Geleneği göreneği farklı olan herkes ayrı milletten öyle mi?Ben size katılmıyorum. Aynı milletiz ama farklıyız. Adetlerimiz,geleneklerimiz,göreneklerimiz hatta yemeklerimiz bilr farklı. Bu ülkede yaşayıp bu farkı hissedememeniz çok garip. Sizin düşüncenize göre doğuda,karadenizde yada anadoluda hayata bakış aynı,gelenekler,görenekler aynı. Bence yanılıyorsunuz.
Konu sahibi ben sizin ne demek istediğinizi anladım bu anlamda. Görenek,gelenek farkı var ama uyum sağlamaya çalışabilirsiniz. Anladığım kadarıyla çok samimi olmanız,içli dışlı olmanız isteniyor. Mazeretleriniz kaçış olarak algılanıyor. Eğer içinizden geliyorsa gidin,gelin ama gelmiyorsa uzak durmaya devam edin bence.
Tahammülü yok artık insanların hemen kutuplaşılmaya gidiliyor. Yahu onlar bana terste, bende onlara bi o kadar tersim belki. Benim muhteşem gördüğüm bi gelenek onlarda çok ayıp belki.Kültürünüz farkli olabilir ama hangi kulturde bu kadar yakinin dugunune gitmemek vardir? Yollarda neden sefil olasiniz? Sizi arabasina alacak kimse yok mu?
Dogulu cok arkadasim var. Inanin kendi cocugunu otobusle yollarlar kucaginda cocuklu kadini arabaya alir gotururler.
Bebek ne kadarlik? 15 20 gunlukse tamam gitmeyin zaten kimsede gelmenizi beklemez. Beklerse kendi ayibi. ama 5 6 ayliksa gidin ne var ki ben oglumla oglum 4 aylikken yurtdisina kendi ulkeme gittim. Esim de yoktu tek basima aldim bebegi gittim.
Yok gitmiyorsaniz da daha guzel aciklayin. Bebegimin cok agliyor yolda cok zorlaniriz gelemeyecegim diyin. Yollarda sefil olamam diye damara basiyorsunuz.
Ben fransada dogmus buyumus rusum. Esim has türk. Yani biz birbirimizin dilini bile cok uzun zaman net anlamadik. Yine de sorun olmadi. Tabi ki cok farkli yonlerimiz var. Ama ortayi bulduk.
Siz bir ulkenin dogusunu batisini bu kadar dert etmeyi nasil basardiniz?
Bence gayet haklisiniz. Hicbir şey bebeginizden önemli değil. Ben kendi büyüttüğüm yegenimin düğününde kalamadım bebeğim rahatsız olmasın diye. Böyle düşünen insanlarla geçinmeseniz de olur zaten. Ne kadar mesafe o kadar iyi. Boşverin sizi de sevmeyiversinler. Çok da şart değil. Ben olsam çoktan tavrimi koymuştum.İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
İki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
fesat ben benimkilerde esimle olan resimleri beyenmezler tek olanları beyenirler fesat seylerrİki senelik evliyim ama bir turlu esimin ailesiyle birlik olmadım çünkü onlar doğulu ben değilim diye ilk evlendigimizden beri ayrımcılık yapiyorlar 4 gorumce 4 eltim var iki elti türkü z hep bizim dedikodumuzu yapıyorlar esime karşı iyiler beni gorunce cin çarpmışa dönüyor lar resmen aslında iyi insanlar ama Bana sürekli laf sokma peşindeler beni kendileriyle kiyasliyor cvb vermekten de yoruldum çok sık görüşmüyor um aslinda bir iyiler bir kötüler onlarin yaşı benden buyuk ki ben 28 yasindayim en büyük eltim annemle yasit görünce görmemezlikten gelmeler hiç bişey yapmadim kavga dövüş yok ama neden böyle yapiyolar bi anlamadim her yere giden bi ınsan degilm düğünleri olur kına gecesine mesala giderim şehir dışındaki düğüne gidemem küçük bebegim var kendi arabamızda yok dedim yollarda sefil olamam ben derim biz gidiyosak amca dayı karısı olarak sende gelmek zorundasin diyolar hiç de zorunda degilm derim gitmem de hemen Bana tavir alırlar Bana gelip gitmezler ama hep onlar bekler millet farkı var diyorlar doğru diyolarmis eşim harix hepsiyle bu sorunu yaşıyorum sinirlerim bozuldu bunlarla bir ömür nasıl gecicek hiç bilmiyorum
Bence ortalık karistirmaya geldin buraya.
Buram buram polemik kokuyorsun ama sana uymamayi tercih ediyorum...
Aferin sanaBence ortalık karistirmaya geldin buraya.
Buram buram polemik kokuyorsun ama sana uymamayi tercih ediyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?