• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce

Çokta iyi yapmışssınız bencede sonrasındaki olucakların önünü kesmişsniz bende öyle yapsaydım diyorum ama adet edinmişker bir kere şimdi reddetsem bi sonrakı yıl gelecekler değişik bi durum cidden bide herkes iş çıkışı geldiği için yemek bekliyorlar mecburen

Yoo adetse yine adeti yerine getirebilirsiniz toplanirsiniz ama ne zaman olacagina onlar degil siz karar verin ve davet edin.

Eşimin ailesinin oyle bir adeti olsaydi ve bu bana onceden bildirilmiş olsaydi ben önce basbaşa eşimle kutlar daha sonra birseyler ayarlar onlari da davet ederdim. İlla tamamen redetmenize gerek yok ama sizin evde olacak kutlamayi veya toplanmayi onlar karar vermemeli, siz karar verir ayarlar onagore davet edersiniz.

Cevap verseydin iyi olurdu ama geçmiş artık
Pide yaptır
Ortaya da 2 salata tabağı koy
Kola ayran
Sonra da çay pasta
Laf eden olursa da "bizde böyle adetler yok çok kişiye yemek yapmadığım için bana böylesi pratik geldi" de geç
Kendini paralamak zorunda değilsin
Bende öyle düşünüyorum bir kere geldiler zaten çorbasından tatlısına salatasından yoğurtlusuna bir sofra kurdumEşimde ayrı ayrı yorulmayayım diye 9 kişiyi aynı anda çağırmıştı 2 güne zor dınlendım cidden tavsiyeniz için gerçekten tşk ederim önerinizi uygulayacağım sanırım cok mantıklı çünkü.

Bir kere silkeleyin, bir daha yeltenemez..
Unutur da yinelerse yine silkeleyin..
Ben haddini aştıkça kibar bir şekilde silkeliyorum..
Benim içim şişeceğine onun ki şişsin..

Bir kere silkeleyin, bir daha yeltenemez..
Unutur da yinelerse yine silkeleyin..
Ben haddini aştıkça kibar bir şekilde silkeliyorum..
Benim içim şişeceğine onun ki şişsin..
birdahakine bende yapıcam bunu çünkü cevap vermeyince ben kendi kendimi yiyorum bu sefer. tşk ederim

Annesi Perşembe birlikte kutlasinlar demiş yani o gün gelmiyorlar. Görümce kötü niyetli gelmedi bana. Herşeye laf söyleyip ilişkiyi yıpratmayin bence. Görümcenin doğum gününde de o hazırlar.

Annesi Perşembe birlikte kutlasinlar demiş yani o gün gelmiyorlar. Görümce kötü niyetli gelmedi bana. Herşeye laf söyleyip ilişkiyi yıpratmayin bence. Görümcenin doğum gününde de o hazırlar.
Tek sorun şu ki bana gelineceği zaman kimse telefon açıpta neye ihtiyaç var yardıma geleyimmi gelirken birşey yapıp getireyimmi demiyor ve benım aılem 5 saatlik mesafede oturuyor her durumda tek başıma kalıyorum ama onlara gideleceği zaman anne kız anne teyze hep birlikte hazırlıyorlar benım kadar yorulmuyorlar net yani.

Merhaba, dert değil bu aslında ama sanırım cevap verememek benim aklıma takılan,

Eşimin ailesinin her bireyin doğum gününde o kişinin evinde toplanma hediyeleşme kutlama gibi bir adetleri var.
Eşiminde 27 Şubat doğum günü Perşembe gününe denk geldiği için kayınvalidem demişki perşembe onlar baş başa kutlasınlar yeni evliler (5 aylık evliyiz) Cumarteside buraya çağıralım burda hep birlikte kutlayalım.
Görümcemde demişki ne alakası var ya gelin hazırlasın herşeyi evde toplaşıp cumartesi oraya gidelim demiş.
2 gun önce ordan geçerken yarım saat uğradık onlara. Annem böyle böyle dedi ama bende böyle dedim hazırlar çağrırısın artık dedi.
Bende olur tabiki diyip sessiz kaldım.
Yani acaba cevap vermem gerekir miydi? görümcelik yapıyor güya bana aramızda 1 yaş var küçük o benden.
Görüşünüzü almak istedim.. Sessiz kalmak mı tamam olur diyerek. Yoksa şakayla karışık cevapmı vermek lazım. Sizce??
Siz istiyosanız çağırırsınız istemıyosanız eşinizle baş başa kutlarsınız.

