Görümce..

sevgdmr

💙👶🏼
Kayıtlı Üye
11 Mart 2023
1.096
1.260
53
Kızlar merhaba, 5 aylık hamileyim. Önümüzdeki ay için görümcem bize kalmaya gelecekMİŞ eşi ve çocuğuyla eşimi arayıp söyledi tatile gezmeye geleceklermiş. Bana asla arayıp haber vermek yok :) Bir önceki ayda diğer görümcem 1 hafta 10 gün kadar bendeydi. Kızlar, gelmesinde sorun yok ama hiçbir işin ucundan tutmuyorlar bir odam komple onların getirip dağıttığı kıyafetler ile doluydu gidecekleri gün toparladılar. O sürede benim evime gelen giden oldu rahatsız dahi olmadılar. benden bu halde hizmet bekliyorlar. Ben de yaz sıcak bunalıyorum hamileliğim zor geçiyor kendimi atacak yer arıyorum yatsam yatamam rahat edemiyorum inanın çok çıkmazda kaldım. Sırf geçen ay onlar yüzünden evimdeki tuvaletten ilaç içtiğim halde enfeksiyon kaptım. Ben kalkıp bir şey yapmasam asla ellerini hiçbir şeye sürmüyorlar. Hizmet bekliyorlar. Evimi iki büklüm süpürüyorum kuyruk sokumum ağrıyor. 1 ay arayla bu kadar misafir ağırlamak çok zor geliyor. Durdular durdular hamile olduğum zamanda parça parça geliyorlar şaka gibi. Eşime bir şey söyleyip kırmak da istemiyorum ama ben ne yapacağım? Akil verin ne olur…

Kızlar merhaba, 5 aylık hamileyim. Önümüzdeki ay için görümcem bize kalmaya gelecekMİŞ eşi ve çocuğuyla eşimi arayıp söyledi tatile gezmeye geleceklermiş. Bana asla arayıp haber vermek yok :) Bir önceki ayda diğer görümcem 1 hafta 10 gün kadar bendeydi. Kızlar, gelmesinde sorun yok ama hiçbir işin ucundan tutmuyorlar bir odam komple onların getirip dağıttığı kıyafetler ile doluydu gidecekleri gün toparladılar. O sürede benim evime gelen giden oldu rahatsız dahi olmadılar. benden bu halde hizmet bekliyorlar. Ben de yaz sıcak bunalıyorum hamileliğim zor geçiyor kendimi atacak yer arıyorum yatsam yatamam rahat edemiyorum inanın çok çıkmazda kaldım. Sırf geçen ay onlar yüzünden evimdeki tuvaletten ilaç içtiğim halde enfeksiyon kaptım. Ben kalkıp bir şey yapmasam asla ellerini hiçbir şeye sürmüyorlar. Hizmet bekliyorlar. Evimi iki büklüm süpürüyorum kuyruk sokumum ağrıyor. 1 ay arayla bu kadar misafir ağırlamak çok zor geliyor. Durdular durdular hamile olduğum zamanda parça parça geliyorlar şaka gibi. Eşime bir şey söyleyip kırmak da istemiyorum ama ben ne yapacağım? Akil verin ne olur…
Acikca misafir kabul edemem diyeceksiniz buna rağmen gelirlerse de hicbir hizmet yapmayıp yorgan döşek rahatsızım diyip yatacaksınız, ayrıca kuyruk sokumunuz ağrırken süpürge yapmaktan kaçının, ev işlerini biraz salın sizden ve bebeğinizden değerli değil ...

