• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler evliliğe karışır mı ?

kızlar evlenmeyi düşündüğüm biri var ama iki tane bekar ablası var annemler hayatımıza müdahale ederler her şeye karışırlar diyolar kardeşlerini kıskanırlar...
sıcak bakmıyolar huzurun olmaz diyolar görümcesinden memnun olmayan varmı siz ne düşünürdünüz

Valla görümcem yok bilmiyorum ama kendim görümceyim
Bütün görümceler karışmam der gelini kötüler
Bütün gelinler de karışıyorlar der

Bu durumda ya gerçekten karışıyorlardır,ya da istemeden hata yapıyorlardır
Gelinler uyarsın bana karışıyorsun diye.Baktılarki görümce saldırıya geçiyor eyvah kaçın,yok eğer üzülüyorsa özür diliyorsa bilmeden yapmıştır.

Bide olayın eşle alakalı olduğuna inanıyorum,bir görümcenin karışacağı yoksa,ama adam sağlam değilse ne yapar eder burun sokturtur ailesinin işine.Buna dikkat etmek lazım.

Yani size çizgisi sağlam bir erkek,bir de size karışıldığında gerekirse kızını da pata pata yapabilecek bir kayınvalide lazım.kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Görümce kimki beeee kapınızı örttüğünüzde başbaşa kalıyorsunuz,kulak asmayın

2 tane görümcem var. valla hiç birşeyime de karışmazlar. aksine herşeyime yardımcı olurlar arkadaş gibidirler. belki yaşlarımızın birbirine yakın olmasıda bunda etkendir ama 2 tane görümcem olacak bu çocukla evlenmesem mi diye de hiç düşünmedim . bence sizde böyle birşey düşünmeyin.
önemli olan sizin iyi anlaşmanız. tabi müstakbel eşinizin de herşeyi ablalarım bilir şeklinde bir tavrı olmaması sizin arkanızda olacak bir kişilikte olmasıda gerekir.

Erkek arkadaşımın 10 yaşında bir erkek kardeşi var sadece ilerde rahat olcam demekki.kaydirigubbakcemile3

ben henuz bekarım görumcem yok ama ben kendım görumceyım bı yengem var ve de sunu söylım gorumceler gelınler olarak genelleme yapmak yanlıs bence insan olan herkes gelınede görumceyede kayınvalıdeyede yada herhangı bı ınsana bile nasıl davranması gerektıgını bilir zaten. ben kendımı sölucek olursam yengeme de abime de karısmıyorum. eger varsa bi hataları yada sorunları ne annem karısır ne de ben eger bana yengem ya da abim bi şey sölerse haklıysam cevabınıda verırım.yada sölemem gerektıgı halde bazen susarım. ama evlılıklerıne mudahele gibi bişey hiç bi zaman söz konusu olmaz.

sen elinden geleni yapmaya çalişir, güler yüzlü sıcak kanlı saygılı hatırnaz olursun, karşı taraf Burnunu havaya kaldırırsa o zaman mesafe koyar uzak durursun.. Benim de görümce adayım var, çok samimiyiz.. ilişkimize karışır mı evet, ama iyi yönde.. mesela sevgilimle aramız kötüyse ortamı yumuşatmaya çalişir, ya da Bi konuda tartiştiysak Beni savunur, iyi ki var diyorum Ben.. çok sanslıyız, o da Ben de..

beş tane görümcem var ohooooooo neler duymadımki ben neler.ellerine fırsat geçse bugün ayırırlar bizi

canım benim görümcemde hiç karışmaz.....genelde kardesinin yanında olacagına benim yanımda olur her konuda.bence ön yargılı olma her insan aynı olmaz.hem karışcak olurlarsa bile sen tepkini baştan koyki karışmasınlar

saruböceq :) aynı noktada hemfikiriz..
evet kötüyle anlaşması geçinmesi gerçekten zor
dediğim gibi birisi görümcemin melek gibi onunla herşey yapmak eğlenceli laf soksa dokunmaz espiri yapsa gocunmam çekse köşeye kızsa niyesini bile sormam haklıdır
beni bizi herşeyi düşünür düşüncelidir
aklına takılsa birşey gelir sorar çocuklarınıda kendisinden dolayıdır herhalde iki katı kadar severim onlarda beni severler..