ya hiç anlamıyorum cidden ama böyle bir adetleri var. doğum günü olan insana ve onun eşine daha çok eziyet sanki. bir plan yapılsa hep cafede bi yerde toplanılsa anlayacağımda bu çok mantıksız gelıyor bana esımlede konustugumda bu cok normal bız hep boyle yaparız dedı kapattı konuyu bir alışkanlık var yani yıllardan beri gelen kim çıkardıysa artık
Sizin dogum gununuzde ins size hazirlatmazlar

Tek sorun şu ki bana gelineceği zaman kimse telefon açıpta neye ihtiyaç var yardıma geleyimmi gelirken birşey yapıp getireyimmi demiyor ve benım aılem 5 saatlik mesafede oturuyor her durumda tek başıma kalıyorum ama onlara gideleceği zaman anne kız anne teyze hep birlikte hazırlıyorlar benım kadar yorulmuyorlar net yani.
Arayın görünceyi kvçağırın yardıma. Yada anne börek yap filan diyin. Ara bozmaya değecek bı saygısızlık gibi gelmedi bana sadece.
şahsen bende geline yardıma gitmem çünkü kardeşimin beynini yer niye geldi diye gelmeyince niye gelmiyorlar diyor. Sizden de çekinebilirler. Basit seylerden insan soğuyunca zor oluyor. Kendi tecrübelerimden söylüyorum.

Adetleri böyleymiş bunu bilip kabul etmişsiniz. Eşinizin doğum günü kendi evinizde kutlanması daha uygun. Hep böyle yapıyorlarmış zaten. Senede bir gün yapacağınız hazırlık neden gözünüze geldi anlamadım. Yapmak istemiyorsanız açıkla söyleyin olmasın kutlama falan. Görümcenizin, kayınvalidenizin, kayınpederinizin doğum gününde de hazırlığı onlar yapacak siz misafir olarak gideceksiniz. Abimin evi barkı ayrı neden ben uğraşayım diye düşünmüş olabilir ki haksız da sayılmaz. Bence ortada ne meselelik ne ara bozmalık durum var

Kocamın dogum gununde ne yapacagima kimse karar veremez. Hazırlar cagırırsın dedıgınde olur tabiki demek sizi rahatsız etmıs ama cici gelinlikten ödün vermemek ıcın cevabınız gene de olur tabii olmus

Belkı o aksam hıcbısey yapmayacagım kocamla ama, hazırlan ve bizi cagır dedıgınde de baska planımız var ilk dogum gunu evliyken seneye ınsallah der isime bakardım

Karsınızdakıne sınırlarınızı göstermezsenız baya cıgner geceler haberiniz olsun.

Cevap verseydin iyi olurdu ama geçmiş artık
Pide yaptır
Ortaya da 2 salata tabağı koy
Kola ayran
Sonra da çay pasta
Laf eden olursa da "bizde böyle adetler yok çok kişiye yemek yapmadığım için bana böylesi pratik geldi" de geç
Kendini paralamak zorunda değilsin
Şimdi düşündümde bu seferde diceklerki bak bak evdeydi ama basite kaçmış kesin der bunu görümcem yani patavatsızlık var çünkü. ay öyle de böyle de tatsızlık olsun laf etsınler ıstemıyorum hıc.

Arayın görünceyi kvçağırın yardıma. Yada anne börek yap filan diyin. Ara bozmaya değecek bı saygısızlık gibi gelmedi bana sadece.
şahsen bende geline yardıma gitmem çünkü kardeşimin beynini yer niye geldi diye gelmeyince niye gelmiyorlar diyor. Sizden de çekinebilirler. Basit seylerden insan soğuyunca zor oluyor. Kendi tecrübelerimden söylüyorum.
Vallahi kişiye göre değişiyor benı arayıpta neye ıhtıyacın var yardıma gelelımmı bız bırseyler hazırlayalımmı deseler ben ısterım.. bende onlara sız şunu yapın dıyemem yani.

