• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceler, sıra sizde....:))

Konuşmayı denemek istiyorum kendini anlasın hem böylece istiyorum.Ama nasıl bir konuşma olabilir canım bu ne söyleyebilirim.Şimdi ben sakin bir şekilde konuşsam o kavgaya çevirecek papağan gibi sayacak haklı bile olsam haksız duruma sokar beni tamm sen haklısın diyip susarım en sonunda.Öyle bir yapsı var ne söylemeliyim sence nasıl bir konuşma yapmalıyım?

sana yardımcı olmayı gerçekten isterim arkadaşım
ama içinde bulunduğun insanları en iyi sen bilirsin

olayı dramatize edip abini de kışkırtabilir

o yüzden çok sakin konuşmalısın kendini frenlemelisin

farkındayım biraz zor olucak karşındaki sınırları zorlayan biri

ama huzurunuz için sakin olmalısın

artık anlar veya anlamaz

ama kayınvalideden de böyle yüzsüz yüzsüz araba istenmezki kardeşim........

sana yardımcı olmayı gerçekten isterim arkadaşım
ama içinde bulunduğun insanları en iyi sen bilirsin

olayı dramatize edip abini de kışkırtabilir

o yüzden çok sakin konuşmalısın kendini frenlemelisin

farkındayım biraz zor olucak karşındaki sınırları zorlayan biri

ama huzurunuz için sakin olmalısın

artık anlar veya anlamaz

ama kayınvalideden de böyle yüzsüz yüzsüz araba istenmezki kardeşim........
Yüzsüz iste sanırım hiç uğraşmamak ama gelir de bana bir şey söylerse o zaman sakin bir şekilde cevap vermeyi deneyeceğim.Sinsi sinsi halledeceğim işimi onun yaptığı gibi sanırm.

Yüzsüz iste sanırım hiç uğraşmamak ama gelir de bana bir şey söylerse o zaman sakin bir şekilde cevap vermeyi deneyeceğim.Sinsi sinsi halledeceğim işimi onun yaptığı gibi sanırm.

o yapıyo kenara çekiliyo

tatlı gelin rollerinde

sen gerçekçisin hakkını aramak istiyorsun dayanamıyosun

dolaysıyla suçlu duruma düşüyorsun

aslında ailen de bilir her şeyi ama ses etmiyolar işte....

İstisnalar vardır diye özellikle belirtmiştim. Ancak giris cümlenizde sizin de gelinlere karsı bir negatiflik oldugu aşikar.

ailede gelin yok daha

hepi topu bir tane olacak

o da daha meydanda yok

önyargılar imkansız

sizin genellemenize takıldım ben

tüm görümceler kıskançtır

asıl önyargı budur

hem burası bir görümceler topiği

sanırım siz de gelinsiniz

gelinler bölümünde daha iyi anlaşılırsınz zannımca:27:

Evet ikimizde haksızız.Ama görünürde sadece ben haksız görünüyorum çok üzücü bir durum.

demek istediğim bu zaten canım ne demek istediğimi doğru anladığına sevindim art niyetle değerlendirmemişsin :ssz: sen cevap verdiğin için tartışma uzamış ve haklıyken haksız durumuna düşmüşsün sana laf söylediğinde gülerek ciddiye almıyorum seni yengecim sadece abim için saygı göstermek zorunda hissediyorum kendimi.. umarım beni anlıyorsundur demen onu delirtmeye yetecektir :40: bu arada araba konusunda hiç birşey söyleme münakaşaya girme daha sinir olsun yengen öle istiyor diye baban gidip hemen onada aynısından araba alacak değildir sanırım annenin arabayı bana alıyor demesi çok akıllıca olmuş kayınvalidesiyle de aşık atacak değildir heralde..

demek istediğim bu zaten canım ne demek istediğimi doğru anladığına sevindim art niyetle değerlendirmemişsin :ssz: sen cevap verdiğin için tartışma uzamış ve haklıyken haksız durumuna düşmüşsün sana laf söylediğinde gülerek ciddiye almıyorum seni yengecim sadece abim için saygı göstermek zorunda hissediyorum kendimi.. umarım beni anlıyorsundur demen onu delirtmeye yetecektir :40: bu arada araba konusunda hiç birşey söyleme münakaşaya girme daha sinir olsun yengen öle istiyor diye baban gidip hemen onada aynısından araba alacak değildir sanırım annenin arabayı bana alıyor demesi çok akıllıca olmuş kayınvalidesiyle de aşık atacak değildir heralde..