diğeri ise allah var bana bi kötülüğünü görmedim ama sülalelerinde kimsde anlaşamıyor :)
sadece ben değil zaten benimde çok içli dışlı olmak gibi bir durumum olmadı 5 kardeşler dört kardeşte der yani ayşeyle geçinmek zor allah sabır versin kocasına diye :)

yani insanlar farklı karakter yapıdalar büyüme tarzları aile yapısı yetiştiği çevreler.. herşey

ben kötüylede iyi olabilirim ama bu safhada çok kendimi yıpratırım..
kimsenin kalbini kıramam..
kimseye hayır diyemeyenlerdenim..

eie sana gelince peki damadın babası nerelerde yaşıyormu vefat mı etmiş
eğer vefat etmişse aile yapısı biraz birbirine bağlı olabilir ve eşin tek erkek çocuksa onun üzerine titriyor olabilirler
ve evi büyük olan kadınlar geçindirmeye yönetmeye yönlendirmeye alışmış olabilirler

babası yaşıyor ve herkez iyi biri diye bahsediyor evde tek erkek çoçuk

siz küçük kardeşsiniz ve zaten bekar olmanız normal ve gelinlerlede abla kardeş gibi veya iki arkadaş gibi anlaşmanız dahada normal

diğer arkadaşın durumunda farklı olan şu evleneceği çocuğun ablaları bekar ve evlenme yaşları epey geçmiş
özellikle küçük yerlerde bunlar takıntı haline gelir
bizden önce evlendi
evde kaldık
muhabbetleri
kıskanmalar
hele bi evlenin ne dediğimizi anlayacaksınız
ayrıca biz o insanları tanımaya çalış dikat et tavrını belirle diyoruz
çünkü belli yaşa kadar evlenmemiş ablalar kendi yaşayamadıklarını kardeşlerinin hayatında bulup eksiklerini gidermek içen o yuvaya kafayı takacaklar
cocukları oldugunda kendi çocukları olmadıgı içen kıskanacaklar ve sorunlar yasayacaklar
ama bunları bilemeyiz tabiki
belkide gerçekten iyi anlayışlı insanlar bu yüzden herşey normal olacak çok mutlu olacaklar..
siz zaten abilerinizi kıskanma durumunda değilsinizdir bence zaten ondan daha genç olduğunuz için kendi hayyalleriniz vardır abinizin hayatına müdahale etmekten çok ;)

büyük konuşmamak gerekir
gençsin ve sende birgün evleneceksin
allah seni ve diğer herkesi kötü niyetli kıskanç insanlardan korusun

banada dedikleri bu aslında bazıları demiş kardeşsiz bul diye benimde kardeşim var sonuçta
ama evli olmadıkları için görümceler evliliğinizi kıskanırlar kendilerininde eşleri çoçukları olsa evliliği bilirler anlayışları farklı olur diyolar
evli olsa isterse beş kardeşi olsun sorun o kadar olmazmış

Son düzenleme:
Bence sen görümcelerden önce evlenmek istedigin erkegi düsün. seni ezdirecek mi? ailesinin sözünden cikmayan biri mi? öyle degilse mesafeli durursun sorun olmaz. ama bana sanki sen bu cocugu iyi tanimiyormussun gibi geldi CADIARZU

evet canım ya fazla tanımıyorum o yüzden de güvenemiyorum

Görümcem yok ama ben görümceyim 2 tane gelinimiz var ben onların evine özeline neden karışayım ki benim haddim değil karışmak ...
Kendini bilen kişi ne karışır nede hayatına karıştırır ..

bence sen biraz aileyi tanımaya çalış damadı ailesini vs özellikle ablaları hani karakterlerini anlamaya çalış tabi herşeylerini sana gösterecek değillerdir ama herhalde insanoğlu herşeyinide gizleyemz biraz gözün açık olsun iyi analiz et
sen onları yani ablalarını size davet et bence
böyle bişey konusu açılsın sen onlara gelinlik resmi ne bileyim eşya resmleri göster abartılı şeyler azcık tepkilerine bak
olmazmı yani böyle bir görüşme ayarlayabilirmisiniz
önce biraz tanı sonra karar ver derim nede olsa kanınız biraz ısınmış
ve birde en önemli faktörlerden birisi babaları yaşıyor sonuçta evde baba sözü denen birşey vardır
belki ablalar pek mülayim şeylerdir :)
bakalım tanımadan bilemeyeceksin sende
hep keşke diyeceğine
bi kere yaşa beğenmezsen salla :)

kızlar evlenmeyi düşündüğüm biri var ama iki tane bekar ablası var annemler hayatımıza müdahale ederler her şeye karışırlar diyolar kardeşlerini kıskanırlar...
sıcak bakmıyolar huzurun olmaz diyolar görümcesinden memnun olmayan varmı siz ne düşünürdünüz

