Görümce

Cevap verseydin iyi olurdu ama geçmiş artık
Pide yaptır
Ortaya da 2 salata tabağı koy
Kola ayran
Sonra da çay pasta
Laf eden olursa da "bizde böyle adetler yok çok kişiye yemek yapmadığım için bana böylesi pratik geldi" de geç
Kendini paralamak zorunda değilsin
Ben bu yoruma katılıyorum. Kendini yormana gerek yok. Hazırlasın demek çok çirkin. Ama tamam dedikten sonra da bu saatten sonra bi şey yapamazsın. En iyisi fazla kendini yormamak hepsini dışardan söylemek.

Uygunsan cumartesi sana gelmek istiyoruz hem abiminde doğum günü hep birlikte olalım dedik sen ne dersin müsaitmisiniz dese hiçbir sorun yok hanımefendi, içimden geçen uygun olan neyse , hazırlarım elbette.!
Birşeyler hazırlarrrsın bizde geliriz denmesi burda emrivaki olan.
Bencede susup gidin siz en iyisi.
Adamın doğum günü belli, kutlanabilecek gun belli, cumartesi size uygun değilse, pazar olsun buyrun dersiniz olur biter.
E gelen misafire de evet bir şey hazırlarsınız, pastanızı alın gelin diyip 1 çay demleyip gönderecek değilsiniz..
Sanki her gün olan bir şeyden bahsediyorsunuz..
Eşiniz de sizinle evli ya hani, doğum günü evinde kutlanabilir.. anasinin evinde degil..

Yanlışınız direkt cevap verememek
Cumartesi gelelim bir şeyler hazırla dediklerinde bizim o gün farklı programımız var
En iyisi biz size cuma akşamdan çaya gelelim
Amaç toplaşmak bir pasta alırsınız bende bir börek yapayım deyin geçsin
Hoş sana söylüyorum bende böyle olamıyorum
Hazır cevap insanlara bayılıyorum

bence misafire pide ikram etmek terbiyesizlik. hamileyken bile disaridan alip yedirmedim kimseye. herkes dışarı cikip pide yiyebilir, pide yiyecek olsalar bize gelmezler, pidecide bulusulir. evine gelen insana biraz kiymet vermek lazim. ben pideyi ancak birinin evine aç gidiyorsam alir yanimda götürürüm ki gittigim insan hazirliksizsa beni doyurmaya ugrasmasin.

ben tavirda da bir yanlis gormedim. tabi soyleyis tarzina gore degisir ama gayet samimiyetle olay size aktarılmış gibi duruyor.

Bunu mu dert edindin. Görümce desin boşver. Her ailede bir bilmiş ve sana el kızı muamelesi yapan birileri çıkar. Yine de ne kadar düşünceli insanlar. SiZi de düşünerek plan yapıyorlar. Hiç ortamı da kendini de eşini de germe. Yapabildiğin kadar hazırlığını yap, eglenmene bak. Ilk günden huzursuzluk çıkarırsan ilerde haklı anlarında haksız olmayi şimdiden kabul etmiş olursun.

Merhaba, dert değil bu aslında ama sanırım cevap verememek benim aklıma takılan,

Eşimin ailesinin her bireyin doğum gününde o kişinin evinde toplanma hediyeleşme kutlama gibi bir adetleri var.
Eşiminde 27 Şubat doğum günü Perşembe gününe denk geldiği için kayınvalidem demişki perşembe onlar baş başa kutlasınlar yeni evliler (5 aylık evliyiz) Cumarteside buraya çağıralım burda hep birlikte kutlayalım.
Görümcemde demişki ne alakası var ya gelin hazırlasın herşeyi evde toplaşıp cumartesi oraya gidelim demiş.
2 gun önce ordan geçerken yarım saat uğradık onlara. Annem böyle böyle dedi ama bende böyle dedim hazırlar çağrırısın artık dedi.
Bende olur tabiki diyip sessiz kaldım.
Yani acaba cevap vermem gerekir miydi? görümcelik yapıyor güya bana aramızda 1 yaş var küçük o benden.
Görüşünüzü almak istedim.. Sessiz kalmak mı tamam olur diyerek. Yoksa şakayla karışık cevapmı vermek lazım. Sizce??
Birşey yapmayın çay pasta yeter bu görümceye yeterli cevap olur.Yaşı küçükmüş birde saygısız o kim ki yönetiyor milleti ona kim olduğunu göstermek sana düştü.

