Görümce

Adetleri buymuş görümcede bence adetlerine uysun diye böyle söylemiş.
Ben de olsam aynını söylerdim. Anneme çemkirirdim açıkçası.
Eşi varken neden ben doğum günüyle uğraşayım ki.

Doğum günü olanın evinde kutlanıyor değil mi doğru anlamışım? O zaman zaten bence kayınvalidenin evinde kutlanması olmazdı, eşinin evi senin evin, sende olması daha doğru olur her açıdan bekar erkek olsa neyse annesinde toplanılsın

Yeni evliyken benzer bir durumu ben de yaşadim ki eşimin ailesinde öyle "dogum gununde toplaşma" adeti filan yok.

Öyle önceden "gelecegiz o gun" diyen bile olmadi bana direk dogum gunu aksami "biz toplandik gelecegiz" seklinde mesaj attilar. Siz yine iyisiniz yani emrivakiden haberiniz var en azindan. Ben buna sinirlendigim ve konu actigim için butun KK ahalisi de beni haksiz bulup gömdü hiç unutmam 😂😂😂

Benim hatam şuydu "asiri sinir yapip eşimin de gününü huzursuz ettim, dogum gunu rezil oldu" 😑

Ama en azindan size önceden bildirmişler gelecegiz diye yani dogum gununu rezil etmeden onlari kabul etmeme şansiniz var. Ben o akşam kabul etmedim acikcasi, bizim de huzurumuz kaçmis oldu ama bi kere kaçti sonra saygi duymayi ögrendiler oyle veya böyle simdi 5 bucuk yillik evliyim sorun yaşamiyorum bu konularda.
bu konuya denk geldim yorumunuzu okudum. Konudan bağımsız şunu demek istiyorum: KK’de çok benzer konularda bi geline bi görümceye hak veren kişi çok gördüm. Bana da erken yaşta evlenmek istiyorum, müstakbel görümcem buna karışıyor diye yüklenip, görümcen haklı dediler. Farklı bir konuda bir görümce abisinin evlenmesini istemediğini söylemiş, ona da sen onların ilişkisinin dış kapısının dış mandalısın karışamazsın, reşit olan herkes istediğiyle istediği zaman evlenir bla bla demiş aynı kişiler :) hem de bir değil birkaç kişi. Biraz sürü psikolojisi, biraz ikiyüzlülük, biraz da alkışlanma isteği ve karaktersizlik. Bu sitede konulara gelen yapıcı yorum sayısı 1,2. Gerisi eleştiri ve boş laf.

bu konuya denk geldim yorumunuzu okudum. Konudan bağımsız şunu demek istiyorum: KK’de çok benzer konularda bi geline bi görümceye hak veren kişi çok gördüm. Bana da erken yaşta evlenmek istiyorum, müstakbel görümcem buna karışıyor diye yüklenip, görümcen haklı dediler. Farklı bir konuda bir görümce abisinin evlenmesini istemediğini söylemiş, ona da sen onların ilişkisinin dış kapısının dış mandalısın karışamazsın, reşit olan herkes istediğiyle istediği zaman evlenir bla bla demiş aynı kişiler :) hem de bir değil birkaç kişi. Biraz sürü psikolojisi, biraz ikiyüzlülük, biraz da alkışlanma isteği ve karaktersizlik. Bu sitede konulara gelen yapıcı yorum sayısı 1,2. Gerisi eleştiri ve boş laf.

Biraz agresif dil kullaninca haksiz oluyorsun. 😬 Aslinda daha alttan konusunca gelen yorumlar da ona gore oluyor.
Bazen sirf konu sahibi asiri gicik yazdigi icin hakli gorsem de hak vermeyesim geldigi konular okumuslugum var. 😁

Evet aslında pratik bir dönüşle ben ilk fikri daha çok beğendim diyebilirmişim. hep sonradan düşünüyorum bunları nedense o anda kalıyorum öyle.
O an derin diyafram nefesi almaniz, akliniza daha kolay fikir gelmesini saglar🙂dikkat edin akliniza bir sey gelmiyorsa ve cevap veremiyorsaniz genelde nefesinizi tutarsiniz o an. Ben bunu ogrendikten sonra daha kolay cevap verir oldum🙂

Back
X