyle mutluyum..bunlara ne gerek var?

İyiyim abicim çok şükür..der geçer..

Senin bakış açın tuhaf eşin de tuhaf..

Ben anlamıyorum görümce nasılsın der, altında birşey aranır, ne kadar sahipleniyorsunuz bu kocaları ya..

Tapusunu mu aldınız?

Bu kafayla giderseniz Kv nin ah canım oğlum demesi de batar, görümcenin nasılsın abi demesi de batar..

Eski konularınızı ara yorumları bilemem ilk mesajınıza göre yorum yaptım ve zihniyetiniz bana yanlış geldi..

.......................

Ben de o gorumce olsaydim esinize sinir olurdum. Nasilsin abi? Iyiyim esimle cocugumla cok mutluyum. Burada ben de e biz neciyiz derim. Bu kardes oldugumuzdandir, onun mutlulugunu cekememekten degil. Sen artik dis kapinin mandalisn bebegim dense e yuh denir

konuşma senin dediğin tarzda olsaydı,emin ol konu sahibi bu konuyu açmazdı

Ama bu kız ve erkek için farklı bir durum:26:Bize göre diyeyim genelleme yapmayayım Bizdede durum aynı evlendiğimde eşim ve ailesine artık sizin bizden çıktı dediler...Ama bu onunla aynı şey değil

Sen yanlış kafada gidiyorsun..

Eski konulardan kinlenmişsin sonra da düğünde abi nasılsın demesi sana batıyor..

görümcenden maddi yardım beklemişsin hala da bekliyorsun..

görümcen çok mu zengin ki? abisinin eski vergi borçlarını düşünsün?

ekmek paranızın olmadığı günler bir ekmek parası istediniz de vermediler mi?
ama siz eski vergi borçları bilmem ne deyip orta halli insanlardan yapamayacağı maddi yardımı beklerseniz doğal olarak eliniz boş dönersiniz..Bu devirde herkes zor döndürüyor evini..biraz da bu açıdan bakın...

siz onları kara listeye almışsınız artık..
size..merhaba..deseler de batar size bir şekilde.

kolay gelsin....

kardeşinden gelen nasılsın nasıl gidiyor sorusuna kocan niye evliliğinde mutlu olmayan kardeşine nispet yapar gibi cevap veriyorsa,kız da sinir olur haliyle.

nasıl annesiyle kardeşine siz dışardansınız demiş bunu anlayamam ben...tiksindiğim bir erkek tipi bu,aileye dışardan demek ne demek...
annesinde suç aslında demekki aile kavramını aşılayamamış,görümcenden şikayet edeceğine kocandan şikayet et aslında...
25 sene besleyip büyüten annesine,aynı sofrada oturduğu kardeşine 5 yılda dışardansınız diyen adam, 5 senelik karısının emeklerini de bikaç günlük kadın için harcar...

Burada fesat olan kocan.Konuyu nasıl görümceye bağlayabildin tebrik ediyorum seni.Görümce nasılsın abi diye sormuş eşin de sanki ona asılan bir kadına laf sokar gibi karım çocuklarım vs gibi bence gereksiz bir açıklama yapmış.Size nasılsın diye soranlara böyle mi cevap verirsiniz ?
Saçmasapan bir cevaba cevap vermiş görümcende.Ortalığı karıştıran kocam ama sen hala kafayı görümceye takmış kendi kendi yiyorsun.Kocan seni seviyorsa senin için mutluluğundan bahsediyorsa daha ne zorun var ki görümceyle.
Yazık mutsuzmuş da daha ne kadar kötü olsun istiyorsun,dünyadan mı silinsin ne yapsın öldürsün yok mu etsin kendini.Mutsuz olsanız Mutsuzluğunu görümceye bağlamayı anlarım da mutlusuz adam sizi seviyor öyle ki kız kardeşine laf sokuyor.Ne istiyorsunuz daha ?

Not: Tek çocuğum görümce falan değilim taraflı yorum yapıyorsunuz demeyin.Ama insanım Allah'tan korkarım.

Son düzenleme:
demek bunu söyleyen eşinizi haklı buldunuz ve hatta okuduguma göre hayran kaldınız.. umarım ilerde evladınız da size biz de varız dediğinde siz dısardasınız dediğinde buraya baslık acmazsınız, cok haklı bulursunuz ve fesat da olmazsınız..

konu sahibi arkadaşım bende bir görümceyim hem de 12 yıldır abimle yan yana geldiğimizde abi nasılsın dediğimde karımla çocuklarımla çok mutluyum diye cevap almadım bugüne kadar. İyi ne olsun hep aynı işte sen nasılsın der genelde. Koskoca adam kızkardeşine nispet yapar gibi karım ve çocuğumla çok mutluyum demiş hakikaten tuhaf. Siz dışarıdansınız artık dese abim bana gerçekten çok kırılırım ve bir daha yan yana geldiğimizde nasılsın abi diye sorma gereği bile duymam. Neticede ben zaten abimin bir eşinin ve çocuklarının olduğunu biliyorum ve kardeşi de olsam öncelikli olarak eşi ve çocuklarının gelmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü ben evliyim herkesin kendine ait bir hayatı var artık ve onların mutlu görmek beni çok daha fazla mutlu eder. Ve bence bu ilişkilerde her şey karşılıklıdır 12 senedir bizim hiçbir sorunumuz olmadı hatta kızkardeşlerine anlatamadıklarını bana anlatır abimle kavga ettiklerinde bile benimle paylaşır. Eğer yengem haklıysa boşver sen haklısın takma kafana hatasını anlar abim eninde sonunda hatasını anlayana kadar da pas verme derim. Hatta abimin bile dikkatini çekmiş bu diyalogumuz bir keresinde şakayla bana sanki benim kardeşim değil onun kardeşi şuna bak ya kızım beni savunsana dedi. Demem o ki her şey karşılıklı birbirimize karşı iyiysek bu ikimizde iyiliği tek taraflı hiçbir şey olmaz.

ya ben duramadım işimde cok ama yazcam, kesin birazdan azarlarıda yiyecegiz ama dogru birdir söylicem insallah..
şimdi görümcen farzediyorum ki fesatlıkla dediki abi biz yokmuyuz zaten eşinizin mutlumusun ?sorusuna cocuklarımla karımla cok mutluyum demesindeki art niyeti hiç saymadan görümceniz sordu ki biz yokmuyuz eşiniz deseki elbet hepinizi ayrı ayrı cok seviyorum,herkesde yanımda eşim cocugum aannem,bacım dese misal ne olurdu????
benim tanıdıgım cok cift var annesi nekadar kıskancta olsa derki annem senin yerin bambaska.. ee ne oluyor annesinin gönlünü alıyor demi,dua alıyor dua.. ben burda gördüm kadınlar kulubunde oylesine merhametli, bunları asmıs hanım varki Allah hepsini evlatlarından ve eslerinden güldürsün

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…