Sanırım sessiz kalmak en iyisi olacak.Bazen susmak en iyi çözümdür.

bende görümceyim ama valla (gelin demeyeceğim gelin lafından hoşlanmıyorum çünkü) kardeşimim eşini çok severim oda beni. dünya tatlısı bir kızdır ailemizle de en ufak sorun olmadı olmazda zaten. bir kere benim anne kaynana diyebileceğiniz bir insan değil. hiçbirşeye karışmaz babamın gıcıklıkları vardır onlarıda o dizginler. mesela kardeşim evlenirken eşi pahalı bir bulaşık makinası istedi. babamda arçeliğin 700-800 tl lik olanlarından alalım dedi. sonra kız o zaman kalsın demiş benim baba bu lafa içerlemiş. ben her istediklerini aldım bir bulaşık makinesinde de benim dediğim olsun diye. bende hemen babama kızdım. ya o kullanacak bırak ne istiyorsa onu alsın dedim. onun istediği gerçekten pahalıydı 3500 tl lik falan bir makine. sonuçta makine alınmadı ama kırgınlıkta olmadı. bunu örnek olsun diye anlattım yanlış anlaşılmasın. ama kızda sonuçta alın diye tutturmadı o zaman kalsın biz sonra alırız dedi. e şimdi kardeşim almış kendi evleri kendi hayatları bizim ailede karışma kesinlikle olmaz zaten. ama benim kaynana oooo yediğimiz yemekten tutunda giydiğim şeylere kadar karışır. :)))))kardeşimin eşi bana abla der bende ona kardeşim gözü ile bakarım. ayda bir falan arar hatır sorarız gayet iyiyiz kimse kimse ye karışmadığı sürece de bu durum böle gider bence.
görümce kaynana kayınbaba elti farketmez. insanlar birbirlerinin alanına saygı duyup karışmaz sa her ufak pürüz giderilir bence :)

Ben görümce olacağım,
şu an gelinim,
ancak kötülük görümce sıfatını kazanmakla gelen bir şey değil.
Yani görümcem görümce olduğu için değil yetersiz bir maneviyatı olduğu için kötü benim için.
Aynı zamanda kötü de bir gelin,kötü bir evlat,kötü bir kardeşti.Bunları söyleyen annesi ,babası ,kardeşi,kaynanası,görümcesidir.Ben de görümcemi sevmiyorum(hatta aramızda öyle bir bağ da kalmadı).Keşke iyi olsaydı da iyiliklerini yazsaydım değil mi..
Umarım gelinlerimiz beni sever hiç bir zaman bunun garantisi yok ,başkaları ne derlerle hareket etmek yerine vicdanımızın sesini dinlesek ve millete kendimizi üstün gösterme çabasında olmasak,daha kolay olur her şey.

sanki ben yazdımmm bende katılıyorum

Ben buraya saygısız insanları gelinlerimizi yazsam dudaklarınız uçuklar..
Yaptıklarını yazmaya ben haya ediyorum..
Eden bulur diyorum başkada bişey demiyorum..
Allah hidayet versin kötü düşünen fesat saygısız insanlara..

hevukcum canım naber yaa sahsen bende görümcelerime cok kızgınım hemde cooook bende eden bulur diyorummm :))

ALLAH hayırlı insanlarla karşılaştırsın cümlemizi...
çok zor gerçekten...

2 kardeşiz 1 erkek kardeşim var evlendi...bir de çocuğu var..

bebek olurken durumu pek yoktu, hala olarak herşeyinizi ben alırım dedim...

aldım hiç bişeye masraf ettirtmedim..

teşekkür bile eden olmadı buna kardeşimde dahil..

ben de doğum yaptım ne hayırlı olsuna gelen oldu ne de arıyan oldu...

öz be öz kardeşim ama nankörlük yaptı karısına uydu... :4:

hee şimdi aramız çok iyi ablam der başka bişey demes ama bu yapılanı unnuttuğum anlamına da gelmiyor...:43:

canım haklı olabilirsin konuyu bilememde su KARISINA UYDU kelimesi biz gelinleri fazlaca rahatsız ediyor enazından beni ediyor. İnsanın esine uyması normaldir.Ha tekrar söylüyorum konuyu bilemem tek lafa takıldım ben.

Gorumcelerde gelinlere karsı bir kıskançlık oluyor kimse kusura bakmasın. İstisnalar vardır mutlaka hemen üzerinize alınmayın.

