- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.468
- 373
- Konu Sahibi isimolmasa
-
sana yemin ederim dedim.. ama ablası için değil erkek kardeşini evlenip borcu bitecek dedi Allah aşkına dedim bizim cocuğumuz var hak değilmi dedim.
o bize yardım etmediki bizde onun borcu bitene kadar, sadece yiycez içecez gerisi onlara gidecek.
ama öyle diyor başka bişey demiyor, en kabul etmiyorum dedim bakalım hayrlısı kaynım 1 ay sonra askerden gelecek, ev yapacaz onada evlenecek.....
taşınma imkanınız yok mu?
senın eşinde problem asıl
onu kendine çekmen lazım artık iş sana düşüyor
kayınvaliden arayıp çağırdığında hemen diyorsun ki belim ağrıyor.hatta anne çok kötüyüm gel yanımda dur ölüyorum falan de,at kendi,ni kanepeye sakın kalkma kayınvaliden gelirsede sakın kalkma kendine çorba yaptır anne gel bi belime masaj yap de artık aklına ne eserse tamam?ve artık senın uzun seneler belin ağrıyacak unutma
ondan sonra eşin işten gelmeden yemeğini yapıyorsun süslen püslen aşağıya inip geleyim mi dedi kap yakasından gerisi senin hayal gücüne kalmış böyle böyle güzellikle kandırcan eşini kavga dövüş yaparsan olmaz
eşini onların kucağına daha çok atarsın
bi süre sonrada başka yere taşınma mevzusunu ince ince işlemen gerekecek ama öyle dan diye değil yavaş yavaş.
ah arkadaşım ah, diğer erkek kardeşte evlenecekmişte onun borcuda bitecekmişte öyle ayrılacakmış hesaplar.
ve düşün hal böyleyken daha bizim evlendirecek kaynım ve bi görümcem daha varken evli olan bizi sömürüyor, Allah aynısını yaşatsın ona..
ay ne iyiymiş ya bende parasızlıktan evlenemiyorum yok ki şöyle bi abi bi abla
bu ne rahat hayat ya bazılarına ne dert ne gam
ev hazır al oğlum otur gelin hazır al oğlum evlen hatta geçinemezlerse aileler bakacak
bu arada asıl gelinle çocuğun canı çıkacak
gözünü sevdiğimin dünyası...
:))))) valla yapamam galiba bel mevzusunu:)) ama diğeri mantıklı aşağı inerken kap meseleri:) teşk ederim.
eh yapamazsan bahçeye de gidersin o zaman ne kaybedersin ki sanki senın karşındakiler çok dürüstler aman şunların haklarını lokmalarını biz yiyoruz demiyorlarmış gibi
bu dürüstlükle nereye kadar buna siyaset diyorlar işte
sen çağır kayınvalideyi bi baktır kendine 1 hafta 15 gün bak bi daha senın yanına uğruyor mu? az cesaret bunlar hep çocuğun için yatırım öyle düşün...
hatta gel doktora gidelim derlerse sakın gitme yok yok iyiyim gitmeyim şimdi size zahmet olur yorulursunuz falan filan
bildiğin sen mağduru oynayacaksın ama hep onların iyiliğini düşünüyormuşsun gibi hatta git bahçeye bir gün çalış ama hep şikayet ay belim yok bacağım yok kolum diyerek
ama sankı çok hastasında çalışmak içinde can atıyormuşsun gibi bir iki belki kayınvalide kanarda yazık bu geline der...
demezse de evden sakın çıkma çağırdığında gitme.
emin ol dalga geçer ki, benden çok yerin ağrıyor diye.
desin dursun boşver :)
ah arkadaşım ah, diğer erkek kardeşte evlenecekmişte onun borcuda bitecekmişte öyle ayrılacakmış hesaplar.
ve düşün hal böyleyken daha bizim evlendirecek kaynım ve bi görümcem daha varken evli olan bizi sömürüyor, Allah aynısını yaşatsın ona..
epeydir okumamıştım da geçmiş msjları okudum para mevzusu açılınca ben de sinir oldum,hem çalışıyo hemde ayakkabısına kadar kardeşi alıyo ayıp yaa bu ne yüzsüzlük.
benimde bi görümcem var kaynanam en çok o kızını sever.
bunlar evlenirken kocası abisinden borç alıyo,aradan bi zaman geçiyo abisi arıyo borcunuzu ödeyin diye.ben de üzülüyorum yazık bak destek olmadılar evlenirken hemen paralarını istiyolar diye.çünkü biz evlenirken eşimin silesi destek olmadı diye dert yanıyo
bi de işin ucu bana dokunmasın mı ?kenarda araba almak için biriktirdiğimiz altınımız var bizden borç istediler eşimde tamam demiş sonra geldi bana söyledi,bende bana sormadan niye kabul ediyosun bu ikimizin kararı olmalıydı dedim(o dönemde eşim askerden yeni geldi biz de askere gidecek diye evi kapatmıştık bi daha ev açtık filan maddi sıkıntımız da var ama o altınlarla araba alacaktık) neyse eşim sırf söz vermiş diye kabul ettim ama gönlüm razı değildi.
eşim vermeden kayınpederime sordu o da mantıklı adam dedi ki yarısını ver gerisini kendileri yavaş yavaş ödesin hepsini verme yok benim eşim hepsini verdi.