Acikca misafir kabul edemem diyeceksiniz buna rağmen gelirlerse de hicbir hizmet yapmayıp yorgan döşek rahatsızım diyip yatacaksınız, ayrıca kuyruk sokumunuz ağrırken süpürge yapmaktan kaçının, ev işlerini biraz salın sizden ve bebeğinizden değerli değil ...
Sanırım açık açık söylemediğim sürece bu ziyaretler hiç bitmeyecek. Öneriniz için çok teşekkür ediyorum mutlaka dikkate alacağım ❤️

Hamile kadından karnı burnunda iş hizmet mi beklenir? Ayrıca bu ne böyle kabile gibi ailecek gelip kalıyorlar? Gittiğin yerde kaldığında bir işin ucundan da tutmak zorundasındır, kusura bakmasınlar. Eşinizle gerekirse papaz olun. Çok meraklıysa o hizmet etsin.

Bişey yapacağınız zaman beraber yapalım diyin. Dediğiniz halde de yardım etmezler mi. Onlar öyleyse sizde mecbur söylemek zorundasınız. En azından yapmasalar bile biraz rahatsız olurlar
Kuzum şöyle atıyorum kahvaltı yapıyoruz ya ben kalkıp yerleştirmeden asla kalkmaz ben evi toplamaya başlamadan asla yattığı yatağı toplamazlardı.

Önceliğiniz kendi canınız ve karnınızda taşıdığınız can olmalı. Kendileri de çocuk sahibi olmuş; sizinle aynı yollardan geçmiş insanların, sizden iş ve hizmet beklemesi çok ayıp.

Dümdüz söyleyin. Bebeğinizin ve kendinizin sağlığını tehlikeye atmayın.

Tepki vermeye çekiniyorsanız: o tarihlerde siz de kendi ailenizi ziyarete gidin.

Hamileyim bu sicakta ne kimseye hizmet edebilirim ne odami verebilirim. Artik misafir kabul edemiyorum deyin esinize.
"Aman ne misafiri o benim kardesim" diyosa o zaman acik acik buraya yazdıklarınızı soyleyin yüzüne. Hala daha "ben kardesime gelme" diyemem diyosa bizzat gorumcenizi arayip soyleyin, gelme ben kendime bakamiyorum rahat etmek istiyorum deyin.
Ay bu insanlarin gamsizligi beni oldurecek. Hamile kadinin odasina yerleşmek nedir yahu

Rabbim yardimciniz olsun.bence esiniz kirilir diye dusunup kendinizi strese sokmayin gorumcelerinin anlayiisli olmasi lazim boyle bi zamanda gelmemeleri lazim.esinize soyleyin o dusunsun bi care

Hamile kadından karnı burnunda iş hizmet mi beklenir? Ayrıca bu ne böyle kabile gibi ailecek gelip kalıyorlar? Gittiğin yerde kaldığında bir işin ucundan da tutmak zorundasındır, kusura bakmasınlar. Eşinizle gerekirse papaz olun. Çok meraklıysa o hizmet etsin.
Sanırım olacağız canım. Eşi de geliyor hava sıcak kendimi atacak yer arıyorum inan ki çok zorlanıyorum :(

Siz yinede söyleyin 🤭 abla sen masayı topla diye benimde odada biraz işim var deyin. Oturum dinlenin odada🤦‍♀️ benim görümcelerim de böyle anlıyorum sizi. Dağıtıp giderlerdi. Ama doğumdan sonra saolsun yapıyorlar. Belki beklediğiniz gibi geçmez. Yada eşiniz desin yardım etsin diye güzel bir dille

Toplamayacaksınız temizlemeyeceksiniz sadece tuvaleti temizleyeceksiniz. Kahvaltı yapacaksınız bitince midem kötü oldu ben uzanayım siz toplarsınız değil mi diyeceksiniz. Ben süpüreyim siz silin diyeceksiniz. Belim ağrıyor tek yapamam yardım edin diyeceksiniz. Yemek yaparken midem bulandı siz devam edin diyeceksiniz bide arada bebekle temizlik yemek falan zor olur bundan sonra çok zorlanırım diyip ilerdede yapmayacağınızını belli edin yani işleri yıkın bakın daha gelmezler😂😂

Back
X