Son düzenleme:
Hihi tamam peki ya da sessizlik.Kimse madalya takmıyor tatlım.Ben özel vakit geçireceğim belki akşam kocamla ne kadar kaba zihinli görümceniz var.Akli sira görümcelik yapiyor.Cevap verin altta kalmayin istemiyorsaniz her konu için geçerli.Boşuna denmiyor görümce görmeyim seni ömrümce diye😁

Merhaba, dert değil bu aslında ama sanırım cevap verememek benim aklıma takılan,

Eşimin ailesinin her bireyin doğum gününde o kişinin evinde toplanma hediyeleşme kutlama gibi bir adetleri var.
Eşiminde 27 Şubat doğum günü Perşembe gününe denk geldiği için kayınvalidem demişki perşembe onlar baş başa kutlasınlar yeni evliler (5 aylık evliyiz) Cumarteside buraya çağıralım burda hep birlikte kutlayalım.
Görümcemde demişki ne alakası var ya gelin hazırlasın herşeyi evde toplaşıp cumartesi oraya gidelim demiş.
2 gun önce ordan geçerken yarım saat uğradık onlara. Annem böyle böyle dedi ama bende böyle dedim hazırlar çağrırısın artık dedi.
Yani acaba cevap vermem gerekir miydi? görümcelik yapıyor güya bana aramızda 1 yaş var küçük o benden.
Görüşünüzü almak istedim.. Sessiz kalmak mı tamam olur diyerek. Yoksa şakayla karışık cevapmı vermek lazım. Sizce??
Yani simdi gorumce ben olsaydim hic bik bik etmezdim.ama sanirim ic sesi sesli olarak cikiyor.ama bir de su acidan bak.dogum gunu kalabalikla keyifli olur.2 kisi cok sonuk kalir.toplanin hep beraber kutlayin iste ne guzel🥰takma kafana bu kucuk seyleri.ayrica icten hesaplar yapmamis gorumcen direkt soylemis o da iyi

Her şeyden önce eşin ne istiyor? Sonuçta eşinin doğum gününü onun karar vermesi gerekiyor.
Ama şöyle bir şey var. Doğum günleri kalabalık iken eğlenceli oluyor.
Ne güzel doğum günler unutulmayıp bir araya geliniyor.
Eşinizin ailesinin özel günlere önem vermesi güzel bir şey.
Benim görümcem hiç önemsemeyip doğum günümü bile kutlamamıştı.
Bu yüzden gereksiz yere gerginlik çıkarıp eşimle kavga etmiştim.
Görümcem de gerçekten doğum günlerini önem vermiyorum. Genellikle kimseninde kutlamıyorum demişti.
Bu olaydan sonra eşimin doğum gününü de kutlamadı zaten...
Herkesin kendine göre özel günlere bakış açısı farklı...
Görümcene cevap verip , doğum gününde gerginlik çıkmasın bence, sonra eşinizle huzursuz olursunuz.

Kaynana görümce ikisi bir seni ölçüp tartmaya çalısıyorlar ver cevabını altta kalma sonra daha kötü biniyorlar tepene

Üzülme file marketlerden uzun ince böreklerden al, çikolatalı bı kurabiyesi var ona süper ötesi güzel,kısır yapın evde sadece tamam işte bitti gitti.

Yanlız görümcenize ne oluyor. Onu aileyi idare edecek kişi!!!
Ben olsam o an bozardım. Biz annenle öyle uygun gördük annende toplanacağız der kestirir atardım.

Ben olsam güzelce hazırlık yapar ve en güzel şekilde ağırlardım ve mutluluğumu görümcemin gözüne sokardım kudursun
Kendi ailenizide çağırabiliyorsanız çağırın
Ve eşinizle başbaşada mutlaka kutlayın
Çok şık biryere yemeğe gidin ya da şehir dışına güzel biryere gidin
O görümceyi kudurtmak farz oldu artık size

Annem ne kadar olgun ve mantıklı biri. Ama tabiki istersen gelebilirsiniz demek süper olurdu da. Insanı hep o sonradan aklına gelen sözler kemiriyor.

Sırf eş ailesi falan değil ha bu
Hani kendi kuzenim yiğenim komşum laf soksa yine böyle cevap veririm
İnan 15 çeşit yemek yapsan da kusur bulunuyor yaranılmıyor gün geliyor yapmasaydın oluyor
O yüzden bisküvi de ikram etsen çok zahmetler etmiş gibi davranacaksın:)
Mesela benim annem son dk misafir haber verse panikler koşturur ikram için ben ise gayet sakinimdir
Neden? E son dk haber verilip börek bekleyen utansın yani:) alırım kuru pasta koyarım en fazla "ah haber verseydiniz hazırlık yapardık" derim geçerim
Bana "aa bunu mu hazırladın" diyene "daha iyisini sende görelim canım:)" der geçerim bunları söylerken gülümserim hiç de kafama takmam ne gerek var:)
Bende annen gibiyim sanırım hemen koştur hemen panik aslında ne gerek var kendını yorma öylede kusurunu buluyorlar boylede gerçekten... oyüzden en güzeli sizinki kendni yormamak ..

Pide yaptir diyen arkadasa katiliyorum. Kendini parcalamana gerek yok. Gorumcen sana laf carparsa da yemek bahane, onemli olan bir arada olmamiz diye gulumseyerek cevap verirsin. Surekli dort dortluk sofralar hazirlarsan o ailenin sofra hazirlayicisi olur cikarsin. Birak biraz beceriksiz gelin olmaktan zarar gelmez :) ancak o gun guleryuzunu eksik etme, laf carpsa da sen ona uyma huzurunuz bozulmasin.
''o ailenin sofra hazirlayicisi olur cikarsin.'' işte bundan korkuyorum o yüzden söylediğiniz gibi güleryüzlü bir şekilde pide ayranla ağırlayacağım.. tşk ederim yorumunuz için.

Back
X