1 senedir bekliyoruz ki paramızı geri alalım eşimin yüzü yok söyleyemiyo, annesini araya koydu dedi sen söyle araba acil lazım artık.kaynanam hiç söyler mi aman kızı üzülmesin diye onun adına etraftan borç aramaya kalkmış.neymiş onların borcu varmış paraları yokmuş,hayır bi de kocasının maaşı bizim iki katı Allah daha çok versin gözüm yok ama kendisini acındırmasın,
bi de devamlı (süsüne düşkündür) kıyafet alıyo utanmadan gösteriyo,hayır bari benim yanımda gösterme ki ben alınmayayım.insan der ki şunlara bi senedir yüklü miktarda altın borcum var bari bi çaba göstereyim yokk.
Kaynanam bize acımıyo onlara acıyo üstelik benim küçük çocuğumda var. benim eşimin de yüzü yumuşak ağzıyla isteyemez artık resti çektim dedim yeter artık millet mağdur olmasın diye bizi mağdur ediyosun artık söyle.sırf adamın abisiyle arası bozulmasın diye biz aylardır mağduruz dedim ama bilmiyorum
Neyse kardeş senin topiğin ben dert yandım ama hepsi aynı işte gelip yiyip içip gidiyo deyince benim derdim geldi aklıma
Bu tabloyu çok iyi biliyorum ben, eşin evin büyük çocuğu sanırım, k.validemin komşusu var kadın aynı, şu oğlumu da evlendireyim büyük gelinimi öyle ayırırım der dururdu. Diğer oğulları evlendi büyük gelin heveslendi ama cıkk... Ben anamı babamı bırakmam dedi kocası hala aynı evde yaşıyorlar kadın da artık bu durumu kanıksadı. 4 katlı apartmanları var tek katta iç içe yaşarlardı, diğer oğullar evlenip katlara yerleşti..
Sevgili k.validem de eşime ve bana o büyük oğul ve eşini örnek gösterir durur...
cbn zor bir durum gercekten biraz esinle konumayı dene ve acılen cnm ufakta olsa hayatında değişiklikler yapmayı denesen cnm
aynısı işte, biz daha mağduruz, onlar kendini acındırıyor.
verirken iyi olursun, istersen kötü,
eşinde benim ki gibi, kendi durumuna bakmadan, ablasının işi görülsün ister,
artı birde diyosun kıyafet alıyor ediyor, insan sinir oluyor doğru, bana borcun var, gel gösteriş yap..
ben evleneli 2 yıl oldu kendi annem bana hiç para vermediki, niye versin hem, evde 2 bekar var,
ancak onlara ev kurar.
bide ozel hic bigunun olmuyo malesef sirf bunun icin bile esini ikna et derim bende malesef olmuyo cunku benim kayinpeder vefat etmis esim ailenin en kucuk cocugu annesine bakmak ona duser diye dusunenlerden ozel bi masa hazirliyosun heba olup gidiyo yada dogum gunun oluyo ne olmus dogum gunuyse diyo hic gormemiski oyle seyler
aman diyorum arkadasim daha fazla ipleri vermeden hic degilse yemegini ayir yemegini ayirirsan kesende otomatik ayrilir saniyorum
kendini ezdirme esin inmek istiyosa insin sen bikacgun ust uste inme hic degilse nabizlarini olcmus olursun ve senin ne dusundugunu anlarlar
aynen ya eşimin doğum günü pasta aldım mumlar felan kkoydum yerlere, ben isterimki tek kutlayalım onlarıda çağırdı eşim, geldi güldüler birde,
keyif boğuyor seni dedi görümcem
eşim izinli olduğu gün, hazırlıyorum kahvaltı, diyor ki dur anneme sorayım yapmamışsa gelsin,
yani hep iç içe olalım istiyor. tek izin günün yani, ve kayınvalidemde geliyor işin kötüsü, demiyor izin günü yesinler tek.
yada eşim diyorki, hazırlama bişey, akşam annem bana demiştiki, sabah kahvaltıya gelirsiniz.
AKLI OLAN AYRI EVLENSİN. EŞİ AİLESİNE DÜŞKÜNSE UZAK UZAK UZAK OTURSUN...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?