Görümce

Yengecburcu95

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2015
240
148
103
Merhaba, dert değil bu aslında ama sanırım cevap verememek benim aklıma takılan,

Eşimin ailesinin her bireyin doğum gününde o kişinin evinde toplanma hediyeleşme kutlama gibi bir adetleri var.
Eşiminde 27 Şubat doğum günü Perşembe gününe denk geldiği için kayınvalidem demişki perşembe onlar baş başa kutlasınlar yeni evliler (5 aylık evliyiz) Cumarteside buraya çağıralım burda hep birlikte kutlayalım.
Görümcemde demişki ne alakası var ya gelin hazırlasın herşeyi evde toplaşıp cumartesi oraya gidelim demiş.
2 gun önce ordan geçerken yarım saat uğradık onlara. Annem böyle böyle dedi ama bende böyle dedim hazırlar çağrırısın artık dedi.
Bende olur tabiki diyip sessiz kaldım.
Yani acaba cevap vermem gerekir miydi? görümcelik yapıyor güya bana aramızda 1 yaş var küçük o benden.
Görüşünüzü almak istedim.. Sessiz kalmak mı tamam olur diyerek. Yoksa şakayla karışık cevapmı vermek lazım. Sizce??

Terbiyesizlik yapmışlar. Keşke bizim bir planımız var ama sizin için çok önemliyse birlikte kutlayalım sonra başbaşa başka bir şey yaparız gibi bir şey deseydiniz en azından. Rahatsız olduysanız hiç bir şey demeyip tamam dememelisiniz. Ayrıca gelin bir şeyler hazırlasın ne demek oluyor yahu hazırlayacağım varsa bile hazırlamam bu lafın üstüne, saygısız bir görümceymiş.

sürekli bir yorum bir düşünce belirtiyor evet biraz patavatsız diyebiliriz

Yeni evliyken benzer bir durumu ben de yaşadim ki eşimin ailesinde öyle "dogum gununde toplaşma" adeti filan yok.

Öyle önceden "gelecegiz o gun" diyen bile olmadi bana direk dogum gunu aksami "biz toplandik gelecegiz" seklinde mesaj attilar. Siz yine iyisiniz yani emrivakiden haberiniz var en azindan. Ben buna sinirlendigim ve konu actigim için butun KK ahalisi de beni haksiz bulup gömdü hiç unutmam

Benim hatam şuydu "asiri sinir yapip eşimin de gününü huzursuz ettim, dogum gunu rezil oldu"

Ama en azindan size önceden bildirmişler gelecegiz diye yani dogum gununu rezil etmeden onlari kabul etmeme şansiniz var. Ben o akşam kabul etmedim acikcasi, bizim de huzurumuz kaçmis oldu ama bi kere kaçti sonra saygi duymayi ögrendiler oyle veya böyle simdi 5 bucuk yillik evliyim sorun yaşamiyorum bu konularda.

İlk başta bende cevabımı verseydim diye hayıflanıyorum sonrasında hep böyle devam eder diye tereddüt ediyorum şimdi.

Dogum gunu olanin evinde mi toplaniyorlar hep ?
Ben bir kere hazirlik yaparim 2 ye anca cay yeter size der gulerdim,
Hic hazirlik yapmayin ,basit olsun ,kv ye soyleyin caktirmadan emrivaki sevmiyorum kotu bozarim diye uyarin

Dogum gunu olanin evinde mi toplaniyorlar hep ?
Ben bir kere hazirlik yaparim 2 ye anca cay yeter size der gulerdim,
Hic hazirlik yapmayin ,basit olsun ,kv ye soyleyin caktirmadan emrivaki sevmiyorum kotu bozarim diye uyarin
ya hiç anlamıyorum cidden ama böyle bir adetleri var. doğum günü olan insana ve onun eşine daha çok eziyet sanki. bir plan yapılsa hep cafede bi yerde toplanılsa anlayacağımda bu çok mantıksız gelıyor bana esımlede konustugumda bu cok normal bız hep boyle yaparız dedı kapattı konuyu bir alışkanlık var yani yıllardan beri gelen kim çıkardıysa artık

İlk başta bende cevabımı verseydim diye hayıflanıyorum sonrasında hep böyle devam eder diye tereddüt ediyorum şimdi.

Ben kabul etmedigime hiç pisman degilim acikcasi sadece sakince yapmaya calisin isteklerinizi.
Boyle emrivaki adam yerine koymama ve saygisizliga ben tahammul edemiyorum acikcasi ve baştan beri bu konuda taviz vermedim verince arkasi gelir

Bizim zaten bir planımız vardı anneminde dediği gibi böyle daha uygun olduğuna karar verdik. Bu şekilde yapacağız. Bitti. Neden bir şeyler demediniz ?

Ben kabul etmedigime hiç pisman degilim acikcasi sadece sakince yapmaya calisin isteklerinizi.
Boyle emrivaki adam yerine koymama ve saygisizliga ben tahammul edemiyorum acikcasi ve baştan beri bu konuda taviz vermedim verince arkasi gelir
Çokta iyi yapmışssınız bencede sonrasındaki olucakların önünü kesmişsniz bende öyle yapsaydım diyorum ama adet edinmişker bir kere şimdi reddetsem bi sonrakı yıl gelecekler değişik bi durum cidden bide herkes iş çıkışı geldiği için yemek bekliyorlar mecburen

Cevap verseydin iyi olurdu ama geçmiş artık
Pide yaptır
Ortaya da 2 salata tabağı koy
Kola ayran
Sonra da çay pasta
Laf eden olursa da "bizde böyle adetler yok çok kişiye yemek yapmadığım için bana böylesi pratik geldi" de geç
Kendini paralamak zorunda değilsin

Bence cevap verilecek bir şey değil zaten perşembe güNü dememiş ki Cumartesi günü kendini davet ettirmiş perşembe özel olan gün zaten siz yine başbaşasınız hem sizde olması daha iyi bir yerden sonra her şeyde kv gitmeye mecbur kalırsınız mesala bir dahaki doğum gününde artık kv istese bile geçen sene bendeydik anne yine bende diyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…