Görümceler hep mi böyle? Oysa kardeş gibi sevmiştim..

Zeyno Seyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
95
49
38
36
2 aylık evliyim..
Kız kardeşim gibi sevmeye çalıştığım, hep iyi gözle baktığım, hediyeler vs kısaca değer verdiğim kişi, meğer tam da bir GÖRÜMCE imiş.. demek ki değmezmiş.

Düğünde arkamdan kötü kötü konuştuğunu ve kıskanç, kinci biri olduğunu öğrendim..
Özellikle benim en mutlu günümde, kıskançlık yapıp beni kötülediğini ANNEM duymus ve kadın düğünümde üzülerek gezmiş ortada.. Bundan benim çoook sonra haberim oldu..
Ona karşı aşırı sogudum.. zaten nişan hazırlığı vs hissediyordum kıskandığını... bu sefer çok uzaklaştım sogudum.

Bundan böyle nasıl davranmalıyım..
Gerçekten değmezmiş.. Uzak , mesafeli, ve asla içimi dökmediğim birisi olarak kalacak...

2 aylık evliyim..
Kız kardeşim gibi sevmeye çalıştığım, hep iyi gözle baktığım, hediyeler vs kısaca değer verdiğim kişi, meğer tam da bir GÖRÜMCE imiş.. demek ki değmezmiş.

Düğünde arkamdan kötü kötü konuştuğunu ve kıskanç, kinci biri olduğunu öğrendim..
Özellikle benim en mutlu günümde, kıskançlık yapıp beni kötülediğini ANNEM duymus ve kadın düğünümde üzülerek gezmiş ortada.. Bundan benim çoook sonra haberim oldu..
Ona karşı aşırı sogudum.. zaten nişan hazırlığı vs hissediyordum kıskandığını... bu sefer çok uzaklaştım sogudum.

Gerçekten değmezmiş.. Uzak , mesafeli, ve asla içimi dökmediğim birisi olarak kalacak...
Başkasından duysan inanma derdim de annen bizzat duymuş

uzak dur mesafe koy

niye bunca zaman anlatmamış annen?

2 aylık evliyim..

mesafeli olacan başka çaresi yok.. hesapta soramazsın görümcene bunları sana ileten annen bu durumda annen ara bozucu durumunda olur .eşinde diğerleri de duysa olay büyür ,gerek yok en iyisi mesafe

Başkasından duysan inanma derdim de annen bizzat duymuş

uzak dur mesafe koy

niye bunca zaman anlatmamış annen?
Düğünde anlatsam moraller bozulur diye düşünmüş..
Ve bana direk anlatmadı, zorla konu konuyu açtı, zorladım anlattı... çok iyi niyetli birisidir.. ben de safım.. dikkat et ona dedi.. tehlikeli birisi o dedi..

Düğünde anlatsam moraller bozulur diye düşünmüş..
Ve bana direk anlatmadı, zorla konu konuyu açtı, zorladım anlattı... çok iyi niyetli birisidir.. ben de safım.. dikkat et ona dedi.. tehlikeli birisi o dedi..
düğünde anlatsın demiyorum evleneli 2 ay oldu yeni öğrendim dedin ya ondan sordum 2 ay neden bekledi diye

Mesafeli ol seviyeyi koru canim o zaman sana zarar veremez,ayrica da uzulme birak bosver naparsa ne derse desin umursama canim

Görümce olunca erkek kardeşini kıskanmaktan mıı, paylaşamamk mıı , ya da erkek kardeşinin iyiliğini istemeye korumaya çalışırken aşırıya kaçmak mı nedir illa bazen gıcık hareketler yapıyorlar ne kadar iyi olsa da Benim sevgilimin ablası ilk tanıştığımızda sevgilime "bu kız harika çok güzel çok tatlı sana niye baksın" demiş bi öyle pot kırdı, sonra bi süre sonra beni yine sevse de sevgilime aceleniz ne evlenmek için falan demiş Sevgilim de ben o kıza sözüm var bekletemem ailesine karşı zor duruma düşer deyince "bize ne ondan da ailesinden de gelip sevgili olmasaydı ailesi kızacaksa" falan demiş ters ters Hiç hoş değil :KK12: kadına kalsa biz daha 6-7 yıl beklemeliymişiz kafaya bak

düğünde anlatsın demiyorum evleneli 2 ay oldu yeni öğrendim dedin ya ondan sordum 2 ay neden bekledi diye
Hiç anlatmayacakmış.. içine atıp unutacakmış.

bir konuda ben görümcemi savundum.. annem de kızım o kızı savunma bence dedi.. ben üsteledim. .en sonunda anlattı.. saf kızım o böyle böyle yaptı beni çok üzdü.. düğün günü üzüldüm dedi..

durum bu..