Ben tedavi görüyordum ve tedavim yarıda kesilmişti..
O süreçte moral bozukluğuyla da evimle çok ilgilenememiştim, dağınık değildi ama tozluydu çok..
Görümcemin kızı da bir iş için bizde kalacaktı onu getirdiler..
Biz görümcemin kızıyla alt kata indik bir şey bakmak için..
Yukarı çıktık, dediler x abiler gelecek çaya saatte 21:00 falan..
Bu x abiler ilk kez gelecek evime, dedim ki evim çok kirli böyle görmelerini istemezdim..
Ben sanıyorum ki X abiler aradı bunlarda buyur ettiler..
Neyse 21:30 gibi geldiler, eşi dedi ki X evdeydi bende komşudaydım a abla(görümcem) arayınca kalktık geldik..
Nasıl bozuldum o an anlatamam.. Sağlık açısından, moral açısından düzelmemişim, evim temiz değil ve ilk kez geliyorlar evime..
Hiç ses çıkarmadım.. Elimden geldiğince ağırladım..
Herkes gitti görümcemin kızı kaldı.. Eşime sordum siz mi çağırdınız onlar mı aradı..
Ablam çağırdı dedi.. Bende keşke bana sorsaydı çağırmazdım, ilk kez geliyorlar rezil oldum dedim..
Kızı anlatmıştır muhtemelen.. Bir daha böyle bir şey yapamadı..
Ama acısını hep başka şeylerden çıkarmaya kalktıkça, hiç altta kalmadım..
Şimdi cesaret edemez hiç bir şeye..

Ben tedavi görüyordum ve tedavim yarıda kesilmişti..
O süreçte moral bozukluğuyla da evimle çok ilgilenememiştim, dağınık değildi ama tozluydu çok..
Görümcemin kızı da bir iş için bizde kalacaktı onu getirdiler..
Biz görümcemin kızıyla alt kata indik bir şey bakmak için..
Yukarı çıktık, dediler x abiler gelecek çaya saatte 21:00 falan..
Bu x abiler ilk kez gelecek evime, dedim ki evim çok kirli böyle görmelerini istemezdim..
Ben sanıyorum ki X abiler aradı bunlarda buyur ettiler..
Neyse 21:30 gibi geldiler, eşi dedi ki X evdeydi bende komşudaydım a abla(görümcem) arayınca kalktık geldik..
Nasıl bozuldum o an anlatamam.. Sağlık açısından, moral açısından düzelmemişim, evim temiz değil ve ilk kez geliyorlar evime..
Hiç ses çıkarmadım.. Elimden geldiğince ağırladım..
Herkes gitti görümcemin kızı kaldı.. Eşime sordum siz mi çağırdınız onlar mı aradı..
Ablam çağırdı dedi.. Bende keşke bana sorsaydı çağırmazdım, ilk kez geliyorlar rezil oldum dedim..
Kızı anlatmıştır muhtemelen.. Bir daha böyle bir şey yapamadı..
Ama acısını hep başka şeylerden çıkarmaya kalktıkça, hiç altta kalmadım..
Şimdi cesaret edemez hiç bir şeye..
keşke haber vererek davet etseymiş neye göre size sormadan davet ediyorlar sanki kendi evleri banada bu çok garip geldi ben olsam daha yüksek tepki verebilirdim...İşte ilk etapta benimde cevap vermem gerekiyordu alttan aldıkça çıkıcak tepeye diye düşünüyorum kötüde olmak istemiyorum hiç.

Ya bu bi gelenekse bence çok şeeetmemek lazım. Ki kayınvalideniz anlayışlı biri gibi geldi bana.
görümce de henüz oturmamış bir şeyler var bu konu için diyemeyeceğim ama başka konularda patavatsızlık yaparsa ona göre hareket edin. Her şeye de he demeyin yani.

1 aylık evliydim eşimin doğum gününde hem kendi ailemi hem eşimin ailesini yemeğe almıştım. Siz evinize misafir almayı mı düşünmüyorsunuz evliliğiniz süresince?

Bence anormal bir durum yok, doğum günü olan kişinin evine gidilir genelde kutlamaya.

İşte ilk etapta benimde cevap vermem gerekiyordu alttan aldıkça çıkıcak tepeye diye düşünüyorum kötüde olmak istemiyorum hiç.

Valla ben kibar kibar cevap veriyorum.. Benim evime, çağıracağım misafirime, yapacağım yemeğe kimse karışamaz..
Benim ki de çok patavatsız.. O benim bileceğim iş dediğim zaman ağzını açamıyor bir daha..

Back
X