Kendi hayatlariyla kıyaslandıklarında bu durum daha cok ortaya çıkıyor. İki kere iki dört. Gorumceler kiskanctir, nokta.

ben bukadar keskin dusunmesemde katılıyorum denebilirrrr

Biri benimi çağırdı ne bu konuya..:1::1::1:

Bende görümceyim ve hiç klasik görümcelerden olmadım..Bugüne kadar gelinimize ne laf soktuğumu bilirim,nede bişeye karıştığımı.Hatta anne ve babamıda dizginlerim çoğu kez yanlış anlayabileceği konularda..
Dersenizki istediğin gibimisin gelinle hayır.Ben daha yakın olmayı umardım.Ben çok bıcır bıcırımdır.Samimiyeti severim ama onla yakalayamadık bunu.Yan yana geldiğimizde hiç bi saygısızlığımız yoktur ama bi arkadaş gibide diiliz.Bi kez birinin yanında angelle anlaşamayan kimseyle anlaşamaz demiştide beni sevdiğini anlamıştım:16::16::16:

Onun kız kardeşi var çokta yakın olduğu için benle samimiyete fazla gerek duymadı die düşünüorum..Ama iyi biridir hakkınıda yiyemem evine falan gidince saygıda kusur etmez..Ama söylediğim gibi ilişkimiz benim hayalimdeki gelin görümce ilişkisinden çok farklı..

Son düzenleme:
bu topikde yazılanlar çok hoş :) Allah herkese hayırlı gelinler ve görümceler nasip eylesin

henüz görümce değilim ama aday adayıyım :1: erkek kardeşim 17 yaşında ve sewgililer gününde kız arkadaşını almış bizimle tanıştırmaya getirdi...kızda 16 yaşında henüz ve erkek kardeşimin ilk sewgilisi kardesim biraz fazla kaptırmış kendini sanırsam kız ne yapsa ne etse gözüne gelmedi o akşam...şöyle anlatayım kızı kapıyı açtım direk bir cırlama sesi bebeğimmmm bana hemen bi terlik ver çorabım ıslandı terlik verdim ayyy bunlar ne beee sen şu puff terliklerden ver bana ver deyip elimden terlikleri itti :1: ben bir şoookkk :1: sonra içeri geçtik odada eşim görümcem görümcemin nişanlısı,2 kız kardeşim kız kardeşimin birinin nişanlısı ve yaşca bizden büyük eşimin amca kızı var ortamda herkes genç ama ben böle bi kendini aşmışlık görmedim:19: eşimle eniştesi alkol içiyordu erkek kardeşimde yeltenince biz 3 abla olarak deneme bile içmiyceksin alkol falan dedik kızz hopp ne var içsin biradan ne olcakmış demesinmi :1: kız kardeşim normalde içen birisi değil hem daha yaşı kaç canım dedi olsun ne varmış dedi bu kızda:1: sonra kız kardeşlerimden biri kilolu ve bu biizim 30 yaşındaki amca kızına aynen şöle söledi :kızım önünden alın şunun yiyecekleri iyice şişecek :52:bana geldimi 2.şookk:53:sonra eşim sigara yaktı bu kızda gitti çantasından sigara paketini aldı ve bacak bacak üstüne atıp görümcemin nişanlısının karşısında içti çatır çatır sigarasını :1: 10 yaşımda beri sigara içiyorum ve günde 2 oaket içmeden duramam diye ballandıra ballandıra anlattı bide:1: bende sigara kullanıyorum ama tanımadığım adamn karşısına bacak bacak içemem şahsen....sonra mutfakta dururken kardeşim buzdolabını açtı ve bi bağrış ayağıma vurabilirdi kapakkkk:53: fena bi fırça erkek kardeşime :1: o an saçını başını yolasım geldi şahsen:51: neyse odaya geçtik kitabımı eline aldı konusunda işkenceyle para karşılığı satılan bir kızın konusu geçiyor kapak arkasını okuyup ve bana dönüp pis pis sırıtarak sex içerikli kitap dedi:53: yok canım dedim sex köleliği yapılan b kızın acıklı hikayesi oo :1: en son çıkarken buarad gece 12 saat kardeşime hadi tatlım gidelim dedi :1: ben kardeşime hep askım falan diye hitap ederim buna bozuldu sanırım :1: herkes şok oldu ertesi günde kızkardeşim arıyor gamze sana gelcekmiş bana dediki sende gel sen onu çağırdınmı abla dedi haberim bile yok :44: böle bi gelin olursa bana kızımlı falan konuşursa sewmem şahsen bukadar saygısızlık olmaz yani...görümcemin ilk lafı sen böle olsaydın sewmezdim seni oldu :52: kız hepimiizi şok edip çekip gitti:53:

