Gorumce ve eltilerin fesatligi

Aynn ablama giderim her seyin e cunku ihtiyaç oldugunda o gelir yanımda olur ama eltiler kendileri bana gelip beni tanimadan eşinin hatrina geldik yarım agiz konuşup arkasini dönerse beni de herşeylerine dört dörtlük beklemeleri sinir ediyor

Kültür farkından bahsetmişsiniz, haklısınız. Bir millet dense de tabi ki kültür farklı. Eşim Kürt,ben Türk üm. Gayet modern bir şekilde büyüdüm. 9 yıllık evliyim, ama farklıyız yani, anlayışımız farklı, aile ilişkilerimiz farklı, sohbetlerimiz, iletişimimiz farklı ve bunu uzlaştırmasın bir yolu yok. Kendilerinden bir gelin olsa aileye girdiği ilk dakikada hemen benimser ama geçen 9 yılda bile ben alışamadım bazı şeylere. Ama ben ne onları yabancıladım, ne onlar beni. Farklı olmamızı sorun etmiyoruz.

Pek çok adetleri varmış, ben bunu evlendikten aylar sonra öğrendim. Onlar da ben de Güler yüzümüzü hiç eksik etmedik. Arada evet sürtüşmeler oldu ama o sürtüşmelerden benim Türklerle evli arkadaşlarımda da oldu. Bunlar evliliğin handikapları.

Siz eşinizin ailesiyle araya mesafe koymuşsunuz, ama beni dışlıyorlar diyorsunuz. Bu durumdan şikayet etmeniz Saçma. Çünkü bunu siz oluşturmuşsunuz. Evet, şehir dışında da düğünleri olsa gidilir. Bunlar önemli şeylerdir. Onun dışında gelip gitmiyorlar kısmından şikayet etmeyin bence. O iyi bir şey. Zaten kalabalık. Gelip gidenin sonu gelmez yoksa. biraz mesafe gereklidir her zaman. Ama durumun kaynağı sizsiniz, boşu boşuna onların fesatlığı demeyin.

Ben doguluyum ama yengem var karadenizli yani her iki kulturede vakıfım.. Biz kalabaligi, sicakligi, git gel yapmayi, misafir agirlamayi, yedirmeyi icirmeyi severiz. Yedi kat uzaktan akrabamizi taniriz. Hatta yedi kat uzaktan akraba dugun yapar gideriz ceyrek takariz. Bir yerde hasta mi var koşariz. Cenaze mi var mevlude gideriz hatta yardim eder destek oluruz. Dogu da boyledir samimiyet sicaklik vardir.

Yanlis anlasilmasin karadenizde yok demiyorum karadeniz insanini cok severim yengem ve akrabalarini da oyle. Ama mesela onlar sessizligi severler kalabaliktan hoslanmazlar. Yengem ayni ilde yasadigi öz amcasina bile gidis gelis yapmaz. Misafiri cok fazla sevmez. Belki her karadenizli oyle degildir ama onun ailesi ve cevresi oyle.

Yani demem o ki bu farkliliklari bastan göze almissinizdir zaten kafaniza takmayin ayak uyduramiyorsaniz uzak durun daha iyi..

Ay buradaki görünmeli eltili konular yüzünden tek çocuk koca alıcam kendime hatta olmuşken annesini küçük yaşta kaybetmiş biri de olursa tam combo olur

Onlar doğulu dan sonrasını okumadım.
Siz bakingam sarayındansınız zaar

Bana siz kendinizi ayrıştırmış,karşı tarafa da bunu hissettirmişsiniz gibi geldi..
Belki adetleriniz,kültür farkınız onlara da değişik geldi bilemem ama kendinizi soyutlamaya çalışarak siz bir nevi dışlanmayı başlatmışsınız...Ayrıca aynı yöreden olsa akrabalardan kendinizi soyutlamanız makul karşılanabilir ama şu durumda göze batıyor sanırım....Neyse her insan mutlu olduğu ortamda olsun zira mutsuz olduğunuzu hissettirmeniz zaten ortamı daha çok gerer.....O yüzden böyle devam edin...