Mesafe herşeye çare maalesef böyle durumlar olabilir sen sınırını bildiğinde duvarını koyduğunda kimse haddini aşacak hareketler yapamıyor HoppaKıskanmış belli ki bu toplumun çözemediği bir ikilem elti eltiyi görümce gelini kaynana gelini gelin kaynanayı sevmez biraz karışık oldu ama böyle:KK70:hiç damadını sevmeyen kayınvalide görmedim mesela ya da eniştesini kıskanan çekemeyen baldız çok ilginç:KK64::rolleyes:

Vay be bende görümceyim beni müzeye koysunlar :KK53:
Hiçbir şeye karışmam etmem sorun yaşasam bile büyütmem sadece mesafeli olurum yeter ki abimle mutlu olsunlar diye. Çok sinir olacağım şeyler de yapmıştır ailemi de çok üzmüştür ama sadece uzak dururum dedikodusunu bile yapmam. Böyle görümceleri okuyunca vay be bende görümce miyim diyorum :KK14::p
En güzeli mesafeli olmak. Hiiç kafaya takmaya değmez sonra eşinle aranızda sorun yaratır amacına ulaşmış olur hiç takmayın merhaba merhaba. Mesafe candır :KK66:

Hepsi demiyorum genelleme değil ama çoğunda ben görümceyim havası var en iyisi mesafe koymak benim büyük görümcemede kuzeninin eşi yaptığı şakaya karşılık verdi diye sen benimle şakalaşamaz ben yaparım ama kimse bana yapamaz nedenmiş diye sorunca kuzeninin eşi çünkü ben görümceyim dedi:KK53:kendini hangi kraliyet ailesinden geliyor zannediyorsa densiz o yapacakmış kimse ona yapamazmış bende aynen onun yüzüne karşıda yaptım bu hareketi:KK70:koy mesafeni yoksa biryerden sonra uğraşılmıyor :mad:

Vay be bende görümceyim beni müzeye koysunlar :KK53:
Hiçbir şeye karışmam etmem sorun yaşasam bile büyütmem sadece mesafeli olurum yeter ki abimle mutlu olsunlar diye. Çok sinir olacağım şeyler de yapmıştır ailemi de çok üzmüştür ama sadece uzak dururum dedikodusunu bile yapmam. Böyle görümceleri okuyunca vay be bende görümce miyim diyorum :KK14::p
En güzeli mesafeli olmak. Hiiç kafaya takmaya değmez sonra eşinle aranızda sorun yaratır amacına ulaşmış olur hiç takmayın merhaba merhaba. Mesafe candır :KK66:
evet hayalimde ki görümce sizsiniz :)

Tebrikler karışmamanız onların mutluluğunu düşünmeniz meraksız kuul olmanız HARİKA bir şey.. karakteriniz için sizi tebrik ederim selamlar

Bende gorumceyim kardesimin mutlulugu en onemlisi. Hic birimiz mukemmel degiliz bazen kardesimiz icin bir cok seyi yiyip yutmak zorunda kaliyorsun. Ailede sorun varsa zaten bunun kazanani olmuyor. O yuzden mesafeli olmak gerekiyor. Fikrim sorulmadigi surece fikrimi dahi soylemem.

Bende bu lafi abilerimin esleri icin söylüyorum. Kardesi kardese dusman ettiler. Yetmedi evladi babasina küstürdüler. Allah bildigi gibi yapsin onlari. Dilerim belalarini bulmadan gitmezler.

4 tane görümcem var 10 yıllık evliyim, kendi kardeşimden ayırmam onları, onlar da beni... yani her görümce kötü değildir. şahsınız adına söylemiyorum sizin iyi niyetiniz ortada ama bazı gelinler görümceye karşı önyargılı oluyor, her ikili ilişkide olabilecek sorunları görümce olmasına bağlıyorlar. ex yengemizde yaşadık bunları maalesef.
siz de mesafeli olun bundan sonra, soğuk davranmayın ama fazla yüzgöz de olmayın, hele de özel konularınızı asla paylaşmayın.

Back
X