henüz görümce değilim ama aday adayıyım :1: erkek kardeşim 17 yaşında ve sewgililer gününde kız arkadaşını almış bizimle tanıştırmaya getirdi...kızda 16 yaşında henüz ve erkek kardeşimin ilk sewgilisi kardesim biraz fazla kaptırmış kendini sanırsam kız ne yapsa ne etse gözüne gelmedi o akşam...şöyle anlatayım kızı kapıyı açtım direk bir cırlama sesi bebeğimmmm bana hemen bi terlik ver çorabım ıslandı terlik verdim ayyy bunlar ne beee sen şu puff terliklerden ver bana ver deyip elimden terlikleri itti :1: ben bir şoookkk :1: sonra içeri geçtik odada eşim görümcem görümcemin nişanlısı,2 kız kardeşim kız kardeşimin birinin nişanlısı ve yaşca bizden büyük eşimin amca kızı var ortamda herkes genç ama ben böle bi kendini aşmışlık görmedim:19: eşimle eniştesi alkol içiyordu erkek kardeşimde yeltenince biz 3 abla olarak deneme bile içmiyceksin alkol falan dedik kızz hopp ne var içsin biradan ne olcakmış demesinmi :1: kız kardeşim normalde içen birisi değil hem daha yaşı kaç canım dedi olsun ne varmış dedi bu kızda:1: sonra kız kardeşlerimden biri kilolu ve bu biizim 30 yaşındaki amca kızına aynen şöle söledi :kızım önünden alın şunun yiyecekleri iyice şişecek :52:bana geldimi 2.şookk:53:sonra eşim sigara yaktı bu kızda gitti çantasından sigara paketini aldı ve bacak bacak üstüne atıp görümcemin nişanlısının karşısında içti çatır çatır sigarasını :1: 10 yaşımda beri sigara içiyorum ve günde 2 oaket içmeden duramam diye ballandıra ballandıra anlattı bide:1: bende sigara kullanıyorum ama tanımadığım adamn karşısına bacak bacak içemem şahsen....sonra mutfakta dururken kardeşim buzdolabını açtı ve bi bağrış ayağıma vurabilirdi kapakkkk:53: fena bi fırça erkek kardeşime :1: o an saçını başını yolasım geldi şahsen:51: neyse odaya geçtik kitabımı eline aldı konusunda işkenceyle para karşılığı satılan bir kızın konusu geçiyor kapak arkasını okuyup ve bana dönüp pis pis sırıtarak sex içerikli kitap dedi:53: yok canım dedim sex köleliği yapılan b kızın acıklı hikayesi oo :1: en son çıkarken buarad gece 12 saat kardeşime hadi tatlım gidelim dedi :1: ben kardeşime hep askım falan diye hitap ederim buna bozuldu sanırım :1: herkes şok oldu ertesi günde kızkardeşim arıyor gamze sana gelcekmiş bana dediki sende gel sen onu çağırdınmı abla dedi haberim bile yok :44: böle bi gelin olursa bana kızımlı falan konuşursa sewmem şahsen bukadar saygısızlık olmaz yani...görümcemin ilk lafı sen böle olsaydın sewmezdim seni oldu :52: kız hepimiizi şok edip çekip gitti:53:

Aman Allahım!!!Yeni nesil dedikleri böleyse vay halimize:):)Ama çok güldüm belirtmeden geçemicem:)

Aman Allahım!!!Yeni nesil dedikleri böleyse vay halimize:):)Ama çok güldüm belirtmeden geçemicem:)

bidaha karşı karşıya gelmek istemiyorum yoksa dövecem busefer kızı kesin :52: daha 1 aylık bile değil ilişkileri erkek kardeşimi hergün ewe çağırıyormuş yeni nesilmi nedir bilmem ama ben korkmaya başladım bu ilişkiden :51:

Bende görümceyim hiç görümcelik yapmadım yengeme gelinler hep melek zaten kaynanalar,görümceler kötü :) bende gelinim yani bizde sütten çıkma ak kaşık değiliz.. :34:

Anamızın babamızın evinde yaşamıyoruz herşey bizim istediğimiz gibi olmaz önce bunu kabul etmek lazım... :34:

Benim 2 görümcem var..

Kötü diyemem ama ilgisizlerde belki biiz çok şeyler beklioruz.Ama büyük görümcem kendi halindedir güler yüzlüdür severim kendisini ne benim ona nede onun bana kötülüğü olmamamıştır.
Oda evli evinde işinde çoluğunda çocuğunda şimdi hakkını yiyemem..

Ama küçüğümüz var 1 tane de dil pabuç kadar nekadar iyi niyetli de olsan senı kullanıuor..Umarım çabuk büyür diye bekliyoruz...

Yani herşeyyyy karşılıklı bana kötü bişey yapmazlarsa bende gerizekalı değilim ya durup dururken huzur bozayım...

Back
X