Vallahi doğulu değilim. Ama doğuluların birbirlerine bağlılığına her zaman hayran olmuşumdur. Eşinizin aileside onlardan biri demek ki. Gerçekten aile kültürünü devam ettirdiklerini düşünüyorum çoğunun. Düğün, cenaze gibi şeylerde çektiğin cefaya bakılmaz. Dost düşman belli olur o günlerde. Beni yalnız bırakan insana nasıl samimiyet gösterebilirim ki? Ben bambaşka bir kültür olarak bunu yadırgıyorum

Irkçılığa resmen Türk olduğu için kız uğruyor, burada herkes onu linç ediyor. Dili döndüğünce anlatmış, kıza kızacağınıza, ona Türksün diye farklı davranan aileye kızsanıza. Nedir bu duyar kasalım ama tek taraflı olsun olayı?

Çok şükür bir Çerkes kızı olarak ve Türkiye'nin een batısında doğup büyümüş biri olarak, Ne Mutlu Türk'üm diyene mottosu ile büyüdüm ve siz linç etmeye yeltenmeden söyleyeyim, kesinlikle Türkü Kürdü Çerkesi Lazı Çingenesi Alevisi Sunnisi hepimiz biriz görüşündeyim.

Siz eşinizden mesulsunuz. Kendisi nasıl diyorsa odur. Ailelerle çok fazla yüz göz olmayın. Gelmiyor musun? Yok çocuğum var yok arabam yok bahane üretmeyin. Beyim böyle uygun gördü deyin, atın eşinizi ailenin önüne o uğraşsın. Burada zaten kayınvalidelere, görümcelere açıklama yapmaya çalışanları anlamıyorum. Bir olay mı var, konuş kocanla, orta yolu bulun, sonra eşinizin kararıymış gibi ailesine bildirin. Kendi aileniz için de siz bildirin. Bu kadar. (Ha, kocanız anneyi-babayı görünce korkup kaçmayacak tabii :) )

Pes diyorum size baska da bişey demiyorum ne ne anlattim ne çıkardınız kütür farkı diye bişy var arkadaşlar ben dibine kadar yaşıyor malesef saygı yok kimseye de özür borçlu degilm dediklerimin arkasindayim dar görüşlü at gözlüğü takmis insanlar yazmasin

benim bebegimde cok huysuzdu bebekken ama ona ragmen giderdim.bizimde kultur farki var aramizda esimin ailesiyle.ilk yillar farkli sehirlerde oldugumuz icin gitmezdim ama su an ayni yerdeyiz gidiyorum.mesela bu hafta esimin kuzeni evleniyo hava cok soguk burda ve dugun acik havada olacak mecbur gidicem.aile olmak bunu gerektirir.baska sorunlar yoksa gitmelisiniz her misafirlige bende gitmiyorum ama onemli gunlerde giderim

Benim gidip gitmememi nereli olduklarinla bagdastirmiyorum bayramlarda bile biz gitmeyiz eşim konuşmuyor kardeslerinle özel gunlerde bende gidiyorum ama bana haber vermezler gelin diye eşime söylerler oda unutur gitcegimiz zaman soyler ee beni aramak zormu benim haberim olmali degilmi erkekler ler biz gbi degil sonra beklerler gelsin diye

Sağol arkadaşım anlatamadim biturlu derdimi tam anladigin gibi olay tam tersini algıladı herkez

Ne alaka , bende lazım oazamn her cümlemde laz olduğumu söyliycem. cidden komiksiniz

Sağol arkadaşım anlatamadim biturlu derdimi tam anladigin gibi olay tam tersini algıladı herkez
Ben gezmeyi seven insan değilim milleti eğlendirmek içinde kapı kapı kapı gezemem onlar hergun biyerde dedikodu pesindeler buysa orf adet hay hay biebirleine baglilar çünkü kimseleri yok evlenip buraya gelmiş ler e benim ailem eşim dostum burda çevrem burda durumum konumum onlardan iyi bu durum onlari rahatsız ediyor yani

Siz onlara aile gibi davranmıyormuşsunuz ki, onların da sizle mesafeli olmaları çok
doğal geldi bana. Onlar her konuda beraberler, siz seçicisiniz. Bırakın da sizle mesafeli oluversinler artık.
Bak ben bunu neden göremedim iyi oku istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…