2 görümcem var biri evli biri bekar biri şehir dışında yasıyor ordan buraya elini uzatıp yöneltmeye calısyor.genclığımın en güzel zamanlarını onlar psikolojımı bozmakla ben düzeltmek ugrastım halada ugrasyrm.kötülük yapslarda yapmasalarda bir süre sonra herseyleri batmaya baslıyor hersey dokunuyor insana.Ama eğri oturup doğru konusalım melek gibi görümcelerde tanıyorum her insan tabikide bir değildir.bu görümce olma meselesi değil,kesinlikle insanlıkla alakalı bir durum.sizin görümcelerinizde cok iyi insanlar olabilir.ayrıcada tek çocuk olan birini bulun! gibi sözlere katılmıyorum ,bu düşünce cok yanlış insan için önce bunlar değil sevgisi,aşkı,karsılıklı uyumluluğu önemli olandır...sizde denemeden bunu bilemezsiniz evlennce yada evlilik asamasında cıkar hersey ortaya herkes ozamn yüzünü gösterr,iyilerse ne ala sizde iyi olursunuz,kötülük yaparlarsa saygı sınırınızı aşmadan cvplarını verir ve mesafeli olursunuz...tabi inş... cok iyi insanlardır

neden bu kadar bekar kız kardeslere görumcelere onyargılı olmussunuz buna ne sebep olmus anlamadım... ayrıca karısacak kıskanacak olduktan sonra evlı bekar farketmez cnm sen sımdıden bunları dusunup canını sıkıpta kısmetıne mani olma...
bende gorumce olacagım bu hafta kardesım nısanlanıyor kısmetse ama hıcte onların hayatına mudahele etmek gıbı bır nıyetım dusuncem yok cnm... abla olarak gelırler danısırlar fıkrımı söylerım ama onun dısında herkesın kapısı ayrı cnm...sende sıkma canını tadını cıkar askın sevgının

valla bunu kimse bastan bilemez..hic gorumcesi olmayipta cok mutsuz olanda var..benim var 2 tane nerdeyse benle ayni yasta bekar ama bastan mesafemi koydum (cokta kotu degillerdi ama yinede gereksiz mudahele ederdi buyuk olani) simdi rahatim.. senin elinde. eger yuzum yumusak onlarda eli sopali manyak cikarsa bisey yapamam diyorsan bazi seylere hazir ol ama evlenmek icin bir arti veya eksi olarakta gorme bence fazla evham yapma

iş eşinizde biter... evliliğinize kimseyi karıştırmak istemezse karıştırmaz. benim de görümcem vardı ve çok iyi anlaşırdık. eşimden ayrıldıum hala görüşürüz.ayrıca ben de görümceyim ve gelinimizle çok iyi anlaşırım. yeri gelir kardeşimden bile dert yanar bana.. daha ablaları tanımadan önyargılı olmanız yanlış bence:delphin:

benimde erkek kardesim var evlenirse karisirmiyim diye düsünüyorumda
gerekirse karisirdim en azindan kardesime sunu yap bunu yap derdim
eee kardesim o benim:1:

Görümcelerle bu kadar uğraşmak yerine,
enerjinizi evleneceğiniz insanı tanımaya,
onun arada ki dengeyi kurup kuramayacağına,
harcarsanız daha iyi olur bence.
Herkesin belirttiği gibi önemli olan eştir.
Eş dengeyi kuruyorsa, sıfatı ne olursa olsun karşıdakinin
sıkıntı yaşamazsınız.
Eş dengeyi kuramıyorsa, görümcenizin bırakın,
ailesinin her ferdiyle sıkıntı yaşama olasılığınız olabilir.

canım görümceler geline karışır diye bişey yoktur yapıyla alakası var bana göre.

benimde iki tane görümcem var hiç sorun yaşamadı şükür.

hatta yakında birisi sözlenecek bütün işlerimi sen hallet anneler karışmasın diyor. sen evlilik hazırlığında çok bunalmıştın büyükler yüzünden bana bunları yaşatma diyor.

önemli olan aranızda o arkadaşlık bağınıkurabileceğin yapıda insan olması.

Back
X